سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران

نسخه کامل: سوال و جواب های تاپیک سیستم سازی
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه ها: 1 2 3 4 5 6
(10-23-2013 10:26 PM)hamid.h نوشته شده توسط: [ -> ]بله آقا سبحان اینم خیلی مساله مهمیه...
ممنونم که اشاره کردید ولی منظور من چیزه دیگه ای بود
بعنوان مثال همین رستورانی که آقا سبحان فرمودند رو اگه در نظر بگیریم
آیا کسی که بخواد رستوران سنتی با چند شعبه یا یک شعبه بزنه نباید حداقل خودش با نحوه طبخ غذاها ، مواد اولیه شون و کلا آشپزی آشنایی دادشته باشه ؟
اگه فرد موسس سابقه کاری در این زمینه نداشته باشه میتونه با استخدام متخصص کار رو شروع کنه؟ مثلا از همین اول بره یه سرآشپز حرفه ای بیاره و بهش بگه خودت شاگردا و آشپزایی که فک میکنی کارشون خوبه و میتونین با هم همکاری خوبی داشته باشین پیدا و استخدام کن...
میشه ؟

اول جواب سوال شما را بدیم و بعد سوال آقا سبحان .

من سرمایه داران زیادی را می شناسم که در چند شاخه کاری فعالیت می کنند ، اما تبحرشان اصلاً مربوط به کسب و کارشان نمی شود .
با اینحال برای کسانی که از ابتدا بدون سرمایه چندانی می خواهند شروع به فعالیت کنند ، ارجهیت شروع از تخصص هایی است که بلدید ویا در پی کسب آنها هستید ، چون با هزینه کم شروع کنید و اگر نیروها را در ابتدا نتوانستید جمع آوری و یا مدیریت کنید، شکست نخورید .تجربه 20 ساله من و سر و کله زدن با نیروها اهمیت این نکته را بر من روشن کرده که نیروها اگر بدانند که در صورت کوتاهی آنان شما متوجه ریزه کاری فنی آنها نمی شوید ، شما و کارتان را جدی نمی گیرند .

با اینحال مهمترین مهارتی که برای سیستم سازی نیاز است ، مهارتهای رهبری و مدیریتی است . شما اگر نیروهای متخصص را نتوانید مدیریت کنید و یا قدرت و صلابت رهبری نداشته باشید ، نمی توانید توفیق چندانی داشته باشید .

کسانی که پرسنل زیادی را در اختیار داشته اند ، متوجه اهمیت این موضوع هستند . برای همین شروع از یک کسب وکار کوچک و سیستم سازی آن و سپس توسعه آن می تواند خطر شکست را خیلی کم کند .
(10-23-2013 09:54 PM)3ObHaN نوشته شده توسط: [ -> ]اقای رضایی منم یه سوال دارم
شما میگید یکی از نکات مهم برای سیستم سازی پولساز ، قابلیت برون سپاری سریع و استفاده از نیروهای ساده با کمترین میزان اموزش در سیستم است .

اما هر سیستمی ، حداقل به یک نیروی متخصص جهت مدیریت نیاز داره ، منابع انسانی متخصص رو چطور میتونیم تامین کنیم ؟

مثال :
شما یه رستوران سنتی رو که سیستم سازی شده در نظر بگیر .
رستوران اول ، با کیفیت بسیار بالا و آشپزی بسیار با تجربه به عنوان سرآشپز ( مدیر) اداره میشه .
همین امر سبب میشه که منابع مالی تامین بشه .
بعد از تامین منابع مالی برای گسترش طرح، ما وارد بحث سیستم میشیم و به فکر تکثیر رستوران ها ، برنامه ریزی و ریختن پلن برای رسیدن به اهداف استراتیژیک و برنامه ریزی برای تحقق استراتیژی های بازاریابی ، استراتژی سیستم ، استراتیژی انسانی و غیره می افتیم.
اما این وسط یه نکته مهم وجود داره و اون آشپزه ( نیروی متخصص ) . یه آشپز خوب فقط میتونه توی یک رستوران کار کنه .
حتی اگر ما بیایم و پلنی بریزیم که کل رستوران های شهر رو پوشش بده ، بقیه شهر ها و استان ها رو چیکار کنیم ؟
رمز موفقیت خیلی از سیستم ها مثل مک دونالد ، نگه داشتن کیفیت و طعم در یک سطح در کل دنیاست .
همونجوری که میدونید ، سیب زمینی سرخ کرده ای که در مک دونالد واشنگتن سرو میشه هیچ تفاوتی با سیب زمینی سرو شده در گینه ی نو نداره Yosef.gif

الان سوال من اینه ، سیستم های کوچک ، معمولا نیاز به استخدام حداقل یک نفر مدیر داره ، یه فرد خویش فرما داره که تو کارش مهارت داره ( طبق گفته رابرت کیوساکی ) با ویژگی های افراد خویش فرما هم اشنایی داریم . پس اون ها مهارت های خودشون رو به سایر آشپز ها ( نیرو های دیگه ) ، انتقال نمی دن . هر آشپزی ( حتی اشپز های درجه یک و تاپ ) شیوه ها و فوت و فن های خاص خودش رو تو پخت داره که سبب میشه طعم غذا ها متفاوت بشه .

چطور میتونیم منابع انسانی متخصص رو تامین کنیم ؟

پ.ن : منظور من از اشپز صرفا یک مثال بود ، خیلی از حرفه ها هستن که نیاز به نیروی تخصصی برای مدیریت شعب دارن .
سبحان عزیز توجه کنید :

اساس کار سیستم بر سه پایه است :

1- نو آوری و ابداع

2- تعریف

3- تنظیم

شما در ابتدا روی ایده ای که قابلیت توسعه داشته باشد متمرکز می شوید

سپس باید تمام اجزا و فرآیند آن را در بخش مختلف تعریف کنید .مانند تعریف کارکرد اجرای ماسین یک دفترچه عملیاتی تهیه کنید که تمام ریز فعالیت و تهیه محصولات در آن قید شده باشد ، بطوریکه همین الگو را بتوانید در شعبات دیگر پیاده کنید .

می پرسید چگونه می توانم این محصولات را در همه جای دنیا به یک نوع ارائه کنم .
خب این بر می گردد به دستور العمل چگونگی تولیداتتان .
شما باید طوری محصول خود را تعریف کنید و دستور العمل تولید را بنویسید که هر آشپزی بتواند آنرا تهیه کند و سپس آنرا به دیگران آموزش دهید .

سپس باید با آزمون و خطا اجزای سیستمتان را تنظیم و همیشه آماده نگهدارید .
مانند تارهای یک سیتار ، شما هم باید همیشه آنرا کوک کنید تا ارکستراسیون شما در بهترین وضعیت نواخته شود .

در حقیقت آگاهی از کارکردهای اجزای سیستم به شما کمک می کند آنها را به بهترین نحو تعریف کنید و سپس آنها را تنظیم کنید .
بازم ممنونم آقای رضایی عزیز 10_004
با سپاس فراوان از کلیه عزیزان

جناب رضایی به موضوع مهمی در مسئله ی قدرت و صلابت مدیریت اشاره کردید.
هر چند فکر میکنم این ویژگیها تا حدود زیادی در برخی از افراد به صورت ذاتی وجود داره اما آیا روشهای علمی برای تقویت و تثبیت این مهارت در افراد به خصوص خانمها با ویژگیهای خاص خودشون وجود داره ؟ و در صورت مثبت بودن پاسخ منبع خاصی رو پیشنهاد میکنید؟
صلابت در مدیریت از پافشاری در تصمیم شما بدست می آید و نتیجه این عمل از قاطعیت در یک تصمیم آگاهانه منتج می شود .

یعنی شما اگر روی کار و فعل اشتباهی پافشاری کنید و حرفتان را به کرسی بنشانید ، در مرتبه های بعدی کسی روی صلابت شما حسابی باز نمی کند .
پس قبل از هر سماجت و تاکید در فعلی ، باید به درستی آن عمل مطمئن باشید .

حالا چگونه می توان قدرت و صلابت داشت و یا آنرا بدست آورد .
در این حالت ، طنین صدا - نوع حرکات بدن ، نوع نگاه ، ایستادن ، درابتئا خیلی مهم است .
شما می توانید حتی به تقلید از رفتار افراد رهبر و قاطع بپردازید .

آنها تصمیمی نمی گیرند ولی بعد از تصمیم گیری آگاهانه ، روی انجام تصمیمشان قاطعانه ایستادگی می کنند .
شما هم وقتی سخنی گفتید - قولی دادید و یا به کسی دستوری دادید ، محکم به چشم های شخص روبر نگاه کنید ، استوار بایستید و تا حصول نتیجه روی حرفتان باشید و به خودتان و حرفتان ایمان داشته باشید . تمرین روبروی آینه می تواند خیلی از مشکلات رفتاری شما را نشان دهد . گاهی تمام قد روبری آینه بایستید و به شخص خیالی دستور دهید و از آنها بازخواست کنید .صحبت های خودتان را خین این تمرین به یاد بسپارید و اصلاح کیند . میمیک صورتتان ، نوع نگاهتان و حرکات ئست و پاها و حتی اظطرابتان را تصحیح کنید .
فعل مدیریت ، اکتسابی است و اعتماد بالا به آن کمک شایانی می کند .

کتاب خود رهبری و مدیریت یک دقیقه ای ، اثر کنت بلانچارد می تواند کتاب اثر بخشی برای شما باشد ، همچنین کتابهای زبان بدن که بتازگی اثری از خانم معاون نیز به چاپ رسیده را نیز مطالعه فرمایید .
سلام دوستان
بدلیل اینکه چند وقتی هست که این تاپیک و تاپیک آموزش سیستم کمرنگ شده و دوستان هر کدوم حالا به هر دلیلی کمتر حضور دارند و از طرفی مبحث بسیار کاربردی و فوق العاده مهمی هست یک پیشنهاد دارم.
اساتید گرامی آقای رضایی و قربانیان و ... سایر دوستان اگر موافق باشید تاپیکی ایجاد کنیم که دوستان همگی ایده های ساده ای که میشه بدون تخصص زیاد اونو در قالب یک سیستم پولسازی پیاده کرد مطرح کنند ؟
توجه داشته باشید فقط و فقط ایده هایی که قابلیت اجرا بصورت سیستم پولسازی رو دارند
شاید بگین اگه کسی ایده ای داشته باشه خودش اونو اجرا میکنه ولی بعضی وقتها افرادی ایده دارند ولی به هر دلیلی نمیتونن اجراش کنن.مثلا یا درگیر کاری هستند یا در موقعیت و مکانی که هستن این ایده زیاد اجرا شده و جواب نمیده ولی تو یک شهر دیگه اجرا نشده و ممکنه جواب بده و برعکس .....
نظرتون چیه ؟
ضمن نهایت تشکر از جناب رضائی عزیز و آقا سبحان دوست داشتنی و دیگر عزیزان باید عرض کنم در ادامه این تایپیک می توان ایده هائی را مطرح کرد و دیگران در رابطه با آن نظر خود را اعلام فرمایند . جناب رضائی در ارتباط با تبلیغات و آقا سبحان در رابطه با رستورانهای زنجیره ای به مسائل خوبی اشاره فرمودند. شما هم مثالهای دیگری بزنید.
دوستان مسائل خیلی خوبی هست که بزودی مطرح خواهد شد .
تاپیک سیستم سازی ، از مسائل تئوری شروع شده و قول میدهم تا اینده ای نه چندان دور ، تا اجرای چندین طرح عملی پیش خواهیم رفت .
اما این چند روز بنا به دلایلی من جمله ماه محرم ، سفر عزیزان به شیراز ، مسافرت بودن اقای رضایی و مشاغل دیگر دوستان سرعتش کم شده ولی بزودی دوباره با سرعت بسیار زیاد و با سکان داری اقای رضایی ، دایی هوشنگ و اقا کاظمی ( انشالله Yosef.gif ) پیش خواهیم رفت .
(11-11-2013 12:28 AM)3ObHaN نوشته شده توسط: [ -> ]دوستان مسائل خیلی خوبی هست که بزودی مطرح خواهد شد .
تاپیک سیستم سازی ، از مسائل تئوری شروع شده و قول میدهم تا اینده ای نه چندان دور ، تا اجرای چندین طرح عملی پیش خواهیم رفت .
اما این چند روز بنا به دلایلی من جمله ماه محرم ، سفر عزیزان به شیراز ، مسافرت بودن اقای رضایی و مشاغل دیگر دوستان سرعتش کم شده ولی بزودی دوباره با سرعت بسیار زیاد و با سکان داری اقای رضایی ، دایی هوشنگ و اقا کاظمی ( انشالله Yosef.gif ) پیش خواهیم رفت .

درسته تو این ایام کمی سر دوستان شلوغه و مشغله دارن..
خیلی ممنون آقا سبحان عزیز 10_004 واقعا خیلی خوشحال شدم و امیـــــــدوار 10_004
پیش به سوی عملی و اجرائی شدن ایده ها طبق تاپیک فوق العاده مهم سیستم سازی 36
به فرض که قصد گسترش فروشگاه ارزان فروشی مواد غذایی خود را داریم
و می خواهیم چند شعبه دیگر افتتاح کنیم و اینکه بدون دخالت ما به روند کاری
خود ادامه دهد.
1-نحوه نظارت بر آنها چگونه باید باشد؟
2-در هر شعبه چند نفر باید استخدام شود؟
3-افرادی که استخدام می کنیم چه تخصص هایی باید داشته باشند؟

اساتید عزیز لطفا اطلاعات ارزشمندتان را از ما دریغ نکنید.
با تشکر.
صفحه ها: 1 2 3 4 5 6
لینک مرجع