ماگستان، خرید ماگ، خرید فلاسک و خرید هدیه در همین نزدیکی!
ماه مهمانی خدا ماه رمضان زمان کنونی: 09-25-2025, 11:20 AM |
|||||||
|
ماه مهمانی خدا ماه رمضان
|
07-24-2012, 11:38 PM
(آخرین ویرایش در این ارسال: 07-24-2012 11:51 PM، توسط صدفی.)
ارسال: #14
|
|||
|
|||
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان
چرا گردو چاشنی سفره افطار است؟
«پیشدستی گردو و پنیر کنار نان و سبزی و آش و شلهزرد و سایر محتویات سفره افطار یعنی غذای مغز...یعنی امگا 3...یعنی چربی غیر اشباعشده که برای قلب مفید است. این نوع چربی، پایین آورنده کلسترول بد و افزایش دهنده کلسترول خوب است.» « یک چهارم فنجان مغز گردو، در حدود 8 / 90 درصد نیاز روزانه بدن به این چربی ضروری را تامین میکند؛ پس نان و پنیر و گردو برای افطار غذای مناسبی است.» همچنين از فواید گردو ميتوان به افزایش قابلیت ارتجاعی رگهای بدن و محافظت در برابر بیماری قلبی اشاره كرد؛ موسسه غذا و دارو نيز پیشنهاد کرده است برای سلامت قلب روزانه 30 گرم گردو بخورید. افزایش قدرت ذهن و هوش، مفید برای تنگی نفس، جلوگیری از ورم مفاصل و مفید در بیماریهای پوست نظیر اگزما و پسوریازیس و ضد سرطان بودن از ديگر فوايد اين نعمت خدادادي است. همچنين گردو دارای آنتی اکسیدان است. در بین آجیلها، آنتی اکسیدان گردو و شاه بلوط از همه بیشتر است. گردو همچنين در محافظت از سیستم ایمنی، جلوگیری از لختهشدن خون، تنظیم سوخت و ساز در بدن، تنظیم فشار خون،تنظیم قند خون ، جلوگیری از پارکینسون و آلزایمر، جلوگیری از سنگ کیسه صفرا و حفاظت از استخوان موثر است. روغن گردو هم درمانکننده دردهای مفاصل است و جذب مواد غذایی را آسان میکند. در گردو، منیزیم و فسفر وجود دارد و مقداری روی، آهن، کلسیم و سلنیوم نیز پیدا شده است. البته کالری گردو زیاد است. حدود 654 کالری در هر 100 گرم گردو وجود دارد. لذا بهتر است روزی که میخواهید گردو مصرف کنید، کالری آن را محاسبه و از کالری روزانه خود کم کنید. به این ترتیب ترس از چاق شدن نخواهید داشت ولی اگر میخواهید گردو میل و همانند روزهای گذشته غذاهای روزانه خود را نیز مصرف کنید، این نکته را از یاد نبرید که باید 131 دقیقه پیادهروی کنید تا انرژی دریافت شده از گردو، بسوزد. روزه داری بدون تشنگی و اضافه وزن ماه رمضان امسال شاید طولانی ترین ماه رمضانی باشد که خیلی از جوان ها و نوجوان ها تا به حال تجربه کرده اند. ماه رمضانی که اگر به پیش بینی های هواشناسی اتکا کنیم، گرم ترین آنها هم خواهد بود. ماه رمضان امسال شاید طولانی ترین ماه رمضانی باشد که خیلی از جوان ها و نوجوان ها تا به حال تجربه کرده اند. ماه رمضانی که اگر به پیش بینی های هواشناسی اتکا کنیم، گرم ترین آنها هم خواهد بود. قصد نگران کردنتان را نداریم اما پیش بینی های هواشناسی می گوید که در ماه رمضان امسال دمای هوای عربستان به ۷۰درجه سانتی گراد می رسد که البته دمای هوای این کشور در سایه حدود ۵۰ درجه خواهد بود! بنابراین، ماه رمضان گرم و طولانی امسال را باید با تدابیر خاصی پشت سر بگذارید تا گرما و تشنگی رمق تان را از بین نبرد. ● چطور تشنه نشویم؟ اگر قرار باشد یک راه ساده و دم دستی برای تشنه نشدن در ساعات روزه داری به شما پیشنهاد کنیم، آن راه خوردن لیمو ترش و عسل است. مخلوط لیمو و عسل در آب، کاری می کند تا شما کمتر احساس تشنگی کنید. در سحری از مواد غذایی پرفیبر مثل سبزیجات و میوه ها استفاده کنید. مواد غذایی پرفیبر آب زیادی را در خود جذب می کنند. درست مثل یک تکه ابر خشک که آن را زیر شیر آب ببرید. این فیبرها در بدن شما می مانند و ذره ذره آب را به بدن شما می رسانند و شما کمتر احساس تشنگی خواهید کرد. آنها همچنین سرعت حرکت مواد غذایی را کاهش می دهند و باعث می شوند که دیرتر گرسنه شوید. کاری که فیبرها می کنند باعث می شود که آنزیم های گوارشی به صورت آرام آرام روی مواد غذایی اثر کنند و با کم کردن سرعت جذب مواد غذایی باعث می شوند که بدن به آهستگی و در فرصت مناسب به جذب مواد غذایی اقدام کند تا هم دچار خستگی کمتری شود و هم از افزایش ناگهانی قند خون و ترشح انسولین بالای بعد از آن جلوگیری کند. بنابراین در وعده سحری، از غذاهایی که دارای قندهای مرکب هستند مثل میوه جات بیشتر استفاده کنید. خیلی ها در آخرین لحظه های باقی مانده تا اذان صبح، شروع به آب نوشیدن در حجم زیاد می کنند به این امید که در طول روز تشنه نشوند در صورتی که با این کار خود را به دردسر بزرگتری می اندازند: معده درد، نفخ، یبوست، از دست دادن املاح و ضعف و بی حالی در طول روز. برای تامین آب از دست رفته بدن باید در فاصله زمانی افطار تا سحر آب و مایعات کافی بنوشید. در واقع می توانید از حدود یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحر، دست کم شش لیوان آب بنوشید. توجه داشته باشد که از خوردن چای پُررنگ، قهوه، کاکائو و موادی که باعث دفع بیشتر آب (به علت مدر بودن) از بدن می شوند، (به خصوص در سحری) پرهیز کنید. ● این غذاها را نخورید مصرف بادمجان، فلفل و ادویه در وعده سحر توصیه نمی شود، چون احساس تشنگی شما را در طول روز تشدید می کنند. خوردن تنقلات فراوان، انواع دسرها و شیرینی های دارای شکر زیاد در وعده افطار و سحر ممنوع است. این خوراکی ها شما را تشنه می کنند و فاقد ارزش غذایی هستند. کله پاچه غذای مقوی و خوشمزه ای است اما این غذا و یار دیرینه اش، سیرابی، باعث تشنگی زیاد در طول روز می شوند. در نتیجه مصرف این گونه غذاها در ماه رمضان توصیه نمی شود. در سحر حداقل دو لیوان آب بنوشید و از خوردن نمک، فلفل و ترشی جات خودداری کنید. ● ۷ خوردنی مفید در ماه رمضان ۱. در وعده افطار مایعات گرم بنوشید. روزه تان را هرگز با آب سرد، شربت خنک یا نوشابه باز نکنید. آب جوش، شیر گرم و یا چای کم رنگ بهترین نوشیدنی برای افطار است. ۲. موقع افطار از قندهای طبیعی مانند خرما، کشمش و یا عسل استفاده کنید، تا قند خونتان تعدیل شده و اشتهایتان کنترل شود. نوشیدن چای کم رنگ، شیر گرم، فرنی، حلیم کم روغن و یا شله زرد در وعده افطار توصیه می شود. ۳. نان، پنیر و سبزی (یا گردو) را از سفره افطارتان حذف نکنید. اما اگر ترجیح می دهید به جای افطار شام بخورید، می توانید سوپ و آش سبک را در برنامه غذایی تان جا بدهید. ۴. خورش آلو و خورش های سبزی دار غذاهای ملین هستند در نتیجه برای پیشگیری از یبوست در ماه رمضان مناسبند. ۵. تخم مرغ نیمرو دیرهضم است در نتیجه برای پیشگیری از ابتلا به سوزش معده توصیه می شود در ماه رمضان تخم مرغ به صورت آب پز مصرف شود. ۶. سالاد بدون پیاز، مکمل خوبی برای وعده های غذایی در ماه رمضان است و به همین دلیل توصیه می کنیم سالاد را در وعده های افطار و سحر خود بگنجانید. ۷. مصرف نوشابه های گازدار را در ماه رمضان محدود کنید. این نوشابه ها باعث تحریک معده به خصوص در افراد مبتلا به التهاب معده (گاستریت) می شود. ● باید و نبایدهای تغذیه ای ۱. مصرف غذای سبک و مغذی در وعده افطار و سحر، از هر چیز دیگری مهم تر است. این نوع غذاها، در حفظ شادابی و خواب راحت تاثیر گذارند. بعد از ماه مبارک رمضان هم افراد می توانند با مصرف میان وعده های کم حجم و مغذی، مثل مغزها، میوه ها، نان و پنیر و گردو و... فاصله سه وعده اصلی غذایی را حفظ کنند تا زودتر خوردن صبحانه، ناهار و شام، منجر به احساس گرسنگی و زیاده خواری نشود و پرخوری در وعده های اصلی به حداقل برسد و به این ترتیب، اثرات مثبت ماه رمضان را در تمام طول سال حفظ کنند. ۲. بهتر است در روزهای روزه داری ، مثل شرایط عادی سه وعده غذا بخورید که این وعده ها شامل افطار، شام و سحر است. البته مصرف غذا در دفعات کمتر مثلا ۲بار در روز هم اشکالی ندارد و بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات و ویژگی وعده ناهار را داشته باشد و وعده شام سبک ترین، کم حجم ترین و ساده ترین وعده غذایی باشد که با سبزیجات پخته، سالاد، میوه طرح ریزی شده باشد. ۳. تنبلی نکنید و کمی زودتر برای سحری بیدار شوید تا مجبور نباشید تند تند و نجویده غذا بخورید. خوردن هر نوع تنقلاتی در سحر و افطار ممنوع است. مگر آنکه بخواهید ضعیف، چاق و بیمار شوید! ۴. معده خالی در زمان افطار تحمل غذای سنگین را ندارد، پس کمی به خودتان مسلط باشید و از بیـــن تمام غذاهای خوش آب و رنگ سفره افطار، به کمی سوپ یا غذای ساده و کم چرب بسنده کنید. ۵. برای خوشبو ماندن دهان، بعد از سحر مسواک بزنید و قسمت داخلی لب ها، بالای دهان و زبان را هم مسواک کنید. ● مراقب چاق شدن باشید چند سال قبل آماری غیر رسمی از فروش خواروبار در سطح تهران منتشر شد که نشان می داد فروش خوار و بار در ماه رمضان ۲برابر متوسط فروش ماهیانه خوار و بار در ماه های دیگر قمری است! هر چند نتیجه قطعی این آمار، دقیقاً ۲برابر شدن مصرف خوراکی ها در ماه رمضان نیست، اما همین آمار تلنگری شد برای آنکه متخصصان تغذیه درباره حفظ وزن و وضعیت ایده آل بدنی در این ماه هشدار دهند. واقعیت این است که بیشتر روزه داران در طول شب، یعنی از اذان مغرب تا اذان صبح، بیش از میزان نیاز، آن هم در شرایط استراحت خود از مواد غذایی استفاده می کنند. این وضعیت نه تنها باعث اختلال در استراحت و خواب شخص خواهد شد بلکه مواد غذایی جذب شده نسبت به میزان خورده شده خیلی پایین تر خواهد بود و قندهای غیر طبیعی و چربی ها بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین، روزه داری که می تواند شیوه های تغذیه ای خود را در این ماه اصلاح کرده و با توجه و دقت، آن را در ماه های بعد حفظ کند، نه تنها از این فرصت استفاده نمی کند، بلکه شیوه های جدید نامناسبی را در تغذیه خود وارد می کند که در دراز مدت منجر به تغییرات بدی در سبک زندگی او می شوند. ● چه کسانی نباید روزه بگیرند؟ طبیعی است که نمی توان برای همه بیماران مزمن، یک حکم کلی صادر کرد. چون هر بیمار شرایط خاص خود را دارد که فقط پزشک معالجش می تواند درباره آن نظر بدهد، اما نکاتی کلی در مورد هر بیماری وجود دارد که می تواند به تصمیم گیری درست شما درباره روزه گرفتن یا نگرفتن کمک کند. ● بیماران دیابتی هدف اصلی در درمان دیابت حفظ قند خون در محدوده طبیعی، بین ۶۰ تا ۱۴۰ میلی گرم درصد است اما بهم خوردن نظم تغذیه ای در زمان روزه داری می تواند این وضعیت را بهم بزند. بنابراین بیمار دیابتی که بدون مشورت با پزشک، روزه می گیرد، خود را در معرض خطر جدی افزایش قند خون به مدت طولانی قرار می دهد که از جمله عوارض آن حاد شدن بیماری تا حد غیر قابل درمان است. به طور کلی می توان گفت افرادی که قادر به کنترل قند خون خود در حد طبیعی هستند، با مصرف قرص و رعایت شرایط خاص و اندازه گیری به موقع قند خون می توانند روزه بگیرند. اما بیمارانی که تحت درمان با انسولین هستند روزه برایشان توصیه نمی شود. چون استفاده از این دارو با احتمال بالای افت قند خون همراه است و آنها باید در فواصل نزدیک به هم غذا بخورند. میزان قند خون بیماران دیابتی روزه دار باید قبل از سحر حداکثر ۱۲۰ میلی گرم درصد، دو ساعت بعد از سحر حداکثر ۱۶۰ میلی گرم درصد، بین ساعت ۱ تا ۳ بعدازظهر حداقل ۷۰ میلی گرم درصد، قبل از افطار حداکثر ۱۲۰ میلی گرم درصد و دو ساعت بعد از افطار حداکثر ۱۶۰ میلی گرم درصد باشد. پزشکان توصیه می کنند بیماران روزه دار در زمان افطار، قبل از خوردن هر غذایی، قرص خود را میل کنند و پس از گذشت مدتی، غذا خوردن را آغاز کنند. ضمن اینکه بیماران انسولینی، معمولاً نمی توانند نوبت تزریق خود را، مگر در موارد خاص و زیر نظر مستقیم پزشک معالج، حذف یا جابه جا کنند. به همین دلیل توصیه تمام پزشکان و متخصصان به این بیماران این است که روزه نگیرند. ● بیماری های قلبی افراد مبتلا به بیماری های قلبی چون باید داروهای خود را راس ساعت مشخصی مصرف کنند، اغلب اجازه روزه گرفتن ندارند. افت سطح داروهای قلبی، باعث عوارض جبران ناپذیری مثل بزرگ شدن قلب و حتی سکته و حملات قلبی می شود. ضمن این که به دلیل حساسیت این بیماران به انواع استرس ها، حتی احساس گرسنگی برایشان مناسب نیست. ● بیماران تالاسمی بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور ( شدید) چون تحت درمان هستند و باید به طور مرتب خون تزریق کنند، نمی توانند روزه بگیرند. افراد مبتلا به تالاسمی متوسط یا اینترمدیا هم به دلیل کم خونی نباید روزه بگیرند. اما روزه گرفتن برای مبتلایان به تالاسمی خفیف (مینور) مجاز است. البته در همین افراد هم اگر میزان هموگلوبین خون کمتر از ۱۱ باشد مجاز به روزه گرفتن نیستند. ۸ هشدار تغذیه ای برای دختران و زنان جوان روزه دار در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم و این سۆال در پیش رو که در این ماه چگونه تغذیه کنیم که پس از پایان رمضان و سپری شدن دوران روزه داری، بتوانیم سلامت خود را هر چه بیشتر حفظ نماییم. این مسئله به خصوص در مورد دختران نوجوان اهمیت بیشتری دارد. در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم و این سۆال در پیش رو که در این ماه چگونه تغذیه کنیم که پس از پایان رمضان و سپری شدن دوران روزه داری، بتوانیم سلامت خود را هر چه بیشتر حفظ نماییم. این مسئله به خصوص در مورد دختران نوجوان اهمیت بیشتری دارد. گاه شاهد هستیم که افراد و به ویژه دختران نوجوان پس از پایان ماه رمضان دچار اختلالاتی در سلامت می شوند که این امر به علت تغذیه نامناسب و شیوه غلط زندگی، به خصوص در این ماه است. بهتر است در این مقاله به چند عادت نامناسب تغذیه ای افراد و به ویژه دختران نوجوان، در این دوران بپردازیم که این عادات موجب بروز عوارض مختلف در آنان می شود. ۱. کمبود مصرف میوه، سبزی و سالاد از جمله مشکلات تغذیه ای دختران نوجوان در ماه رمضان، کمبود مصرف سبزی ها و میوه های تازه و سالاد است. معمولاً نوجوانان ترجیح می دهند با غذای خود، نوشابه های گازدار استفاده کنند که این امر نه تنها برایشان مفید نیست، بلکه زیان های زیادی نیز در بردارد. از اشکالات مهم نخوردن سبزی ها و میوه های تازه این است که ویتامین و مواد معدنی به میزان کافی به بدن نمی رسد و در نتیجه عوارضی از قبیل کاهش مقاومت در برابر بیماری ها، یبوست، ریزش مو و اختلالات بی شمار دیگری که سلامت دختران نوجوان را به خطر می اندازد، بروز می کند. ۲. نخوردن سحری چنانچه وعده سحری از برنامه غذایی ماه رمضان حذف شود به علت گرسنه ماندن شخص در زمانی طولانی، مشکل کاهش قند خون پیش می آید که پیامد آن، عوارض عصبی از قبیل احساس خستگی و کوفتگی، بی حوصلگــــی، عصبانیــت، پرخاشــگری، افسردگی، سردرد و سرگیجه می باشد. علاوه بر آن نخوردن سحری و گرسنه ماندن به مدت طولانی موجب احساس تشنگی، گرسنگی و بی طاقتی در برابر روزه و در نتیجه عدم موفقیت در روزه داری می شود، بنابراین وعده سحری از اهمیت خاصی برخوردار است و هرگز نباید از برنامه غذایی ماه رمضان حذف شود. ۳. شروع افطار با آب سرد در ماه های گرم سال و ایام تابستان به علت روزه داری و نخوردن آب در طول روز، معمولاً تشنگی یکی از مشکلات مهمی است که گریبان گیر افراد می شود. بهتر است وعده افطار را با آب ولرم، چای، شیر با کمی عسل یا خرما و مقداری نان و پنیر کم نمک و ترجیحاً یک تا دو عدد گردو آغاز کنند به علت تشنگی بسیاری از افراد، روزه خود را با آب سرد آن هم به مقدار زیاد باز می کنند که این امر می تواند از نظر سلامتی اشکالاتی برای فرد در بر داشته باشد. مصرف آب زیاد پس از مدت مدیدی گرسنگی، موجب پر شدن معده و رقیق شدن شیره های گوارشی شده و مانع تأثیر کامل شیره های گوارشی بر روی مواد غذایی می گردد، در نتیجه هضم غذا دچار اختلال می شود و سبب بروز عوارضی مانند پری و سنگینی دستگاه گوارش و بروز ناراحتی های گوارشی می گردد، حال چنانچه آب مصرفی سرد باشد می تواند علاوه بر عوارض فوق، موجب دل درد، نفخ و تشدید ناراحتی های گوارشی بشود. ضمناً اختلال در هضم و جذب غذا، نهایتاً باعث سوءتغذیه و عوارض ناشی از آن خواهد شد. ۴. افطار کردن با غذای سنگین و مفصل در برخی موارد دیده شده افرادی که در ماه رمضان تغذیه صحیح ندارند و به خصوص آن هایی که وعده سحری را از برنامه غذایی خود حذف می نمایند، در ساعات روزه داری بسیار گرسنه می شوند و به این دلیل به هنگام افطار، با غذای اصلی که معمولاً شامل مواد سرخ کرده، چرب و سنگین است تغذیه خود را شروع می کنند. یکی از اشکالات این فرم تغذیه این است که موجب تجمع چربی در بدن و چاقی می شود. ضمناً چنانچه پس از مدتی طولانی گرسنگی ناگهان معده را پر از غذا آن هم غذایی چرب و سنگین بنماییم، موجب سنگینی و اختلالات گوارشی شده که حتی ممکن است منجر به تهوع، اسهال و سایر ناراحتی های گوارشی شود که در این صورت هضم و جذب مواد مصرفی نیز دچار اختلال خواهد شد و به این ترتیب شخص نمی تواند از غذای مصرفی استفاده کامل بنماید. ۵. افراط در مصرف مواد شیرین در وعده افطار یکی از شایع ترین عادات نامناسب تغذیه ای در بین روزه داران، مصرف زولبیا، بامیه و سایر مواد شیرین به مقدار زیاد در وعده افطار و در مهمانی های ماه رمضان است. به طور کلی مصرف مواد شیرین از عوامل بسیار مهم بروز چاقی است، همچنین افراط در مصرف انواع شیرینی موجب افزایش چربی های نامطلوب خون شده و زمینه بدن را جهت ابتلا به اختلالات قلبی عروقی فراهم می سازد. از دیگر مضرات مصرف مواد شیرین، پوسیدگی و خرابی دندان ها است، به خصوص چنانچه بلافاصله پس از مصرف این مواد، دندان ها شسته نشوند. به اضافه اینکه در تهیه زولبیا، بامیه، گوش فیل و مواد مشابه، معمولاً از مقدار زیادی روغن استفاده می شود که مصرف روغن زیاد علاوه بر چاقی، موجب ناراحتی های قلبی عروقی خواهد شد. ۶. ریزه خواری در فاصله بین افطار و شام بعضی از افراد تصور می کنند اگر در طول روز به علت روزه داری غذا میل نمی کنند، می توانند بعد از افطار تا هنگام خواب، به طور مداوم ریزه خواری نمایند. این کار منجر به بروز اختلالات زیادی از جمله چاقی، ناراحتی های گوارشی و سوء تغذیه به علت نخوردن غذای کافی و با کیفیت تغذیه ای بالا می شود. افراد ریزه خوار معمولاً مواد مصرفی خود را از بین مواد خوراکی حاوی کالری بالا و دارای ارزش تغذیه ای پایین انتخاب می کنند که این مواد به طور معمول فقط مقدار زیادی انرژی به بدن می رسانند و فاقد ارزش تغذیه ای بالا جهت تأمین نیازهای تغذیه ای شخص هستند. مصرف چنین مواد غذایی به علت دارا بودن قند یا چربی بالا، جلوی اشتها را برای مصرف غذای اصلی گرفته و در نتیجه انسان را مبتلا به سوء تغذیه می نماید. این امر به خصوص برای دختران نوجوان اهمیت زیادی دارد. ضمناً ریزه خواری یکی از عوامل مهم خستگی دستگاه گوارش و اختلالات گوارشی است. ۷. دیر شام خوردن و مصرف غذاهای سنگین در وعده شام در ماه رمضان معمولاً افراد روزه دار به مهمانی های افطار و شام دعوت می شوند و بازار مهمانی های فامیلی و دوستانه رواج زیادی دارد. در این مهمانی ها، اکثراً شام دیر سرو می شود، به طوری که فاصله بین صرف شام و خواب کوتاه می باشد. پیامدهای این نوع تغذیه عبارت است از سنگینی دستگاه گوارش به علت عدم تحرک پس از شام و مصرف شام سنگین، ایجاد اختلال در خواب شبانه به علت پری و سنگینی دستگاه گوارش که یکی از عوامل مهم بی خوابی و بدخوابی است، بی اشتهایی فرد برای صرف سحری، که می تواند موجب مصرف نکردن سحری و یا صرف مقدار مختصری غذا در وعده سحری شود و نتیجه آن، اشکالات گرسنگی، تشنگی، ضعف، خستگی، عصبانیت، سردرد، سرگیجه و سایر عوارض عصبی، به علت افت قند خون است. ۸. حذف مواد نشاسته ای از برنامه غذایی یکی از عاداتی که معمولاً بین دختران نوجوان به خصوص در ماه رمضان رواج دارد حذف نان، برنج، سیب زمینی، ماکارونی و سایر مواد نشاسته ای از برنامه غذایی است. این گروه سنی به علت ترس از چاقی، یکی از مهم ترین مواد مغذی مورد نیاز روزانه خود را از الگوی غذایی حذف می کنند. نتیجه آن، نرسیدن انرژی کافی به سلول های عصبی و در نتیجه بروز عوارض عصبی است که تحمل آن برای افراد روزه دار مشکل می باشد. ضمناً افرادی که مواد نشاسته ای را از برنامه غذایی خود حذف می کنند به علت نیاز سلول های عصبی به انرژی، تمایل زیادی به مصرف مواد قندی از خود نشان می دهند و در مصرف این مواد افراط می کنند که این امر موجب بروز چاقی، پوسیدگی دندان ها و افزایش چربی های نامطلوب خون می شود. ● چند توصیه تغذیه ای ▪ وعده سحری هرگز فراموش نشود. ▪ در وعده سحری نباید در مصرف گوشت، نمک و چای افراط شود، زیرا موجب تشنگی در طول روز خواهد شد. ▪ مصرف مقدار کافی آب (۶ تا ۸ لیوان) در فاصله افطار تا سحری ضروری است. ▪ مصرف سبزی ها و میوه های کافی و سالاد با آب لیموترش تازه و روغن زیتون جهت حفظ سلامت، پیشگیری از یبوست، افزایش مقاومت بدن و پیشگیری از خستگی، ضعف و سستی برای دختران نوجوان مفید است. ▪ از افراط در مصرف زولبیا و بامیه و ... پرهیز شود. ▪ به جای شیرینی و مواد حاوی شکر، بهتر است انرژی مورد نیاز دختران نوجوان از مواد نشاسته ای به میزان متعادل دریافت گردد. ▪ بهتر است وعده افطار را با آب ولرم، چای، شیر با کمی عسل یا خرما و مقداری نان و پنیر کم نمک و ترجیحاً یک تا دو عدد گردو آغاز کنند. با رعایت نکات فوق می توان مطمئن بود که نوجوانان عزیز ماه رمضان و ایام روزه داری را با موفقیت به پایان رسانده و از سلامت کامل برخوردار خواهند بود.
کلام تو عصای معجزه گر توست سرشار از سحر و اقتدار هرچه به زبان جاری کنی متجلی میشه خواه مثبت خواه منفی
|
|||
|
پیام های داخل این موضوع |
ماه مهمانی خدا ماه رمضان - صدفی - 07-21-2012, 01:26 AM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - ناصر صادقی - 07-21-2012, 01:34 AM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - صدفی - 07-21-2012, 08:27 AM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - مــجــیــנ - 07-21-2012, 02:40 PM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - صدفی - 07-21-2012, 10:43 PM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - صدفی - 07-21-2012, 10:58 PM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - توانا - 07-22-2012, 12:12 AM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - مصطفي - 07-22-2012, 12:13 AM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - صدفی - 07-22-2012, 08:04 AM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - صدفی - 07-22-2012, 08:23 AM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - مــجــیــנ - 07-23-2012, 03:00 PM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - مــجــیــנ - 07-23-2012, 03:38 PM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - صدفی - 07-24-2012, 12:14 AM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - صدفی - 07-24-2012 11:38 PM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - مــجــیــנ - 07-26-2012, 08:05 PM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - مــجــیــנ - 07-28-2012, 02:33 PM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - صدفی - 07-29-2012, 01:41 AM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - صدفی - 07-31-2012, 11:53 PM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - صدفی - 08-01-2012, 11:24 PM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - صدفی - 08-05-2012, 12:37 PM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - صدفی - 08-07-2012, 11:09 AM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - mortezajafari - 08-07-2012, 01:00 PM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - صدفی - 08-07-2012, 11:53 PM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - صدفی - 08-13-2012, 01:33 AM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - P@RSA - 08-13-2012, 11:37 PM
RE: ماه مهمانی خدا ماه رمضان - صدفی - 08-14-2012, 11:13 PM
|
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: