صفحه ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
سلام دوستان
دقیقا یک هفته دیگه تا سال تحویل مونده
می خوایم در این تاپیک همه کارهای مربوط به عید را انجام بدیم برای انجمن!
سفره هفت سین بندازیم
ماهی بخریم
شیرینی بخریم
شعر بخونیم
...
لحظه سال تحویل :
4 شنبه 30 اسفند
14:31:56
چرا هفت ؟
عدد هفت در زبان باستانی به نام ” امرداد” است. امرداد معنای جاو دانگی و بی مرگی نام داشت و از آنجائی که این عدد معنای زیبای زندگی و جاودانگی را میداد هفت واژه را به نشانه آن گزینه کرده و بر خوان نوروزی میچینند.
به روایتِی هفت “سین”، نشانه هفت دانه گیاهی است که میتوان با آن سبزه نوروز را تهیه کرد: جو، ماش، عدس، ارزن، لوبیا، نخود و گندم.
زمان پارسیانِ کهن، مردم از هر هفت دانه، سبزه می پروراندند (۱۰ روز قبل از نوروز) و ظروفِ آنرا بر سر درِ خانه های خود میگذاشتند و هر کدام بیشتر و بهتر سبز میشد، نشانه پر ثمریِ آن محصول برای کاشت در آن سال بود.
هفت در میان اعداد از اهمیت و ارزش خاصی برخوردار است. هفت برای ایران و ایرانیان باستان مقدس بود و از آن برای مفاهیم مثبت، خوش یمنی و فال نیک استفاده میشد.
مانند؛ هفت رنگ رنگین کمان، دوران کودکی ۷ سال است، هفت خان رستم در شاهنامه، هفت آسمان، هفت اقلیم، هفت روز هفته، هفت فرشته، هفت شهر عشق در عرفان، هفت پیکر و…
چرا سین ؟
به روایتی” سین”، واژه اول نام هفت فرشته باستانی پارسی است. همه آنها دارای ویژگی های خاص و نیکو بودند.
سیر: نماد اهورا مزدا است ،
سبزه: فرشته اردیبهشت و نماد آبهای پاک و بیکران است
سنجد: فرشته خورداد نماد دلبستگی است ،
سیب: فرشته زن، نماد باروری و پرستاری است
سرکه: فرشته امرداد نماد جاودانگی است ،
سمنو: فرشته شهریور نماد خواربار است
سماک یا سماغ: فرشته بهمن نماد باران است
پس اول بیایم برای هفت سین انجمن گندم و ماش بذاریم سبز بشه تا همه اعضا همیشه سبز و سر زنده باشن
آیینها و برگزاری آنها برخاسته از باورها، فرهنگ، تاریخ، مکتب، شیوه زندگی، شرایط جغرافیایی، اسطورهها و نیز نشان از خواست و آرزوهای خفته مردم هر سرزمین است.
فلسفه زیبای آیینهای خود را بدانیم چرا که همین آیینها به جامعه سربلندی و به مردم سرزندگی میدهند.
هفت سین نوروز یک سنت کهن پارسی است. این سنت از زمان باستان تا امروز همچنان جایگاه ویژه خود را نزد پارسیان حفظ کرده است. این سنت کهن دارای معانی ویژه و نیز نشانی از رمز و رازهای هوشمندانه زندگی نیاکان ماست.
هفت سین از هفت محصول زمینی گزینه میشود تا از نعمتهای که خداوند به انسان بخشیده است، سپاسگزاری شود.هفت سین نوروزی آئین پارسی است.
گزینههای هفت سین باید دارای ویژگی های زیر باشد:
۱- نام آنها پارسی باشد.
۲- با واژه "سین" آغاز شوند.
3- نام آنها از واژههای ترکیبی (مانند سبزی پلو، سیر ترشی و …) ساخته نشده باشند.
هرروزتان نوروز،
نوروزتان پیروز،
پسوردتان مرموز،
اینباکستان پرسوز
ماشینتان لکسوز،
لکسوزتان کم سوز،
غمهایتان ریفیوز،
اوقاتتان محضوض
اینم یه شعر از مولانا برای بهار:
رعد همی زند دُهل ، زنده شده است جزء و کل
در دل شاخ و مغز گل بوی بهار میکشد
آنکه ضمیر دانه را علت میوه میکند
راز دل درخت را بر سر دار میکشد
لطف بهار بشکند رنج خمار باغ را
گرچه جفای دی کنون سوی خمار میکشد
ناصر خسرو
چند گویی که چو هنگام بهار آید
گل بیارید و بادام به بار آید
روی بستان را چون چهره ی دلبندان
از شکوفه رخ و از سبزه عذار آید
این چنین بیهوده ای نیز مگو با من
که مرا از سخن بیهوده عار آید
شصت بار آمد نوروز مرا مهمان
جز همان نیست اگر ششصد بار آید
هر که را شست ستمگر فلک آرایش
باغ آراسته او را به چه کار آید ؟
سوی من خواب و خیال است جمال او
گر به چشم تو همی نقش و نگار آید
من می گم بیایم شیرینی عید هم خودمون درست کنیم بذاریم سر سفره واسه مهمونا دیگه پول ندیم بخریم؟؟؟
برای اولین شیرینی خاص عید انجمن قطاب را پیشنهاد می دم و اینم طرز پختش: (مهیار بدو بپزش که کار کاره خودته)
طرز تهیه قطاب خانگی مخصوص عید نوروز
مواد لازم : برای خمیر قطاب
روغن جامد ، یک فنجان ، ماست ، یک فنجان سر خالی ، شیر ، دو قاشق غذاخوری ، بیکینگ پودر ، به اندازه ی سر قاشق چایخوری ، آرد به میزان لازم ، پودرقند یا شکر به میزان لازم ، روغن مایع یک لیوان جهت سرخ کردن قطابها
مواد لازم برای وسط قطاب:
به اندازه ی 200 گرم مغز پسته و شکر آسیاب شده یا مغز گردو و شکر آسیاب شده یا پودرنارگیل و پودرشکر که بسته به سلیقه ی خود یکی از این مواد را انتخاب کرده و با مقداری هل و وانیل و برای راحتی کار با یک قاشق مربا خوری گلاب یا عرق بید مشک مخلوط نموده ، برای وسط قطابها از این مواد استفاده نمایید.
طرز تهیه :
ابتدا در ظرفی روغن ، ماست ودو قاشق شیر را با هم خوب بزنید . آرد وبیکینگ پودر را کم کم به آنها اضافه کنید تا خمیر لطیف ونرمی به دست آید وکنار بگذارید.
برای پیچیدن قطابها هم میتوانید خمیر را با وردنه بر روی سطح صافی پهن کرده و با ته یک لیوان یا فنجان خمیرهای دایره ای شکل هم اندازه ای را از این خمیر پهن شده جدا کنید .سپس در وسط هر دایره مقداری از مواد وسط قطاب را با قاشق مربا خوری ریخته ودو طرف آن را ببندید که در صورتی که بتوانید آنها را بپیچید بسیار زیباتر و بهتر است و در غیر این صورت همینطور آنها را ساده بسته تا مواد وسط آن دیده نشود و بیرون نریزد و یا اطراف دایره را بالا آورده ویک جا جمع کنید تا شبیه باقلوا ترکی شود.اگر کار با وردنه برایتان سخت است می توانید خمیرها را به شکل گلوله های هم اندازه درآورده و کف دست پهن کنید ومواد را وسط آنها ریخته و بپیچید و پس از آماده شدن، همه ی آنها را در ظرفی گود که کاملا درروغن فرو روند سرخ کنید و بعد از بیرون کشیدن آنها از داخل روغن درون صافی قرار داده تا روغن اضافی آنها کشیده شود وسپس درون پودر قند یا شکر بغلطانید.
صفحه ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10