ماگستان، خرید ماگ، خرید فلاسک و خرید هدیه در همین نزدیکی!

خرید هدیه، خرید ماگ

تابلو اعلانات سایت
میلیاردرها مرامنامه (قوانین سایت) میلیاردر هدف این سایت چیست؟ میلیاردر دانلود ماهنامه سایت
میلیاردرها اتمام حجت (حتما بخوانید.) میلیاردر راه اندازی کسب و کار توسط اعضا میلیاردر مسابقه دوبرابر کردن پول
میلیاردرها عضویت در بخش ویژه VIP میلیاردر موفقیت های دوستان بعد از عضویت در سایت میلیاردر تبلیغات و معرفی کار و شغل شما


راهنمای خرید هدیه، ماگ و فلاسک

ماگستان, اولین و تنهاترین

ماگستان, اولین و تنهاترین


سفر به شیراز پاییز 92، برگزاری همایش و سومین تولد انجمن
زمان کنونی: 06-02-2024, 06:12 PM
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 8 مهمان
نویسنده: MARYAR
آخرین ارسال: صدفی
پاسخ:
بازدید: 87928

ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 60 رأی - میانگین امیتازات : 3.02
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سفر به شیراز پاییز 92، برگزاری همایش و سومین تولد انجمن
11-08-2013, 12:19 PM
ارسال: #87
RE: سفر به شیراز برای شرکت در کنفرانس، برگزاری تولد انجمن و شیراز گردی
21- پاسارگاد
مجموعه میراث جهانی پاسارگاد مجموعه‌ای از سازه‌های باستانی برجای‌مانده از دوران هخامنشی است که در شهرستان پاسارگاد در استان فارس جای گرفته‌است.

این مجموعه دربرگیرنده ساختمان‌هایی چون آرامگاه کوروش بزرگ، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، پل، کاخ بار عام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آب‌نماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، ساختارهای دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری، محوطهٔ مقدس و تنگه بلاغی است.

این مجموعه، پنجمین مجموعه ثبت‌شده در فهرست آثار میراث جهانی در ایران است که در نشست یونسکو که در تیرماه سال ۱۳۸۳ در چین برگزار شد به دلیل دارا بودن شاخص‌های فراوان با صد در صد آرا در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید.

سرزمین پارس زادگاه هخامنشیان بوده‌است. خاندان پارس، که به رهبری کوروش دوم (که از ۵۲۹ تا ۵۵۹ پیش از میلاد سلطنت نمود) در سال ۵۵۰ پیش از میلاد، بر مادها پیروز شدند. بر پایهٔ سنت، کوروش دوم این منطقه را به پایتختی انتخاب کرد، زیرا در نزدیکی منطقه‌ای بود که بر ایشتوویگو پادشاه ماد پیروز شد. این اولین پیروزی، پیروزی‌های دیگری چون چیرگی بر لیدی، بابل نو، و مصر را به دنبال داشت. امپراتوری هخامنشی سپس به دست پسر او کمبوجیه (۵۲۲ تا ۵۲۹ پیش از میلاد) و داریوش اول (۴۸۶ تا ۵۲۱ پیش از میلاد) استوار و گسترش یافت. از کوروش در عهد عتیق به عنوان آزادی‌دهندهٔ بابل و کسی که یهودها را از تبعید بازگردانده یاد شده‌است.

در ۷۰ کیلومتری جنوب پاسارگاد، داریوش بزرگ پایتخت نمادین خود شهر پارسه (شاعری یونانی این شهر را پرس پلیس نام نهاد) را بنیان نهاد. تا هنگامی که اسکندر از مقدونیه در سال ۳۳۰ پیش از میلاد امپراتوری هخامنشی را شکست داد، پاسارگاد یک مرکز مهم سلسله‌ای برجای ماند. به گفتهٔ نویسندگان باستانی، مانند هرودوت و آریان (گزنفون)، اسکندر آرامگاه کوروش را گرامی شمرده و آن را بازسازی نمود.

در دوره‌های پسین، از تل تخت همچنان به‌عنوان یک دژ بهره‌برداری می‌شد، حال آن که کاخ‌ها رها شده و از مصالح آن دوباره استفاده شد. از سدهٔ هفتم به بعد، آرامگاه کوروش به نام آرامگاه مادر سلیمان خوانده می‌شد، و به یک مکان زیارتی تبدیل شد. در سدهٔ دهم یک مسجد کوچک در گرد آن ساخته شد، که تا سدهٔ چهاردهم از آن استفاده می‌شد. این محوطه توسط مسافرین طی سده‌ها بازدید شده، که باعث از دست رفتن تدریجی اجزا گوناگون آن گشته‌است.

هخامنشیان نام دودمانی پادشاهی در ایران پیش از اسلام است. پادشاهان این دودمان از پارسیان بودند و تبار خود را به «هخامنش» می‌رساندند که سرکرده طایفهٔ پاسارگاد از طایفه‌های پارسیان بوده‌است. هخامنشیان نخست پادشاهان بومی پارس و سپس آنشان بودند ولی با شکستی که کوروش بزرگ بر ایشتوویگو واپسین پادشاه ماد وارد ساخت و سپس فتح لیدیه و بابل پادشاهی هخامنشیان تبدیل به شاهنشاهی بزرگی شد. از اینرو کوروش بزرگ را بنیانگذار شاهنشاهی هخامنشی می‌دانند.

به قدرت رسیدن پارسی‌ها و دودمان هخامنشی (۵۵۰-۳۳۰ قبل از میلاد) یکی از رویدادهای برجسته تاریخ باستان است. اینان دولتی بنیان‌گذاری کردند که جهان باستان را به استثنای دو سوم یونان زیر چیرگی خود در آوردند. شاهنشاهی هخامنشی را نخستین امپراتوری تاریخ جهان می‌دانند. ارزشمندترین سنگ نوشتهٔ هخامنشی از دیدگاه تاریخی و نیز بلندترین آنها، سنگ نبشتهٔ بیستون بر دیواره کوه بیستون است. سنگ نوشتهٔ بیستون بسیاری از رویدادها و کارهای داریوش اول را در نخستین سال‌های فرمانروایی اش که سخت ترین سال‌های فرمانروایی وی نیز بود، به طور موشکافانه روایت می‌کند. این سنگ نوشته عناصر تاریخی کافی برای بازسازی تاریخ هخامنشیان را داراست و همچنین در سایت مذکور دربارهٔ شخصیت کوروش هخامنشی آمده‌است که: همهٔ نشانه‌ها بیانگر آنست که هدف کوروش از جنگ و کشور گشایی ایجاد یک جامعهٔ جهانی بر پایه امنیت و آرامش و دور از جنگ و ویرانگری بوده‌است. کوروش در لشکرکشیها و پیروزی هایش با کشورهای مغلوب در نهایت بزرگواری رفتار کرد و عناصر حکومتی پیشین را مورد بخشایش قرار داده در مقامهایشان ابقا کرده مطیع و منقاد خویش ساخت. کوروش بزرگ با ایمان استواری که به اهورامزدا داشت جهانگشایی را به هدف برقرار کردن آشتی و امنیت و عدالت و از میان بردن ستم و ناراستی انجام می‌داد و در فتوحاتش به حدی نسبت به اقوام مغلوب بزرگمنشی و مهر و عطوفت نشان داده‌بود که داستان رأفتش به همه جا رسیده بود.
[تصویر: Parsahur2.jpg?uselang=fa]

آرامگاه کوروش بزرگ

برجسته ترین بخش مجموعهٔ پاسارگاد، بنای آرامگاه کورش بزرگ است که پیشتر مشهور به «مشهد مادر سلیمان» بود. در سال ۱۸۲۰ پس از پژوهش‌های باستان‌شناسی، هویت اصلی بنا به عنوان آرامگاه کوروش بزرگ مشخص شده‌است و چون گوهری در میان دشت خودنمایی می‌کند. این آرامگاه نزدیک ۵۳۰ تا ۵۴۰ پیش از میلاد از سنگ آهکی به رنگ سفید ساخته شده‌است. بنای آرامگاه میان باغ‌های سلطنتی قرار داشته و از سنگ‌های بزرگ، که درازای پاره ای از آن‌ها به هفت متر می‌رسد، ، ساخته شده‌است.

تخته سنگ‌های آرامگاه با بست‌های فلزی معروف به بست دم چلچله‌ای، به هم پیوسته بوده، که بعدها آن‌ها را کنده و برده‌اند و اکنون جایشان به صورت حفره‌هایی دیده می‌شود که بیشترشان را بازسازی کرده‌اند.

بنای آرامگاه دو بخش شناخته شده دارد:

سکویی ۶ پله‌ای که قاعده آن مربع مستطیلی به وسعت ۱۶۵ متر مربع است.
یک چهاردیواری کوچک به وسعت ۵/۷ متر مربع که سقف شیب بامی دارد و ضخامت دیوارهایش به ۵/۱ متر می‌رسد.

پایه بنا (۱۳٫۳۵×۱۲٫۳۰ متر) از شش لایه پلکانی ساخته شده‌است، که از آن‌ها نخستین به بلندی ۱۷۰ سانتی متر، دومی و سومی ۱۰۴ سانتی متر، و سه عدد واپسین ۵۷٫۵ سانتی متر هستند. بلندای کلی بنا در حدود ۱۱ متر است. در ورودی آرامگاه در سمت شمال غربی قرار داشته و ۷۵ سانتی متر پهنای آن است. این درگاه کوتاه نیز دارای دو در سنگی بوده که از بین رفته‌است.

خزانهٔ آرامگاه، در بالاترین نقطه، ریخت یک خانهٔ شیروانی ساده با یک ورودی کوچک در غرب را دارد. نزدیک به صد سال پیش باور بر این بود که این بنا آرامگاه مادر سلیمان باشد و در دورهٔ اتابکان در زمان آل بویه با استفاده از ستون‌های برجای مانده از کاخ‌های باستانی مسجدی با نام «مسجد اتابکی» در گرد آن ساخته و یک محراب کوچک در خزانهٔ آرامگاه کنده‌کاری شد. در دههٔ ۱۹۷۰ بقایای مسجد پاکسازی شده و تکه‌های تاریخی به نزدیکی مکان‌های اصلی‌شان بازگردانده شدند.

پس از کشته شدن کوروش در جنگ با سکاها یا ایرانیان شمالی، جسد وی را مومیایی کرده و درون تختی از زر نهاده و اشیای ارزشمند پادشاهی و جنگی او را در کنار وی گذارده بودند. به گزارش باستان نگاران زمان اسکندر، وقتی اسکندر به پاسارگاد آمد و ازآرمگاه کوروش که در میان باغی بزرگ قرار داشت دیدن کرد به آریستوبولوس دستور داد درون مقبره را تزیین کند. آریستوبولوس در درون مقبره تابوتی زرین، یک میز و تعدادی ظروف زرین و سلاحهای گرانقیمت و لباسهای شخص کوروش و کلیه جواهراتی را که زمانی به دست می‌کرد یا به خود می‌آویخت مشاهده کرد. این آرامگاه در آن زمان توسط شماری مغ محافظت می‌شود اما در زمان اسکندر مورد دستبرد قرارگرفت و کلیه اشیاء گرانقیمتش به سرقت رفت.

در شیب سقف آرامگاه دو سوراخ بزرگ وجود دارد که برای سبک کردن سنگ‌ها و کم کردن از بار سقف ایجاد شده‌است و برخی ندانسته، جای نگهداری کالبد کوروش و همسر وی دانسته‌اند.

آرامگاه کوروش در همه دوره هخامنشی سپند(مقدس) به شمار می‌آمده این امر باعث گردیده که در دوران اسلامی هم این تقدس حفظ شود، اما تعبیر اصلی بنا دیگر مشخص نبوده‌است و از سوی دیگر مردم هم ساختن بناهای با عظمت سنگی را خارج از قوه بشری می‌دانسته‌اند و به حضرت سلیمان که دیوان را برای کارهای دشوار در خدمت داشته‌است، نسبت می‌داده‌اند. به همین جهت آرامگاه کوروش را هم از بناهای آن حضرت می‌شمردند و آن را به مادر او نسبت می‌دادند و «مشهد مادر سلیمان» می‌خواندند.
[تصویر: cyrus_the_great_10.jpg]
[تصویر: -%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%B1%D...299337.jpg]

مجموعه پادشاهی
کاخ اختصاصی


این مجموعه در مرکز پاسارگاد قرار گرفته‌است واز تعدادی کاخ تشکیل شده که در اصل در محدوده مجموعهٔ باغها قرار دارند (معروف به «چهار باغ»). بدنهٔ اصلی کاخ‌ها از سالن‌های ستون‌دار تشکیل شده‌است. تالار عمومی (کاخ S) حدوداً در سال ۵۳۹ پیش از میلاد ساخته شده. تالار ستون‌دار آن دو ردیف چهار ستونی دارد. پایهٔ ستونها از سنگ سیاه هستند (۱٫۴۳×۱٫۴۳ متر)، و بدنهٔ آن‌ها از سنگ آهکی سفید است. پایه ستون‌ها ۱٫۰۴ متر و بدنهٔ ستون‌ها ۱۲٫۰۶ متر ارتفاع دارند. سرستون‌ها از سنگ سیاه بوده‌است. شواهدی موجوداست که سرستون‌ها یک شیر مرکب، شاخ‌دار و یال‌دار، را نشان می‌داده‌است. کاخ یک سرسرا در هر طرف داشته‌است. برخی از نقوش برجستهٔ درگاه‌ها حفظ شده‌اند، که پیکر انسان و دیوها را نشان می‌دهند. کاخ مسکونی کوروش دوم (کاخ P) بین سالهای ۵۳۰ تا ۵۳۵ پیش از میلاد بنا شده‌است. سالن ستون‌دار این کاخ (۳۱٫۱×۲۲٫۱ متر) پنج ردیف ستون و در هر ردیف شش ستون دارد، و سرسرای پر ابهت آن در جنوب شرقی به ابعاد ۷۵٫۵×۹٫۳ متر است.

کاخ دروازه در حدود شرقی محوطهٔ اصلی قرار دارد و شامل یک تالار ستون‌دار با نقشهٔ چهار ضلعی و ابعاد ۲۵٫۵×۲۸٫۵ متر است. این تالار ۸ ردیف ستون دارد. این تالار دو در ورودی اصلی در محور طولی کاخ و دو در فرعی در محور عرضی کاخ دارد.

در یکی از چار چوب‌های دروازه، یک نقش برجستهٔ مشهور از یک پیکر انسان مانند که بال‌هایی دارد دیده می‌شود. این طرح که تنها نقش باقی‌مانده در کاخ دروازه‌است، مردی را نشان می‌دهد که ریش انبوه و چهار بال که رو به مرکز تالار دارد.

کوشک‌های (پاویلیون‌ها) A و B که در شرق و جنوب باغ شاهی قرار دارند، احتمالاً دو ورودی به باغ سلطنتی بوده‌اند. از این دو، کوشک B بهتر حفظ شده‌است. این کوشک با ابعاد ۱۱٫۷×۱۰٫۱ متر از یک سکوی چهارضلعی از سنگ‌های آراسته تشکیل شده‌است.
[تصویر: Pasargadae_3.jpg?uselang=fa]

آرامگاه کمبوجیه
آرامگاه کمبوجیه پدر کورش بزرگ در پاسارگاد


آن چه از این بنا باقی‌مانده دیواری بلند به ارتفاع حدود ۱۴ و طول تقریبی ۷٫۵ متر است. این بنا به بنای کعبه زرتشت در نقش رستم شباهت دارد در حالی که از نظر قدمت، قدیمی‌تر و از نظر استحکام و فن ساخت نمایانگر اجرایی قوی‌تر از بنای کعبه زرتشت است.

[تصویر: Old_Achaemenian_temple_at_Pasargades.jpg?uselang=fa]

محوطه مقدس

در فاصله حدود ۱۲۰۰ متری شمال غرب مجموعه پاسارگاد و پشت تپه ماهوری‌های سنگی مشرف به دشت، محوطه‌ای باستانی وجود دارد که شامل دو سکوی سنگی سفید رنگ و یک تپه مستطیل شکل پله‌ای است که معروف به محوطه مقدس است. در این محوطه با استفاده از سنگ‌های سفید دو سکوی نزدیک به هم ایجاد شده که یکی دارای پله و دیگری بدون پله‌است. قاعده سکوی جنوبی ۴۳/۲ متر و بلندی آن ۱۶/۲ متر است. این سکو دارای ۸ پله با خیز ۲۷ سانتی متر یعنی برابر با ارتفاع پله‌های دیگر بناهای پاسارگاد است. قاعده سکوی شمالی ۸۰/۲ متر و بلندی آن۱۰/۲ متر است. مطالعه و بررسی سکوها نشان می‌دهد که آنها در دوره کوروش و به عنوان آتشدان جهت اجرای مراسم آیینی ساخته شده‌اند. درون آتشدان‌ها جهت سبک کردن وزن، خالی شده و روی شالوده‌ای به عمق حدود یک متر قرار داده شده که پیرامون آنها را نواری از سنگ سیاه دربر گرفته‌است. در فاصله ۱۲۰ متری غرب آتشدان‌ها روی صخره‌های طبیعی موجود در محوطه ساختاری خشتی و سنگی ایجاد شده که اکنون به صورت یک تپه درآمده‌است. طول تپه حدود ۸۵/۷۴ متر، عرض آن حدود ۵۰ متر و ارتفاعی نزدیک به ۴۰/۵ متر دارد. این ساختار دارای پنج طبقه بوده که طبقه‌های یکم تا چهارم از سنگ لاشه و طبقه پنجم از خشت ساخته شده‌است. در نمای شمالی ساختار، یک پله جهت دسترسی به طبقات بالاتر با استفاده از سنگ لاشه ایجاد شده که ۲۰/۲ متر ارتفاع و ۵۰/۱ متر عرض دارد. با توجه به بررسی‌ها و مطالعات انجام شده می توان نتیجه گرفت که این ساختار در ارتباط با آتشدانهای سنگی و جهت اجرای مراسم قربانی یا تشریفات مذهبی ساخته شده‌است.


کاروانسرای مظفری
کاروانسرای مظفری در مجموعهٔ میراث جهانی پاسارگاد.


در نزدیکی آرامگاه کوروش سازه‌ای مشتمل بر حیاتی به وسعت ۲۰۸ مترمربع است که بصورت نامنظم از سنگ‌های سفید ربوده‌شده از کاخ‌های پاسارگاد ساخته‌شده و نیز ایوانی به پهنای ۳۰٫۳ متر با جرزهای سنگی نامنظم و چهار گوش با اتاق‌های کوچک و بزرگ در پشت آن دارد. درب این سازه به سمت مشرق است. سنگ‌های سازه با ملات گچ به هم وصل شده و در بعضی از نقاط این سازه ملات به کار برده نشده‌است.[۸] در زمان سامی قسمتی از این محل تعمیر شده و بدفتر فنی سامی اختصاص داده شده بود ولی امروزه متروک می‌باشد
[تصویر: Pasargad_Karvansaraye_mozaffari.jpg?uselang=fa]

کاخ بارعام

کاخ بارعام یا کاخ پذیرایی کوروش. وسعت این کاخ ۲۴۷۲ متر مربع است که در محور شمال غربی ـ جنوب شرقی ساخته شده‌است. این کاخ شامل یک تالار گسترده مرکزی با هشت ستون است که وسعت آن ۷۰۵ متر مربع است. چهار ایوان در چهار سمت کاخ با ستونهایی کوچکتر و دو اتاق، دیگر قسمتهای اصلی بنا را تشکیل می­دهد. ارتفاع تالار کاخ به گونه‌ای بوده که چند متر از سقف ایوان‌های اطراف بالاتر بوده‌است. از هشت ستون این تالار تنها یک ستون آن پابرجاست که ارتفاع کنونی این ستون به ۱۰/۱۳ متر می‌رسد. زیر ستون‌ها و سر ستون‌های تالار مرکزی از سنگ سیاه و قلمه ستون‌ها از سنگ سفید ساخته شده‌است. دیگر ستون‌های تالار، در زمان اتابکان برای ساختن مسجدی در اطراف آرامگاه کوروش به آنجا منتقل شده بود که هم اکنون به جای اصلی بازگردانده شده‌است. تالار مرکزی از چهار درگاه به چهار ایوان کاخ ارتباط دارد. درگاه‌ها و ستون‌های ایوان‌ها از سنگ سیاه بوده‌است. درگاه شمال غربی، با نقش پای انسان و عقاب به ایوان ۱۶ ستونی شمال غربی ارتباط دارد و درگاه شمال شرقی نیز به بزرگترین ایوان کاخ، که ۴۸ ستون داشته ارتباط دارد. درگاه جنوب شرقی با نقش ترکیبی انسان، ماهی و گاو به یک ایوان ۱۶ ستونی راه دارد. درگاه جنوب غربی با نقش پای انسان و حیوان به ایوانی ۲۸ ستونی راه دارد. ظاهراً این نقوش درگاه‌ها از سنن آشوری و دیگر ملل الهام گرفته‌است، اما ایرانیان به آنها معانی متناسب با روحیات و باورهای خود داده‌اند. در دو سوی این ایوان، دو اتاق وسیع قرار داشته‌است.

در این کاخ قسمتهایی از سه جرز سنگی باقی‌مانده که بر بلندای جرز جنوبی یکی از کهن ترین سنگ نبشته‌های میخی بر آن حک شده‌است. این سنگ نبشته به سه زبان پارسی باستان، عیلامی و بابلی نوشته شده و متن آن چنین است:

«آدم کوروش خشایثی یه هخامنشی یه»

«من کوروش شاه هخامنشی (ام)»

[تصویر: I_am_Cyrus,_Achaemenid_King_-_Pasargadae.JPG]

کاخ بار عام کوروش مکانی است که در آن شاه از میهمانان و مقامات ملل مختلف که زیر چتر امپراتوری هخامنشی قرار داشتند پذیرایی می­کرده و در مورد مسائل مختلف با یکدیگر بحث و گفتگو می­کرده‌اند. تالار بارعام نخستین مقر سازمان ملل است که در بیست و پنج قرن پیش اندیشه‌های والای انسانی، حقوق بشر و آزادی و برابری انسانها در آن مطرح شد و به تمامی جهان آن روز گسترش یافت.
[تصویر: BarAm_01.jpg]

[تصویر: 11031241151110245722322610560252189217170230.jpg]

برج سنگی

یکی از بناهای بسیار زیبای مجموعه پاسارگاد برج سنگی است که ساخت آن مربوط به آغاز دوره هخامنشیان است. بنایی چهار گوش برج مانند که اکنون تنها یک دیواره از آن باقی‌مانده‌است. ارتفاع برج نزدیک به ۱۴ متر و قاعده آن ۲۳/۷ * ۲۷/۷ متر است که بر سکویی سه پله‌ای قرار گرفته‌است. ورودی بنا به سوی شمال غربی تعبیه شده و نزدیک به ۵۰/۷ متر از سطح زمین ارتفاع دارد که با یک پلکان ۲۹ پله­ای به اتاق بالای برج دسترسی داشته­اند. این بنا از نگاه معماری و هنری یکی از شاه­کارهای مهندسان و هنرمندان هخامنشی به شمار می­آید. بلوکهای سنگی به گونه­ای روی هم قرار گرفته­اند که در برخی از رجها به سختی می­توان دو بلوک را از هم تشخیص داد. سنگهای به کار رفته در ساخت بنا از گونه سنگهای سفید مرمر نما است که از معدن کوه سیوند آورده شده­اند. مقداری هم سنگ سیاه آهکی در پنجره‌های کور استفاده شده‌است. نمای دیواره دارای تعداد زیادی تو رفتگی مستطیل شکل است که احتمالاً جهت زیباسازی یا در ارتباط با کارکرد بنا بوده‌است. ۱۰ عدد گودی پنجره مانند که (پنجره کور) نامیده می‌شده) در دیوارهای آن در آورده‌اند و این پنجره‌ها را با سنگ‌های سیاه قاب گرفته‌اند.

در مورد کاربری بنا نظرهای گوناگونی مطرح است. گروهی آن را مقبره کمبوجیه پسر و جانشین کوروش می دانند و بعضی هم آن را آتشکده یا نیایشگاه بشمار می‌آورند و برخی نیز آن را (گنج خانه کوروش) خوانده‌اند که در آن اسناد و مدارک مهم دولت هخامنشی بایگانی می­شده‌است. به احتمال زیاد این بنا با توجه نقشه و معماری آن کارکردی آیینی داشته‌است. نمونه‌ای از این بنا در نقش رستم با نام کعبه زرتشت وجود دارد که از روی این بنا الگو­­­­­برداری شده‌است.

این بنا در دوره اسلامی به نام زندان سلیمان معروف بوده‌است.

[تصویر: hakha7-zr.jpg]

من ازدرون تو حرف میزنم
اگربخواهی تابستان هم برف می آید
اگربخواهی دست دراز میکنی ابری در آسمان میگیری
اگربخواهی به درخت خشکیده ای خیره میشوی و انجیر بر شاخه اش میروید
اگرتو بخواهی غیرممکن ها ممکن میشود
پس بخواه


دوره توانگری و جذب
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: sir-mahyar , minoo , jahanagahi
ارسال پاسخ 


پیام های داخل این موضوع
RE: سفر به شیراز برای شرکت در کنفرانس، برگزاری تولد انجمن و شیراز گردی - MARYAR - 11-08-2013 12:19 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-21-2013, 07:45 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - Delta.H - 11-22-2013, 01:31 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - azim - 11-23-2013, 12:24 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - davaran - 11-23-2013, 11:48 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-24-2013, 02:06 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-24-2013, 02:27 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - hoda - 11-24-2013, 04:57 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - minoo - 11-24-2013, 04:57 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-24-2013, 07:18 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - Delta.H - 11-24-2013, 08:10 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - alma - 11-24-2013, 11:20 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - hoda - 11-25-2013, 12:25 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - hoda - 11-25-2013, 12:35 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-25-2013, 10:32 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-25-2013, 11:07 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-25-2013, 11:15 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-25-2013, 11:58 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-25-2013, 01:16 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-25-2013, 02:26 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - danger - 11-25-2013, 05:06 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-25-2013, 07:35 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-25-2013, 08:22 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-25-2013, 08:32 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-25-2013, 08:44 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-25-2013, 08:59 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - Delta.H - 11-25-2013, 10:02 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - Delta.H - 11-25-2013, 10:05 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-25-2013, 10:31 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-25-2013, 10:50 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-25-2013, 11:16 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-26-2013, 10:46 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-26-2013, 11:19 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-26-2013, 11:23 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - Delta.H - 11-26-2013, 04:22 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-26-2013, 04:33 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - Delta.H - 11-26-2013, 04:38 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-26-2013, 05:20 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-26-2013, 05:29 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - Delta.H - 11-26-2013, 06:37 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-26-2013, 06:54 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - Delta.H - 11-26-2013, 07:51 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-26-2013, 08:06 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - Delta.H - 11-26-2013, 08:26 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-26-2013, 09:08 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-26-2013, 09:22 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-26-2013, 09:49 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-26-2013, 10:24 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-26-2013, 10:33 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-26-2013, 11:01 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-26-2013, 11:34 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-26-2013, 11:36 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-27-2013, 12:57 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-27-2013, 03:11 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-27-2013, 11:40 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-27-2013, 12:46 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-27-2013, 04:19 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-27-2013, 04:21 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - ali jj - 11-27-2013, 04:49 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-27-2013, 09:44 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-27-2013, 11:48 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-27-2013, 11:57 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-28-2013, 12:24 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-28-2013, 12:31 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - Delta.H - 11-28-2013, 12:32 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - Delta.H - 11-28-2013, 12:58 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-28-2013, 01:41 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-28-2013, 02:22 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-28-2013, 02:41 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-28-2013, 03:32 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-28-2013, 03:44 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-28-2013, 03:57 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - minoo - 11-28-2013, 06:29 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-28-2013, 07:26 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-28-2013, 08:25 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-28-2013, 08:34 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-28-2013, 09:44 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-28-2013, 10:06 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-28-2013, 10:46 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-28-2013, 11:27 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-28-2013, 11:44 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - minoo - 11-29-2013, 01:38 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-29-2013, 02:00 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-29-2013, 11:43 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-29-2013, 01:19 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-29-2013, 03:45 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-29-2013, 06:43 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-29-2013, 09:22 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-29-2013, 11:03 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-30-2013, 12:28 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-30-2013, 01:39 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-30-2013, 01:43 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - 3ObHaN - 11-30-2013, 01:53 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-30-2013, 02:06 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 11-30-2013, 06:32 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - Suma - 12-01-2013, 02:11 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - Delta.H - 12-01-2013, 02:27 AM
RE: سفرنامه شیراز 92 - Suma - 12-01-2013, 03:06 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - Suma - 12-01-2013, 03:33 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 12-01-2013, 05:05 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 12-01-2013, 05:06 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 12-01-2013, 05:07 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - Suma - 12-01-2013, 05:49 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 12-02-2013, 10:13 PM
RE: سفرنامه شیراز 92 - MARYAR - 12-03-2013, 12:04 PM

موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  سفر و سفرنامه اصفهان (بهار 1392) MARYAR 1,844 245,807 12-07-2022 12:24 PM
آخرین ارسال: mohaamadreza.s
  سفرنامه شیراز و قشم دی 1393 ali mohammady 37 7,751 06-07-2018 02:14 PM
آخرین ارسال: dabiri
  جشن پنجمین سالگرد تولد انجمن میلیاردرهای آینده ایران MARYAR 6 1,591 11-26-2017 01:29 AM
آخرین ارسال: علی سلیمانزاده
  نیاز به هم فکری راهنمایی و کمک درمورد تعمیرات موبایل vahiedforootan 0 295 06-09-2016 10:36 AM
آخرین ارسال: vahiedforootan
  معرفی انجمن در TED جهانی کامیار کاظمی 23 4,470 02-18-2016 06:31 PM
آخرین ارسال: MARYAR
  2 آذر چهارمین سالگرد تولد انجمن میلیاردرهای آینده ایران MARYAR 63 10,154 10-31-2015 11:57 PM
آخرین ارسال: صدفی
  برگزاری همایش کسب و کار آنلاین - کارگاه شهروندی کامیار کاظمی 0 796 05-20-2015 01:31 PM
آخرین ارسال: کامیار کاظمی
  سفر جدید میلیاردرها در سال 93 MARYAR 82 20,108 06-28-2014 07:51 PM
آخرین ارسال: نورالله قنبری
  جلسه آنلاین انجمن میلیاردرها 19اردیبهشت 93 MARYAR 90 9,705 05-12-2014 10:47 PM
آخرین ارسال: MARYAR
  همایش رایگان دیدار با کارآفرینان بزرگ MARYAR 2 1,112 05-08-2014 05:51 PM
آخرین ارسال: Elixir
  جلسه آنلاین انجمن میلیاردرها 5 اردیبهشت MARYAR 89 12,365 04-26-2014 07:40 PM
آخرین ارسال: Mohsen1988
  سومین جلسه آنلاین انجمن میلیاردرها 29 فروردین 93 MARYAR 92 10,458 04-19-2014 01:23 PM
آخرین ارسال: saeed2412
  اولین جلسه حضوری انجمن در سال 93 MARYAR 25 3,725 04-18-2014 04:25 PM
آخرین ارسال: MARYAR
  اولین جلسه طوفان ذهنی انجمن MARYAR 115 17,890 03-15-2014 01:57 PM
آخرین ارسال: صدفی
  سومین سالگرد تولد انجمن 2آذر MARYAR 11 2,444 11-15-2013 07:05 PM
آخرین ارسال: ali mohammady
  سفر گیلان ( انزلی-چمخاله) تابستان 92 MARYAR 449 46,859 09-22-2013 09:44 AM
آخرین ارسال: mjdehghani
  سفر به تنگه واشی/فیروزکوه/تهران MARYAR 164 20,298 09-22-2013 12:14 AM
آخرین ارسال: kiarash64
  دستاوردهای سفر به اصفهان Delta.H 10 3,782 08-12-2013 09:59 AM
آخرین ارسال: jahanagahi
Rainbow سفر به طبیعت گیلان MARYAR 272 36,315 07-31-2013 05:07 AM
آخرین ارسال: Poacher
Rainbow آموزه هائی برای برنامه ها و جلسات گردهمائی در سفر گیلان MARYAR 2 1,335 06-02-2013 01:20 PM
آخرین ارسال: MARYAR

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 8 مهمان
تماس با ما | سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران | بازگشت به بالا | بازگشت به محتوا | آرشیو | پیوند سایتی RSS