ماگستان، خرید ماگ، خرید فلاسک و خرید هدیه در همین نزدیکی!
آیزینیا فوتیدا و ورمی کمپوست زمان کنونی: 09-23-2025, 08:03 PM |
|||||||
|
آیزینیا فوتیدا و ورمی کمپوست
|
11-28-2012, 11:09 AM
ارسال: #111
|
|||
|
|||
RE: آیزینیا فوتیدا و ورمی کمپوست
(11-28-2012 12:53 AM)مهدی 1 نوشته شده توسط: تصاویر برای دوستانی که ندیدند ممنون از راهنمائی این دفعه که خواستم سبد ها رو زیاد کنم حتمن این کار رو میکنم تو سبد اول از توری استفاده کردم ولی این ها رو تنبلیم اومد ![]() |
|||
11-28-2012, 11:23 AM
ارسال: #112
|
|||
|
|||
آفرین
حتماً می شود
باید بخواهی دهقانی 09132648046 |
|||
11-28-2012, 12:54 PM
ارسال: #113
|
|||
|
|||
سلام
چندتا سوال داشتم اگر لطف کنی پاسخ بدی ممنون میشم محصول اولیه رو چقدر و با چه قیمتی تهیه کردی؟ کمپوستی که برای فروش هست بدون کرم هست دیگه؟کرمها رو از توشون درمیاری؟ بعد این کرمها خودشون تولید مثل میکنن؟شرایط خاصی برای تولید مثلشون لازم نیست؟ نوشته بودی هفته ای یکبار تغذیشون میکنی ، اگر بیشتر از اون تغذیه میکردی امکان بیشتر شدنشون تو این 10 هفته بود؟ اگر تعداد سوالات زیاد شد شرمنده
...
|
|||
11-28-2012, 07:19 PM
ارسال: #114
|
|||
|
|||
(11-28-2012 12:54 PM)YashaR1989 نوشته شده توسط: سلام علیک سلام آقا یاشار ![]() من کرم اولیه رو کیلوئی 30 گرفتم ( فقط 1 کیلو میخواستم) ![]() از 30 تا 50 برای 1 کیلو قیمت دادن و بیشترین مشکل این بود که حجم کم میخواستم. با حدود 7-8 کیلو خاک بستر از دوستی که تو اینترنت پیدا کردم کرم ها رو تهیه کردم. حدودن 1 کیلو کمپوست تونستم برداشت کنم، البته از یک سبد آشپزخانه که سوراخهای ریز داشت استفاده کردم. سیستم پایلوت هستش دیگه یخورده سخت میشه کار کرد. میشد بیشتر از این برداشت کرد ولی من زیاد اصرار به برداشت نداشتم. ![]() شرایط خاصی برای تولید مثل نمیخواد، اگر رطوبت کافی و غذای کافی در اختیارشون باشه هر 2 هفته یک کوکون (تخم) ایجاد میکنن. اگر تعدادشون تو واحد سطح کم باشه تولیدمثل کم میشه، کرم ها دوجنسی هستن. هر کرم برای کرم دیگه نر هستش و خودش هم میتونه تخم بگذاره، هرچی بیشتر کرم ها با هم برخورد داشته باشند احتمال باروری بیشتر میشه. اگر هم غذا کم باشه تولید مثل میاد پائین ولی زیاد بودن غذا خیلی نمیتونه تو تولید مثل موثر باشه. فقط غذای مونده باعث ایجاد حشرات مزاحم بیشتر میشه. ![]() طبق تحقیقات من کرم ها میتونن حدود نصف وزنشون در روز غذا بخورن. و در هفته حدود 3 برابر وزنشون میشه. همسایه های ما هم خیلی لطف داشتن و آشغال های قابل استفاده رو برای کرم های من کنار میگذاشتن. تفاله چای و پوست موز و آشغال های سبزی حاصل از آشپزی و... هفته ای 1 بار جواب کار من رو میداد. ولی اگر تعداد کرم ها ( سبد ها) زیاد بشه باید از منابع جدید استفاده کنم. ![]() البته من هنوز صفر کیلومترم ، دوستانی که تجربه بیشتری دارن حتمن میتونن بهتر راهنمائی کنن. من هم خوشحال میشم اگر مشکلی تو کارم میبینن گوشزد کنن. |
|||
11-28-2012, 08:05 PM
ارسال: #115
|
|||
|
|||
ممنون بایت پاسخت
یه کمی وبگردی کردم 3تا سوال دیگه برام پیش اومد: 1-نوشته بود اگر کرمها جابجا بشن وزنشون کم میشه این درسته؟ 2-یجا پیدا کردن زیر 50 کیلو 18 هزار تومان میداد و بالای 50 کیلو یازده هزار تومان به نظرت قیمتش چطوره؟ 3-به محض اینکه کرم ها غذای خورده رو دفع میکنن کود تولید میشه یا مدفوعش بعد از مدتی تبدیل به کود کمپوست تبدیل میشه؟ باز هم شرمنده بابت سوالات که وقتت رو گرفتم
...
|
|||
11-28-2012, 08:26 PM
ارسال: #116
|
|||
|
|||
(11-28-2012 07:19 PM)mehrshad_r نوشته شده توسط: علیک سلام آقا یاشار سلام آقا مهرشاد ، باز هم همین مقدار که شما میدونید به نسبت ما که هیچی نمیدونیم خیلیه منم چند تا سوال میپرسم ، ممنون میشم اگر مقدوره براتون جواب بدید 1- تعداد کرم ها در واحد سطح باید چه تعداد باشد؟ 2- خاک بستر چیست و از چه چیزی تشکیل شده است؟ 3- میزان رطوبت و غذا برای کرمها باید به چه نسبتی باشد؟ 4- در یک سبد میوه ( مانند نمونه های خودتان ) چه میزان کرم و خاک بستر باید اضافه شود ؟ 5- اگر قرار باشه کرمها در خاک بستر باشند ، آیا کمپوست حاصله، ترکیبی از خاک بستر و کود می باشد؟ 6- هنگامی که می خواهید کمپوست را برداشت کنید ، کوکون های حاصله را چطور از آن جدا می کنید ؟ با تشکر مردان بزرگ اراده می کنند و مردان کوچک آرزو http://s4.picofile.com/file/7806722254/emza01.png |
|||
11-28-2012, 10:29 PM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 11-29-2012 12:37 AM، توسط مهدی 1.)
ارسال: #117
|
|||
|
|||
(11-28-2012 08:26 PM)M3HDI نوشته شده توسط:(11-28-2012 07:19 PM)mehrshad_r نوشته شده توسط: علیک سلام آقا یاشار با اجازه آقا مهرشاد اینها را من جواب می دم شاید کمکی باشه اول یک خلاصه ای از کلیات این کار بگم خدمت دوستان ورمی کمپوست به دو صورت تولید می شه ، یکی اینکه شما بستر (مواد غذایی مورد نیاز کرم ) برای یک دوره 2 تا 6 ماهه را آماده می کنید و در سبد ، جعبه ، پشته یا ... قرار می دید و سپس کرم را بهش تزریق می کنید. در طول این مدت 2 تا 6 ماه شما فقط رطوبت مورد نیاز را تامین می کنید (یعنی هفته ای یکی دو دفعه آبیاری می کنید ). بعد از گذشت این زمان کرم ها تمامی این مواد غذایی را خورده ، مقداریش را صرف انرژی و زاد و ولد و 60 درصدی را هم تبدیل به مدفوع خودشون که همون ورمی کمپوست هست کردند ، اون زمانه که موقع برداشت ورمی کمپوست و انتقال کرم ها به بستر جدید هست اما بستر مورد نیاز برای این روش اصولا از کود نیمه پوسیده گاوی هست که با مقداری مواد آلی نظیر خاک اره یا برگ خشک یا کاه و امثالهم مخلوط می شه و ادامه ماجرا اما در مورد روش دوم که آقا یاشار دنبال می کنند . و بیشتر خونگی هست روش صحیح اینه که ابتدا باید یک بستر درست کنیم ، ابتدا به اندازه سبدتون چند کیلویی خاک اره ریز را برای مدت یک هفته یا بیشتر خیس می کنیم ، تا الکل اون بپره ، می توانید از پرلیت فراوری شده هم استفاده کنید . سپس داخل سبد ریخته و کرم ها را تزریق می کنیم ، خاک اره همیشه باید رطوبت خودش را حفظ کنه . حالا برای تغذیه کرم ها می آییم و پسماند آشپزخانه و غیره را بین خاک اره ها مدفون می کنیم ، کرم ها زخمت می کشن و می خورن و تبدیل به ورمی کمپوست می کنند ، این غذادهی بسته به تعداد کرم ها به صورت روزانه و هفتگی می تونه باشه . بدون خاک اره هم می شه کار کرد ولی اولا مشکل کپک و بو و ... به وجود میاد و راندمان هم پایین تره اما سوالات شما آقا مهدی عزیز 1- برای هر متر مکعب کود گاوی برای بازه تولید 3 ماهه (در 3 ماه کل توده تبدیل به ورمی بشه ) حدود 3.5 تا 5 کیلو بسته به دمای محیط کرم بالغ نیاز هست سوال 2 تا 5 را فکر کنم با توضیحات قبلیم متوجه شده باشید رطوبت 60 تا 70 درصده (هفته ای یکی دوبار آبیاری) 6 - کرم ها اصولا کوکون را روی سطح بستر می زارند ، قبل از برداشت دو سانت روی سبدها را جمع آوری و روی بستر جدید می ریزند 90 درصد کوکون ها در همین 2 سانت هست ، یک مقدار ریزه کاری های دیگه هم داره که در کار متوجه می شید ، اما در کل اینقدر تعداد کرم زیاد می شه که دیگه کوکون ها ارزش انچنانی براتون نداره اگه بازم جایی ابهام هست بفرمایید تا توضیح بدم به عمل کار براید ، به سخن دانی و سخنرانی نیست
درد من تنهایی نیست ، بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت ، بی عرضگی را صبر و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خدا می دانند. (( گاندی )) . |
|||
11-28-2012, 10:36 PM
ارسال: #118
|
|||
|
|||
(11-28-2012 08:05 PM)YashaR1989 نوشته شده توسط: ممنون بایت پاسخت 1- بستر که عوض بشه یا جابجا بشن ، کرم ها برای مدت چند روز به خاطر استرسی که بهشون وارد شده غذا نمی خورن برای همین کمی لاغر می شن ، ولی معمولا بعد از چند روز که به آب و دما و بستر جدید عادت کردن خیلی سریع وزنشون برمیگرده و شروع به فعالیت می کنند. 2- سعی کنید برید بالای سر کرم و فارم و کرم را ببینید ، Ec اب اونجا و شرایط نگهداری را با شرایط خودتون مقایسه کنید بعد کرم را بخرید . کرم سکه بهار آزادی نیست که فقط قیمتش مهم باشه و قیمت ملاک تصمیم گیری باشه 3- بله همان لحظه ![]() به عمل کار براید ، به سخن دانی و سخنرانی نیست
درد من تنهایی نیست ، بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت ، بی عرضگی را صبر و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خدا می دانند. (( گاندی )) . |
|||
11-28-2012, 10:41 PM
ارسال: #119
|
|||
|
|||
ممنون آقا مهدی
شما خودتون مزرعه تولید ورمی کمپوست دارید؟ تو تهران یا اطراف جایی رو سراغ دارید که بتونیم حضوراً ببینیم؟
...
|
|||
11-29-2012, 01:51 PM
ارسال: #120
|
|||
|
|||
(11-28-2012 10:41 PM)YashaR1989 نوشته شده توسط: ممنون آقا مهدی سلام یه سوالاتی پرسیده شده بود که کلا باید اساس این روش رو براتون مینوشتن ![]() ما قبلا یه جایی تو اسلامشهر رفتیم که کرم رو کیلو 15 هزار تومن میدادن و 25 هزار تومن بابت هر سبد میگرفتن ازت بعد کلا همه کارش رو برات میکردن که نمیدونم به چه توجیهی مردم هم اونجا پولشون رو گذاشته بودن اما برای دیدن بد نبود البته قبلا یعنی همین دو ماه پیش حداکثر زمانی که به فکر این کار بودیم و تغییرات بنیادین برامون پیش نیومده بود و با یه سری راهنمایی ها ...! ![]() در سقوط هم می توان سهمگین،باشکوه،با صلابت و زیبا بود این را آبشار به من آموخت |
|||
|
موضوع های مرتبط با این موضوع... | |||||
موضوع: | نویسنده | پاسخ: | بازدید: | آخرین ارسال | |
تولید کود ورمی کمپوست در سطح مشاغل خانگی و صنعتی | mmmjjj | 35 | 7,675 |
11-08-2013 01:35 PM آخرین ارسال: mmmjjj |
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان