ماگستان، خرید ماگ، خرید فلاسک و خرید هدیه در همین نزدیکی!

خرید هدیه، خرید ماگ

تابلو اعلانات سایت
میلیاردرها مرامنامه (قوانین سایت) میلیاردر هدف این سایت چیست؟ میلیاردر دانلود ماهنامه سایت
میلیاردرها اتمام حجت (حتما بخوانید.) میلیاردر راه اندازی کسب و کار توسط اعضا میلیاردر مسابقه دوبرابر کردن پول
میلیاردرها عضویت در بخش ویژه VIP میلیاردر موفقیت های دوستان بعد از عضویت در سایت میلیاردر تبلیغات و معرفی کار و شغل شما


راهنمای خرید هدیه، ماگ و فلاسک

ماگستان, اولین و تنهاترین

ماگستان, اولین و تنهاترین


مشخصات فني ماشين هاي ايران خودرو+عكس
زمان کنونی: 06-02-2024, 11:05 PM
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: اقاي ايـــده
آخرین ارسال: 3ObHaN
پاسخ: 4
بازدید: 2727

ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 26 رأی - میانگین امیتازات : 2.54
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشخصات فني ماشين هاي ايران خودرو+عكس
02-28-2012, 08:10 PM (آخرین ویرایش در این ارسال: 02-28-2012 08:23 PM، توسط اقاي ايـــده.)
ارسال: #1
مشخصات فني ماشين هاي ايران خودرو+عكس
مشخصات فنی ال90
[تصویر: 24082270919696717411.jpg]
ال 90 به خاطر مشخصات فنی نسبت به قیمت آن به كابوس خودروسازان بدل گشته و برخی مدیران صنعت خودرو به خاطر برهم خوردن تعادل بازار سعی دارند قیمت این خودرو را افزایش و از امكاناتش بكاهند به گونه ای برخی قصد دارند موتور 110 اسبی این خودرو كه در حدود زانتیا قدرت دارد را تغییر داده و به جای آن از موتور 75 اسب بخاری استفاده كنند اما چرا این خودرو اینقدر مسئله ساز شده است در این باره برخی قیمت كم در كنار امكانات مناسب را دلیل تغییر زمان ورود این خودرو به بازار می دانند چرا كه عده ای معتقدنند با ورود این خودرو در صورتی كه قیمت آن زیر 10 میلیون تومان باشد تعادل بازار بر هم خواهد خورد اما این خودرو دورگه مگر چه مشخصاتی دارد كه .......

ال 90 خودره دو رگه

موتور لوگان در ایران از نوع 1.6لیتری k4mاست كه حدود 110 اسب بخار قدرت دارد و با حجم موتور 1600 سی سی و با 16 سوپاپ مصرفی بین 7 تا 9 لیتر در 100 كیلومتر دارد ضریب تراكم این موتور 10 است كه قابلیت گاز سوز شدن را دارد از طرفی استاندارد این موتر نیز یورو 4 است
این قوای محركه در خودروی لوگان ایران از گیربكس دستی 5 سرعته مگان دو (پرفروش‌ترین خودروی اروپا) استفاده می‌كند. دراین موتور به منظور پایین آمدن بهتر خودوردر سرازیری‌ها یا سرعت گرفتن به صورت نرم در هنگامی‌كه خودرو دارای بار سنگین است میزان ضریب در سه‌دنده نخست كوتاه‌تر گرفته شده است. دو دنده ابتدایی بیشتر بر سوخت كمتر و عمكلرد بهتر و كم‌صداتر تاكید دارند. البته این موتورها با نمونه استفاده شده در خودروی كیلیو رنو تفاوت‌هایی نیز دارند با تغییر در میل بادامك گشتاور در سرعت‌های پایین افزایش یافته كه سبب قدرت بیشتر در حركت سربالایی‌ها می‌شود.این تركیب قوای محركه از نظر قدرت و مصرف سوخت یك نمونه خوب امروزی در جهان به شمار می‌رود رقیب این موتوردر ایران شاید تنها موتور مدرن TU5 پژو كه 110 اسب بخار قدرت داشته و بر روی آخرین ورژن‌های پژو 206 و 307 استفاده می‌شود، باشد موتورهای خودروی گل با 1800 سی‌سی 90 اسب بخار و پروتن با 1800 ‌سی‌سی 90 اسب بخار قدرت دارد.
موتور مزدا 323 با ظرفیت 1.6 لیتری از نوع سوپاپ رو بوده و با ضریب تراكم بالایی كه دارد قدرتی معادل 110 اسب بخار را تامین می‌كند. البته به احتمال زیاد مزدا 323 به دلیل هماهنگی بسیار زیاد موتور با گیربكس و هماهنگی با دورهای مختلف جعبه‌دنده دارای قدرت یكنواختری خواهد بود و به احتمال زیاد از نظر موتور این خودرو یعنی مزدا 323 شاید برترین خودرو در این كلاس باشد، اما از نظر قیمت خودروی لوگان برنده این قسمت خواهد بود.
فیات پالیو و سیانا كه از قوای محركه 1.6 لیتری با 16 سوپاپ بهره می‌گیرد با استفاده از موقعیت سوپاپ‌رو حدود 99 اسب بخار قدرت تولید می‌كند. نسبت تراكم این موتور 10 بوده و خودرو را به سرعت 201 كیلومتر در ساعت می‌رساند.
در حالی كه خودروی هیوندایی نیز از موتوری با 1.5 لیتر ظرفیت و 94 اسب بخار قدرت استفاده می‌كند، خودروی فولگس گل موتوری با حجم 1.8لیتر و قابلیت تولید 100 اسب بخار دارد و موتور كیاریو هم با 1.5لیتری قدرت 96 اسب بخار قدرت تولید می‌كند.
در این میان موتور ال ـ 90 نیز با اسم K4M ظرفیتی حدود 1.6 لیتر داشته و قدرت 110 اسب بخار را تولید می كند و دارای نسبت تراكم 10 است. این خودرو نیز با این موتور حدود 210 كیلومتر در ساعت سرعت خواهد داشت. مصرف سوخت این موتور بنا به ادعای كارخانه بین هفت تا هشت لیتر است
موتور TU5 پژو 206 با مصرف 8.5 لیتر و قدرت 110 اسب بخار با شتاب صفر تاصد 9 ثانیه یكی از رقیبان اصلی لوگان در این قسمت است. البته باید توجه داشت رایانه این موتور براساس شرایط محیطی ایران برنامه‌ریزی نشده و بعضی از

سنسورها نیز در موتور نوع ایران وجود ندارد در حالی‌كه مغز موتور لوگان بر اساس شرایط محیطی ایران درحال طراحی دوباره است. پژو 405 و سمند دراین كلاس با موتورهای 1.8لیتری با قدرت 97 اسب بخار با مصرف 12.5 لیتر در 100

كیلومتر عقب‌مانده‌ترین موتورها هستند. البته برنامه سمند در سال‌های آینده استفاده از موتورملی با حجم 1700 سی‌سی و با قدرت 110 اسب بخار و استفاده از موتور TU5 پژو 206 است كه شاید آن را قادر به رقابت از نظر موتوری با لوگان كند، اما 405 در این كلاس بازنده اصلی از نظر موتوری خواهد بود.



** سیستم تعلیق و جلوبندی **

این خودرو دارای ترمز ABS و لاستیك 15 اینچی است، لوگان از جلو ترمز دیسكی داشته و از عقب به ترمز كاسه‌ای مجهز است. ترمز ABS این خودرو از توزیع‌كننده ترمز الكترونیك سود می‌برد. رنو كه استاد ایمنی خودرو در دنیا به شمار می‌رود، شاید محصول آن با نام لوگان در بازار ایران از نظر ایمنی رقیبی نداشته باشد. البته در كلاس B رنو دراین باره ادعا كرده است مهندسان بخش ایمنی شركت رنو از جدیدترین روش‌های جهت ایمنی این خودرو استفاده كرده است. رنو با استفاده از شبیه‌سازهای دیجیتالی توانسته مقاومت خودرو را در مقابل ضربات وارده بررسی كرده و خطرات اولیه را دراین مرحله از میان ببرد. ساختار این خودرو به گونه‌ای است كه درهنگام تصادف به منظور پراكنده‌سازی انرژی جنبشی به صورت فعال عمل می كند و درهنگام اصابت قسمت جلو قسمت موتور به گونه‌ای طراحی شده كه در هنگام تصادف جمع شود و وارد اتاق نشود. این عمل مانند بالشی ضربه را جذب می‌كند.
در قسمت فوقانی خودرو در صورت ورود ضربه این تنش در میان قاب‌ستون‌های كناری جذب می‌شود در قسمت مركزی این بار توسط رام شاسی جلوگیری می‌شود و نهایتا در قسمت تحتانی از طریق فریم‌بندی كه از شش جهت به هم اتصال دارد انرژی جذب خواهد شد.
داشبرد خودرو كه در جذب ضربات ناشی از تصادف نقش مهمی دارد از پلی‌پرپیلن جذب كننده ساخته شده كه صدمات احتمالی به زانو و سر را به حداقل می‌رساند.
قسمت زیری نیز به گونه‌ای طراحی شده كه میزان صدمه به ساق پاها به حداقل برسد. در هنگام تصادف ستون مركزی از لگن سرنشینان محافظت می‌كند به نحوی كه مقاومت جانبی ارائه شده از سوی صندلی و لایه‌های درها این پروسه را تكمیل می‌كند. باك بنزین در زیر با موادی محافظت می‌شود و همچنین دور از سیستم تعلیق و ترمز قرار داده شده .
یك رام‌شاسی در پشت صندلی عقب خطر اشیایی كه وارد كابین می‌شود كاهش می‌دهد كمربند ایمنی نیز از پیشرفته‌ترین نوع آن در جهان به شمار می‌رود. این كمربند سه‌منطقه‌ای و مرحله‌ای عمل می كند و برای تمام صندلی‌ها حتی صندلی عقب در نظر گرفته شده است. در ضمن دو كیسه هوای مخصوص برای راننده و سرنشین جلو قرار گرفته این كیسه‌های هوا مجهز به محفظه‌ای هستند كه فشار داخلی را كنترل كرده و میزان صدمه به سرنشینان را به حداقل می‌رساند. این در حالی است كه رقیب سرسخت این خودرو از نظرایمنی مزدا 323 و پژو 206 خواهند بود. پژو 206 كه یكی از ایمن‌ترین خودروها در تصادفات جاده‌ای در ایران بشمار می‌رود با جمع‌شدن جلوی خودرو بدون وارد آوردن ضربه به اتاق محل سرنشینان انرژی تصادف را جذب می‌كند. مزدا 323 نیز وضعیتی مشابه خودرو 206 دارد.
از نظر ترمز نیز مدل‌های جدید سمند در جلو و عقب مجهز به ترمز دیسكی هستند باید توجه داشت، ترمزهای دیسكی قابلیت ترمزگیری را به میزان فراوانی افزایش می‌دهند؛ حال‌آنكه در لوگان تنها چرخ‌های جلو مجهز به ترمز دیسكی می‌باشند. مزدا 323 نیز دارای ترمز ABS مجهز به EBD بوده و سیستم كیسه هوا نیز همانند پژو 206صندوق‌دار در این خودرو نیز وجود دارد. خودرو كیاریو از سیستم فنربندی مك فرسون در جلو و فنر پیچشی در عقب بهره می‌برد. ال 90 نیز از نسل جدید تعلیق مك فرسون با سه شاخه مثلثی در جلو و تعلیق H شكل با دو كمك فنر و فنر لول بهره می‌برد. خودروی فولگس گل با بهره‌گیری از سیستم تعلیق خودروی گلف برای جاده‌های غیر هموار مشابه ال 90 تقویت شده به صورتی كه قطر فنرها در این سیستم افزایش یافته و شاسی نیز تقویت شده است.

* اتاق *
از نظر اتاق بنا به بررسی انجام شده رنو بزرگترین صندوق عقب را داراست، اما از نظر حجم داخلی تقریبا ال-90 و فولگس گل بزرگترین فضای داخلی را دارند، اما از نظر زیبایی ظاهری فیات پالیو و یا سیانا با استفاده از مهندسان طراح ایتالیایی زیباترین خودروی این كلاس است. البته فولگس گل نیز دارای چهره و استیل مناسبی است، در این كلاس كمترین خطوط منحنی شكل را خودروی ال-90 داراست تا تولید آن به دلیل راحتی در ساخت ارزان و آسان باشد. این امر كمی بر روی ظاهر خودرو تاثیر گذاشته و شكل این خودرو را از رقبای ایتالیایی و آلمانی خود عقب انداخته است.

ازنظر ایمنی نیز براساس بررسی انجام شده در انجمن ایمنی اروپا ال-90 یا لوگان دارای سه ستاره است. هیوندایی نیز تقریبا خصوصیات مانند ال-90 را داراست. خودروی لوگان از نظر وزن یكی از سبك‌ترین خودروهای كلاس B درایران با

وزن 975 كیلوگرم است. البته با شگردهای مهندسین ایمنی خودرو حفظ شده است .
مشخصات ماشین های پژو 206 + عکس

[تصویر: 87318652510579993329.jpg]
در سيستم سيم كشي خودروي پژو۲۰۶ همانند خودروهاي پيشرفته از سيستم مالتي پلكس استفاده شده است.ودرواقع مي توان از BSI بعنوان قلب اين سيستم نام برد.
در سيستمهاي فاقد BSI ، سيستم از نظر الكتريكي پيچيدگيهاي خاص خود را دارد واگر يك قسمت الكتريكيخودرو نياز به اطلاعات از يك قسمت ديگر داشته باشد بايد يك سيم كشي بين اين دو قسمت در نظر گرفته شود كه باعث افزايش طول سيم كشي خودرو ودرنتيجه افزايش وزن وهزينه هاي كلي ساخت خودرو وافزايش هزينه هاي تعميرات خواهد گرديد.
سيستمهايي كه مبتني بر BSI مي باشند مي توانند قابليت هاي زيادي براي خودرو ايجاد نمايند كه مي توان به موارد ذيل اشاره نمود:
۱-كنترل قسمتهاي مختلف از قبيل رله ها-فيوزها-قفل كن ها-لامپهاي سقفي-الارمهاتوسط يك مجموعه

۲-ساده تر شدن سيستم سيم كشي خودرو كه باعث بهبود ارتباط سيستمهاي الكترونيكي والكتريكي مي شود.

۳-با توجه به اينكه از تمام قسمتهاي مختلف خودرو اطلاعاتي به BSI منتقل مي شود اين سيستم هشدارهاي مناسبي مانند بوق ويا لامپ خطر را براي راننده فراهم نموده است.

۴-ساده تر شدن تجهيزات وعيب يابي سيستم

۵-استاندارد شدن سيم كشي خودروهاي شركتهاي مختلف

۶-كاهش چشمگير طول سيم كشي در خودروها

لازم به ذكر است كه BSI مورد استفاده در پژو ۲۰۶ ساخت شركت زيمنس مي باشد.

نکاتی مفيد پيرامون قطعاتی که از پژو۲۰۶به سرقت می رود

در بسياری از موارد عدم اطلاع کافی از نحوه عملکرد وايمنی قرار داده شده در اين خودرو موجب مبادرت به سرقت از ان می شود.
کليه قطعات ذيل اگر از روی يک خودرو به سرقت رود بر روی هيچ خودروی ديگری قابل استفاده نبوده وسرقت ان نفعی برای سارق نخواهد داشت:
۱-کليدها
۲-راديو
۳-امپر چهارگانه
۴-نمايشگر چند منظوره وسط داشبورد
۵-BSI در داخل اتاق راننده
۶- ECU انژكتور در داخل اتاق موتور
۷-ECU كيسه هوا در داخل اتاق راننده
۸- ECU گيربكس اتوماتيك در داخل اتاق موتور
۹-ECU سيستم ترمز ضد قفل ABS NV NHOG HJHR L,J,V
10- COM2000 )جعبه اتصال دسته هاي برف پاك كن -راهنما وراديو)

لازم به ذكر است از اين ميان (كليدها -ECU انژكتور-BSI) در صورت سرقت به عنوان عناصر سوخته محسوب شده ودرهيچ صورتي بر روي هيچ خودروي ديگري قابل استفاده نمي باشند.
وعناصر(راديو-امپر چهارگانه-نمايشگر چند منظوره وسط داشبورد-ECU كيسه هوا-ECU گيربكس اتوماتيك-ECU سيستم ABS وCOM2000 ) تنها در صورت موجود بودن ACCESS CARD كه بصورت محرمانه در اختيار خود مشتري قرار مي گيرد قابل استفاده مي باشند.

ضمنا با توجه به اينكه در خودروي پژو۲۰۶ سيستم ضد سرقت IMMOBILIZER وجود دارد لذا بوسيله هيچ نوع كليد ديگر حتي اگر مغزي فلزي ان با قفل فرمان نيز سازگار باشد ويا بااستارت زدن از روي خود استارت خودرو ، روشن نخواهد شدو درصورت موجود نبودن سوئيچ مالك ، خودرو قابل روشن كردن وسرقت نمي باشد.

سيستمBSI

اين سيستم به نام(BSI (BUILT IN SYSTEM INTERFACE مي باشداين سيستم شامل گروهي است كه بطور معمولي توسط مدلها ورله هاي مختلف موجود در قسمتهاي مختلف خودرو كنترل مي گردد.
همچنين BSI موجب ساده تر شدن سيم كشي در خودرو شده و ارتباط سيستمهاي الكترونيكي والكتريكي را بهبود مي بخشد.
سيستم BSI در زير جعبه فيوز داخل خودرو در داخل ماشين و درزير داشبورد )طرف راننده( قرار گرفته است.
BSI داراي سه سطح مي باشدكه هر سطح ان داراي وظايف مختلفي از جمله قفل مركزي -برف پاك كن شيشه هاي جلو وعقب -اخطارصوتي در مورد ايمني گيربكس اتوماتيك و ... مي باشد.

مشخصات* تاير

مشخصات تاير
مي 185/65R14از جمله اعدادي كه بر روي ديواره تاير رويت مي گردد عددي همانند
مشخصات ابعادي يك تاير معمولا با سه فاكتور اصلي نشان داده مي شود:

1-پهناي اسمي تاير
2-قطر اسمي رينگ
3-سري تاير

پهناي اسمي تاير:
عموما اين اولين عددي است كه در مشخصه ابعادي تاير در ج مي گردد در اين مثال عدد 185 پهناي اسمي تاير مي باشد.)

قطر اسمي رينگ:
نشان دهنده قطر اسمي رينگي است كه تاير بر روي ان نصب مي گرددواين عدد به اينچ مي باشد(عدد 14 در مثال فوق)

سري تاير:
اين فاكتورنسبت ارتفاع مقطع تاير به پهناي اسمي مقطه ان مي باشدكه به درصد بيان شده ونشان دهنده اينست كه ارتفاع مقطع تاير چند درصد از پهناي تاير مي باشداين عدد فاكتور مناسبي در ارتباط با پهن يا باريك بودن تاير مي باشد.(عدد 65 در مثال فوق)

بر روي خودروي پژو 206 مي توان از تايرهاي زير بعنوان جايگزين استفاده نمود:
سايز اصلي: 175/65 R14

سايزهاي جايگزين مجاز:
185/60R 14
185/65R 14
195/50R 15
205/50R15

مجموعه پمپ بنزين ودرجه داخل باك

داراي وظايف زير مي باشد:
پمپ كردن سوخت-اندازه گيري ميزان سوخت-تنظيم فشار
برخلاف ساير خودروهاي انژكتوري در پژو۲۰۶ رگولاتور فشار در داخل درجه شناور (كه درب ان در قسمت صندلي عقب طرف شاگرد مي باشد) قرار داده شده است.
ادر داخل درجه شناور مكانيسمي قرار داده شده است كه اگر خودرو واژگون گرديد جريان سوخت از طرف باك قطع مي گردد تا حريق باعث منفجر گرديدن خودرو نگردد. بدين صورت كه در داخل ان ساچمه اي تعبيه گرديده كه اگر خودرو واژگون گرديد اين ساچمه به شناور بالاي خود فشار وارد اورده واين شناور مسير سوخت از باك را كاملا مسدود مي كند .
ضمنا فشار داخل باك در هنگام پر كردن به مقدار ۴۰ميلي بار مي باشد.

مشخصات كلي خودرو

نوع موتور TU3JP/K طول خودرو 3822mm

كدموتور K6D پهنا 1652-1673mm

تعداد سيلندر 4 ارتفاع 1425-1435mm

قطر پيستونMM 75 وزن كلي 1450kg

كورس پيستونMM 77 مصرف سوخت(داخل شهر) 9/4(lit)

حجم موتورCM3 1360 مصرف سوخت(جاده اي) 5/5(lit)

حداكثر توانHP 75 ميانگين مصرف 7(lit)

سيستم انژكتور MULTI POINT

سازنده انژكتور SAGEM

نوع انژكتور S2000

نوع سوخت بنزين معمولي

حداكثر سرعت 170

باتری

باتريهايی که در اين خودرو مصرف می شود باتريهای ۴۴ امپری و ۵۰ امپری می باشد که در مدلهای گيربکس اتوماتيک از باتريهای ۵۰ و در مدلهای معمولی از باتريهای ۴۴ امپری استفاده می شود.
نکته حائز اهميت انستکه که هيچگاه جهت شارژ اين باتريها نبايد انها را بصورت سری به يکديگر متصل نمود زيرا ولتاژ حاصله در اثر اتصال سری برابر ۲۴ ولت شده وباعث سوختن ECU خودرو مي شود زيرا ريسك سوختن ECU حدود ۱۶ ولت مي شود لذا در هنگام شارژ باتري بايد انها را بصورت موازي به يكديگر متصل نمود.

گيربکس اتوماتيک

گيربكس هاي اتوماتيكي كه بر روي پژو ۲۰۶ مونتاژ مي گردد از نوع بسيار پيشرفته بوده و در درون انها در حدود ۶ ليتر روغن ريخته مي شود وجالب انكه اين گيربكسها بر خلاف گيربكسهاي اتوماتيك ديگر فاقد گيج روغن مي باشد . اين موضوع را من از يكي از كارشناسان فرانسوي پژو پرسيدم واو گفت با توجه به اطميناني كه از نوع روغن و قطعات تشكيل دهنده اين گيربكس داريم ديگر نيازي به اين گيج نمي باشد. در واقع اين گيربكس براي ۶۰ هزار ساعت گارانتي دارد.
هفته گذشته نيز در داخل ايران خودرو تعداد حدود ۵۰۰ عدد از اين نوع گيربكسها مجددا توليد گرديد.
گيربكسهاي اتوماتيك پژو ۲۰۶ داراي دو عدد ECU مي باشد كه ECU دوم مربوط به گيربكس اتوماتيك مي باشد كه اين ECU در كنار باطري قرارگرفته است.
نكته حائز اهميت در خصوص گيربكسهاي اتوماتيك انستكه چون در اين خودروها سيني زير موتور در نظر گرفته نشده است )با توجه به اينكه در زير گيربكس كامپيوتر اصلي مربوط به گيربكس اتوماتيك قرار گرفته است) لذا به نظر بنده بايد در اين مورد مخصوصا در جاده هاي خاكي و سنگلاخ با احتياط بيشتري رانندگي كرد.
در خصوص نحوه پيدا كردن عيوب گيربكس اتوماتيك بهترين روش استفاده از دستگاه DIAG2000 مي باشدو در واقع به جز اين روش راه ديگري وجود ندارد.

مصرف بنزين با اکتان پائين

بنزينهاي موجود در ايران اكثرا داراي اكتان پائين در حدود ۸۰ مي باشند و اين بنزين در بسياري از خودروها (خصوصا خودروهاي انژكتوري) باعث بروز اختلالاتي در نحوه عملكرد خودرو مي شوند.پائين بودن اكتان بنزين سبب بروز ايراد در اوانس شده وپديده اشتعال زود هنگام راسبب مي گردد. يكي از مضرات اين پديده بوجود امدن ضربه هايي بر روي بدنه موتور مي باشد (khocking)البته در پژو ۲۰۶ براي اين ايراد تفكراتي انديشيده شده است.
بر روي بدنه موتور سنسوري تحت عنوان (khock sensor) تعبيه گرديده كه اين سنسور بصورت سيم پيچ القايي عمل مي كند وهنگامي كه بدنه موتور داراي ارتعاشات غير معقولي مي گردد جريان الكتريكي توسط حركت يك اهن ربا در درون اين سيم پيچ بوجود مي ايد.اين جريان به ECU فرستاده مي شود و ECU با توجه به تعاريفي كه در جدول (LOOK UP TABLE) خود دارد وباتنظيم پاشش انژكتورها ، اين ايراد را مرتفع مي سازد.
هرچه ارتعاشات موتور بيشتر باشد ميزان حركت اهن ربا در داخل سيم پيچ بيشتر شده وجريان بيشتري توليد وبه ECU فرستاده مي شود.البته در برخي از خودروها كه اين سنسور راندارند چون ميزان CO خروجي زيادتر مي شود (بدليل سوخت ناقص) در داخل منبع اگزوز از كاتاليست كنورتور(CATALIST CONVERTOR) استفاده مي شود كه در همين WEBLOG توضيحاتي براي ان داده ام.
ما وقتي مي خواستيم كه خودروهاي پژو ۲۰۶ با موتورهاي ۱۶۰۰ را توليد كنيم فرانسويها تاكيد زيادي بر مصرف بنزين با اكتان 95 به بالا را براي اين خودرو داشتند وعنوان مي كردند كه اگر بنزين بدون سرب با اكتان بالا در اين خودروها مصرف نشود در عملكرد موتور وهمچنين در ازبين بردن هر چه سريعتر كاتاليست كنورتور اثر خواهد گذاشت.
در راستاي همين امر ما مجبور شديم كه برچسبي درست كنيم وبر روي درب باك اين خودروها با عنوان(در اين خودرو حتما بايد از بنزين بدون سرب با اكتان 95 استفاده شود).بزنيم.
حال اين سوال مطرح مي شود كه در ايران كه بنزين با اكتان ۹۵ كمتر پيدا مي شود پس بايد چه كرد؟البته جواب اين سوال را از من نخواهيد و بهتر است كه از وزراي نفت وصنايع ومعادن پرسيده شود!!!

باتری های پژو۲۰۶

باتريهای پژو ۲۰۶ از نوع MF مي باشد(MAINTENENCE FREE) يعني بدون نياز به نگهداري بوده واحتياجي نيز به اضافه نمودن اب(الكتروليت) ندارد .اين باتريها 12V بوده وميزان امپر ساعت ان 60 مي باشدوهمچنين شدت جريان استارت زدن در سرما (18-) برابر ۴۸۰ مي باشد.
نكته مهمي كه درزمينه باتريهاي پژو ۲۰۶ بايد به ان اشاره نمود كه حتما بايد مد نظر قراربگيرد استفاده از باتري ديگر جهت روشن نمودن خودرو مي باشد (چنانكه در پيكان زياد ديده شده است) اگر در خودرو پژو ۲۰۶ جهت روشن نمودن خودرو دو باتري بصورت موازي به يكديگر متصل شوند(يعني قطب مثبت يكي به قطب منفي ديگري وقطب منفي يكي به قطب مثبت ديگري متصل شود انگاه ECU خودرو حتما خواهد سوخت وخسارات سنگيني به خودرو وارد مي شود.
چون ريسك سوختن ECU اين خودرو 16V مي باشد واگر دوباتري بصورت سري به يكديگر متصل شوند ولتاژ حاصله برابر 24V خواهد شد كه منجر به سوختن ECU مي گردد.
ولي اگر بصورت موازي به يكديگر متصل شوند يعني قطب مثبت يكي به قطب مثبت ديگري وقطب منفي يكي به قطب منفي ديگري متصل شود ايرادي در خودرو ايجاد نمي گردد.

سنسور فشار هوا

با توجه به اينكه در خودروهاي انژكتوري ، كاربراتور ودلكو حذف گرديده وبجاي ان ECU قرارگرفته و مزيت اين قطعه انستكه ديگر خودرو نياز به تنظيم كردن ندارد و همواره خودتنظيم است
ECU با توجه به اطلاعاتي كه از سنسورهاي موجود در خودرو مي گيرد نسبت به اين اطلاعات از خود عكس العمل نشان داده و ميزان پاشش انژكتورها را با توجه به اين پارامترها تنظيم مي كند .
يكي از اين سنسورها سنسور فشار هوا يا MAP SENSOR مي باشدكه مخفف(MANIFOLD AIR PRESURE) مي باشد.
البته در اينجا قصد ندارم كه در مقوله مشخصات فني اين قطعه بحث تخصصي داشته باشم كه باعث ملالت برخي از عزيزان گردد ولي جهت نيل به ازدياد اطلاعات عمومي شما خواننده محترم مطالبي را به روش ايجاز بيان مي كنم.
همانگونه كه مي دانيم در اثر كاهش يا افزايش ارتفاع در مناطق مختلف كه خودرو در ان موقعيتها قرار مي گيردفشار هوانيز فرق مي كند واين اختلاف فشار هوا مي تواند تاثير به سزايي بر نحوه عملكرد خودرو داشته باشد و مثلا در خودروهاي كاربراتوري اگر فرضا از تهران به رشت برويم معمولا تنظيم خودرو بهم ميخورد كه اين حالت براي راننده كاملا ملموس مي باشد.
سنسور فشار هواي ورودي بر روي منيفولد هواي ورودي قرار گرفته و ساختمان اين سنسور به گونه اي است كه اين اختلاف فشار هوا را حس كرده وبا اين عمل اطلاعات مربوط به اين اختلاف فشار را به ECU مي فرستد و به ECU اعلام مي كند كه با توجه به فشار كنوني ميزان پاشش انژكتور را تنظيم نمايد وبا اين عمل موتور خودرو بصورت خودكار تنظيم مي گردد.

كاتاليست اگزوز

اين قطعه حدودا مدت دوماه است كه بر روي اين خودرو درداخل منبع اگزوز قرارداده شده است ووظيفه اين قطعه كه از جنس تقريبا سفالين مي باشد انستكه مونواكسيد كربن خروجي از منيفولد اگزوز را كه تاثير بسزايي در الودگي هوا دارد ميگيرد وطي يك فرايند شيميايي انرا به دي اكسيد كربن تبديل مي كند كه مضرات ان به مراتب كمتر از مونواكسيد كربن مي باشد.
درضمن لازم به ذكر است كه در خودرو ي PEUGEOT206 با موتور ۱۴۰۰كهتوليدات فعلي شركت مي باشد يكعدد سنسور اكسيژن وجود دارد كه در بالاي منيفولد اگزوز نصب شده است ووظيفه ان تنظيم مقدار مونواكسيد كربن خروجي مي باشد .
در موتورهاي ۱۶۰۰ دوعدد سنسور اكسيژن وجود دارد(در حال حاضر تنها تعداد حدودا ۵۰۰ خودرو PEUGEOT206 با موتور ۱۶۰۰ در ايران توليد شده است.)

امكانات خودروي پژو۲۰۶

در حالت كلي خودرو پژو ۲۰۶داراي دو تيپ مي باشد :۱-تيپ قبل از سيستم مالتي پلكس۲-تيپ بعد از سيستم مالتي پلكس
سيستم مالتي پلكس نوعي فن اوري پيش رفته در دسته سيمهاي خودرو مي باشد كه علاوه بر كوتاه كردن طول دسته سيم در خودرو ، مزاياي ديگري همچون ارتباط سريعتر بين عملگرها وهمچنين عيب يابي سريعتر خودرو را فراهم مي كند .
درخودروي پژو ۲۰۶ نيازي به نصب دزدگير نمي باشد چون فقط يك سوئيچ براي اين خودرو تعريف گرديده واين سوئيچ داراي يك قطعه الكترونيكي در داخل خود مي باشد كه در خط توليد اين خودرو توسط دستگاهي بنام oddisse براي ecu خودرو تعريف مي گرددو هنگامي كه اين كد وارد ECU گرديد ديگر براي هميشه در خودرو باقي خواهد ماند و با هيچ سوئيچ ديگري نمي توان خودرو را روشن نمود.
خودروي پژو ۲۰۶ داراي يك سيستمي بنام IMMOBILEZER مي باشد . اين سيستم بر روي قفل سوئيچ نصب گرديده وهنگامي كه راننده خودرو راخاموش كرده و قصد ترك اتوموبيل را دارد و سوئيچ او نيز بر روي خودرو باقي مانده است ، توسط آلارمهايي (در حدود ۱۲ بار) به راننده اعلام مي كند كه سوئيچ بر روي خودرو باقي مانده وبايد انرا بردارد كه همين عامل نيز مي تواند از دسترسي افراد بيگانه به سوئيچ خودرو جلوگيري كند.
معرفی تیپ های مختلف پژو 206 ایران
قضیه این تیپ های مختلف 206 هم واسه خودش داستانی شده
هرجا از منابع معتبر و نامعتبر درباره اون چیزهای مختلفی نوشته
من هم گاهی اوقات قاطی میکردم

تا اینکه این دفعه توی مجله عصر نوین اتومبیل مقاله کاملی در مورد ناگفته های 206 چاپ شده که واسه خودم خیلی جالب بود و این مسئله رو به طور کامل طی 2 شماره توضیح داده
گفتم شاید واسه دوستان هم جالب باشه واسه همین خلاصه ای از اون رو مینویسم

به نقل از ماهنامه "عصر نوین اتومبیل"


تیپ 1
سری اول 206 که اوایل سال 1380 به بازار آمد به نام تیپ یک معروف شد که از آن دقیقا 12217 دستگاه تولید شد.
داخل آن با فرمان دوشاخه, رادیو ضبط و کنسول وسط که تنها یک ساعت دیجیتال در آن جا داشت نسبت به تیپ یک بعدی (که همه با نام تیپ 2 میشناسیم) قابل تشخیص است.
تیپ یک بعدی (تیپ دوی خودمان!) که یک سال بعد معرفی شد در ظاهر همان ماشین قبلی بود با موتور 1360 سی سی با کد TU3 که 75 اسب بخار نیرو تولید می کرد ولی در زیر پوست کاملا عوض شده بود.
تکنولوژی مالتی پلکس یا MUX کل سیستم برق اتومبیل را دگرگون کرده بود بطوری که حتی یک سیم مشترک با نمونه قبلی نداشت.
تیپ 2
آنچه واقعا تیپ 2 نام داشت به تعداد بسیار کم تولید شد و تماما مانند تیپ 3 متعارف بود , فقط ترمز ABS نداشت.
تعداد کم تعداد کم این مدل و تفاوت فاحش MUX و غیر MUX باعث شد که همه (حتی کارخانه) تیپ MUX 1 را تیپ 2 بنامند.
پس اگر 206 مدل 81 دیدید که ظاهر تیپ 3 بود ولی ترمز ABS نداشت , تعجب نکنید.

تیپ 3
حالا نوبت تیپ 3 می رسد که مدل لوکس با موتور کوچک است که تمامی خواص تیپ 5 را دارد به جز این که ترمز چرخ های عقب آن دیسکی نیست و موتور آن هم همان 4/1 لیتری 75 اسبی با حداکثر سرعت 177 کیلومتر در ساعت است.
این مدل بالاترین ارزش پرداخت پولی را برای کسانی که سرعت و توان زیاد برایشان مهم نیست به ارمغان می آورد.
تجهیزاتی چون سیستم تهویه مطبوع خودکار , آئینه های برقی گرم کن دار , CD خوان بسیار برجسته Clarion با بلندگوهای Goodmans انگلیسی , دو کیسه هوا , ABS دوکاناله و سه ، پشت سری عقب از مشخصات بارز این مدل است که شاید برای داشتن خودرویی دیگر با این امکانات مجبور به پرداخت دو برابر پول آن باشید

تیپ 4
این مدل دارای موتور 1600 سی سی 16 سوپاپ با کد JP4/TU5 و همچنین گیربکس اتو ماتیک Autoadaptive AL4 می باشد.
این موتور نسبت به موتور TU3 که نسبت به موتور 205 تنها سرسیلندرش تغییر کرده و به آن انژکتور اضافه شده بود , یک موتور کاملا جدید با کارایی بسیار بالا می شود.
110 اسب در 5600 دور در دقیقه و 137 نیوتن متر گشتاور در 4000 درو چیزی است که به راحتی این کوچولو را در تمامی نبردهای خیابانی پیروز می کند.
بر عکس شایعاتی که می گفتند تعداد زیادی 206 بصورت ساخته شده وارد ایران شده باید گفت که تنها 191 دستگاه از همین تیپ 4 در ابتدا مخصوص جانبازان آن هم بصورت SKD وارد شد که بدان معنی بود که ماشین ها آماده و داخل جعبه ای بودند که میبایست صندلی ها و لاستیک ها روی آن نصب شوند.
این ماشین ها دارای رنگ های متنوع تری بودند و علاوه بر 206 های اتوماتیک تیپ 4 که بعد ها در ایران تولید شد دارای حسگر باران , محفظه مخفی زیر صندلی شاگرد , توری نگهدارنده داخل صندوق و تودوزی با رنگ های متنوع بودند.
لیکن مشکل این مدل را می توان سیستم تعلیق آن دانست چرا که در تیپ 4 وارداتی از همان فنربندی مورد استفاده در ماشین های اروپایی استفاده شده و این بدان معنی است که تاب مقاومت پستی و بلندی های خیابان های غیر استاندارد ایران را نداشته و در نتیجه بسیاری از ناحیه رام و جلوبندی دچار مشکل شدند.توضیح بیشتر در مورد تعلیق 206 ایران این که ماشین های ایران از فنربندی مخصوص جاده های ناهموار بهره میگیرند و در نتیجه ارتفاعشان 2 سانتیمتر از نمونه های اروپایی بیشتر است.

تیپ 5
پس از تیپ 4 که در داخل نیز تولید آن آغاز شد و از نظر امکانات داخلی بسیار بود ولی مزایایی چون ترمز دیسکی در هر چهار چرخ , ABS و ایربگ بهره میبرد مقرر گردید نمونه دنده ای دستی آن هم تولید شود چرا که استقبال از 206 در بازار تک محصولی ایران فراتر از انتظار پژو بود و بعلاوه آن ها با موفقیت مدل اتوماتیک متوجه شدند توان خرید ایران آنقدر هم که فرانسوی ها فکر می کردند پایین نیست!!!
206 تیپ 5 که به جرات می توان گفت بهترین ارزش پولی پرداختی در بین تمام اتومبیل های داخلی را دارد در اواخر سال 81 با قیمت معادل نمونه آن در سراسر دنیا و با امکاناتی مانند تیپ 3 بعلاوه ارتفاع کمتر , ترمز دیسکی در هر چهار چرخ , ABS چهار کاناله به بازار عرضه شد.
شتابی در حدود 10 ثانیه تا 100 کیلومتر در ساعت و حداکثر سرعت 200 کیلومتر در ساعت در ترکیب با ترمزهای دیسکی در هر چهار چرخ از تیپ 5 یک موشک خیابانی می سازد که هیچ یک از محصولات دیگر ایران خودرو , مزدای 323 با دو برابر قیمت , فولکس گل و پروتون ویرا را یارای مقابله با آن نیست.
حتی سیتروئن زانتیا که به حق در بخش دیگری از بازار گل سرسبد است (و اصولا قابل مقایسه با 206 نیست) در مقابل این ماشین هم در چابکی هم در فن آوری بکار گرفته کم می آورد (زانتیا در سال 1994 عرضه شد)

تیپ 6
آخرین سری از 206 های ایران تیپ 6 است که در ابتدا با همان گیربکس اتوماتیک AL4 ولی با امکانات کامل چون تیپ 5 به تعداد نسبتا کمی تولید شد و پس از آن گیربکس مذکور جای خود را به یک مدل تیپ ترونیک داد (که توسط پورشه به دنیا معرفی شد و توسط بی ام و و لوتوس یه نمونه های سیکوئنشال توسعه یافت)
اینکه این گیربکس قابلیت تعویض دنده توسط راننده را در یک خودروی اتوماتیک به ارمغان می آورد و انتخاب با شماست که دنده را خودتان عوض کنید یا تعویض دنده را به ماشین بسپارید.
این مهم تیپ 6 را برای ایران و بخصوص تهران ایده آل می کند که دائما در ترافیک هستید ولی در عین حال ماشین دنده ای را نیز دوست دارید.

مشخصات فنی دومین خودروی ملی رانا(نوند) + عکس
[تصویر: 48555011120646387922.jpg]


نوند چگونه خودرويي است

اين خودرو در کلاس بين b و c توليد شده که پلت فورم (موتور، سيستم تعليق و ترمز) مورد استفاده براي ساخت همان پلت فورم 206 است با اين تفاوت که براساس اظهارات مجيد شيخاني قائم مقام ايران خودرو که چندي پيش با ايسنا گفت وگو کرده بود قرار است روي اين خودرو موتور fe7 (موتور ملي بنزيني و گازسوز) با دو حجم 1700 و 1600 سي سي و موتورهاي ديزلي براي آن تعريف شده است. گيربکس نوند در شرکت نيرومحرکه توسعه يافته که مشاوران آلماني در طراحي آن مشاوره داده اند. پورشه هم براي سازگار کردن اکسل جديد اين خودرو و تيونيگ آن نيز به ايران خودرو کمک کرده است.
سيستم تعليق هم در ايران خودرو به طراحي رسيده اما اتاق نوند و تزئينات داخلي آن با کمک ايتاليايي ها در مرکز تحقيقات ايران خودرو طراحي شده است. «نوند» در دو مدل توليد خواهد شد که گفته مي شود قيمت يک مدل آن حدود دو ميليون براي رقابت با مينياتور و مدل بعدي حداکثر تا 12 ميليون قيمت خواهد داشت به طوري که نوند معمولي حدود 10 و نوند اتوماتيک حدود 5/11 ميليون تومان قيمت گذاري شده است.
ظاهراً کيسه هوا براي دو سرنشين جلو و ترمز ضدقفل (abs) نيز از قطعات اصلي و نه آپشن براي اين خودرو است. پروژه ساخت خودروهاي ملي در دهه 70 پس از آنکه وضع ارزي کشور بهبود يافت در ايران خودرو با سرمايه گذاري 800 ميليارد توماني آغاز شد تا اين شرکت اوايل دهه 80، نخستين خودرو ملي کشور را به توليد برساند و از سيدمحمد خاتمي رئيس جمهور وقت بخواهد براي رونمايي آن به ايران خودرو برود. اما ظاهراً استفاده از عنوان «ملي» براي اين خودرو خاتمي را با ترديد مواجه کرده و باعث مي شود وي از حضور در اين مراسم خودداري کند. منوچهر غروي مديرعامل وقت ايران خودرو نيز که در انتخابات دوم خرداد سال 76، علناً از علي اکبر ناطق نوري حمايت کرده بود، اعلام مي کند اگر رئيس جمهوري براي رونمايي اين خودرو شرکت نکند شخصاً از «سمند» پرده برخواهد داشت. اين تهديد شايد باعث شد تا خاتمي در مراسم رونمايي از سمند شرکت کند اما هرگز نام خودرو ملي را براي سمند استفاده نکرد.

مشخصات فنی سمند سورن elx + عکس
[تصویر: 00192155505609358585.jpg]

کله اسب ایران خودرو از سال 79 مهمان خیابان های ایران و برخی کشور های جهان است . سال 84 این کله اسب جان تازه ای به نام سورن گرفت که در پی آن پایه های مدلی کاملا متفاوت از خانواده سمند پایه گذاری شد . سورن در فاز اول تنها در ظاهر خودرو ، برخی تجهیزات داخلی و تغییرات جزئی فنی با قیمتی فراتر از سمند ال ایکس به بازار عرضه شد و این موضوع حواشی اعتراضات را پیرامون این خودرو بالا برده بودند . اما پشت پرده و از همان سال عرضه سورن فاز یک ، تحقیقات و طراحی های سورن فاز دوم کلید خورده بود ، این بار قرار نبود روی دفتر نقاشی سمند طرح جدیدی پیاده شود بلکه تحولات سازنده تر و قدرتمند تر از هر زمان دیگر در صنعت خودروسازی ما صورت گرفته بودند . سورن با ورود به مرحله ELX محصولی کاملا متفاوت و انطباق پذیر با پیشرانه های گوناگون و هم گام با دانش روز را رقم زد . اسب جوان ایران خودرو با عرضه سورن ELX و تغییرات در خور توجه این خودرو نسبت به مدل پیشین وارد دوران بلوغ و پیشرفت شد ..
کلیدواژه هایی که پروژه سورن ELX روی آن ها بنا شده است متشکل از تکمیل سیستم های ایمنی ، تطبیق خودرو با استاندارد های روز ، ارگونومی ،ارتقاء سیستم صوتی ، افزایش کیفی همه قطعات ، تجهیز خودرو به ایربگ داشبورد ( شاگرد ) به عنوان استاندارد اروپا ، بخاری اتوماتیک و بهترین راندمان است .

تغییرات طراحی خارجی :

جلوپنجره با خطوط افقی تنها تغییر ایجاد شده در طراحی ظاهری سورن ELX است . این تغییر علاوه بر کمک به جذابیت بیش تر ظاهر خودرو در بازشناساندن این تیپ از سورن فاز اول نقش اول را در طراحی خارجی خودرو بازی می کند . طراحی خطوط افقی که عده بسیاری آن را به کپی برداری از جلوپنجره تویوتا کمری نسبت می دهند پیش از این ها هم در طراحی مدل های مفهومی سمند های پردیس و زوبین مشاهده شده بود و انتظار می رفت در فاز نخست سمند سورن نیز از همین سبک جلوپنجره استفاده شود . به زعم کارشناسان طراحی جلوپنجره پیشین سورن المان های روز استاندارد های بصری جهانی را در بر ندارد و جلوپنجره نصب شده روی سورن ELX اصالت را در عین هماهنگی با دیگر اجزا ظاهر خودرو به سورن برمی گرداند .

تغییرات طراحی و امکانات داخلی :

طراحی داخلی سورن ELX را می توان به جرات اصلی ترین بخش تحولات در ELX دانست . طراحی کلی داخل خودرو اعم از تودوزی ، داخل درب ها ، داشبورد و کلید های شیشه های بالابر و کلید های کنترل روی کنسول وسط سبکی جدید از طراحی های ایران خودرو را نشان می دهند .
صندلی های سورن با هدف بهبود شرایط راننده و سرنشینان و با توجه به ارگونومی یا مهندسی فاکتور های انسانی طراحی شده اند . این صندلی ها به صورت برقی کنترل می شوند و در 8 جهت حرکت می کنند . صندلی سورن هم در راستای ارتقاء رفاه و همچنین ارتقاء امینیت سرنشینان توانسته 4 استاندارد اروپایی را کسب کند . از جمله این استاندارد ها و تست های صورت گرفته پایداری صندلی ها هنگام وارد شدن ضربه و استاندارد پشت سری های سرنشینان است . صندلی های عقب خودرو بهینه سازی شده اند و ظرفیت استاندارد آن ها به 3نفر افزایش پیدا کرده و به همین منظور کمربند سرنشین سوم به مجموعه صندلی و تاقچه عقب افزوده شده که موجب تغییر شکل و آرایش قرار گرفتن سیستم پخش خودرو با کارآیی بالاتر شده است .
در طراحی داشبورد و قطعات و تجهیزات تشکیل دهنده آن ایران خودرو از روشی جدید در سورن استفاده کرده که هم هزینه تمام شده در خط تولید و هم عمل مونتاژ خودرو را تسهیل می کند . مجموعه امکانات داشبورد به صورت پیش مونتاژ شامل مجموعه کامل فرمان خودرو ، کیسه هوای شاگرد و قطعات و سیستم های برقی خودرو به خط تولید خودرو انتقال داده می شوند .



برای اولین بار در ایران سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک در سورن ELX طراحی شده است . کنترل میزان هوای کابین ، کنترل دمای داخل کابین ،یخ زدایی و بخار زدایی در زمستان از جمله کارآیی های سیستم تهویه اتوماتیک طراحی شده توسط ایران خودرو هستند این سیستم به وسیله سنسور های نصب شده بر روی موتور ، سپر ها و داخل کابین بیش ترین کارآیی لازم را در سرمایش و گرمایش خودرو ارائه می دهد . سیستم تهویه اتوماتیک با کمک دریچه های استاندارد و بهینه سازی شده سورن ELX کارآیی بهتری نسبت به موارد مشابه در خودرو های هم کلاس خود خواهد داشت . این سیستم با دارا بودن آپشن ها و حالت های گوناگون شرایط بهینه ای را در حالت econ برای مصرف سوخت به همراه خواهد داشت . در انواع سمند هوارسانی و تهویه هوا برای سرنشینان عقب آن گونه که باید هر چند به صورت غیر مستقل ولی کامل صورت نمی گرفت . سورن ELX با دارا بودن دریچه های مجزا برای سرنشینان عقب تمامی نقاط کابین خودرو را پوشش می دهد .
سیستم برقی خودرو در سورن ELX به صورت یک پارچه تحت نام JUNCTION BOX در مجموعه پیش مونتاژ شده داشبورد قرار می گیرند که این پکیج شامل فیوز ها ، رله ها ،سیستم هشدار دهنده و سایر تجهیزات تکمیلی می شود . ایجاد پکیج این چنینی کیفیت یک پارچه و طول عمر بیش تری را برای قطعات برقی خودرو تضمین می کند . علاوه بر این موارد سوییچ ها در سورن ELX به صورت کامل ارتقاء پیدا کرده اند و همچنین جلوآمپر جدید با امکانات بیش تری نیز در این خودرو به کار گرفته شده است .
سورن در فاز نخست امکان نصب کیسه هوای راننده را در مجموعه فرمان امکان پذیر کرده بود اما در فاز دوم و در موفقیت دیگری برای ایران خودرو با طراحی سطح نرم داشبورد امکان نصب کیسه هوای دوم (شاگرد ) نیز مهیا شده .



نصب کیسه هوای داشبورد برای نخستین بار است که در یک خودرو ایرانی صورت می گیرد .طراحی سطح نرم با استفاده از روکش فوم میسر شده است .
سامانه هوشمند مرکزی که نسل نخست آن در نخستین سمند پایه گذاری شد در سورن با بالاترین سطح پیشرفت و امکانات به کار گرفته شده است . این سامانه که به طور کامل شاهد تغییراتی در جهت پیشرفت کارآیی ها و امکانات بوده و با دارا بودن کنترل هوشمند مرکزی تحولی در کنترل بخش های فنی خودرو به وجود آورده است . این سیستم که شامل JUNCTION BOX (فیوز ها ، رله ها ،سیستم هشدار دهنده و سایر تجهیزات تکمیلی ) و ارتباط با تجهیزات این بخش می شود امکانات جدیدی نظیر تنظیم سرعت برف پاک کن با سرعت خودرو ، سیستم پیدا کننده خودرو و .. را در بر دارد . در صورتی که اشکالی در بخش الکترونیک خودرو به وجود بیاید این سیستم با قرار گرفتن در حالت چک اتوماتیک قطعه معیوب را یافته و به راننده اطلاع می دهد ، به این وسیله دیگر نیازی به چک کردن تمامی قطعات الکترونیکی خودرو نیست .
سیستم صوتی خودرو نیز هم از نظر سیستم پخش و هم از نظر بلندگو ها متحول شده است .
ارتقاء ایمنی :

بر اساس گفته مسئولان ایران خودرو ایمنی یکی از کلیدی ترین مباحثی است که در طراحی سورن ELX مورد توجه بوده است .
طراحی کیسه هوای شاگرد که در بخش طراحی و امکانات داخلی به آن پرداختیم در صدر لیست نگاه امنیتی ایران خودرو به سورن ELX قرار دارد که با تکنولوژی جدید این شرکت ایجاد شده و امید می رود از آن در جهت ارتقاء امنیت سرنشینان در محصولات دیگر نیز استفاده شود .
جاذب های انرژی پیش تر و در فاز نخست سورن روی سپر های عقب و جلو مورد استفاده قرار گرفته بودند اما در سورن ELX این سیستم که امنیت عقب و جلو سورن را تضمین کرده بود داخل درب نیز نصب شده تا خطر ناشی از ضربه های بغل خودرو را به حداقل برساند . نصب کمربند ایمنی سوم عقب به صورت طراحی سه نقطه ای نیز از دیگر امکانات ایمنی افزوده شده به سورن ELX است .
سورن همچنین توانسته 2 استاندارد امنیت تصادف اروپا را کسب کند و با توجه به 4 استاندارد امنیتی که در زمینه استاندارد صندلی ها به دست آورده بود توانسته در زمینه امنیت تمامی استاندارد های مورد نیاز اروپا را کسب کند .
علاوه بر موارد فوق ، کمربند های پیش کشنده و ستون شکننده فرمان تلسکوپی از دیگر المان های امنیتی در نظر گرفته شده در این خودرو هستند .
مشخصات فنی ، 3 پیشرانه برای سورن :

سورن ELX توانایی تطبیق پذیری با سه نوع پیشرانه اعم از TU5 ( حجم 1600 سی سی و قدرت 110 اسب بخار ) ، XU7 ( موتور فعلی سمند با حجم 1800 سی سی و 100 اسب بخار قدرت ) و موتور ملی با توربو چارجر ( 1700 سی سی تنفس طبیعی ) .
اما در این بین یکی از پیشرانه ها که همزمان با رونمایی ELX معرفی شد ،دومین عضو خانواده موتور ملی ایران خودرو بود که عضو اول آن یعنی موتور ملی با حجم 1.7 لیتربرای نصب روی سمند ال ایکس مدتی قبل معرفی شده بود . این پیشرانه که مجهز به توربوچارجر است به صورت دو گانه سوزطراحی شده و تنها موتور داخلی است که در ارتفاع بالای 2000 متر از سطح دریا شاهد هیچ افت قدرتی نخواهد بود . حداکثر قدرت موتور 1.7 لیتری توربوپارجر EF7 156 اسب بخار و حداکثر گشتاور آن 210 نیوتون متر است . این پیشرانه با مصرف 7.2 لیتری برای سیکل ترکیبی در 100 کیلومتر استاندارد یورو 4را پاس کرده است . EF7 توربوچارجر همچنین توانایی پیمایش 300 کیلومتر با یک مخزن 100 لیتری گاز طبیعی را داراست .
منبع : سایت کارایران
مشخصات فنی پژو 405 + عکس
[تصویر: 64709234151187528050.jpg]
تاریخچه
از سال 1369 مونتاژ و توليد انواع اتومبيل سواري پژو (از جمله پژو 405 جي ال ، پژو 405 جي ال ايکس 1580 و 2000 سي سي و پژو 405 جي ال ايکس اتوماتيک 2000 سي سي) در خطوط توليد سواري سازي به انجام رسيده است. ساخت داخلي قطعات اين محصول از سال 1373 در دستور کار شرکت ساپکو قرار گرفت. تا پايان سال 1377 کل اقلام حذف شده از مجموعه قطعات وارداتي که حاصل تلاش صنعتگران ايراني مي باشد و معادل 77% بوده و با درنظر گرفتن اقلامي که جهت حذف از مجموعه قطعات وارداتي به پژو فرانسه اعلام شده است ، ميزان ساخت قطعات داخل اين خودرو به 89% بالغ خواهد گرديد.

بررسي هاي به عمل آمده حاکي از اين بود که از ميان قطعات مورد استفاده در توليد پژو 405 مي بايست 35 قطعه به کلي تغيير مي يافت و علاوه بر آن 84 قطعه کاملا جديد شامل 17 قطعه مربوط به بدنه و 67 قطعه تزييناتي ، طراحي و ساخته مي شد و اين مبناي فعاليت فشرده طراحان و مهندسين مرکز تحقيقات ايران خودرو قرار گرفت.

کليه محاسبات و اقدامات اجرايي اين پروژه در مرکز تحقيقات ايران خودرو انجام شده و خودروي پژو 405 تشريفاتي (ليموزين) به عنوان اولين دستاورد اين مرکز تحقيقاتي محقق شد.
اعمال دقت و ظرافت در ساخت اين خودرو تا بدان حد بود که موجب شگفتي کارشناسان بين المللي خودرو گرديده و با اختصاص جايگاهي در موزه پژوي فرانسه به خودروي تشريفاتي ساخت ايران ، توانمندي صنعتگران ايراني به قضاوت جهانيان گذاشته شد.
اين خبر در جرايد و محافل خارجي انعکاس وسيعي داشته و يکي از مجلات فرانسوي زبان از موفقيت ايران با تعبير "وقتي پژو مرسدس بنز را مات مي کند" ياد کرده است.

يکي از موفق ترين اتومبيلهاي کلاس متوسط پژو که در سال 1988 توسط بسياري از مجلات معتبر اتومبيل به عنوان اتومبيل سال انتخاب گشت ، اتومبيل پژو 405 مي باشد.
پژو 405 در دو مدل GL و GLX به بازار عرضه شده و يکي از بهترين اتومبيلهاي مونتاژ شده در ايران مي باشد.

بدنه پژو 405 ايران در عين زيبايي و جاداري با طرح آئروديناميک و با ضريب 31% در برابر جريان هوا مقاومت ناچيزي دارد.

کارايي

مدل موتور : XU 7 JP/L3
حجم موتور : 1761cc
سيستم سوخت رساني : كاربراتور
حد اکثر سرعت : 182 KM/HR
نسبت تراکم : 8
تعداد سيلندر : 4
حداکثر توان موتور : 100 HP در6000 دور بر دقيقه
Aحداکثر گشتاور: 153 Nm در 3500 دور در دقيقه
شتاب از 0 تا 100 کيلومتر در ساعت : 11.8 ثانيه
مصرف (ليتر در صد کيلومتر)

با سرعت 90 کيلومتر در ساعت : 7.8

گيربکس
دستي 5 سرعته

نسبت دنده

1 0.2894
- 2 0.5384
- 3 0.7812
- 4 1.0512
- 5 1.3428
- عقب 0.3000
- خروجي 17x77

لاستيکها

اندازه لاستيکها : 185/65 R14

ظرفيت

ظرفيت مخزن سوخت: 70 ليتر

وزن (kg)


وزن خودرو : 1100
وزن روي اکسل جلو : 670
وزن روي اکسل عقب : 420
حداکثر وزن مجاز خودرو : 1550
حداکثر وزن مجاز خودرو با تريلر : 2750

سيستم الکتريکي

باطري : 55 Ah
دينام : 80 A
استارت : 1.1 Kw

سيستم فرمان

قطر دايره دوران : 11 متر
جعبه فرمان هيدروليک - شانه اي

تعليق

مک فرسون : جلو
فنر پيچشي : عقب

سيستم ترمز

ديسکي پره دار : ترمز جلو
کاسه اي : ترمز عقب
نوع كلاچ : کنترل کابل / منفرد خشک
دورسنج موتور
صداگير زير در موتور
انتقال چرخ زاپاس به داخل صندوق عقب
فوم نگهدارنده ابزارهاي داخل چرخ زاپاس
سيستم خودکار قطع سوخت در مواقع اضطراري

ابعاد (mm)


طول کلي : 4408
عرض کلي : 1694
ارتفاع کلي : 1410
فاصله بين دو محور چرخهاي عقب و جلو : 2669
فاصله بين مرکز چرخهاي جلو از يکديگر: 1450
فاصله بين مرکز چرخهاي عقب از يکديگر : 1443

تجهيزات

نوارهاي محافظ اطراف بدنه
شيشه هاي رنگي

نمای داخلی

چراغ اخطار تمام شدن ل

كانال ايده يار: @ideayar
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: jahanagahi , yu3f , 0625
02-28-2012, 08:25 PM (آخرین ویرایش در این ارسال: 02-28-2012 08:40 PM، توسط اقاي ايـــده.)
ارسال: #2
RE: مشخصات فني ماشين هاي ايران خودرو+عكس
مشخصات فنی پژو روآ + عکس
[تصویر: 98393312827408342060.jpg]
مشخصات خودروي روآ :
ميانگين مصرف سوخت در جاده: ۶.۸ ليتر.
ميانگين مصرف سوخت در سيكل تركيبي: ۸.۴ لیتر .
حجم موتور: 1600 سانتي متر مكعب.
قدرت موتور: 84 اسب بخار در 5000 دور در دقيقه.
حد اكثر سرعت: 175 كيلو متر بر ساعت.
استاندارد حد آلايندگي: يورو 2 ( رده دوم استاندرادهاي اروپايي)
رنگ: متاليك و ساليد(روغني)
تجهيزات: كولر،شيشه بالا بر برقي ، شيشه گرمكن جلو و عقب .
راهنماي روي گلگير جلو.
----------------------------------------------------------------------

مزاياي خودروي روآ :
مصرف سوخت پايين.
قدرت موتور بالا.
ايمن در تصادفات.
قدرت و سرعت مناسب به هنگام استفاده در كولر.
كولر با قابليت خنك كنندگي بالا.
رنگهاي متنوع.
اتاقي بزرگ و راحت.
صندوق عقب جادار.
هزينه نگهدتري پايين و فراواني قطعات.
سرعت و شتابي مناسب در شروع حركت.
بهاي مناسب.
---------------------------------------------------------------------
شعار شركت سازنده :
روآ بهينه در مصرف سوخت.
خورويي براي همه.
مشخصات فنی سوزوکی ویتارا + عکس
[تصویر: 62453240881733833150.jpg]
بدنه


نوع بدنه : 5 در 5 نفره
موتور

نوع موتور : بنزيني 2 ليتري J20A
تعداد سيلندر : 4
تعداد سوپاپ : 16
حجم موتور : 2000 cc
نسبت تراکم : 5/10
حداکثر قدرت موتور : 140 اسب بخار در 6000 دور در دقيقه
حداکثر گشتاور : 183 نيوتن متر در 4000 دور در دقيقه
استاندارد آلآيندگي : Euro 4
ظرفيت

ظرفيت باک : بنزين 66 ليتر
تعداد سرنشين : 5 نفر
انتقال قدرت

سيستم انتقال قدرت : دو ديفرانسيل چهار وضعيته (4WD)
فرمان

سيستم فرمان : دنده شانه اي
تعليق

تعليق - جلو : پايه هاي مک فرسون
تعليق - عقب : اتصالات چند گانه
ترمزها

ترمز جلو : ديسکي با سيستم خنک کاري
ترمز عقب : عقب کاسه اي

لاستيک


نوع تاير و لاستيک : R16-225/70
ابعاد

طول كلي (با روكش لاستيك زاپاس) : 4.470 ميليمتر
عرض كلي (بدون آيينه هاي جانبي) : 1.810 ميليمتر
ارتفاع كلي : 1.695 ميليمتر
فاصله بين دو محور : 2.640 ميليمتر
فاصله چرخهاي جلو از هم : 1.540 ميليمتر
فاصله چرخهاي عقب از هم : 1.570 ميليمتر
فاصله كف خودرو با زمين : 200 ميليمتر
شعاع دايره گردش خودرو : 5/5 متر
تعداد سرنشين : 5 نفر
تجهيزات

سيستم دو ديفرانسيل (4WD) با 4 وضعيت
فرمان هيدروليك
قفل مركزي با كنترل از راه دور
شيشه بالابرهاي برقي جلو و عقب با قفل ايمني
تنظيم ارتفاع صندلي راننده
آينه هاي جانبي برقي همراه با سيستم گرمـكن
سيستم ترمز ضدقفل با توزيع كننده الكترونيكي نيرو
سيستم كمك ترمز
كيسه هوا براي راننده و سرنشين جلو
كنترل راديو پخش روي فرمان
فرمان 3 پره
كمربندهاي ايمني 3 نقطه اي با تنظيم ارتفاع
سيستم پيش¬كشنده و كاهش ضربه كمربند ايمني
سيستم ضد سرقت (Immobilizer)
تهويه مطبوع (كولر) اتوماتيك
راديو پخش سي دي ضد سرقت
ريلـهاي سقف براي نصب باربند
برف پاك كن عقب
صندلي هاي تاشو
محافظ لاستيك زاپاس
سيستم سوخت رساني انژکتوري با پاشش چند نقطه اي
نوع سوخت (اکتان) 95

نوع گيربکس
5 دنده دستي 4 دنده اتوماتيك

وزن
وزن با باک پر 1505 1520
وزن با باک پر و آپشن هاي کامل 1575 1590

عملکرد
حداکثر سرعت km/h 175 km/h 170
زمان صفر تا صد 5/12 ثانيه 6/13 ثانيه
سوخت مصرف در شهر 11.6 ليتر در 100 كيلومتر 12.1 ليتر در 100 كيلومتر
مصرف در جاده 7.6 ليتر در 100 كيلومتر 7.9 ليتر در 100 كيلومتر
مصرف تركيبي 9.1 ليتر در 100 كيلومتر 9.4 ليتر در 100 كيلومتر

مشخصات فنی پژو پارس + عکس

تاریخچه این محصول
[تصویر: 98499322094300480975.jpg]
در راستاي پاسخگويي به درخواست هاي مشتريان عزيز در رابطه با ايجاد تنوع در توليدات سواري كه به بازار عرضه مي گردد بار ديگر اين توفيق نصيب متخصصين شركت ايران خودرو گرديد كه از تاريخ 5/12/76 طي تلاشي دو ساله محصول جديدي به نام پارس را به بازار عرضه نمايند .

تجهيزات به کار گرفته شده در اين محصول نظير موتور با سيستم سوخت پاششي (Injection) ، فرمان تقويت شده ، آينه هاي خارجي با کنترل برقي ، کولر با خنک کنندگي مناسب و ... ضمن فراهم نمودن آسايش بيشتر براي راننده و سرنشينان با استانداردهاي کنترل آلودگي و مصرف روز دنيا
مطابقت دارد.

اين پروژه (توليد پارس) ، در اسفند ماه 1378 به توليد انبوه رسيد.



مشخصات فنی پژو پارس

کارايي

* مدل موتور : XU7JP/L3
* حد اکثر سرعت : 186 KM/HR
* حجم موتور : 1761cc
* سيستم سوخت رساني : انژکتوري
* حداکثر توان موتور : 100 HP در6000 دور بر دقيقه
* حداکثر گشتاور: 15.3 Kgm در 3500 دور در دقيقه
* شتاب از صفر تا 100 کيلومتر در ساعت : 11.8 ثانيه

پارس با موتور انژکتوري 16 سوپاپ

* مدل موتور : XU7JP4/L4
* حد اکثر سرعت : 192 KM/HR
* حجم موتور : 1761cc
* سيستم سوخت رساني : انژکتوري
* حداکثر توان موتور : 110 HP در5500 دور بر دقيقه
* حداکثر گشتاور: 155 Nm در 4250 دور در دقيقه
* شتاب از صفر تا 100 کيلومتر در ساعت : 11 ثانيه

گيربکس

گيربکس پارس 16 سوپاپ
1 0.2894 0.2895
- 2 0.5384 0.5349
- 3 0.7812 0.7352
- 4 0.9512 1.0512
- 5 1.3428 1.2571
- عقب 0.3000 0.3000
- خروجي 17x77 17x77

* كلاچ : کابلي



ظرفيت

* ظرفيت مخزن سوخت: 70 ليتر

وزن (kg)

* وزن خودرو : 1190
* وزن روي اکسل جلو : 700
* وزن روي اکسل عقب : 440
* حداکثر وزن مجاز خودرو : 1600
* حداکثر وزن مجاز خودرو با تريلر : 2750

سيستم الکتريکي

* باطري : Ah 55
* دينام : A 80
* دينام : Kw 1.1

سيستم فرمان

* قطر دايره دوران : 11 متر
* جعبه فرمان : هيدروليک - شانه اي

تعليق

* جلو: مستقل از نوع مک فرسون
* عقب : مستقل از نوع فنر پيچشي

سيستم ترمز

* ترمز جلو : ديسکي با پره هاي خنک کننده
* ترمز عقب : ديسکي

لاستيکها

اندازه لاستيکها : 65/185

ایمنی اتوموبیل

# چراغ اخطار تمام شدن لنت ترمز
# چراغ اخطار پايين بودن سطح روغن ترمز
# چراغ مه شکن عقب
# چراغ مه شکن جلو
# چراغهاي جلو نوع H7
# رفع بخار شيشه هاي جانبي درهاي جلو
# زبانه قفل کودک در درهاي عقب
# شيشه جلو لامينه
# برف پاک کن دو سرعته شيشه جلو
# سيستم قفل مرکزي با در اتاق بار يا در صندوق
# کمربند ايمني وسط وجانبي در صندلي عقب
# ضربه گيرهاي کناري تمام درها ، ايمني در کوچکترين جزئيات درنظر گرفته شده است.دربهاي مستحکم محافظت مسافران را در حوادث رانندگي ضربات کناري افزايش مي دهند

نمای خارجی

ابعاد (mm)

* طول کلي : 4498
* عرض کلي : 1704
* ارتفاع کلي : 1410
* فاصله بين دو محور چرخهاي عقب و جلو : 2669
* فاصله بين مرکز چرخهاي جلو از يکديگر: 1450
* فاصله بين مرکز چرخهاي عقب از يکديگر : 1443



تجهيزات

* سپر جلو : از نوع تزريقي
* سپر عقب : از نوع تزريقي
* نوار محافظ جانبي : سراسر بدنه با زه نقرهاي
* شيشه هاي رنگي
* چراغ سوم ترمز : نصب روي طاقچه عقب

نمای داخلی

* جعبه داشبورد چراغدار و تزئينات چوبي
* زير آرنجي تا شونده در وسط صندلي عقب
* تنظيم کننده تابش نور چراغ جلو در تمام حالات
* مخمل راحت
* کمربندهاي ايمني قابل تنظيم جلو با گيره نگهدارنده
* کمربندهاي ايمني صندلي عقب با نقطه اتکاي مرکزي
* کنسول وسط با کليدهاي شيشه بالابر درهاي عقب
* صندلي راننده داراي مکانيزم تنظيم ارتفاع
* صندلي ارگونوميک کاربردي
* سيستم تهويه هوا
* شيشه بالابر درهاي جلو و عقب و آيينه بيروني برقي
* چراغ نقشه خوان

منبع سایت اختصاصی ایران خودرو
مشخصات فنی سمند ال ایکس (lx )+ عکس
[تصویر: 45292263074194260663.jpg]
سمند LX در واقع همان سمند معمولي است با چند تفاوت.
از نظر ظاهري تنها فرقي که کرده، چراغ هاي عقب خيلي باريک تر شدن و باعث رفع اشکال در شکل ظاهري عقب خودرو شده اند، همچنين آنتن برقي نيز تعويض شده و به گفته ايران خودرو نوع بهتر آن استفاده شده که در هنگام برخورد با مانع متوقف بشه و نصب رينگ هاي آلومينيومي هم يكي ديگه از تفاوتهاي ظاهري اونه.

از نظر موتوري هم هيچ تغييري ايجاد نشده، ترمزها به سيستم ABS مجهز شده اند که بعد از اشکالات پبش آمده در ترمزها(قفل ترمزها) در سري اول توليد سمند به فکر نصب اين سيستم افتادند اما به علت بالا رفتن هزينه هاي ساخت همان ترمزهاي معمولي را اصلاح کردند ولي در اين مدل از اين نوع ترمز استفاده شده.

در داخل خودرو تغيراتي انجام گرفته مثلا مي توان گودي و بالا و پايين بودن صندلي را به صورت برقي تنظيم کرد، باز کردن درب جعبه عقب به وسيله کليد روي داشبورد و کليد روي سوويچ، راديو و پخشCD، پس زمينه آبي براي پخش و ساعت و کيلومتر. همچنين در صندلي عقب يک زير دستي تعبيه شده که وقتي ان را باز کنيد مي توانيد به جعبه عقب دسترسي داشته باشيد.
سمند 85 هم اخيرا با جلو پنجره جديد به بازار ارائه شده.

کارايي:
?8? کيلومتر در ساعت حداکثر سرعت
??/?ثانيه شتاب . تا 100 کيلو متر در ساعت
XU7JPL3 injection نوع موتور
??6? سي سي حجم موتور
4- خطي تعداد سيلندر
?00 اسب بخار در 6000 دور در دقيقه حداکثر قدرت موتور
??? نيوتن متر در ?000 دور در دقيقه حداکثر گشتاور
انژکتوري چند نقطه اي سيستم انژکتوري
بنزين **** بدون سرب با اکتان ?? نوع سوخت
8 تعدادسوپاپ
سيستم جرقه دوبل سيستم احتراق
Euro2 استاندارد حد آلايندگي
کلاچ:

? دنده دستي شامل يک ديسک ويک صفحه کلاج از نوع ديافراگمي فنري
محرک جلو ديفرانسيل
ظرفيت:
70 ليتر باک بنزين
? دسي متر مکعب يا ?00 ليتر حجم فضاي صندوق عقب
4/7 ليتر سيستم خنک کننده (حالت خشک)
? ليتر روغن موتور (با *****)
? ليتر جعبه دنده (حالت خشک)
? ليتر روغن هيدروليک فرمان
4/?ليتر مخزن شيشه شوي
48/0ليتر ميزان پر کردن مدار روغن ترمز
Total Quartz 7000 10w40 or Total Quartz 5000 نوع روغن موتور
AFT DextronII-D نوع روغن هيدروليک فرمان
Dot4 نوع روغن ترمز

فرمان :
فرمان هيدروليک نوع فرمان
دنده شانه اي و پينيون نوع دنده
?/? دور تعداد دور چرخش قفل به قفل فرمان
?? متر قطر دايره چرخش خودرو

GEAR BOX:
5-Speed manual, BE3/5 (short Neck)

تجهيزات الکتريکي :
اسيد سرب نوع باطري
?? آمپر ساعت توان باطري
?? ولت ولتاژ
آلترناتور يا دينام سيستم شارژ
80 آمپر آلتر ناتور يا دينام
.?/0 کيلو ولت استارت
ساژم ?000 واحد کنترل الکترونيکي

تعليق:
سيستم مستقل جلو از نوع Macpherson شامل فنر لول وکمک فنرهاي هيدروليکي يک پارچه همراه با ميل موج گير تعليق جلو
سيستم تعليق نيمه مستقل عقب ، شامل دو ژامبون ، يک فنر پيچشي به طور عرضي و کمک فنرهاي هيدروليکي تعليق عقب

ترمز:
ترمز هيدروليکي بوستر دار دومداره نوع ترمز
ديسکي نوع ترمز جلو
کاسه اي نوع ترمز عقب
ABS ترمز ضد قفل
چهار کاناله همراه EBD مدل ترمز ضد قفل

كانال ايده يار: @ideayar
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
02-28-2012, 08:41 PM (آخرین ویرایش در این ارسال: 02-28-2012 08:43 PM، توسط اقاي ايـــده.)
ارسال: #3
RE: مشخصات فني ماشين هاي ايران خودرو+عكس
مشخصات فنی پارس elx + عکس
[تصویر: 46789976298440304097.jpg]
مدل موتور: XU7JP4/L4
حداكثر توان 110hp
حداكثر گشتاور 155 n.m
حد آلاينده ها EuroIII
تعداد سوپاپ 16
مصرف سوخت : با سرعت ثابت 120کيلومتر در ساعت بر اساس استاندارد ECE R84: ?8/8 ليتر

مصرف سوخت :7.8 ليتر

گيربکس :

گيربکس کلاچ : کابلي
نسبت گيربکس 1 0.2895
- 2 0.5349
- 3 0.7352
- 4 0.9512
- 5 1.2571
- عقب 0.3000
- خروجي 17x77

مخزن سوخت :
ظرفيت مخزن سوخت: 66 ليتر


وزن (kg) :
وزن خودرو : 1190
وزن روي اکسل جلو : 700
وزن روي اکسل عقب : 440
حداکثر وزن مجاز خودرو : 1600
حداکثر وزن مجاز خودرو با تريلر : 2750

سيستم الکتريکي :
باطري : Ah 65
دينام : A 80
دينام : Kw 1.1
سيستم فرمان

قطر دايره دوران : 11 متر
جعبه فرمان : هيدروليک - شانه اي

تعليق :
جلو: مستقل از نوع مک فرسون
عقب : مستقل از نوع فنر پيچشي

سيستم ترمز :
ترمز جلو : ديسکي با پره هاي خنک کننده
ترمز عقب : ديسکي
ترمزضد قفل ABS به همراه سيستم EBD
چرخها ولاستيکها: رينگ آلومينيومي و تاير 195/60 R15

پارس ELX را مي‌شناسید؟


گروه خودرو- واژه پارس برای‌ايرانی‌ها یادآور دوران پرشکوه‌ايران باستان است. واژه‌اي که صنعت خودرو کشور نیز از آن بی‌نصیب نمانده و‌ايران خودرویی‌ها پس از طراحی فیس لیفت پژو 405 نام پارس را پشت آن حک کردند و امروز در ستون حق انتخاب میزبان مدل ELX ‌اين محصول پرفروش بازار خودرو کشور شده‌ایم.</B>
پارس ELX موتوری 1800 سی سی را در قلب کاپوت خود جای داده و به واسطه آن 135 اسب بخار قدرت تولید مي‌کند. پشت فرمان‌اين محصول مي‌توانید پدال گاز را تا مرز 195 کیلومتر در ساعت فشار دهید.
آن طور که در کاتولوگ ELX آمده‌،‌اين محصول در عرض 11 ثانیه به شتاب 100 کیلومتر مي‌رسد. نگاهی به مصرف سوخت پارس ELX از پرخور بودن‌اين خودرو حکایت دارد. به نحوی که ELX در هر صد کیلومتر سیکل ترکیبی 2/8‌لیتر بنزین مي‌بلعد. آن‌طور كه در کاتالوگ پارس به مصرف سوخت آن در بزرگراه و داخل شهر اشاره شده، مصرف سوخت ELX در شهر حدود 4/11 لیتر و در بزرگراه نیز 5/6‌لیتر است. Elx از ترمز ضدقفل بهره برده و هم اکنون با قیمت 23 میلیون تومان در بازار به فروش مي‌رسد
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
مشخصات فنی سمند se + عکس
[تصویر: 14012093277181411548.jpg]
با تلاش متخصصان ایران خودرو، 34مورد تغییرات چشمگیر درسمندSE ایجاد شده و سامانه‌‏های پیشرفته آن از نظر كیفی و عملكردی در سطح بالاتری قراردارند.
اكسل جدید با استفاده از قطعات كمتر 20 كیلوگرم از اكسل موجود سبك‌‏تر بوده و با تغییرات جزئی در سایر محصولات ایران خودرو به كار خواهد رفت.
موتور پرقدرت بنزینی ای اف 7 كه درسمندSE به كار گرفته شده، 20درصد نسبت به موتور فعلی سمند قوی‌‏تر و پر شتاب‌‏تر بوده و مصرف سوخت آن كمتر از هفت لیتر در 100 كیلومتر است. اكسل جدید توسط كارشناسان ایران خودرو با برخورداری از فناوری روز جهان طراحی و تولید شده و ضمن افزایش توان تحمل بار به میزان 150 كیلوگرم موجب ارتقای سامانه تعلیق خودرو شده ودر نتیجه فرمان پذیری را بیش از پیش بهبود بخشیده است.
سامانه مالتی پلکس به كار رفته در این محصول، یونیت‌‏های كنترلی متعدد و پراكنده را با مجتمع یونیت‌‏های برق والكترونیك جایگزین كرده و ضمن آن كه زمان مونتاژ در خط تولید را برای هر خودرو 15دقیقه كاهش می‌‏دهد، موجب عیب‌‏یابی سریع خودرو و دسترسی سرنشین به تمامی داده‌‏ها می‌‏شود.
با نصب این سیستم ضمن ارتقای كیفیت و كاربری و كاهش حجم سیم و گزینه‌‏های برق و الكترونیك وزن خودرو به میزان 10 كیلو گرم كم می‌‏شود.
امكان شناسایی سریع عیوب خودرو از طریق دستگاه دیاگ و افزایش عمر باتری و بارهای برق والكترونیك از دیگر ویژگی‌‏های سمند SE است.
ارتقای سیستم صوتی و پنل جلو داشبورد از دیگر امتیازهای سمند اس ای (SE) است. در محصول جدید، قفل مركزی جایگزین سیستم هشدار دهنده شده و با چیدمان و طرح جدید جلو داشبورد، دسترسی به كلیدهای مختلف آسان‌‏تر است.
با توجه به تغییر جای بلندگوها به واسطه سیستم صوتی جدید، شدت صوت سه دسی بل افزایش یافته و تاقچه عقب خودرو نیز عوض شده و در عین حال نازل شیشه شوی به در موتور انتقال پیدا كرده و از جمله امتیازات این محصول، كاهش وزن خودرو به میزان 30 كیلوگرم است كه منجر به كاهش مصرف سوخت و آلایندگی و افزایش دوام محصول خواهد شد.

منبع: baztabonline.com

مشخصات فنی پژو۴۰۵ استیشن + عکس
[تصویر: 62792543756433606161.jpg]
● كارایی
▪ مدل موتور : XU۷JP/L۳
▪ حداكثر سرعت : ۱۷۶ KM/HR
▪ شتاب از صفر تا۱۰۰ كیلومتر در ساعت : ۱۱.۷ s
▪ نسبت تراكم : ۹.۳:۱
▪ تعداد سیلندر : ۴
▪ حجم موتور : ۱۷۶۱cc
▪ سیستم سوخت رسانی : كاربراتور
▪ حداكثر توان موتور : ۱۰۰ HP در۶۰۰۰ دور بر دقیقه
▪ حداكثر گشتاور: ۱۵۳ Nm در ۳۰۰۰ دور در دقیقه
▪ قطر سیلندر : ۸۳mm
▪ كورس پیستون : ۸۱.۴mm
● مصرف سوخت (لیتر در صد كیلومتر)
▪ ۶.۵Lit با سرعت ۹۰ km/hr
▪ ۸.۴Lit با سرعت ۱۲۰ km/hr
▪ ۱۰.۶Lit داخل شهر
● گیربكس : دستی ۵ سرعته
▪ نسبت دنده ۱ : ۰.۲۸۹۴
▪ نسبت دند ه ۲ : ۰.۵۳۸۴
▪ نسبت دنده ۳ : ۰.۷۸۱۲
▪ نسبت دنده ۴ : ۱.۰۵۱۲
▪ نسبت دنده ۵ : ۱.۳۴۲۸
▪ دنده عقب : ۰.۳۰۰۰
▪ نسبت دنده خروجی :۱۹x۷۹
● كلاچ :
▪ كابلی
● ظرفیت مخزن سوخت:
▪ ۷۰ لیتر
● وزن
▪ وزن خودرو : ۱۱۵۲ (KG)
▪ وزن روی اكسل جلو : ۶۹۷ (KG)
▪ وزن روی اكسل عقب : ۴۵۵ :(KG)
▪ حداكثر وزن مجاز خودرو : ۱۶۰۰ (KG)
▪ حداكثر وزن مجاز خودرو با تریلر : ۲۸۰۰ (KG)
● سیستم الكتریكی
▪ باطری : ۵۵ Ah
▪ دینام : ۸۰A
▪ استارت : ۱.۱Kw
▪ سیستم فرمان
▪ قطر دایره دوران : ۱۱ متر
▪ جعبه فرمان : هیدرولیك - شانه ای
● تعلیق
▪ فنر مارپیچی با میله Anti roll ، چرخهای مستقل با دو كمك فنر هیدرولیكی - تلسكوپی : جلو
میله پیچشی با میله Anti roll (بسته به سیستم انتقال نیرو) ، چرخهای مستقل با دو كمك فنر هیدرولیكی - تلسكوپی : عقب
▪ ترمز جلو: دیسكی پره دار
▪ ترمز عقب: كاسه ای
▪ اندازه لاستیكها: ۱۷۵/۷۰ R۱۴
● ابعاد
▪ طول كلی : ۴۳۹۸mm
▪ عرض كلی : ۱۷۱۴mm
▪ ارتفاع كلی : ۱۴۴۵mm
▪ فاصله بین دو محور چرخهای عقب و جلو : ۲۶۶۹mm
▪ فاصله بین مركز چرخهای جلو از یكدیگر: ۱۴۵۰mm
▪ فاصله بین مركز چرخهای جلو از یكدیگر : ۱۴۴۳mm
● تجهیزات
▪ نوارهای محافظ اطراف بدنه
▪ شیشه های رنگی
▪ شیشه جلو لامینه
▪ پاك كن شیشه عقب برف
▪ گرمكن شیشه عقب
▪ چراغ اخطار تمام شدن لنت ترمز
▪چراغ اخطار پایین بودن سطح روغن ترمز
▪ چراغ اخطار درگیر بودن ترمز دستی
▪ چراغ اخطار فشار روغن موتور
▪ صندلی جلو مجزا با قابلیت تنظیم پشتی
▪ سیستم تهویه مجهز به فن
▪ سیستم كولر مجهز به گاز R۱۳۴
تجهیزات رادیو شامل : [. برای مشاهده لینکها در سایت عضو شوید]بلندگوهای جلو ، آنتن ، رادیو پخش
▪ زیرسری صندلی های جلو
▪ زیر سری صندلی عقب*
▪ مسافت سنج و دورسنج
▪ برف پاك كن با تایمر
▪ برف پاك كن شیشه عقب
▪ چراغ مه شكن عقب
نوارهای محافظ اطراف بدنه
▪ آینه داخلی دید در شب (قابل تنظیم)
▪ كمربند ایمنی صندلی عقب*
* درصورت سفارش همانند پارس قابل نصب است

كانال ايده يار: @ideayar
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: 3ObHaN , arash67 , mpourmir
02-28-2012, 09:01 PM
ارسال: #4
RE: مشخصات فني ماشين هاي ايران خودرو+عكس
عالی بود به به به عالی بودا
خیلی اقایی ..... ممنون

[تصویر: start.gif]

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: اقاي ايـــده
ارسال پاسخ 


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  قیمت و نوسانات بازار خودرو کامیار کاظمی 24 7,203 07-13-2019 01:29 AM
آخرین ارسال: criswizard
  چند اشتباه بزرگ هنگام خرید خودرو mallarme 3 2,727 01-14-2018 01:06 PM
آخرین ارسال: peddy71
Bug مشاوره با شما (کاور خودرو) m.alizade 5 1,730 08-18-2017 11:13 AM
آخرین ارسال: m.alizade
  خرید وفروش خودرو فرسوده golro 8 2,876 04-20-2015 12:31 PM
آخرین ارسال: محمد احمدی66
  مشاوره خرید خودرو P@RSA 14 3,351 08-20-2014 08:19 AM
آخرین ارسال: hotdvd
  راهکارهای طلایی برای خرید خودرو دست دوم صدفی 2 3,076 07-01-2014 12:13 AM
آخرین ارسال: hamid.terry
  مشاوه خرید خودرو nader1095 9 2,647 07-08-2013 07:33 AM
آخرین ارسال: nader1095
  آخرین اخبار روزانه خودرو صدفی 121 24,491 06-07-2013 02:32 PM
آخرین ارسال: hamedkhan
  كاهش بي‌سابقه توليد خودرو در ايران صدفی 0 1,105 05-16-2012 01:37 PM
آخرین ارسال: صدفی
  واردات خودرو از 9 شرکت خارجی ممنوع می شود صدفی 3 1,842 04-18-2012 06:39 PM
آخرین ارسال: کامیار کاظمی
  در سال ۹۰ چقدر خودرو تولید کردیم؟ صدفی 2 1,364 04-17-2012 10:23 AM
آخرین ارسال: mjdehghani
  ایران خودرو پولدارترین شرکت ایران اقاي ايـــده 0 1,241 02-28-2012 08:47 PM
آخرین ارسال: اقاي ايـــده
  مشخصات فني ماشين هاي سايپا +عكس اقاي ايـــده 0 1,000 02-28-2012 08:05 PM
آخرین ارسال: اقاي ايـــده
  آیا واردات خودرو رشد می‌کند؟ اقاي ايـــده 0 973 02-28-2012 07:49 PM
آخرین ارسال: اقاي ايـــده
  ارزان ترین خودرو ایران از راه رسید اقاي ايـــده 0 1,235 02-28-2012 07:46 PM
آخرین ارسال: اقاي ايـــده
  اخبار خودرو تنها فقط در اينجا اقاي ايـــده 0 1,067 02-28-2012 02:04 PM
آخرین ارسال: اقاي ايـــده
  نیتروژن مهمان لاستیک خودرو شما اقاي ايـــده 0 970 02-28-2012 01:59 PM
آخرین ارسال: اقاي ايـــده
  استاندارد هاي روز خودرو اقاي ايـــده 0 915 02-28-2012 01:53 PM
آخرین ارسال: اقاي ايـــده
Rainbow شرايط خودروساز شدن در ايران اقاي ايـــده 0 736 02-28-2012 01:40 PM
آخرین ارسال: اقاي ايـــده
  نيك و بد خودرو ملی چيست؟ اقاي ايـــده 0 964 02-28-2012 01:31 PM
آخرین ارسال: اقاي ايـــده

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
تماس با ما | سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران | بازگشت به بالا | بازگشت به محتوا | آرشیو | پیوند سایتی RSS