ماگستان، خرید ماگ، خرید فلاسک و خرید هدیه در همین نزدیکی!
آخه چررررررررررررررررررا؟(کشاورزی در ترکیه) زمان کنونی: 09-24-2025, 02:26 PM |
|||||||
|
آخه چررررررررررررررررررا؟(کشاورزی در ترکیه)
|
11-02-2013, 01:23 AM
ارسال: #1
|
|||
|
|||
آخه چررررررررررررررررررا؟(کشاورزی در ترکیه)
سلام به همه ی دوستان.در کل من تو اینترنت زیاد میچرخم ولی یه هو یی چشم به یه چیزی تو ویکی پیدیا افتاد گه گفتم اینجا مطرحش کنم.میخواستم بگم اخه چراترکیه ای که نصف ایرانه (هم ازنظر جمعیت ومساحت)وهم اب وهوای ایران بهتره واسه این کار هم زمین های بیشتروحاصل خیزتری به نسبت داره ویه چیز دیگه اونم اینه که تاهمین چند دهه ی پیشی که جزوه کشورهای فقیری حساب میشدچطور میتونه تو سال62میلیارد دلاردوباره میگم62میلیارددلاراز زمیناش برداشت کنه ودرجهان رتبه ی 7ازنظر صادرات محصولات کشاورزی رو به خودش بگیره وهمم بتونه35درصد از جمعیتش رو شاغل کنه.(http://www.maj.ir/portal/Home/ShowPage.a...4b76bcc18)
میخواستم ازدوستان بپرسم که چرا ایران نمیتونه این طوری محصولات کشاورزی تولید کنه با این که زمن کشاورزی ازترکیه بیشتر داره؟ |
|||
11-02-2013, 01:53 AM
ارسال: #2
|
|||
|
|||
RE: آخه چررررررررررررررررررا؟(کشاورزی در ترکیه)
(11-02-2013 01:23 AM)یوسف خادم پیر نوشته شده توسط: سلام به همه ی دوستان.در کل من تو اینترنت زیاد میچرخم ولی یه هو یی چشم به یه چیزی تو ویکی پیدیا افتاد گه گفتم اینجا مطرحش کنم.میخواستم بگم اخه چراترکیه ای که نصف ایرانه (هم ازنظر جمعیت ومساحت)وهم اب وهوای ایران بهتره واسه این کار هم زمین های بیشتروحاصل خیزتری به نسبت داره ویه چیز دیگه اونم اینه که تاهمین چند دهه ی پیشی که جزوه کشورهای فقیری حساب میشدچطور میتونه تو سال62میلیارد دلاردوباره میگم62میلیارددلاراز زمیناش برداشت کنه ودرجهان رتبه ی 7ازنظر صادرات محصولات کشاورزی رو به خودش بگیره وهمم بتونه35درصد از جمعیتش رو شاغل کنه.(http://www.maj.ir/portal/Home/ShowPage.a...4b76bcc18)همه چيز كه زمين نيست دوست عزيز، مهمترين مسئله عدم حمايت از بخش كشاورزي ، عدم وجود بسته هاي تشويقي صادرات، نبود قيمت كارشناسي شده در خريد تضميني محصولات، نبود سيستم يكپارچه از توليد تا فروش ( دلال بازي ) ، پايين بودن غرامت بيمه و در اخر نبود سيستم هاي مدرن و روز در تمامي بخشها..... اين مورد اخره ! چون اگه شما مثلاً مدرنترين گاوداري شيري رو احداث كنيد به دليل موانعي كه وجود دارن به مشكل ميخورين برای دنیایت چنان کار کن که گویا برای همیشه [در این دنیا] خواهی بود. و برای آخرتت [نیز چنان] سعی و تلاش کن که گویا فردا از دنیا خواهی رفت. |
|||
11-02-2013, 02:02 AM
ارسال: #3
|
|||
|
|||
ببين دوست من نه در اين مورد. درباره هزاران كار ديگه هم همينطور هست.
ابتدا اينكه در خيلي از اين موارد. اينو ميتونم بگم هميني كه هست ميخواهيد بخواهيد. نميخواهيد اجباريست.( :دي ) اين چيزي هست كه من بهش رسيدم اما جداي اين موضوع. بحث چند قسمت هست اول مردم دوم دولت و بخش خصوصي اول از مردمش ميگم. ببنيد. در چند سال گذشته خيلي از روستايي ها به جاي پرداختن به كسب و كار كشاورزي و دامپروري به شهر مهاجرت كردند بخصوص بچه هاي اين افراد كه بايد راه پدرانشان رو ادامه ميدادند. روش درست اين بود كه اين بچه ها بيان در سطح تحصيل در رشته هاي مهندسي كشاورزي - دامپروري و غيره كه مرتبط هست مشغول شوند كه با برگشت به سطح روستا. با دانش بيشتر كسب و كار رو بهتر از قبل كنند. اما اينطور كه نشد هيچ. خيلي از افراد به رشته هاي مختلف رو اوردن. كه اينم 50 درصد دليلش كنكور و شيوه انتخاب رشته اون هست. نصف ديگر اين افراد همان پدر مادر هم به علت تحصيل را دنياي مدرن و راحتي به شهرها مهاجرت كردند. اينطوري شد كه كشاورزي از رونق افتاد. (البته اينطور تصور نشود كه اين افراد نبايد در ساير رشته ها بيان و مسائلي از اين قبيل. ولي حداقل از هر 20 نفر يك نفر اگر اين رشته هارو مشغول بود ميتوانست كمك خوبي به اين بخش كند) اما از ان طرف قضييه نقش دولت به علت برنامه ريزي هاي نادرست و نبود برنامه ريزي هاي درست در خريد و برنامه پيشرفت كشاورزي هيچ پشتيبانه و برنامه ريزي در حمايت نكردن. بطور مثال زحمت تهيه محصولات را كشاورز ميكشيد. اما اين وسط افراد واسطه محصولات را با قيمت كم خريداري ميكند و با سود دوبرابر به بازار عرضه ميكند. يا دولت خريد تضميني برخي محصولات رو پشتيباني نميكنه. يا برنامه اي نداره كه مثلا فلان استان. امثال اين مقدار برنج بكاره. اين نوع برنج. و فلان استان گندم بكاره اين نوع گندم. بذر خوب بده. پشتيباني هاي ديگه رو انجام بده مورد ديگه كمبود زمين و استفاده از تكنولوژي هاي پيشرفته. الان از يك طرف اگر نگاه كنيم. خيلي از زمين هاي كشاورزي درحال استفاده براي ساخت خانه- كارخانه و مزارغ پرورش گاو -گوسفند ووو هستند. همين مسئله باعث كمبود زمين شده. كمبود زمين هم يعني كمبود محصول توليدي. از ان طرف در كشور كه نام برديد و يا در همين كشور خودمان در برخي مواد. بطور مثال در يك هكتار از زمين 1 تن محصول بصورت معمولي بدست مياد. اما بصورت پيشرفته 5 تن. بصورت معمولي در زمين ها يك تا 3 محصول ميتوان كاشت. اما بصورت پيشرفته در تمام طول سال ميتوان كاشت. نبود اين دانش ها و همينطور هزينه ها باعث عقب مانندي ميشه.بخصوص در يك كشوري كه اين طرح به صورت همگاني اجرايي نشه و بصورت فردي اجرا بشود. مشكلات خاص خودش را دارد. بطور مثال به شيوه گلخانه اي خيار و گوجه درجه يك بصورت صاف و قلمي بدست مي ايد و به بازار عرضه ميشود در كنار ان بصورت معمولي با ظاهري كج ماوج. افراد بيشتر از محصولات بهتر كه گلخانه اي هستند استفاده ميكند. كم كم خريد از محصولات طبيعي كم ميشه و كشاورز در صورت نداشتن پول و امدن به سمت گلخانه اي مجبور به فروختن زمين و ترك كارش ميشه. دليل ديگر واردات ميوه ها و سود تجارت ما در كشور بيشترين نوع ميوه هارو كشت ميكنيم اما سالانه هزاران تن واردات هم داريم. و از ان طرف سالانه هزاران تن ميوه ها در باغات فاسد ميشند. تصور كنيد هزينه هاي كه در صرف واردات و سود براي عده اي بدست مي ايد اگر صرف ساخت انبارداري و شيوه نگهداري مدت دار ميوه ها ميشد ديگر چه نيازي به واردات بود.در نتيجه صادرات بايد انجام ميداديم. و هزار يك دليل ديگر. اما بايد بگم كه امسال سال خوبي براي برخي از كشاورزان بود بطور مثال براي افرادي كه سيب زميني كاشتن. به علت گران بودن بازار سود خوبي بدست اوردند. كه علت ان هم گراني بازار بود نه دلايلي مانند صادرات و فروش بيشتر اين محصول به ساير كشور ها موفق باشيد كانال ايده يار: @ideayar
|
|||
11-02-2013, 01:48 PM
ارسال: #4
|
|||
|
|||
سلام.ممنون که تو بحث شرکت کردید.
درسته همه ی دلایل رو گفتید ولی یکی از دلایل اصلی رو نفرمودید:خودمون اره درسته خودمون منم تاچند وقت پیش با نظرشما موافق بودم ولی کم کم به این نتیجه رسیدم که 50درصد کارتقصیر خودمونه .خیلی دور نریم خودم چند ماه پیش گفتم پرورش ماهی میزنم رفتم تو شهر چرخیدم واسه بازار فروش ولی کسی نخواست رفتم شهرهای دور وبر اوناهم اینو بهم گفتن.اومدم خونه گفتم بی خیال بابااین کارو نمیکنم.خیلی دل سرد شدم ولی یه مسافرت داشتیم به عراق اونجاهم پرسیدم واسه بازار فروش بهم گفتن اگه بری ایران یه برند بزنی وکیفیت محصولاتت خوب باشه تمام وکمال ازت میخری.چند تاسوال هم ار ترکیه کردم اوناهم گفتن با همون شرایط ازت میخریم.حالا اگه من بلفرض سالی20تن ماهی بفرستم عراق کیلویی3دلار به اونا بفروشم(اعداد تقریبی هستن)میشه 60هزاردلار حالا اگه 1000نفر این کارو بکنن بامقیاس های بالاترخودتون حساب کنید میشه چند.این فقط تو پرورش ماهی گرم ابی بود چه برسه به سرد آبی وخاویار ومیگو دوستانم.فکرشو بکنید اگه تو سایر محصوالات دیگه هم این کارو بکنیم در عرض10سال چیزی از ترکیه کمترنداریم وکم کم به اون حرف من که گفته بودم 50درصدتقصیرخودمونه میرسید.تازه ایران موقعیت بسیار بهتری نسبت به ترکیه در امره صادرات داره مثلاکشورهای عربی چون اونجا گرمه وخاک مناسبی نداره محیطی برای کشاورزی فراهم نیست میتونیم به اونا صادر کنیم.یاروسیه که به خاطر سرما کشاورزی تو اونجا زیاد رونق نداره یابه شرق و غرب اگه نگاه کنیمم همین طوریه حالا شاید بگیدنمیشه صادر کرد و....باید بگم این دوسه سال مجوزبرای صادرات خوب میدن من هم دارن مجوزمو میدم هم اینکه دارم یه برند ثبت میکنم. چه طورایران96درصد زغفران جهان رو تامین میکنه در صورتی که شرایط پرورش زغفران در بسیاری ازکشور ها هست.دلیلشم اینه که ایران یه قطبت زعفران هست وچون نامش واسه زعفران باکیفیت سرزبونا افتاده دیگه کسی زعفران ترکمنستان(اونم زعفران تولید میکنه)نمیخره. دوستان باورکنید میشه این کاراروهمه کرد.اون موقعی که ترکیه کشاورزی رو داشت رونق میدادنه حکومت درست وحسابی داشت نه پولی داشتند.ولی ایران الان هردو شون روداره.فقط بایدآستین بالا بزنیم. ممنون که نظرموخوندید. |
|||
11-02-2013, 02:14 PM
ارسال: #5
|
|||
|
|||
خوب دوست من مردم چه افرادي هستند خودمان هستيم ديگه.سوالي كه كرديد در مورداينكه چرا در اون كشور هست و چرا در ايران نيست.
بله درسته مطالبي كه گفتيد. اما در بيشتر موارد يك علاقمندي دوم علاقمندي و سوم هموار كردن برخي موارد هست. فردي رو ميشناسم كه با وجود اينكه پدر خانومش در روستا زندگي ميكنه و زمين بالااستفاده دارد علاقه اي به كسب و كار در روستا ندارد. به جاي ان به مسافركشي ميپدرازد. امثال اين فرد با داشتن حق رانت(مفهوم رانت يعني يك سري چيزايي كه برخي افراد نسبت به افراد ديگر اونارو دارند) ميتوند با همكاري اقوامشون يا حتي خريد زمين از اقوام با هزينه كمتر نسبت به غريبه ها مشغول همين فعاليت هاي نظير كشاورزي- پرورش ماهي وو بشوند. درحالي كه خيلي از افراد نه پولي دارند و نه فاميلي كه زميني داشته باشند .علاقمند به اينطور فعاليت ها هستند. مورد ديگه ترس هست كه يكي از قوي ترين دلايل عمل نكردن به بيشتر كارهاست. چند وقت پيش در تي وي نشون داد كه در يكي از باغ هاي كشور يك نفر يا چند نفري تمام درختچه هاي يك باغ رو كه حدود 2 سالي ازش گذشته بود رو با تبر قطع كرده بودند .اين عمل كلي ضرر زد به فرد مورد نظر يا در همين چند روز اخير خبري مبني بر اينكه در يك شهري كه محل پرروش ماهي بوده است سمي وارد اب شده كه هزارا ماهي پرروشي رو كشته بود. براي ساير حيوانات مريضي ها وو غيره كه همگي ترسي در دل افراد پديد مياره كه اين كارها ريسكش بالاست اگر اينطور شود اگر انطور شود نه نميشود اين كارها ضرر دارد. مورد ديگر هم دخيل هست.اگر موانع كه دولت ميتواند رفع كند بايد بگيم كه كارها راحت تر خواهد شد. گرچه نبايد تنها به همين دليل كه موانع دولتي هست كاري رو شروع نكرد. اما بايد توجه كرد اگر موانعي نباشد بهتر عمل مي توان كرد. لطفا مراحلي رو كه جهت ايجاد كسب و كار پرروش ماهي را طي كرديد در يك تاپيك عنوان كنيد تا ديگر افراد علاقمند هم از اطلاعات شما استفاده كند. اميدوارم موفق باشيد. كانال ايده يار: @ideayar
|
|||
11-02-2013, 02:47 PM
ارسال: #6
|
|||
|
|||
به نظر من مهمترين مسئله عدم حمايته كشاورزه
من خودم بچه يه كشاورزم در شمال يكي از دلايلي كه هيچوقت سراغ كشاورزي نرفتم اينه كه هيچ گونه حمايتي از كشاورز جماعت در ايران نميشه پدر من در سال يك دوره گندم و بعد از اون برنج ميكاره...هزينه هايي مثل بذر-كود-سم-نيروي انساني و تجهيزات كشاورزي و خيلي چيزاي ديگه جز هزينه هاي محسوب ميشن كه خود كشاورز بايد متحمل بشه به خصوص هزينه كود كه بسيار اوضاع نابساماني داره.زمان برداشت هم به شدت قيمت گندم و شالي ميكشه پايين و اگر جايي براي نگهداري نداشته باشي بايد با قيمت پايين بدي بره. اگر هم خداي نكرده محصول شما به هر دليلي از بين بره بيمه به اين راحتي خسارت نميده آيا به نظر شما تو اين شرايط ميشه كشاورزي كرد؟ آسمان فرصت پرواز بلندی است....قصه این است چه اندازه کبوتر باشی.... |
|||
11-02-2013, 02:56 PM
ارسال: #7
|
|||
|
|||
(11-02-2013 02:47 PM)soshiant نوشته شده توسط: به نظر من مهمترين مسئله عدم حمايته كشاورزه سلام دوست عزيز در صورتي كه كشاورز هيچگونه منبع درامدي نداشته باشد جواب بطور حتم نه هست. خودتان موانع رو گفتيد. با حل اينها ميشه كشاورزي كرد. كه در برخي موارد نيازمند اين هست كه هزينه كنيد. در صورتي كه سرمايه صفر هست فعاليت پيشرفتي هم صفر خواهد بود. اما در روزهاي گذشته خبرهاي از حمايت اين دولت در بخش كشاورزي بود. بيام اميدوارم باشيم كه مشكلات رفع ميشود. درجايي كه كسب درامد امثال كارمندي نيست.بهترين فعاليت همين مواردي هستند كه با انها اشنا هستيم. كانال ايده يار: @ideayar
|
|||
11-02-2013, 03:04 PM
ارسال: #8
|
|||
|
|||
(11-02-2013 02:14 PM)اقاي ايـــده نوشته شده توسط: خوب دوست من مردم چه افرادي هستند خودمان هستيم ديگه.سوالي كه كرديد در مورداينكه چرا در اون كشور هست و چرا در ايران نيست. سلام. متاسفانه تمام دلایلی که گفتید مربوط میشه به خودمون(بریدن درختان.سم در اب.راننده گی تاکسی)دلیل اصلیش خودمونیم.درمورد ریسکش باید بگم همممممممممممه کارها یی که میخوایم سودبیشتری توش باشه ریسک زیادداره.مثلادلالی دلارریسکش زیاده ولی سودش زیادتره یاراننده ی تاکسی ریسک کمی داره ولی درامدکمی هم داره. شما اگه بگید من باغ نمیزنم چون درخت هام قطع میشن وپرورش ماهی نمیزنم سم میاد تو ابم و.....همیناست که نمیزاره استعدادصادرات ایران شکوفا بشه.درضمن ما از کشور هایهای دیگه خبرنداریم اونجا هاهم بعضی از مشکلات وجود داره.نمونش خودم خداشاهده الانم شب هادرست وحسابی نمیخوابم که نکنه کسی ماهی همام رو نخره ویا شاید چاه ابم خشک بشه و..... .چند سال هم هست که دولت خدارو شکرهم وام با بهره ی کم میده واسه کار افرینا هم اینکه واسه مجوزش زیادعلافت نمیکنه.به قول خودم ![]() ممنون بابت پاسخ هات. |
|||
11-02-2013, 05:18 PM
ارسال: #9
|
|||
|
|||
بزرگترین معضل اقتصاد کشور ما در رابطه با کشاورزی و امثال آن تکیه به نفت و میلیاردها دلار پول تقریباً سهل الوصول آن است که باعث شده دولت تمام هم و غم خود را و محور سیاستهای اقتصادی خود را عایدات فروش نفت و گاز قرار دهد و به این ترتیب در کشور ما عملاً یک محصول به اصطلاح ملی در دست دولت قرار دارد و باید از راه فروش آن قسمت اعظم بودجه خود را تأمین نماید و به کشورداری و امور مردم رسیدگی کند حالا استفاده بهینه از منابع دیگری چون کشاورزی، دامپروری و حتی تولید در اولویت چندم سیاستهای اقتصادی قرار میگیرند.
کشوری مثل ترکیه که اتفاقاً برعکس چیزی که میفرمایید آب و هوای بسیار عالی مدیترانه ای به ویژه در منطقه جنوب و جنوب غرب و همچنین دسترسی به چهار دریای سیاه، اژه، مدیترانه و دریای مرمره که در خاک آن کشور است 24 درصد نیروی کار این کشور در صنعت کشاورزی مشغول به کارند .40 درصد مساحت ترکیه قابل کشت است و به دلیل تنوع آب و هوایی و گسترش جغرافیایی بسیاری از محصولات دراین کشور قابل کشت می باشد.کشور ترکیه در میان کشورهای خاور میانه بهترین شرایط آب و هوایی را برای کشت محصولات کشاورزی دارد.و فراموش نکنیم که ترکیه هیچگاه کشور فقیری نبوده و همیشه پلی میان اروپا و آسیا، جهان اسلام و جهان غرب، آسیای صغیر و شوروی سابق با دریای آزاد بوده و دوران پرآوازه امپراطوری عثمانی را در گذشته نه چندان دور در پرونده خویش دارد. حکومت نوین ترکیه با تقویت و توجه به زیرساخت های اقتصادی نظیر کشاورزی و توریسم و همچنین تولید محصولات با کیفیت و مشتری پسند که می توان لباس و لوازم صنعتی همانند فریزرهای فروشگاهی ساخت شرکت UGUR را مثال زد در حال پیوستن به جرگه کشورهای پیشرفته و مدرن جهان است صنعت ICT در زمینه تولید تجهیزات در ده سال گذشته 130 درصد رشد داشته است . در بخش نرم افزار این کشور شاهد 500 درصد رشد و تجهیزات مخابراتی 75 درصد رشد داشته است .اولین خودروی ملی این کشور در دهه 60 میلادی تولید شد صنعت خودرو سازی ترکیه کاملا با استاندارد های محیطی و فنی اتحادیه ی اروپا تطبیق داده شده است.صنعت خودرو سازی ترکیه به این کشور اعتبار جهانی داده است به طوری که هم اکنون کشور ترکیه در رده ی هفدهم جهانی از لحاظ صنعت خودرو سازی قرار دارد . حالا مقایسه کنید ما حدود40 سال بعد از آنها اولین خودروی ملی را تولید کردیم!!! ترکیه از لحاظ سیاسی هم موقعیت ممتازی چون عضویت در پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو)، قطبیت طیف وسیعی از کشورهای مسلمان و اصرار بر عضویت در اتحادیه اروپا که به زودی به واقعیت می پیوندد را دارد بنابراین طبیعی است که از لحاظ کشاورزی چنین پیشرفتی داشته باشد در ضمن چند وقت پیش در اخبار شنیدم که شهر استامبول بعد از شهر های لندن و پاریس سومین شهر پر بازدید دنیاست . و سالانه 10میلیون توریست فقط از استانبول دیدن می کنند و همچنین یازده میلیاردر جهان در آن شهر زندگی میکنند سالانه 27میلیون توریست وارد ترکیه می شوند.. حالا با این اوصاف فکر میکنم جواب چرای بزرگی که مطرح کرده اید را راحت تر می توانید پیدا کنید. با تشکر . ![]() ![]() |
|||
11-02-2013, 07:05 PM
ارسال: #10
|
|||
|
|||
(11-02-2013 05:18 PM)Delta.H نوشته شده توسط: بزرگترین معضل اقتصاد کشور ما در رابطه با کشاورزی و امثال آن تکیه به نفت و میلیاردها دلار پول تقریباً سهل الوصول آن است که باعث شده دولت تمام هم و غم خود را و محور سیاستهای اقتصادی خود را عایدات فروش نفت و گاز قرار دهد و به این ترتیب در کشور ما عملاً یک محصول به اصطلاح ملی در دست دولت قرار دارد و باید از راه فروش آن قسمت اعظم بودجه خود را تأمین نماید و به کشورداری و امور مردم رسیدگی کند حالا استفاده بهینه از منابع دیگری چون کشاورزی، دامپروری و حتی تولید در اولویت چندم سیاستهای اقتصادی قرار میگیرند.سلام.واقعاممنون واسه ی اون اطلاعات مفیدتون.ولی شما بجای اینکه به متن سوال دقت کنید به تیتر سوال دقت کردید(به اون چرررررررررررررررررا).واقعا جواب خوبی بودواسه ی بسیاری ازسوالات خودم که تو مغزم داشتم.ولی من به صنعت توریست و....کاری ندارم همین ایران خودمونم از نظرصنعت دست کمی از ترکیه نداره(همه چی خودرو نیست).من میگم صادرات کشاورزی ایران که همش رو جمع کنیم به زوربه10میلیارد دلار میرسه چرا یک ششم کشور همسایمونه دلیلش چیه ازهرنظر موقعیت واقعا باید بگم ایران جروه محدود کشور هایی که با9کشور مرز خشکی وباتمام دنیا مزر آبی داره(حالا شاید بگید همه چی مرز نمیشه)همه ی دوستان حاضرشدن حکومت رو مقصربدونن درعوض این که دلیل اصلیش خودمونیم.یه مثال چرا بایدسالیانه 520میلون دلار ذرت دامی توجه کنید دامی وارد کشور بمیشه درغوض اینکه میتونم بگم50درصدزمینای ایران که هنوز هیچی توش کاشته نشده واسه کشت این ذرت مناسبه.من خودم شخصا به آقای رضا سواره که مرغ دار نمونه ی کشوری گفتم چرا ذرت رو ازخارج میگیری فکرمیکنی چی جواب داد گفت مگه من دوست دارم پول بیشتر بدم واسه ذرت تا از اون ور برام بیارن ولی هیچکشاورزی نیست که تضمین کنه ذرتم روتامین کنه.درضمن ایران بهترین اب وهوارو برای کاشت.سیب.آلوبالو.انار.توت.توت فرنگی.انواع سبزی جات.الو.هلو.شلیل.هندوانه.برنج.کندم.ذرت.جوو..........داره وباید بگم این میوه هایی که نام بردم عمده ی صادرات ترکیه هستند.(مگه ترکیه درخت طلاداره درست مثل ایرانه).من میپزیرم که ایران ازنظرتوریست به پای ترکیه نمیرسه هرچند که داره درصد توریست ها افزایش پیدا میکنه. درهرصورت ممنون که سوال رو خودید وجواب دادیدولی این جوابت برمیگرد به صنعت نه کشاورزی. |
|||
|
موضوع های مرتبط با این موضوع... | |||||
موضوع: | نویسنده | پاسخ: | بازدید: | آخرین ارسال | |
یک پیشنهاد در مورد تولید و فروش (مثل در کارحبوبات) | شاهکار طبیعت | 16 | 5,423 |
06-15-2025 07:22 PM آخرین ارسال: abolfazl_qn |
|
خریدار زمین کشاورزی | مصطفي | 3 | 2,010 |
10-17-2022 01:51 AM آخرین ارسال: Rasulsalehi |
|
![]() |
مشاوره در مورد 40000 زمین پسته | abnilboy | 6 | 2,676 |
11-11-2021 10:40 AM آخرین ارسال: masoumee17 |
کشاورزی ، صنعت | حمید رستم | 0 | 530 |
04-09-2020 11:13 AM آخرین ارسال: حمید رستم |
|
عمده فروشان مواد غذایی و محصولات کشاورزی | kashef51 | 5 | 2,120 |
01-08-2020 04:05 PM آخرین ارسال: webone |
|
طرح توجیهی پرورش قارچ دکمه ای با ظرفیت 200 تن در سال | mohajer.my | 14 | 11,508 |
09-12-2019 03:22 AM آخرین ارسال: mojtabam1362 |
|
کاشت درخت آرگان و انبه در ایران امکان پذیر هست؟ | aria98 | 0 | 883 |
09-10-2019 10:17 PM آخرین ارسال: aria98 |
|
کشاورزی سود داره؟ | shinnon73 | 1 | 675 |
03-25-2019 04:40 AM آخرین ارسال: shinnon73 |
|
یک باغ 2000 متری دارم. در موردش ایده بدید | amireza | 2 | 1,360 |
01-24-2019 07:51 PM آخرین ارسال: Bami |
|
پیشنهاد در خصوص سود بیشتر از درخت صنوبر و جنگل | mehdiforex | 0 | 389 |
11-09-2018 02:25 PM آخرین ارسال: mehdiforex |
|
راهنمایی در مورد تکثیر میل ورم | aligoogle1 | 6 | 12,139 |
08-10-2018 06:28 PM آخرین ارسال: reza2002 |
|
سوال در مورد بسته بندی چای خشک | bihamegan | 28 | 13,206 |
07-19-2018 03:38 AM آخرین ارسال: Maryami290 |
|
در یک دامداری کوچک چه فعالیتهای پر سودی میتوان انجام داد؟ | soshiant | 16 | 8,416 |
07-14-2018 11:33 AM آخرین ارسال: یاسمین اکبری |
|
کشت محصولات کشاورزی سود اور چیست ؟ | mostafa7063 | 19 | 38,541 |
05-04-2017 01:09 PM آخرین ارسال: rsngh |
|
جمع آوری آب باران برای مصرف کشاورزی و دامداری و .... | sadegh_mp2 | 4 | 2,496 |
02-28-2017 03:33 PM آخرین ارسال: sadegh_mp2 |
|
کمک در چیپس میوه | daniva | 2 | 1,883 |
01-16-2017 09:55 AM آخرین ارسال: daniva |
|
![]() |