همانطور که مهدی عزیز گفت مجوز ارشاد سخت و زمانبر هست ولی برای چاپ حافظ شدنی هست
ولی برای تیراژ مهدی جان برو بالا 1000 تا برای بچه هاست دی:
والا مریم خانم قصد دارم چند تا غزل از خودم به حافظ اضافه کنم اینجوری فروشش تصمینی می شه

جدا از شوخی ، برنامه خاصی ندارم مگر تخفیف فوق العاده به واسطه ها (کتاب فروشی ها و ... )
ضمنا اون چیزهایی که بهش فکر کردم
تمامی صفحات همه گلاسه و چاپ 6 رنگ تذهیب تمام صفحات همراه با طلاکوب طلایی یا نقره ای
جلد و جعبه شیک و مدرن که با کمک همدیگه باید یک فکر توپ براش بکنیم
و خط داخلش را می خوام اگر امکان پذیر باشه شکسته نستعلیق چاپ کنیم
یا حداقل یک نستعلیق زیبا خوانا و بدون ایراد
با تمام این تفاسیر فکر کنم مهمترین عامل که برای فروشنده ای که می خواد کتاب را به خریدار پیشنهاد بده درصد سودی هست که می بره
فرض بگیریم حافظ ما 500 صفحه بشه
هزینه کاغذ گلاسه 80 گرمی کل کتاب حدودا 6000 تومان
هزینه چاپ تمام رنگی تمام صفحات کتاب حدودا 3600 تومان
هزینه جلد و صحافی و جعبه سازی را اطلاع دقیقی ندارم
سرجمع بالاترین حد را هم بگیریم بازم هر جلد زیر 15 تموم می شه
در صورتی که ما الان داریم تمام صفحات را گلاسه و رنگی در نظر می گیریم و خیلی از این حافظ های نفیس موجود چنین شرایطی را ندارند
به جر اون 15 تومن هر جلد ، می مونه همون هزینه های ثابتی که وجود داره
زینگ ها ، دستمزد خطاط ، صفحه بندی ، هزینه های ارشاد و ... همین هزینه هاست که مثلا اگر 1000 جلد چاپ بشه
ممکنه تا 10 20 هزارتومان هر جلد را قیمتش را بالا ببره
ولی این هزار جلد اگر شد 10 هزار جلد تمام شده کتاب با همه هزینه ها می شه 17 تومن
قیمت روی جلد اگر 80 هزار تومان هم بخوره ببینید تفاوت تا 17 هزار تومان چقدر زیاد هست اگر به فروشنده یا خریدار نهایی 50 درصد هم تخفیف بدیم بازم250 تا 300 درصد سود داره
بدون اینکه زحمت زیادی متحمل شده باشیم. حالا مسلمه که اگر کاغذ تحریر (معمولی ) استفاده کنیم و طلاکوب را حدف کنیم و ...
خود همین 17 تومن هم شاید بتونه تا 12 هم پایین بیاد
حالا اگر بتونی با رایزنی با روابط عمومی ها و ... هماهنگ بشیم به راحتی با یک تخفیف 15 تا نهایت 20 درصدی بازم روی هر جلد 400درصد به بالا سود خالص می کنیم
فارق از همه اینها چاپ چنین کتابی هم کار فرهنگی هست و هم حسن شهرت و اعتبار همراهش میاره و شاید سعدی و فردوسی و باباطاهر و بقیه صف بکشن برای اینکه تو نوبت های بعدی زحمتشون را بکشیم دی:
همچنین با هزینه ای 1000 تومنی می تونیم یک دی وی دی حافظ هم به مجموعه اضافه کنیم که دیگه هیچ رقیبی حرفی برای گفتن نداشته باشه
حالا باز در رابطه با محتوای دی وی دی باید بحث و همفکری کنیم