سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران

نسخه کامل: سوال و جواب های تاپیک سیستم سازی
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه ها: 1 2 3 4 5 6
[quote='ahmad rezaee' pid='112497' dateline='1382363985']
حمید آقای عزیز در قسمت قبلی سوالی را پرسیدید که آیا سیستم بدون تخصص خاص هم سراغ دارید که من جوابش رو به تحقیق خودتان و بررسی بیشتر می گذارم و آقا مهیار هم که نمونه خیلی ساده ای از این سیستم رو مثال زدند . البته ایده سیستم اقا مهیار براحتی دزدیده می شود ، مگر برند شده باشد.
استارباکس هم که سبحان مثال زدند و همچنیین فروشگاه های زنجیره ای وال مارت و همچنین مک دونالد نمونه کاملی از کسب وکارهای کوچک سیستماتیک هستند .

یک نکته دیگر هم برای اینکه ذهن دوستان بازتر شود بگویم :
بینید ما دونوع سیستم کسب وکار داریم
1- سیستم کسب وکار ساده کوچک تکثیر شونده
2- سیستم کسب وکار بزرگ پیچیده متمرکز

در نوع اول: کسب وکارهایی کوچک با اجرای پیش نویس های اولیه و سازمان بندی شده و برند سازی به شعبه هایی کوچک تکثیر پذیر در بسیاری از نقاط دنیا تبدیل می شوند . خاصیت این سیستم ها تکثیر راحت و آسان آن است .

نوع دوم : سیستم هایی هستند بر پایه تولیدات متمرکز و ارائه خدمات تخصصی که خود یک سیستم پیچیده متمرکز هستند .

دولت ها - جوامع - ادارات - شرکتهای فوق العاده بزرگ نظیر یاهو که خود یک سیستم بزرگ متمرکز است که قابلیت جاری شدن خدماتش در همه دنیا وجود دارد ، اماشما هیچ شعبه یاهو را در دنیا نمی بینید ، فقط مراکز خدمت رسانی او در دیگر نقاط فعال است . البته نه اینکه این سیستم ها قابلیت تکثیر نداشته باشند ، بلکه هزینه ها جوابگو نیست و یا نوع فعالیت قابل تکثیر نیست و یا مشکلات سیاسی و اقتصادی و انسانی این قابلیت را از آنها سلب می کند .
مثلاً می توان مانند ناسا شرکت های دیگری را بنا کرد ، اما نمی توان به تمام دنیا تعمیم داد .

شاید سیستم های نوع دوم از لحاظ درآمدی و گردش مالی با سیستم های نوع اول قابل قیاس نباشند ، اما مقصود ما از سیستم سازی کسب وکار ، نوع اول است .چون در شروع توانایی کمی از لحاظ منابع وجود دارد ، باید از این نوع سیستم شروع به گسترش کرد تا درآینده بتوانیم انشاءالله سیستم های بزرگ جهانی بنا کنیم .

جناب رضایی بنظرتون چه اشکالی داره که یک کسب وکار نسبتا بزرگ یا انحصاری و جدید راه بیندازیم که اساسا نیازی به تکثیر شدن نداشته باشد و سپس تمامی مسئولیتهای اونو به افراد متخصص واگذار کنیم ؟
در اینصورت کسب و کار درآمد خوبی خواهد داشت و این درآمد بدون حضور ما به راحتی بدست خواهد آمد.
اینطور نیست ؟
فکر میکنم مشاغلی که جزو سیستم های کسب و کار کوچک و ساده هستند و در دسته بندی آقای رضایی قابلیت تکثیر شدن هم دارند بدلیل راحتیه کار به آسانی توسط افراد دیگر کپی شده و ایده دزدیده میشود ولی اگر شخصی کاری با یک تخصص خاص بزند هر کسی توانایی اینو نداره که کپی کاری کنه...

بعنوان مثال همه میدونیم مشاغلی مثل : سوپر مارکت ،آژانس ، فست فود ، بوتیک و .... براحتی کپی میشن و اشباع هم شدن چون هیچ هنری در راه اندازی این شغل لازم نیست!
ولی شغلهایی که تخصصی هستند کمتر در معرض کپی شدن قرار می گیرن.
(10-22-2013 12:27 AM)hamid.h نوشته شده توسط: [ -> ][quote='ahmad rezaee' pid='112497' dateline='1382363985']
حمید آقای عزیز در قسمت قبلی سوالی را پرسیدید که آیا سیستم بدون تخصص خاص هم سراغ دارید که من جوابش رو به تحقیق خودتان و بررسی بیشتر می گذارم و آقا مهیار هم که نمونه خیلی ساده ای از این سیستم رو مثال زدند . البته ایده سیستم اقا مهیار براحتی دزدیده می شود ، مگر برند شده باشد.
استارباکس هم که سبحان مثال زدند و همچنیین فروشگاه های زنجیره ای وال مارت و همچنین مک دونالد نمونه کاملی از کسب وکارهای کوچک سیستماتیک هستند .

یک نکته دیگر هم برای اینکه ذهن دوستان بازتر شود بگویم :
بینید ما دونوع سیستم کسب وکار داریم
1- سیستم کسب وکار ساده کوچک تکثیر شونده
2- سیستم کسب وکار بزرگ پیچیده متمرکز

در نوع اول: کسب وکارهایی کوچک با اجرای پیش نویس های اولیه و سازمان بندی شده و برند سازی به شعبه هایی کوچک تکثیر پذیر در بسیاری از نقاط دنیا تبدیل می شوند . خاصیت این سیستم ها تکثیر راحت و آسان آن است .

نوع دوم : سیستم هایی هستند بر پایه تولیدات متمرکز و ارائه خدمات تخصصی که خود یک سیستم پیچیده متمرکز هستند .

دولت ها - جوامع - ادارات - شرکتهای فوق العاده بزرگ نظیر یاهو که خود یک سیستم بزرگ متمرکز است که قابلیت جاری شدن خدماتش در همه دنیا وجود دارد ، اماشما هیچ شعبه یاهو را در دنیا نمی بینید ، فقط مراکز خدمت رسانی او در دیگر نقاط فعال است . البته نه اینکه این سیستم ها قابلیت تکثیر نداشته باشند ، بلکه هزینه ها جوابگو نیست و یا نوع فعالیت قابل تکثیر نیست و یا مشکلات سیاسی و اقتصادی و انسانی این قابلیت را از آنها سلب می کند .
مثلاً می توان مانند ناسا شرکت های دیگری را بنا کرد ، اما نمی توان به تمام دنیا تعمیم داد .

شاید سیستم های نوع دوم از لحاظ درآمدی و گردش مالی با سیستم های نوع اول قابل قیاس نباشند ، اما مقصود ما از سیستم سازی کسب وکار ، نوع اول است .چون در شروع توانایی کمی از لحاظ منابع وجود دارد ، باید از این نوع سیستم شروع به گسترش کرد تا درآینده بتوانیم انشاءالله سیستم های بزرگ جهانی بنا کنیم .

جناب رضایی بنظرتون چه اشکالی داره که یک کسب وکار نسبتا بزرگ یا انحصاری و جدید راه بیندازیم که اساسا نیازی به تکثیر شدن نداشته باشد و سپس تمامی مسئولیتهای اونو به افراد متخصص واگذار کنیم ؟
در اینصورت کسب و کار درآمد خوبی خواهد داشت و این درآمد بدون حضور ما به راحتی بدست خواهد آمد.
اینطور نیست ؟

بله امکان پذیر هست ، اما برای چه طیفی از افراد؟
ببینید ، یکی از شاخصه های سیستم های موفق ، بازگشت سرمایه و سود آوری در بازه زمانی مشخص است .
خیلی از دوستان ایده های خیلی بزرگ دارند، اما واقعاً چرا امکان عملی کردن و یا موفق آمیز شدن آنها وجود ندارد ، چون زمان بازدهی را در نظر نمی گیرند .
بله می توان سیستمهای بزرگ را راه انداخت ، اما در ابتدا زمانگیر ، سرمایه بر ، ریسک آورتر وهمچنین در ادامه واگذاری آن سخت تر خواهد بود ، چون بحث نظارت آن سخت تر خواهد بود .

به هر حال ساختن یک برج مسکونی برای هر کسی امکان پذیر نیست ، اما می توان سریع تر تعداد 60 خانه کوچک را پس از بهره وری هر کدام ایجاد کرد و همچنین سود آوری آن سریع تر و گردش سرمایه اش بالاتر است .
بهتر است بجای اینکه یک حلقه بسیار بزرگ و قوی داشته باشیم ، تعداد زیادی از حلقه های کوچک بهم پیوسته درست کنیم .
البته ایجاد سیستم بزرگ در عهده تواناییهای بزرگ است و اگر به شرح حال ثروتمندان توجه کنید ، خیلی از آنها نظیر کارلوس اسلیم از سلسله کارهای کوچک بدین جایگاه رسیده اند .

من توصیه می کنم دلایل موفقیت فروشگاه های زنجیره ای وال مارت را حتماً مطالعه بفرمایید.
لطفاً کلیک کنید

ما در ادامه تاپیک ، راه و روش سیستم سازی را به کمک هم یاد خواهیم گرفت ، و هر کس می تواند از زاویه ای به برپایی سیستم خودش بپردازد .

(10-22-2013 12:44 AM)hamid.h نوشته شده توسط: [ -> ]فکر میکنم مشاغلی که جزو سیستم های کسب و کار کوچک و ساده هستند و در دسته بندی آقای رضایی قابلیت تکثیر شدن هم دارند بدلیل راحتیه کار به آسانی توسط افراد دیگر کپی شده و ایده دزدیده میشود ولی اگر شخصی کاری با یک تخصص خاص بزند هر کسی توانایی اینو نداره که کپی کاری کنه...

بعنوان مثال همه میدونیم مشاغلی مثل : سوپر مارکت ،آژانس ، فست فود ، بوتیک و .... براحتی کپی میشن و اشباع هم شدن چون هیچ هنری در راه اندازی این شغل لازم نیست!
ولی شغلهایی که تخصصی هستند کمتر در معرض کپی شدن قرار می گیرن.

من فکر می کنم اگر راه را درست برویم چنین چیزی به سختی اتفاق می افتد ، چون وفاداری مشتریان به شما وجود دارد.

می توان گفت در ایران هر ساله تعداد زیادی کسب وکار جدید بوجود می آیند ، در آمریکا تعداد 800 هزار در سال است و به سال پنجم نکشیده ، 95 درصد آنها از بین می روند ، اما در روال سیستم های اصولی ( فرانچایز ) تقریباً 95 درصد کسب وکارها موفق هستند .
این تفاوت فاحش در نوع ایجاد کسب وکار است .
به همان نسبت که ایده ها ممکن است دزدیده شوند ، به نسبت بسیار بیشتر ، مشتریان جدید جذب شما می شوند .

مسئله مهم ایجاد سیستم درست و گسترش و بالا بردن سرمایه در گردش وسودآوری است .
کیوساکی می گوید ، وقتی مراجعین درباره ایده خود با من صحبت می کردند که ایده بسیار بزرگی دارند و از من می خواستند در کار انها مشارکت کنم ، به آنها می گفتم ، آیا خیلی از شما می توانید ، همبرگری مانند مک دونالد درست کنید ؟
بسیار از جوابها بله بود ، اما وقتی می پرسیدم ، آیا می توانید ، سیستم فروشی مانند مک دونالد در جهان راه اندازی کنید ،همه به فکر فرو می رفتند و خاموش می شدند .

من چند روز پیش شعبه دیگری از آبمیوه فروشی سجاد را در یکی از خیابانهای خوب مشهد در دست افتتاح دیدم ، با همان طراحی و همان رنگ بندی و تابلو ، و عجیب بود که دیروز در روزهای اول افتتاح ، بقدری شلوغ بود که مردم صف کشیده بودند .
رموزی در این نکته ها هست که فقط بر افراد با هوش مالی بالا کشف می شود !!!!!!!!!!!

البته بسیار سیستم های تخصصی هستند که به خوبی کار می کنند ، شما سیستم فروش بانک عکس SUTTERSTOCK .COM که بزرگترین سایت فروش عکس در جهان است را مشاهده کنید که چه سود آوری بالایی دارد و یا سایت های فروش آمازون و EBAY .
به هر حال شخص ایجاد کننده ، امور را واگذار کرده است ، و با اینکه سایتهای مشابه ان بسیار زیاد است به چنین جایگاهی نرسیده اند .

اگر بتوانید نیازهای یک سیستم تخصصی ، با ایده خاص را در کمترین زمان ممکن به سود آوری برسانید که ایده ال است .
تمام بحث ما بر سر نحوه اجرای سیستم است که به اسانی بتوان آن را کامل کرد و به سود دهی رساند . حالا توانیی خیلی از افراد در اینست که کارخانجات عظیمی را در کسر کمتر از یکسال راه اندازی کنند و شرکت های هواپیمایی را با کمترین زحمت به سود آوری برسانند ، خب اینکه فوق العاده است .
اما فکر اینکه ا دزدیه شدن کارتان شما شکست بخورید ، اصلاً جای نگرانی نیست ............
برای راه اندازی سیستم ، ذهن ثروت ساز نیازه ؟
یعنی باید اول سعی کنیم که با بالا بردن هوش مالی ذهنمون رو تغییر بدیم و ثروتمند کنیم یا صرفا با رعایت مراحلی که در تاپیک سیستم سازی گفتید میتونیم سیستممون رو راه اندازی کنیم ؟
(10-22-2013 08:37 PM)3ObHaN نوشته شده توسط: [ -> ]برای راه اندازی سیستم ، ذهن ثروت ساز نیازه ؟
یعنی باید اول سعی کنیم که با بالا بردن هوش مالی ذهنمون رو تغییر بدیم و ثروتمند کنیم یا صرفا با رعایت مراحلی که در تاپیک سیستم سازی گفتید میتونیم سیستممون رو راه اندازی کنیم ؟

سیستم مانند یک ماشین مکانیکی است .هوش مالی را باید شما به ان تزریق کنید .
حس و عواطف را شما باید برای آن تعریف کنید.اینکه درفروشگاه و سیستم شما چه چیزی اولویت داشته باشد را شما باید به عنوان چشم انداز در نظر بگیرید .

و جالب اینکه قبل از ایجاد سیستم این اهداف و چشم انداز و هوش مالی شماست که به سیستم شما مسیر پولساری می دهد .

بچه ها از بعضی استادان بزرگ انجمن خبری نیست
استاد حمزه
استاد کاظمی
.......

دعوتنامـه بفرستید
من یه نوع سیستم متعارف و نسبتا جدید رو می تونم مثال بزنم و اونم شرکتهای خدمات خانگی،شرکتها و اداریه
این نوع مشاغل معمولا از چند بخش برای ارائه خدمات تشکیل می شن که می تونه شامل اسباب کشی که چند کارگر اون رو انجام میدن
قالیشویی...تمیز کردن منازل و اداره جات،خرید برای منزل و ارسال آن توسط پیک موتوری و خدمات مشابه

سیستم کار هم به این صورته که مردم برای انجام یکی از امور بالا به این شرکتها زنگ می زنند و اونها هم کارگر مربوط رو راهی می کنن.مردم با اون شرکت تسویه می کنن و اونها هم یه درصدی رو به کارگرها یا مرکز قالیشویی و راننده و ... میدن.

در این بین صاحب شرکت بدون اینکه خودش کاری انجام بده با داشتن فقط یه مددکار در محل کار می تونه سرویس خدمات خانگی رو بده

فقط مشکل این طرح اینه که هنوز در بین مردم زیاد جا نیفتاده و تو شهرستان ها کمی سخت تر جا میفته
جناب رضایی بزرگوار بسیار سپاسگزارم
حقیقتا فرمایشات حضرتعالی دلگرم کننده ست. ممنونم که به بچه ها امید میدین...

تا جایی که تو خاطرمه شما چند نمونه از سیستم های کسب و کار شهر مشهد رو که به سود دهی بالایی رسیدند نام بردید مثل : آبمیوه سجاد ، آب انار ملس و ...
بنظرم نمونه ی موفق دیگر در مشهد کباب ترکی دیزین ترک (میدان احمد آباد) باشد
واقعا بدون اغراق تو کباب ترکی های مشهد تکه!
هیچ وقت هم جای پا نیست. اگر توجه کرده باشید رئیسش هر چند ساعت یکبار میاد دستاشم توجیبشه یه راهی میره یه دوری میزنه تو مغازه و میره...

نمونه دیگری هست کیف و کفش " پام پات ". من 3 شعبه دیدم ازش ولی احتمالا بیشتر باشه. در تمام موقع سال که بقیه کفش فروشی ها خلوته توی این فروشگاه از بس شلوغه جا نمیشی تو مغازه !
آدم کیف میکنه واقعا...36

آقای رضایی راستش بنده یک ایده مثل همین کسب و کارها که چندین شعبه دارند دارم و تهیه منابع آن هم آسان است
ولی
شخصا هیچ گونه تخصصی در آن ندارم...
نظرتان چیست ؟
آیا کاری که میخواهیم شروع کنیم بایستی خودمان در آن رابطه از ابتدا متخصص بوده و آشنایی کامل از مراحل تولید داشته باشیم ؟
با تشکر
اقای رضایی منم یه سوال دارم
شما میگید یکی از نکات مهم برای سیستم سازی پولساز ، قابلیت برون سپاری سریع و استفاده از نیروهای ساده با کمترین میزان اموزش در سیستم است .

اما هر سیستمی ، حداقل به یک نیروی متخصص جهت مدیریت نیاز داره ، منابع انسانی متخصص رو چطور میتونیم تامین کنیم ؟

مثال :
شما یه رستوران سنتی رو که سیستم سازی شده در نظر بگیر .
رستوران اول ، با کیفیت بسیار بالا و آشپزی بسیار با تجربه به عنوان سرآشپز ( مدیر) اداره میشه .
همین امر سبب میشه که منابع مالی تامین بشه .
بعد از تامین منابع مالی برای گسترش طرح، ما وارد بحث سیستم میشیم و به فکر تکثیر رستوران ها ، برنامه ریزی و ریختن پلن برای رسیدن به اهداف استراتیژیک و برنامه ریزی برای تحقق استراتیژی های بازاریابی ، استراتژی سیستم ، استراتیژی انسانی و غیره می افتیم.
اما این وسط یه نکته مهم وجود داره و اون آشپزه ( نیروی متخصص ) . یه آشپز خوب فقط میتونه توی یک رستوران کار کنه .
حتی اگر ما بیایم و پلنی بریزیم که کل رستوران های شهر رو پوشش بده ، بقیه شهر ها و استان ها رو چیکار کنیم ؟
رمز موفقیت خیلی از سیستم ها مثل مک دونالد ، نگه داشتن کیفیت و طعم در یک سطح در کل دنیاست .
همونجوری که میدونید ، سیب زمینی سرخ کرده ای که در مک دونالد واشنگتن سرو میشه هیچ تفاوتی با سیب زمینی سرو شده در گینه ی نو نداره Yosef.gif

الان سوال من اینه ، سیستم های کوچک ، معمولا نیاز به استخدام حداقل یک نفر مدیر داره ، یه فرد خویش فرما داره که تو کارش مهارت داره ( طبق گفته رابرت کیوساکی ) با ویژگی های افراد خویش فرما هم اشنایی داریم . پس اون ها مهارت های خودشون رو به سایر آشپز ها ( نیرو های دیگه ) ، انتقال نمی دن . هر آشپزی ( حتی اشپز های درجه یک و تاپ ) شیوه ها و فوت و فن های خاص خودش رو تو پخت داره که سبب میشه طعم غذا ها متفاوت بشه .

چطور میتونیم منابع انسانی متخصص رو تامین کنیم ؟

پ.ن : منظور من از اشپز صرفا یک مثال بود ، خیلی از حرفه ها هستن که نیاز به نیروی تخصصی برای مدیریت شعب دارن .
بله آقا سبحان اینم خیلی مساله مهمیه...
ممنونم که اشاره کردید ولی منظور من چیزه دیگه ای بود
بعنوان مثال همین رستورانی که آقا سبحان فرمودند رو اگه در نظر بگیریم
آیا کسی که بخواد رستوران سنتی با چند شعبه یا یک شعبه بزنه نباید حداقل خودش با نحوه طبخ غذاها ، مواد اولیه شون و کلا آشپزی آشنایی دادشته باشه ؟
اگه فرد موسس سابقه کاری در این زمینه نداشته باشه میتونه با استخدام متخصص کار رو شروع کنه؟ مثلا از همین اول بره یه سرآشپز حرفه ای بیاره و بهش بگه خودت شاگردا و آشپزایی که فک میکنی کارشون خوبه و میتونین با هم همکاری خوبی داشته باشین پیدا و استخدام کن...
میشه ؟
صفحه ها: 1 2 3 4 5 6
لینک مرجع