ماگستان، خرید ماگ، خرید فلاسک و خرید هدیه در همین نزدیکی!

خرید هدیه، خرید ماگ

تابلو اعلانات سایت
میلیاردرها مرامنامه (قوانین سایت) میلیاردر هدف این سایت چیست؟ میلیاردر دانلود ماهنامه سایت
میلیاردرها اتمام حجت (حتما بخوانید.) میلیاردر راه اندازی کسب و کار توسط اعضا میلیاردر مسابقه دوبرابر کردن پول
میلیاردرها عضویت در بخش ویژه VIP میلیاردر موفقیت های دوستان بعد از عضویت در سایت میلیاردر تبلیغات و معرفی کار و شغل شما


راهنمای خرید هدیه، ماگ و فلاسک

ماگستان, اولین و تنهاترین

ماگستان, اولین و تنهاترین


كارگاه اموزشي پرورش قارچ
زمان کنونی: 05-08-2024, 02:02 AM
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: اقاي ايـــده
آخرین ارسال: مهدی 1
پاسخ: 19
بازدید: 5835

ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 14 رأی - میانگین امیتازات : 3.07
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
كارگاه اموزشي پرورش قارچ
02-11-2012, 02:48 PM
ارسال: #11
RE: كارگاه اموزشي پرورش قارچ
د : احتیاجات غذایی - تریشو[8][8] ( 1944 ) و بوس [9][9] ( 1959 ) اولین کسانی بودند که درباره مواد غذایی مورد نیاز قارچ خوراکی مطالعه کردند . هر چند این مطالعات در مورد نیاز غذایی میسیلیوم ( اندام رویشی ) صورت گرفته و از نیاز غذایی برای تولید اندام باردهی بحثی به میان نیامده است ، اما شواهد زیادی نشانگر تفاوت مواد غذایی مورد لزوم برای رشد میسیلیوم قارچ و تولید اندام باردهی میباشد . هر چند رشد اولیه میسیلیوم ، برای تولید مراحل جنسی پایه و اساس ضروری است ، اما بهترین منبع کربن را ترکیبات ناشی از تجزیه سلولز تشکیل میدهد .
طبق اظهارات تریشو ( 1944 ) قارچهای خوراکی زراعی ابتدا همی سلولز را مخورد حمله قرار داده و طی آن زایلان[10][10] را براحتی تجزیه کرده و در آن پیشروی میکنند . در کشتهای خالص بیشترین فعالیت رشدی روی زایلوز و آرابینوز-1 ( هر دو قند پنتورند ) [11][11] صورت میگیرد . وجود یک منبع ازت مناسب مانند اوره ، نمکهای آمونیوم و اسیدهای آمینه ، اسپاراژین ، آلانین و گلایسین برای رشد قارچ لازم است . اما وجود ازت نیتراته به تنهایی نمیتواند نیازهای رشدی قارچ را تامین کند .
در حلای که پروتئینها میتوانند باعث رشد مناسب قارچ شوند . واکسمن و نیسن [12][12] ( 1932 ) برای عقیده اند که میسیلیوم غالبا با استفاتده از ترکیبات غیر محلول ازت مانند پروتئین ، آنها را به ترکیبات محلول ازت تبدیل میکند . به همین دلیل غلظت ازت در داخل بافت میسیلیوم ( 44/6 درصد ) ، به مراتب بالاتر از ازت محلول موجود در محیط است . کلسیم ، پتاسیم و منیزیم نیز برای رشد طبیعی قارچ لازم است . کلسیم با نقش بسیار مهم فیزیولوژیکی در محیط کشت ، یک عنصر غذایی بسیار ضروری برای میسیلیوم است . همان طور که فسفر برای رشد میسیلیوم واجب است، غلظت بالای این عناصر ( 0066 /0 مولار ) نیز بازدارنده رشد قارچ میباشند، تریشو ( 1944 )
بیوتین و تیامین نیز برای رشد میسیلیوم لازم است . افزودن ایندول اسید استیک و استرهای اسید الئیک و لینولیک باعث افزایش رشد شده است . فرازر [13][13] ( 1953 ) واردل و شیسلر [14][14] ( 1969 ) آنورین [15][15] نیز احتمالا از جمله موادی است که برای تحریک رشد قارچ دکمه ای ضروری است .




ب : پرورش قارچ خوراکی دکمه ای
1 – انتخاب سویه : برای به دست آوردن محصول مناسب ، ضروری است در هر مرحله از کاشت ، نمونه هایی انتخاب شوند که ضمن سازگاری هر چه بیشتر با شرایط موجود، بیشترین و بالاترین میزان محصول را چه از نظر کیفیت و چه از نظر کمی در واحد سطح تولید کنند . رسیدن به این مقصود ، جز از طریقب انتخاب سویه هایی که از نظر میزان محصول ، شکل ظاهری و بازارپسندی ، قدرت تحمل شرایط نامساعد و مقاومت در برابر امراض و آفات – مطلوبترین شکل ممکن – را داشته باشند ، امکانپذیر نیست .
به تازگی تعدادی سویه از ارقام سفید ، کرم و قهوه ای به دست آمده که شرایط مطلوب برای پرورش را دارند . ارقام قهوه ای با منشاء طبیعی ، ظاهرا بهترین مقاومت را در شرایط نامناسب از خود نشان میدهند و قدرت تحمل آنها در مقابل شرایط نامطلوب بهتر از ارقام سفید است . یک سویه از قارچ سفید برفی برای اولین بار در آمریکا به دست آمد که توسعه یافته و به صورت سویه غالب در بیشتر واحدهای کشت و صنعت قارچ ، در سراسر دنیا مود توجه قرار گرفت . اما این قارچ حساسیت بسیار و خاصیت انبارداری بسیار محدودی دارد . لذا در مناطقی که محیط سالنها تمایل به خشکی دارند و رطوبت نسبی بسادگی قابل کنترل نیست ، باید از قارچ قهوه ای استفاده کرد .

كانال ايده يار: @ideayar
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: hasan-f
02-11-2012, 03:10 PM (آخرین ویرایش در این ارسال: 02-11-2012 03:26 PM، توسط اقاي ايـــده.)
ارسال: #12
RE: كارگاه اموزشي پرورش قارچ
الف : تهیه بذر قارچ با کود اسب
برای این منظور ممکن است از کمپوست طبیعی و یا مصنوعی استفاده شود .
کود اسب کمپوست شده، کاملا شسته میشود . تا بعضی مواد موجود در آن – که مانع رشد میسیلیوم قارچ میشوند – از آن خارج شود .
اب اضافی کمپوست را خارج کرده و پس از این که رطوبت آن به حدود 60 درصد رسید آن را در شیشه های نیم لیتری شیر یا کیسه های پلاستیکی از جنس پلی پروپیلن ریخته و کمی آن را متراکم میکنند . در شیشه ها یا کیسه های پلاستیکی با درپوش پنبه ای بسته شده و در حرارت 121 درجه سانتیگراد به مدت 2 ساعت در اتوکلاو ، استریل میشوند . پس از سرد شدن محیط با استفاده از کشتهای خالص ، قارچ مایه زنی شده و در محل مناسب حرارت 22 تا 24 درجه سانتیگراد در تاریکی نگهداری میشوند . قارچ دو هفته بعد از مایه زنی رشد کرده ، بذر قارچ آماده استفاده میشود .
بذری که به این شکل آماده شده میتواند به عنوان ماده تلقیح ( نسل اول ) برای شیشه ها یا کیسه های پلاستیکی جدید نیز مورد استفاده قرار گیرد. ( نسل دوم )


ب : تهیه بذر قارچ با استفاده از بذور غلات
10 کیلوگرم گندم را به مدت 15 دقیقه در 15 لیتر آب بجوشانید . شعله را خاموش کرده ، اجازه دهید دانه های گندم 15 دقیقه دیگر در آب جوشیده باقی بماند .
بدین ترتیب دانه های گندم کاملا نرم میشود . گندمها را در یک صافی یا الک بریزید تا آب اضافی آن خارج شود . سپس انها را روی یک تکه پارچه یا کاغذ روزنامه و یا تور سیمی پهن کنید تا خنک شده، آب موجود در سطح دانه های نیز تبخیر شود . به دانه های سرد شده مقدار 120 گرم سولفات کلسیم هیدراته [16][16] و 30 گرم کربنات کلسیم اضافه کرده ، خوب با آنها مخلوط کنید .
سولفات کلسیم از بهم چسبیدن دانه ها جلوگیری میکند و کربنات کلسیم پی هاش مناسب مخلوط را تامین میکند دانه هایی که به این شکل آماده شده اند را در شیشه های شیر نیم لیتری یا کیسه های پلاستیکی از جنس پلی پروپیلن بریزید ( در هر کیسه یا شیشه حدود 250 تا 300 گرم گندم جوشیده ) و پس از گذاشتن درپوش پنبه ای ، انها را در اتوکلاو حرارت 121 درجه سانتیگراد به مدت 2 ساعت استریل کنید . پس از استریل ، مواد باید دارای پی هاش ، 5/6 تا 7/6 باشد . شیشه های حاوی داتنه گندم را با کشت خالص قارچ ، مایه کوبی کرده و در محیط تاریک با حرارت 22 تا 24 درجه سانتیگراد نگهداری کنید . پس از حدود دو هفته ، میسیلیوم قارچ سطح دانه ها را پوشانده و بذر آماده میشود .
برای این منظور میتوان از سایر دانه های غلات مانند سورگم ، جو ، ارزن و غیره نیز استفاده کرد .


ج – تهیه بذر قارچ با استفاده از پرلیت [17][17]
این روش را لمک [18][18] ( 1971 ) پیشنهاد کرد. پرلیت ماده ای است که در هزار درجه سانتیگراد افزایش حجم پیدا میکند . مواد لازم برای تهیه اسپان عبارتند از :
پرلیت ( 1450 گرم )
سبوس گندم ( 1650 گرم )
سولفات کلسیم ( 200 گرم )
کربنات کلسیم ( 50 گرم ) و آب ( 665 میلی لیتر )
پس از مخلوط کردن این مواد را داخل شیشه های نیم لیتری ریخته و استریل میکنند . در انیجا نیز روش کار مانند آنچه در مورد غلات گفته شده، میباشد . اسپان تولید شده براحیت از هم پاشیده و به نسبت ارزان تمام میشود . علاوه بر این برای مدت زمان طولانی، قابل نگهداری است .

– کمپوست :
برای پرورش قارچ سفید دکمه ای ، نیاز به مواد خاصی است تا بتواند ضمن تامین مواد غذایی مورد لزوم قارچ و تولید محصول مناسب ، امکان رقابت قارچ با سایر میکروارگانیسمها را فراهم آورد .
در شیوه های سنتی پرورش قارچ خوراکی ، کود اسبی کمپوست شده ، مناسبتریت بستر قارچ را تشکیل میداد . این بسترها قادر به تامین حدود زیادی از مواد غذایی مود لزوم قارچ میباشند .
به همین دلیل کاربرد وسیع آنها نتیجه بسیار مطلوبی داشت . در حال حاضر از سایر مواد به ویژه بقایای گیاهی و مواد زاید سلولزدار کارخانجات قند ، نیشکر ، چوب و کاغذ ، روغن نباتی و غیره، برای تهیه کمپوست قارچ در دنیا استفاده میشود و نتایج مطلوبی نیز در برداشته است .
الف : مواد و نحوه به عمل آوردن آنها برای کمپوست
1 – مواد اصلی
این مواد عبارتند از کاه و کلش گندم همراه با کود اسبی یا بدون آن .
در صورت عدم دسترسی به کاه و کلش گندم ، از ساقه سایر غلات مانند جو ، برنج
، ذرت ، باگاس نیشکر و غیره نیز ممکن است استفاده شود .
هدف اصلی از مصرف این مواد، تامین سلولز ، همی سلولز و لیگنین مورد نیاز در بستر است . این مواد شرایط مطلوبی برای رشد میکروارگانیسمهای مفید و شرایط مناسب رشد قارچ را در بستر فراهم میکنند .
کاه و کلش برنج و ج به دلیل نرمی با سرعت بیشتری تجزیه میشوند . لذا مواد فیبری و عناصر غذایی که در ایجاد شرایط مطلوب در کمپوست نقش اصلی را به عهده دارند ، زودتر از دسترس خارج میشوند ، بنابراین افزودن مواد غذایی مورد لزوم در فواصل معین به محیط لازم است .


2 – مکملهای غذایی
این مواد به منظور کمک به تخمیر و بهبود کیفیت کمپوست ، به آن افزوده میشود و مهمترین انها عبارتند از : کودهای حیوانی که بیشتر شامل کودهای اسبی و کود مرغ است که کودهای ناپایداری بود ه و سریع تجزیه میشوند . میزان ازت در این کودها از 1 تا 5 درصد متفاوت است . که علاوه بر تامین مواد غذایی در تراکم نهایی حجم کمپوست نیز ، موثرند . کود گاوی برای کمپوست مناسب نیست . کربوهیدراتها از مواد غذایی مانند ملاسها ، دانه های تخمیر شده غلات و جوانه های مالت به آسانی به دست می آیند .


3 – مواد غذایی کنسانتره
این مواد غالبا در جیره غذایی حیوانات مصرف میشوند و شامل سبوس گندم ، سبوس جو ، پوسته برنج ، غلات تخمیر شده و مواد غذایی حاصل از دانه های ذرت ، سویا و کنف است . این ترکیبات حاوی هر دو ماده ازت و کربوهیدرات است و به تدریج احتیاجات قارچ را تامین میکنند . ازت موجود در این مواد ، ممکن است از 3 تا 12 درصد تغییر کند . ممکن است میزان روغن و سایر عناصر و املاح معدنی موجود در بعضی از مواد کنسانتره ، روی ارزش غذایی و مواد ذخیره شده در قارچ ، تاثیر زیادی داشته باشد .


4 – کودهای ازته
ازت موجود در کودهای شیمیایی مانند سولفات آمونیوم ، اوره ، نیترات کلسیم ، آمونیم و غیره به سرعت آزاد شده و رشد میکروارگانیسمهای موجود در محیط را تسریع میکنند .


5 – املاح معدنی
ترکیباتی چون موریات پتاسیم و ******** فسفات کلسیم برای این منظور مصرف میشوند. سولفات کلسیم هیدراته ( جیپسم ) و کربنات کلسیم با رسوب کلوییدهای محلول در محیط و خنثی کردن چربیها ، از لزج شدن و به هم چسبیدن کمپوست جلوگیری میکنند .
انتخاب مواد مختلف در هر یک از موارد فوق با توجه به دو عامل ارزش اقتصادی و فراوانی آنها صورت گرفته و در کمپوست مورد استفاده قرار میگیرد . کمپوستی که از مخلوط کاه و کود اسبی تهیه میشود و در اصطلاح کمپوست طبیعی نامیده میشود و چنانچه مواد پایه کمپوست را کاه وکلش تکشیل داده و کود دامی مصرف نشود به آن کمپوست مصنوعی میگویند .




ب : کاه و کلش گندم
استفاده از کاه و کلش برای تهیه بستر قارچ اولین بار به وسیله دانشمندی لهستانی به نام تریشو صورت گرفت .
وی در سال 1944 متوجه شد که قارچ بر روی ماده زایلز رشد مناسبی دارد .
نوعی از این کربوهیدرات به نام زایلان در ساقه گندم به وفور یافت میشود . استفاده از کاه وکلش باران نخورده ، برای کشت قارچ مناسبتر است .
کلشهایی که یک سال از عمر آنها گذشته و رنگ زرد براق خود را از دست داده اند، در صورتی میتواند مصرف شوند که هنوز استحکام بافت آنها از بین نرفته باشد .
چنانچه رشته های کاه و کلش زیاد طویل باشند ، قبل از تهیه کمپوست باید آنها را خرد کنند . اگر طول قطعات کاه و کلش بیشتر از 8 تا 10 سانتیمتر باشد ، در موقع توده کردن به علت زیادی فاصله بین قطعات ، رطوبت را سریع از خود عبور داده ودیر کمپوست میشوند . زیرا عمل تخمیر در آنها بکندی صورت میگیرد . وقتی طول قطعات کاه و کلش کم باشد فاصله بین ذرات در موقع توده کردن کم شده و بیشتر متراکم میشوند . لذا آب دیرتر از آن خارج میشود و کلش رطوبت بیشتری جذب میکند . هوای موجود در کاه و کلش نیز خارج شده و تخمیر بی هوازی در آن افزایش می یابد . کاه و کلشی که در بازار برای مصرف غذای دام به فروش میرسد . برای تهیه کمپوست کاملا مناسب است .
تهیه کمپوست فرایندی میکروبی است و نیاز به افزایش فعالیتهای بیولوژیکی کنترل شده در تمامی توده کاه و کلش دارد . به گونه ای که بافتهای گیاهی مورد استفاده به طور کامل تحت تاثیر آنزیمهای قارچی و باکتریایی خاص قرار گیرند .
به محض انباشتن کاه وکلش خیس بر روی هم فعالیتهای میکروبی در آن آغاز میشود . ذرات کاه و کلش کوتاه و ************نده و مرطوب باشد ، بزودی تمامی قسمتهای آن به وسیله میکروارگانیسمها تجزیه میشود و کمپوست سازی به سرعت شروع شده و به طور مناسب و یکنواخت فرایند تولید کمپوست انجام میپذیرد .
چنانچه قطعات کاه و کلش بلند ،؛ براق و خشک باشد باید با خرد کردن و شکستن قطعات، امکان فعالیت میکروبی بر روی آنها را افزود وبه تخمیر آن کمک کرد . به طور کلی برای افزایش سرعت تخمیر و ایجاد کمپوست یکنواخت ، لازم است در بدو امر میزان رطوبت و مقدار شکستگی قطعات کاه و کلش افزوده شود .

توضيحات اخر:

دستگاه هاي كه لازم هست هم در فضاي كوچك و هم فضا بزرگ لازم مي باشد. قيمت دستگاه ها به خود شما بستگي دارد كه از چه نوعي و قيمتي استفاده كنيد.دستگاه هاي دسته دومي هم در بازار موجود مي باشد.
بذر و كمپوس رو اماده شركت هايي ميفروشن و يا خود شما بعد از اموزش يادگيري ميتونيد توليد كنيد. به اندازه مقدار دلخواه.فقط نكته هايي دارد كه بايد به اون توجه كرد.
بطور تقريبي اگر در يك اتاق 12 متري ميخواهيد انجام بديد كه همه نكات اتاق پرورش رو داشته باشه براي پرورش مواد زير لازم هست
مكانش اگر براي خودتان باشد كه هزينه اي ندارد اگر نه خوب هزينه مكان وجود دارد
بعد وسايل ثابت مثل فن تهويه.كولر در تابستان-بخاري در زمستان-مه ساز يا بخار ساز و وسايل مثل لباس چكمه و اين چيزها
مورد بعدي نوبت به قفسه بندي ميرسد قفسه ها تقريبي و دلبخواهي هست ولي اندازه استاندار طول 1 متر عرض حدودا 50 سانت و ارتفاع 70 تا 90 سانت.در يك اتاق با ارتفاع حداقل 3 متر 3 تا 4 قفسه روي هم قرار ميگيرد.اگر قفسه ها هارا افقي فرض كنيد بين قفسه ها فاصه اي حدودا 70 سانتي براي حركت بين قفسه ها نياز هست.
حدودا در يك اتاق 12 متري تقريبا ميشود 36 قفسه رو طبقه بندي كرد.
بعدش مراحل كار رو انجام ميديد.
كار قارچ زمان بر هست حدودا 2 تا 3ماه شايد.بسته به نوع قارچ اين زمان زودتر يا ديرتر ميشود.در هردوره 3 بار ميشود از يكبار انجام كار قارچ برداشت كرد.بعد از برداشت اخر.كل قفسه ها تميز ميشود و كار از اول شروع ميشود.
شما فرض كن بطور مثال هر قفسه 3 كيلو قارچ ميدهد.ضربدر 36 قفسه ميشود108 كيلو ضربدر قيمت حدودي بازار كه 4000 تومان هست ميشود 432000 تومان فقط در يك اتاق 12 متري در يك دوره برداشت.3 دوره برداشت ميكنيد ميشود حدودا 1296000 تومان.
هزينه براي وسايل ثابت براي يك اتاق 12 متري را نهايتش 1تا 3 ميليون خواهد شد و هزينه متغيير هم نهايت به 1 تا 2 ميليون.اين هزينه ها تخميني مي باشد.دربازار بايد به تحقيق بپردازيد براي قيمت ها شايد خيلي كمتر و برعكس باشد.
در مورد اموزش عملي هم فني حرفه اي بطور رايگان اموزش ميدهد.فضاي بزرگتر.قفسه بندي بيشتر وسايل ثابت بيشتر و مواد اوليه بيشتر و در اخر سود بيشتر.
موفق باشيد.
لينك .. شرایط لازم برای متقاضیان اجرای طرحهای پرورش قارچ خوراکی :
http://www.guilanagri-jahad.ir/Form7.aspx
و اما نقشه كار و جواب به سوالات متداول شما دوستان گرامي
[تصویر: 40874417140236918103.jpg]

آشنایی با پرورش قارچ صدفی

♥ چون پرورش این قارچ در محیط بسته انجام می شود،بنابراین در هر منطقه جغرافیایی و با هر نوع آب و هوایی در تما فصول قابل کشت است.این قارچ می تواند اختلافات حرارت 16 تا 30 درجه سانی گراد را تحمل کند.

فضای مورد نیاز

♥ برای کشت قارچ صدفی می توان از یک اتاق زیر زمین ،انبار متروکه یا مکان خالی دیگر که دارای سقفی مناسب باشد استفاده کرد.این مکان باید توانایی نگهداری دمای اتاق و رطوبت مناسب را دارا باشد.

محیط کشت قارچ صدفی

♥ برای کشت می توان از کاه و کلش گندم ،جو،برنج و حتی تراشه چوب استفاده کرد.چون برای پرورش این قارچ از خاک و کود استفاده نمی شودبنابراین هیچگونه آلودگی زیست محیطی ندارد.

نحوه کشت

♥ کاه و کلش خرد شده را یک شب در آب می گذارند تا کاملا" خیس بخورد.سپس مدت 2 تا 3 ساعت در آب جوش پاستوریزه می نمایند.زمان پاستوریزه کردن از وقتی محاسبه می شود که آب به نقطه جوش رسیده باشد.سپس کاه را چند ساعت به حال خود می گذارند تا هم آبکش شده و خنک شود.

بذر زنی

♥ پس از اینکه کاه کاملا" خشک شده به ازاء هر 10 کیلوگرم کاه پاستوریزه مقدار 400 تا 500 گرم بذر قارچ اضافه و مخلوط می شود.مخلوط حاصل را درون کیسه هایی به قطر 45 تا 50 سانتیمتر و به ارتفاع 80 تا 150 سانتیمتر (کیسه پلاستیکی خیار) ریخته و سطح آن را کمی می فشارند تا رطوبت کاه حفظ شود .پس از بستن سر کیسه آن را به محیطی که از قبل به عنوان سالن کشت در نظر گرفته شده انتقال داده و از سقف آویزان می کنند.می توان کیسه های کشت شده را روی زمین هم قرار داد.

کنترل دما و نور

♥ از اولین روز کشت باید دمای اتاق حدود 24،25و 26 درجه سانتیگراد نگهداشت قارچ در این مرحله نیاز به نور ندارد.در این هنگام رطوبت اتاق کشت حتما" باید بین 85 - 90 درصد باشد.پس از اینکه سطح کاه پوشیده از تارهای سفید رنگ شد در اطراف کیسه ها به تعداد 20 تا 30 برش ضربدری ایجاد می نمایند.از این پس وجود نور یک لامپ نیز مفید است.چنانچه رطوبت محیط پائئن باشد می توان با مقادیر خیلی کم ،کف و دیوارها را خیس کرد.قارچ ها پس از یک هفته آماده برداشت می شوند.

میزان تولید

♥ میزان تولید از هر کیسه طی 4 تا 5 چین در حدود 2 تا 4 کیلوگرم قارچ تازه می باشد.در یک انبار به مساحت 80 متر مربع و به ارتفاع 4 متر بیش از یک تن قارچ می توان تولید کرد.زمان لازم برای این کار حدود 2 ماه است و اولین برداشت پس از یک ماه بدست می آید.

می خواستم کار گاه پرورش قارچ در حد سود آور راه اندازی کنم مرا راهنمایی کنید برای دریافت جواز به کدام اداره مراجعه کنم؟

تاکنون جهاد کشاورزی هر منطقه عهده دار صدور موافقت اصولی مجوز احداث و پروانه بهره برداری واحد های تولیدی دکمه ای بوده است ولی از ابتدای سال 1390 این مسولیت به نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی واگذار شده است.بهرحال برای تولید قارچ دکمه ای و عرضه آن به بازار به صورت بسته بندی شده هر کدام جداگانه نیاز به مجوز دارد .البته تولید قارچ دکمه ای بدون مجوز برای عرضه فله ای آن هم در مقیاس کوچک توجیه اقتصادی ندارد.اما تولید قارچ صدفی و عرضه آن به صورت بسته بندی هیچکدام نیاز به مجوز ندارد مگر قصد استفاده از تسهیلات را داشته باشید.علاوه بر این قارچ صدفی را می توان در مکان های محدود کوچک (ابعاد آن هر اندازه که باشد)و با حداقل تجهیزات (بخاری - هواکش- مه پاش)پرورش داد و به لحاظ پائین بودن هزینه تولید کشت آن بسیار سود آور است و بازار مصرف آن رو به گسترش است.

شرایط گذراندن کلاس های پرورش قارچ چیست؟چند روز طول می کشد تا آمادگی انجام کار را پیدا کنم؟ساعت کارتان به چه صورت است؟

برای شرکت در دوره های پرورش قارچ حداقل مدرک سوم راهنمایی نیاز است که پس از طی دوره و معرفی به فنی حرفه ای و گذراندن آزمون ها ی نظری و عملی از سوی آن سازمان مدرک معتبر بین المللی مهارتی دریافت خواهید کرد.جزئیات بیشتر را می توانید در صفحه آموزش عملی -تخصصی این سایت مشاهده کنید.

احداث یک کارگاه به چه صورت است .از 50 متر زمین صدفی هر دوره چند کیلو می توانم تولید کنم ؟جزوه و فیلم در زمینه کشت قارچ خانگی دارید؟

پرسش هایی از این قبیل و یا در خصوص تجهیزات لازم و برآورد اقتصادی و حتی چگونگی انجام کار را می توانید در یک جلسه مشاوره حضوری حدود 3 ساعته(آموزش عملی فشرده:workshop)ببیابید.در صورت تمایل و تقبل هزینه های جنبی این آموزش در محل شما و به صورت گروهی نیز مقدور است.جزوه و فیلم برای آشنایی در حد اطلاعات عمومی است.

آیا امکان فروش کمپوست دکمه ای و بذور قارچ های خوراکی وجود دارد؟

این قبیل مواد اولیه به صورت فروش مستقیم از سوی کارخانجات و آزمایشگاه های تولید کننده مجاز انجام می پذیرد که تمایلی به اعطای نمایندگی یا واگذاری شعبه ندارند.و در نهایت ممکن است عرضه آن با واسطه گری صورت پذیرد که امکانات خاصی نمی خواهد.

کمپوست دکمه ای کیلویی چند است؟هربسته آن چند کیلویی است؟هر کدام چقدر خاک می خواهد؟قیمت خاک چقدراست؟آیا می شود در کنار درس این کار را پیگیری کرد؟

واحد وزنی فروش کمپوست(تن)است.در سال های اخیر کارخانجات تمام مکانیزه ای در کشور اقدام به تولید کمپوست پاستوریزه و بذر زده نموده(بلوک آماده)که هنگام خرید قیمت آن باید استعلام شود ولی هر تن حدود 220 هزار تومان است برای هر تن کمپوست حدود یک متر مکعب خاک پوششی نیاز دارید که قیمت آن حدود 100-120 هزار تومان می شود و تازه این ها بدون هزینه حمل و نقل است.بهرحال هر بلوک آماده بین 18-22 کیلو وزن دارد و حدود 5 تا 7 کیلو به شما قارچ می دهد.اصولا" پرورش قارچ های خوراکی در مقیاس کوچک یک شغل جانبی محسوب می شود و در کنار آن می توان فعالیت های دیگر از جمله درس خواندن را انجام داد.

چطور می توانم بفهمم که بستر کشت آلوده شده است؟

اگر هر لکه رنگی (غیر از سفید) دیدید به احتمال زیاد با آلودگی روبرو هستید.

لکه سبز در بستر کشت دیده ام چه کار کنم؟

1- بهیچ وجه کیسه را باز نکنید.در اینصورت آلودگی را پخش می کنید.

2- عکسی از آن را همراه بیاورید یا با email بفرستید تا راهنمایی کنیم

3- کیسه آلوده را درون یک کیسه زباله قرار داده و معدوم کنید.

بستر کشتم را تلقیح کرده ام اما هنوز اتفاقی نیافتاده آیا طبیعی است؟

1- مطمئن شوید که اقلا" 10 روز از زمان بذر زنی (تلقیح ) سپری شده باشد.

2- مطمئن شوید که دمای سالن مناسب رشد باشد(23یا 24 و 25) درجه سانتیگراد.

3- مطمئن شوید که رطوبت سالن مناسب رشد باشد(80 تا 90 % رطوبت نسبی).

4- مطمئن شوید که بذر ها را قبل از استفاده در شرایط مطلوب نگهداری کرده باشید.

بستر کشتم کاملا سفید کرده اما قارچی نداده آیا طبیعی است؟

1- مطمئن شوید که اقلا" 20 روز از زمان بذر زنی گذشته باشد.

2- مطمئن شوید که شرایط مراحل زایشی را برقرار کرده باشید.

3- مطمئن شوید که نزدیک بخاری یا روشنایی مستقیم خورسید قرار نداشته باشد.

4- مطمئن شوید که رطوبت به اندازه کافی بالا باشد.

5- مطمئن شوید که شکاف های لازم برای ایجاد تهویه را داده باشید.

قارچ ها ظاهر شده اند اما سیاهرنگند.یعنی چه پیش می آید؟

اتفاق خاصی نمی افتد.گرمای سالن را به حد مطلوب برسانید

کیسه هایم یکبار محصول داده اند.باید آن ها را کنار بگذارم؟

هنوز صبر کنید باز هم محصول خواهند داد اگر دما و رطوبت مناسب باشد تا 10 روز صبر کنید.اگر محصول نداد چنانچه لکه آلودگی مشاهده نمی کنید آنوقت ممکنست میسلیوم ها به دلیل کهنگی قدرت رویشی خود را از دست داده باشند.

اگر بذر بخواهم چه وقت و چگونه سفارش بدهم؟

یک هفته الی 10 روز قبل از دست به کار شدن بذر مورد نیاز را سفارش بدهید.سفارشات تلفنی پذیرفته می شود.هزینه سفارشات بالای 10 کیلو باید قبلا"پرداخت شود.

تحویل سفارشات به چه صورت است؟

می توانید حضوری تحویل بگیرید و یا در صورت تمایل برایتان ارسال می شود.ارسال به مقصد شهرهاست و هزینه ارسال به عهده خریدار است.

چگونه از ارسال بذر با خبرشوم؟

اگر هزینه های مربوطه را پرداخت کرده باشید مطمئن باشید که سفارشات را در موعد مقرر دریافت خواهید کرد بهرحال تلفنی از ارسال آن مطلع خواهید شد.

نمی خواهم بذر را بلافاصله پس از تحویل استفاده کنتم کجا باید نگهداری کنم؟

برای مدت کوتاه (یکی دو روز)در جای خنک و تاریک اما برای مدت طولانی تر داخل یخچال (جای میوه و سبزی)نگهداری کنیددر اینصورت حتی تا یکماه نیز کیفیت آن بخوبی محفوظ می ماند.

هر بسته بذر را تا چند بار می توانم استفاده کنم؟

هرگاه یک بسته بذر را برای استفاده باز کردید تمامی آن را باید مصرف کنید نگهداری باقیمانده برای استفاده های بعدی صد در صد موجب آلودگی خواهد شد

كانال ايده يار: @ideayar
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: کامیار کاظمی , reza_egbali , hasan-f
04-04-2013, 08:07 PM (آخرین ویرایش در این ارسال: 04-04-2013 08:11 PM، توسط arei74.)
ارسال: #13
RE: كارگاه اموزشي پرورش قارچ
من توی یه محیط کوچیک میخوام پرورش قارچ جهت ازمایشی انجام بدم..
اما این مطالب که گفتین زیاد سر در نیاوردم..لینک عکسا هم خرا بود..
قسمت مر حله ها رو نفهمیدم..
اون قسمت اول گفته بود که کاه رو ضد عفونی و بعد داخل یه پلاستک به اندازه 20-30 سانتی متر. و بعد بذر رو بریزین...همین کار کافیه برای پرورش یا نه؟"


از اون قسمتی که نوشتین مر حله 1 اون مال سالن هست یا منزل..چون بیشتر در باره سالن توضی دادا بود
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: yu3f , سیدمهدی هاشمی , مجتبی سلطانی
04-04-2013, 08:17 PM
ارسال: #14
RE: كارگاه اموزشي پرورش قارچ
اون شرکت هایی که میگین آریا و ملارد رو اگه میشه ادرس سایتشونو بدین
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: سیدمهدی هاشمی , مجتبی سلطانی
04-05-2013, 02:23 PM
ارسال: #15
RE: كارگاه اموزشي پرورش قارچ
چند وقته که دارم روی پرورش قارچ فکر میکنم(البته فعلا در مقیاس تولیدخانگی).یه اتاق 10 مترمربعی که در اصل انباریه (روی پشت بام خونه ) دارم، حدود500 هزار تومانم سرمایه. حالاچندتاسوال از دوستان با تجربه داشتم:
1)برای شروع کار وتجربه اندوزی برم سراغ قارچ صدفی یا دکمه ای؟
2 ) میشه هردو را باهم تولیدکنم توی همون اتاق ؟مثلا در حضور قفسه های قارچ دکمه ای ، کیسه های قارچ صدفی را هم از سقف آویزون کنم؟
3)کسی از دوستان از قیمت کمپوست وهمچنین بذر های هردونوع قارچ توی اصفهان اطلاعی نداره؟یا یه شماره ای ، آدرس سایتی؟
ضمنا اکثر تاپیک هایی که توی انجمن باموضوع قارچ بودن را سر زدم.

پیروزی من زمانی محقق خواهدشد که بتوانم به شکست هایم لبخند بزنم

hajimojtaba9069@gmail.com ===> مجتبی سلطانی
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: arei74 , سیدمهدی هاشمی
04-05-2013, 10:39 PM
ارسال: #16
RE: كارگاه اموزشي پرورش قارچ
پس چی شد کسانی نمیخواد جواب منو بده؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
08-25-2013, 09:36 PM
ارسال: #17
RE: كارگاه اموزشي پرورش قارچ
با سلام....راستش منم اگه تو آزمون کلاس فنی و حرفه ای قبول بشم حتما شروع به پرورش میکنم اول به صورت جزئی و در صورت مفید بودن قضیه.....حتما به صورت گسترده با وام گرفتن

×××××××هیچ وقت امید رو از کسی نگیر...شاید تنها چیزی باشه که داشته باشه ×××××××
×××××××××××××از تجربه دیگران استفاد کن، تا تو تجربه دیگران نشوی××××××××××××
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
08-25-2013, 09:41 PM
ارسال: #18
RE: كارگاه اموزشي پرورش قارچ
(04-05-2013 02:23 PM)مجتبی سلطانی نوشته شده توسط:  چند وقته که دارم روی پرورش قارچ فکر میکنم(البته فعلا در مقیاس تولیدخانگی).یه اتاق 10 مترمربعی که در اصل انباریه (روی پشت بام خونه ) دارم، حدود500 هزار تومانم سرمایه. حالاچندتاسوال از دوستان با تجربه داشتم:
1)برای شروع کار وتجربه اندوزی برم سراغ قارچ صدفی یا دکمه ای؟
2 ) میشه هردو را باهم تولیدکنم توی همون اتاق ؟مثلا در حضور قفسه های قارچ دکمه ای ، کیسه های قارچ صدفی را هم از سقف آویزون کنم؟
3)کسی از دوستان از قیمت کمپوست وهمچنین بذر های هردونوع قارچ توی اصفهان اطلاعی نداره؟یا یه شماره ای ، آدرس سایتی؟
ضمنا اکثر تاپیک هایی که توی انجمن باموضوع قارچ بودن را سر زدم.

سلام..م چیزی که از دوستان اصفهانی شنیدم میگن مافیای قارچ خیلی فعاله تو اصفهان حالا راست و دروغش رو نمیدونم....فقط واسه منی که تو تهران میخواستم این کار رو شروع کنم هم باعث شد که یکم بیشتر تحقیق کنم.......داداش اول تحقیق کن من یه ماه فقط تحقیق کردم و اطلاعاتم رو زیاد کردم حالا هم تقریبا منصرف شدم چون سالن و زمین کشاورزی ندارم...دستم مونده تو حنا ولی هنوز بی خیالش نشدم ....تا ببینم چی میشه ته این تاپیک نوشتم چرا.....

×××××××هیچ وقت امید رو از کسی نگیر...شاید تنها چیزی باشه که داشته باشه ×××××××
×××××××××××××از تجربه دیگران استفاد کن، تا تو تجربه دیگران نشوی××××××××××××
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: مهدی 1
08-25-2013, 11:02 PM
ارسال: #19
RE: كارگاه اموزشي پرورش قارچ
(08-25-2013 09:41 PM)مرتضی-تهران نوشته شده توسط:  
(04-05-2013 02:23 PM)مجتبی سلطانی نوشته شده توسط:  چند وقته که دارم روی پرورش قارچ فکر میکنم(البته فعلا در مقیاس تولیدخانگی).یه اتاق 10 مترمربعی که در اصل انباریه (روی پشت بام خونه ) دارم، حدود500 هزار تومانم سرمایه. حالاچندتاسوال از دوستان با تجربه داشتم:
1)برای شروع کار وتجربه اندوزی برم سراغ قارچ صدفی یا دکمه ای؟
2 ) میشه هردو را باهم تولیدکنم توی همون اتاق ؟مثلا در حضور قفسه های قارچ دکمه ای ، کیسه های قارچ صدفی را هم از سقف آویزون کنم؟
3)کسی از دوستان از قیمت کمپوست وهمچنین بذر های هردونوع قارچ توی اصفهان اطلاعی نداره؟یا یه شماره ای ، آدرس سایتی؟
ضمنا اکثر تاپیک هایی که توی انجمن باموضوع قارچ بودن را سر زدم.

سلام..م چیزی که از دوستان اصفهانی شنیدم میگن مافیای قارچ خیلی فعاله تو اصفهان حالا راست و دروغش رو نمیدونم....فقط واسه منی که تو تهران میخواستم این کار رو شروع کنم هم باعث شد که یکم بیشتر تحقیق کنم.......داداش اول تحقیق کن من یه ماه فقط تحقیق کردم و اطلاعاتم رو زیاد کردم حالا هم تقریبا منصرف شدم چون سالن و زمین کشاورزی ندارم...دستم مونده تو حنا ولی هنوز بی خیالش نشدم ....تا ببینم چی میشه ته این تاپیک نوشتم چرا.....

راست می گن ، یکی از اصل کاریهاشون هم کارخانشون پشت ماست ، متاسفانه یا خوشبختانه هم با هم سلام علیک داریم ، 5 ماهه ما دنبال این بودیم انشعاب آب بگیریم برای محل کار و نمی دادند و هر روز یک بهانه ، این بابا امروز با هم حرف می زدیم گفت یک هفته است چاهمون کم آب شده می خوام برم انشعاب بگیرم ، تو دلم خندیدم گفتم 6 ماهه ما دنبالشیم یک انشعاب 1/2 بگیریم نمی دن تو می خوای بری 6 اینچ بگیری !

آقا به خدا به یک هفته نگشید دیدم دارن جاده شهرک را می کنند برای حضرت آقا آب بکشند. حالا چیکار کرد نمی دونم خلاصه صدقه سر اون یک ماه بعدش ما هم آب دار شدیم دی:

کسی تو زمینه قارچ کاری خواست انجام بده این بنده خدا کارخانه کمپوست بزرگی دارن ، ده بیست هزار متر هم سالن دارن ، قارچ هم از تولیدکنندگان خانگی می خرن و با برند خودشون بسته بندی می کنند ، کمپوست آماده و بذر زده هم که توی کیسه نایلونی دارن ، اگر کسی تو این زمینه ها خواست کار کنه و نیاز داشت می توانم باهم آشناشون کنم هواشو داشته باشه .

 
 
 به عمل کار براید ، به سخن دانی و سخنرانی نیست

درد من تنهایی نیست ، بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت ، بی عرضگی را صبر و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خدا می دانند. (( گاندی ))


.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: tondar12 , amin2002hs
ارسال پاسخ 


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  پرورش ماهی mohsenspring 24 5,126 02-06-2020 12:00 AM
آخرین ارسال: rahmani64
  طرح توجیهی پرورش قارچ دکمه ای با ظرفیت 200 تن در سال mohajer.my 14 10,453 09-12-2019 03:22 AM
آخرین ارسال: mojtabam1362
Rainbow پرورش و تکثیر عقرب اشلوم 0 438 07-09-2019 10:49 AM
آخرین ارسال: اشلوم
  پرورش زالو Farzad-kh 3 2,149 07-09-2019 10:37 AM
آخرین ارسال: اشلوم
  راهنمایی درمورد پرورش گیاه آلوئه ورا pishbar 4 2,665 06-23-2019 06:00 PM
آخرین ارسال: aliheto
  مزرعه پرورش شتر مرغ sabziash 65 15,023 06-23-2019 05:49 PM
آخرین ارسال: aliheto
  دنبال طرح توجیهی پرورش گنجشک ahadzadeh 7 7,462 06-23-2019 05:44 PM
آخرین ارسال: aliheto
  صادرات قارچ دنبلان sedaybaran 21 16,710 04-10-2019 09:40 PM
آخرین ارسال: 100
  پرورش و کاشت زیتون Jamali.ali69 1 493 11-15-2018 01:31 AM
آخرین ارسال: 1mahdiii1
  پرورش بلدرچین Reza-zen 0 1,284 12-27-2016 05:21 PM
آخرین ارسال: Reza-zen
  پرورش مرغ و خروس زينتي بيلا بالا 64 25,864 09-05-2016 12:10 AM
آخرین ارسال: kourosh_ma
  پرورش گاو شیرده mrhm 4 2,217 07-27-2016 10:25 AM
آخرین ارسال: kourosh_ma
  دوتا کار پرسود (پرورش کروکدیل و پرورش خرگوش) sabziash 69 31,993 07-20-2016 01:41 PM
آخرین ارسال: kourosh_ma
  پرورش مرغ محلی (بومی ) farshad.sharafi 5 3,036 07-20-2016 09:48 AM
آخرین ارسال: kourosh_ma
  مجوز برای پرورش حیوانات اهلی ببرمازندران 4 2,648 06-22-2016 10:31 AM
آخرین ارسال: aminmh
  اسپان ران در پرورش قارچ دکمه ای چیست؟ datagharch 0 1,015 03-23-2016 12:31 PM
آخرین ارسال: datagharch
  پرورش کرم زباله خوار vahid-73 4 2,027 11-13-2015 03:33 PM
آخرین ارسال: vahid-73
  مشاوره و راهنمایی برای ایجاد پرورش ماهی قزل الا hasanazad 1 2,363 11-10-2015 10:59 AM
آخرین ارسال: hasanazad
  دعوت از کسانی که تجربه پرورش قارچ را دارند hasan-f 162 32,599 10-23-2015 03:26 AM
آخرین ارسال: samiar afshari
  پرورش بوقلمون و صادرات به عراق saadati 9 9,958 09-07-2015 08:39 PM
آخرین ارسال: lvlahyar

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
تماس با ما | سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران | بازگشت به بالا | بازگشت به محتوا | آرشیو | پیوند سایتی RSS