ماگستان، خرید ماگ، خرید فلاسک و خرید هدیه در همین نزدیکی!

خرید هدیه، خرید ماگ

تابلو اعلانات سایت
میلیاردرها مرامنامه (قوانین سایت) میلیاردر هدف این سایت چیست؟ میلیاردر دانلود ماهنامه سایت
میلیاردرها اتمام حجت (حتما بخوانید.) میلیاردر راه اندازی کسب و کار توسط اعضا میلیاردر مسابقه دوبرابر کردن پول
میلیاردرها عضویت در بخش ویژه VIP میلیاردر موفقیت های دوستان بعد از عضویت در سایت میلیاردر تبلیغات و معرفی کار و شغل شما


راهنمای خرید هدیه، ماگ و فلاسک

ماگستان, اولین و تنهاترین

ماگستان, اولین و تنهاترین


دانستنیهایی در باره سهام
زمان کنونی: 05-06-2024, 11:26 PM
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: کامیار کاظمی
آخرین ارسال: jahanagahi
پاسخ: 9
بازدید: 3301

ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 14 رأی - میانگین امیتازات : 2.93
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دانستنیهایی در باره سهام
11-23-2010, 06:07 PM
ارسال: #1
دانستنیهایی در باره سهام
سرمایه هر شرکت سهامی ، به قطعاتی تقسیم شده که هر یک از آنها را سهم گویند. بنابراین سهم عبارت از قطعاتی است که مجموع آن سرمایه را تشکیل می دهد .
در ماده 24 اصلاحی قانون ، سهم چنین تعریف شده : سهم قسمتی از سرمایه شرکت سهامی که مشخص میزان مشارکت و تعهدات و منافع صاحب آن در شرکت سهامی می باشد.
[تصویر: A2W2RM.jpg]

در شرکت های دیگر سهم هر شریک را سهم الشرکه می گویند ولی در شرکت سهامی به ذکر سهم اکتفا می شود ، مثلاً گفته می شود فلان شخصی در فلان شرکت دارای یک یا چند سهم است.

دارنده سهم نمی تواند به نسبت سهم از مایملک شرکت مالک باشد بلکه به نسبت سهم خود از شرکت دارای حق می باشد و به موجب آن از منافع شرکت استفاده کرده و در مجمع عمومی رأی می دهد و در صورت انحلال از دارائی شرکت سهم خواهد برد.

قانون در شرکت سهامی عام حداکثر قیمت اسمی سهام را ده هزار ریال معین کرده ولی در شرکت های سهامی خاص حداقل واکثری برای مبلغ اسمی سهام تعیین نشده است .

سهام هر شرکت ممکن است به چند صورت بیرون بیاید به شرح زیر:

الف- سهم با نام
ب- سهم بی نام
ج- سهم ممتاز


سهام بانام
سهم ممکن است با نام باشد ، در این صورت دارنده سهم معلوم و مشخص است و در محل شرکت دفتری وجود دارد که شماره ردیف سهام و نام دارنده در آن ذکر شده بنابراین هر یک از سهام از روی شماره ردیف معلوم است متعلق به چه کسی است.

انتخاب سهام با نام به این جهت است که شرکت مایل است شرکاء خود را بشناسد و سیاست تجاری آن ایجاب می کند بداند سهام شرکت در دست چه اشخاصی است. سابقاً شرکت های سهامی اغلب دارای سهام بی نام بوده اند و سهام با نام کمتر وجود داشت. ولی در جنگ بین المللی 1914- 1918 در شرکت های بزرگ اروپا که اقتصاد کشور را اداره می کردند ، کشورهای متخاصم در ممالک یکدیگر مبادرت به خرید سهام بی نام به منظور جاسوسی یا اخلال در امر شرکت نمودند. از این جهت این قبیل شرکت ها بیشتر سهام خود را به سهام با نام تبدیل نمودند.

در شرکت های سهامی گاهی سهام آنها تماماً بی نام و گاهی کلاً با نام و بعضی اوقات قسمتی از سهام با نام و بقیه بی نام است و این موضوع ارتباط با سیاست اقتصادی شرکت دارد ، سهام با نام را اغلب اشخاصی تهیه می کنند که کمتر قصد انتقال سهام را دارند . زیرا تشریفات انتقال آنها از سهام بی نام بیشتر است.

ماده 40 اصلاحی قانون تجارت مقرر می دارد انتقال سهام بانام باید دردفتر ثبت سهام شرکت به ثبت برسد . انتقال دهنده یا وکیل یا نماینده قانونی او باید انتقال را در دفتر مزبور امضاء کند . پس در صورتی که سهام با نام مورد انتقال واقع شود تشریفات انتقال به عمل نمی آید مگر این که صاحب سهم شخصاً یا وکیل او در مرکز شرکت حاضر و در دفتر ثبت سهام ستون انتقالات را امضاء و خریدار جدید را معرفی نماید.

در شرکت های سهامی خاص ممکن است فروش سهام با نام موکول به موافقت هیئت مدیره یا مجمع عمومی باشد ولی به موجب ماده 41 قانون در شرکت های سهامی عام نقل و انتقال سهام نمی تواند مشروط به موافقت مدیران شرکت و یا مجمع عمومی صاحبان سهام باشد.

ماده 30 قانون مقرر داشته مادام که تمام مبلغ اسمی هر سهم پرداخته نشده صدور ورقه سهم بی نام یا گواهی نامه موقت ممنوع است . به تعهد کننده این گونه سهام گواهی نامه موقت با نام داده خواهد شد که نقل وانتقال آن تابع مقررات مربوط به نقل وانتقال سهام با نام است.
سهم بی نام ورقه ای است که اسم دارنده آن در ورقه و یا در دفاتر شرکت ثبت نشده باشد . و مالکیت آن در دست داشتن ورقه سهم محرز می شود . از لحاظ سرعت در نقل و انتقال سهام و تسهیل در تجارت آن ، سهام بی نام بهتر از سهام با نام است.

سهام بی نام
سهام بی نام به صورت سندو وجه حامل بوده و دارنده آن مالک شناخته می شود مگر آن که خلاف آن قانوناً ثابت شود . نقل وانتقالات این نوع سهام با قبض و اقباض به عمل می آید .
اگر کسی خواست سهام بی نام خود را بفروشد کافی است که قیمت آن را دریافت و سهم را مانند اسکناس تسلیم کند . سهم در دست هر کس مشاهده شد و هر کس به عنوان مالکیت آن را در دست داشت می تواند از منافع شرکت استفاده نموده و در مجامع عمومی به نام دارنده سهم وارد شود و در موقع انحلال هم از دارائی شرکت سهم ببرد . مگر این که شخص دیگری در دادگاه ثابت کند که سهم متعلق به او است و دارنده به نا حق آن را در تصرف دارد.

سهامی که در بورس ها معامله می شود اغلب بی نام است و اشخاصی که مایل به خرید و فروش سهام تجارت نموده و استفاده ببرند سهام بی نام می خرند.

انتشار سهام بی نام و یا صدور گواهی موقت بی نامموقعی ممکن ایت که تمام قیمت آن پرداخته شده باشد.

سهام با نام و بی نام در تمام مراحل دارای یک ارزش می باشند و دارندگان آنها در نفع وضرر و استفاده شرکت یکسان اند.
زمانی که شرکت احتیاج دارد اشخاص سرشناسی وارد شرکت شوند و یا احتیاج به افزایش سرمایه داشته و در شرایط عادی کسی حاضر به خرید سهام نباشد ممکن است سهام ممتاز منتشر کند . سهام ممتاز سهامی است که نسبت به سایر سهام رجحانی در نفع و یا سرمایه و یا سایر موارد داشته باشد ولی در هر حال قیمت اسمی آنها از سایر سهام تجاوز نخواهد نمود.

مثال:
شرکت احتیاج فوری به افزایش سرمایه دارد . ممکن است سهامی منتشر نماید که دارندگان آن قبلاً پنج درصد از منافع شرکت برده و بقیه بین تمام صاحبان سهام اعم از عادی و ممتاز تقسیم شود و یا در صورت انحلال شرکت ابتدا قیمت اسمی سهام ممتاز پرداخت و بقیه به صاحبا ن سهام عادی داده می شود.
شرکت احتیاج به راهنمایی و جلب نظر و یا حمایت اشخاص بصیر و کارشناسان اقتصادی دارد ، می تواند سهام ممتازه به آنها داده و قیمت آن را دریافت دارد ولی صاحبان چنین سهامی در مجامع عمومی عادی برای هر یک سهم حق دو رأی یا بیشتر داشته باشند.

سهام ممتاز
سهام ممتاز موقعی قابل انتشار است که اساسنامه شرکت اجازه انتشار آن را داده باشد و یا مجمع عمومی فوق العاده آن را تصویب نماید . در تبصره 2 ماده 24 اصلاحی مقرر گردیده در صورتی که برای بعضی از سهام شرکت با رعایت مقررات قانون مزایائی قائل شوند این گونه سهام ، سهام ممتازه نامیده می شود.
کلیه سهام شرکت را نمی توان ممتاز دانست . زیرا در این صورت هیچ کدام از سهام به دیگری رجحان نداشته و عادی محسوب می شوند. سهام ممتاز ممکن است در چند وهله منتشر شده و دارای چند نوع باشد . مثلاً ممکن است شرکت یک سری سهام ممتازه داشته باشد که فقط پنج درصد از منافع بیش از سایر سهام ببرد و سری دیگر علاوه بر منافع در دارائی شرکت در زمان انحلال حق تقدم داشته باشد و همچنین دسته های دیگری .معمولاً در این قسم سهام ردیف ممتاز هر یک جدا بوده و به علامت الف و ب یا علامت دیگر مشخص می شوند و در ذیل هر یک از سهام امتیازی برای آنها معلوم شده چاپ می شود.

منبع: دانشنامه رشد

[تصویر: Mrkamiar2.gif]


مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: jahanagahi , mas
11-29-2010, 09:14 AM
ارسال: #2
RE: دانستنیهایی در باره سهام
سایت رسمی سازمان بورس ایران
http://www.irbourse.com
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: jahanagahi
01-18-2011, 01:10 AM
ارسال: #3
RE: دانستنیهایی در باره سهام
سایت تحلیلی رایگان در زمینه بورس اوراق بهادار
http://www.boursi.com

سایت تحلیلی بورسی
راهی برای کسب درآمد
http://www.boursi.com
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: jahanagahi
01-18-2011, 12:08 PM
ارسال: #4
دانستنیهایی در باره سهام
آموزش دنیای بورس
بسیار جالب
پرسش و پاسخ هایی برای مبتدیان در زمینه بورس

[تصویر: Mrkamiar2.gif]


مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: jahanagahi
01-18-2011, 12:38 PM (آخرین ویرایش در این ارسال: 01-18-2011 01:04 PM، توسط کامیار کاظمی.)
ارسال: #5
نمودارها
از این چهار قیمت، قیمت بسته شدن مهمترین قیمت در طول یک روز معاملاتی است.
قیمت باز شدن، قیمت اولین معامله سهام در طی روز است. این قیمت اهمیت بالایی دارد زیرا تبلوری از تمام اخبار و شایعات شب قبل است. سرمایه گذاران پیوسته به دنبال اخبار جدید می دوند. وقتی در اخبار رسانه هایی مانند تلویزیون یا در روزنامه ها خبری مبنی بر بهتر شدن یا بدتر شدن اوضاع یک شرکت را بدست می آورند. در تصمیماتی که قرار است فردا در مورد آن سهم اجرا کنند تغییراتی اعمال می کنند. این کار را دیگر سرمایه گذاران نیز انجام می دهند. سپس فردا صبح، این تصمیمات جدید خود را در قیمت باز شدن سهم نشان می دهند.
اما قیمت بالا و قیمت پایین، نتیجه کشمکش های بین خریداران و فروشندگان است. تفسیر اینکه بازار اول بالا رفته و بعد پایین آمده یا اینکه اول پایین برود و بعد بالا بیاید، بسیار متفاوت است. به هر حال به بالاترین قیمتی که در طی معاملات جاری یک روز برای یک سهم ثبت می شود قیمت بالا و به پایین ترین قیمت، قیمت پایین می گویند.
بالاترین قیمت حاصل تلاش خریداران است. همچنین پایین ترین قیمت حاصل فروش های فروشندگان است. اما بالاخره بازار در جایی توافقی بین گروه خریداران و فروشندگان را به خود می بیند. این توافق همان قیمت بسته شدن سهم است و از این بابت بسیار حائز اهمیت است. زیرا حاصل توافق همه کسانی است که معاملاتی را بر روی سهم انجام داده اند. شاید بهتر باشد بگوییم برآیندی از پیکار تک تک معامله گران است. حالاتی که این چهار قیمت نسبت به یکدیگر ایجاد می کنند تفاسیر بسیار با ارزشی را از بازار آن روز بدست میدهد. میتوان براحتی روند جنگی که در بازار آن روز در گرفته است را دید. اتفاقات یک روز در نمودارهای شمعی ژاپنی بسیار واضح دیده می شود بطوری که اغلب تحلیل گران از این نمودارها استفاده میکنند.
به تصویر A نگاه کنید. این یک نمودار خطی است. در این نمودار فقط از قیمت بسته شدن سهم استفاده شده است. از به هم پیوستن قیمت های بسته شده در روزهای مختلف معاملاتی، خطی ایجاد می شود که نظیر آن را در تصویر A مشاهده می کنید. در نمودار خطی فقط از قیمت بسته شدن استفاده شده چون مهمترین قیمت است. اما سه قیمت دیگر نیز اطلاعات بسیار ارزشمندی در خود جای داده اند. بنابراین نمودار خطی بیشتر برای نشان دادن حرکاتی است که فقط یک عدد در آن مهم باشد. بطور مثال نمودار اندیکاتور RSI یک نمودار خطی است چون در هر واحد زمانی (مانند یک روز) یک عدد بیشتر ندارد.
اما در تصویر B، شکل دیگری از نمودار ها را مشاهده می کنیم. به این نوع از نموار، نمودار میله ای می گویند. در نمودار میله ای که طرفداران زیادی نیز دارد، قیمت بالا، پایین، باز شدن و بسته شدن لحاظ شده است. در تصویر B به میله B توجه کنید. این یک فرم استاندارد از یک روز معاملاتی است که توسط نمودار میله ای نشان داده شده است. خط میانی، قیمت بالا و پایین را نمایش می دهد. بطوری که بالاترین حد میله، برابر با قیمت بالا و پایین ترین حد آن برابر با قیمت پایین است. اما دو قیمت جانبی نیز در این نمودار دیده میشود. خط سمت چپ میله قیمت باز شدن سهم و خط سمت راست، قیمت بسته شدن سهم است. به نقطه A نگاه کنید که قیمت باز و بسته شدن چقدر به هم نزدیک هستند. همچنین نزدیک بودن قیمت های بالا و پایین باعث کوتاه شدن میله میشود و بلعکس.
تصویر C نیز یک نمودار شمعی ژاپنی است. آیا می توانید بگویید قیمتها چگونه در این شمع ها لحاظ شده اند؟
منبع
یک لینک از سایت: http://www.irborna.ir

[تصویر: Mrkamiar2.gif]


مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: jahanagahi
01-18-2011, 02:04 PM
ارسال: #6
RE: دانستنیهایی در باره سهام
(01-18-2011 01:10 AM)emperor نوشته شده توسط:  سایت تحلیلی رایگان در زمینه بورس اوراق بهادار
http://www.boursi.com

درباره امکانات سایت بیشتر توضیح میدید!
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: jahanagahi
05-13-2011, 11:23 PM
ارسال: #7
RE: دانستنیهایی در باره سهام
بنده در سایت بورسی کار می کنم
سوالی بود در خدمتم
http://www.boursi.com

سایت تحلیلی بورسی
راهی برای کسب درآمد
http://www.boursi.com
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: jahanagahi
05-13-2011, 11:26 PM
ارسال: #8
RE: دانستنیهایی در باره سهام
در صورت امکان با توجه به قرار دادن لینک سایت بورسی در امضاء خود، لطفا انجمن را در سایت معرفی کنید.باتشکر

[تصویر: Mrkamiar2.gif]


مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: jahanagahi
09-20-2011, 06:47 PM
ارسال: #9
RE: دانستنیهایی در باره سهام
(05-13-2011 11:23 PM)emperor نوشته شده توسط:  بنده در سایت بورسی کار می کنم
سوالی بود در خدمتم
http://www.boursi.com

دوست عزیز در صورت امکان مطالبی در رابطه با بورس در انجمن مطرح فرمائید.

خدایا با همه بزرگیت در قلب کوچک من جای داری
اینستاگرام من :
hoshangghorbanian
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  همکاری، سرمایه گذاری در بورس مهران 313 19 5,007 07-24-2018 02:11 PM
آخرین ارسال: Khaled117
  راهنمایی برای راه اندازی سوپر مارکت در بالاشهر Armankrj 0 334 07-22-2018 05:05 PM
آخرین ارسال: Armankrj
  این روزها سهام کدام شرکتها را در بورس بخریم؟ karafarin 6 3,257 08-24-2017 05:41 PM
آخرین ارسال: arash.alirezaei
  سرمایه گذاری در بورس lx0ve 1 981 08-24-2017 05:37 PM
آخرین ارسال: arash.alirezaei
  بورس 94 در سه سناریو samiar afshari 0 761 03-19-2015 02:16 AM
آخرین ارسال: samiar afshari
  فعالیت در بورس ، آری یا نه ؟!!! یاسر1152 23 7,288 11-21-2014 08:32 PM
آخرین ارسال: jahanagahi
Information پر سود ترین سهام omid.monibi 15 7,576 01-08-2014 04:19 PM
آخرین ارسال: alma
  مهم : 8 اشتباه متداول که باید در سرمایه‌گذاری از آنها دوری کنید. jahanagahi 8 2,318 11-17-2013 08:03 PM
آخرین ارسال: jahanagahi
  وضعیت سهام عدالت jahanagahi 0 848 11-08-2013 01:05 AM
آخرین ارسال: jahanagahi
  چند سوال در مورد بورس King mostafa 5 1,861 06-30-2013 09:07 AM
آخرین ارسال: خانم میلیاردر
  معرفی چند کتاب برای گام اول در بورس یاسر1152 1 1,778 05-19-2013 11:43 AM
آخرین ارسال: فرید1971
  آيا مي‌دانيد پرسودترين كسب و كارهاي حاضر در بورس چه صنايعي هستند؟ karafarin 1 1,822 05-06-2013 08:51 PM
آخرین ارسال: mehdikan
  به قصد سهام سرمایه گذاری کردم اما... پرواز 11 3,964 04-01-2013 12:59 AM
آخرین ارسال: iranabc
  ۸ توصیه موفقیت بلند مدت در بازار سهام lpsk83 4 2,431 10-04-2012 12:39 PM
آخرین ارسال: سعید محمدی
  سقوط سهام فيس بوك اقاي ايـــده 0 1,122 06-06-2012 12:42 PM
آخرین ارسال: اقاي ايـــده
  کدام سهام را خریداری کنیم lpsk83 1 2,589 02-18-2012 09:28 PM
آخرین ارسال: ali_2heza
  3 اصل تجربی برای موفقیت در بازار سهام تهران koroshparsi 0 1,407 12-24-2011 08:38 PM
آخرین ارسال: koroshparsi
  اصول طلائی در فروش سهم lpsk83 6 1,888 12-21-2011 03:14 PM
آخرین ارسال: rozhan
  عطش عرضه سهام خرد را پاسخ دهید lpsk83 0 934 12-20-2011 12:53 PM
آخرین ارسال: lpsk83
  بازار سهام; امکانات و حقوق سهامداران lpsk83 0 1,052 12-20-2011 12:43 PM
آخرین ارسال: lpsk83

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
تماس با ما | سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران | بازگشت به بالا | بازگشت به محتوا | آرشیو | پیوند سایتی RSS