بهترین زمان خوردن میوه چه زمانی است؟
بسیار مهم است که بدانیم چگونه و چه وقت باید میوه بخوریم و یا این که راه صحیح خوردن میوهها چیست؟
به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
میوهها را بعد از خوردن غذا میل نکنید، کارشناسان تغذیه بر این باورند که میوهها باید زمانی خورده شوند که معده خالی است.
اگر میوهها را بعد از خوردن غذا میل کنید، نقش مهمی در مسموم کردن سیستم بدنتان خواهند داشت، در این حالت بدنتان با مقدار زیادی انرژی روبرو میشود که این انرژی به جای مفید بودن باعث از دست دادن وزن و کاهش قدرت برای انجام دیگر فعالیتهای زندگی میشود..
در این بین همه غذا فاسد شده، تخمیر میشود و به اسید تبدیل میشود و به محض اینکه درون معده، میوه با غذا و آنزیمهای گوارشی تماس پیدا میکند، همه حجم غذا شروع به ازبین رفتن و فاسد شدن میکند ..
از خوردن میوههای پخته شده بپرهیزید
زمانی که نیاز دارید آب میوه بنوشید فقط آب میوه تازه بنوشید نه آب میوه کنسروها. حتی آب میوههایی که بسیار غلیظ هستند را ننوشید.
میوههای پخته شده را نخورید چرا که هرگز ماده مغذی میوهها را دریافت نخواهید کرد تنها مزهشان را دریافت میکنید.
به خاطر داشته باشید که پختن میوه، تمام ویتامینها را از بین میبرد اما به هرحال خوردن میوه کامل بهتر از نوشیدن آب آن است.
اگر باید آب میوه بنوشید طوری بنوشید که دهانتان پر شود و آن را آرام آرام فرو دهید، چرا که باید اجازه دهید که آب میوه با بزاق دهانتان قبل از فرو دادن آن کاملا ترکیب شود.
میتوانید برای پاکسازی بدنتان 3 روز روزه میوه بگیرید. به مدت 3 روز فقط میوه بخورید و در آخر متعجب میشوید از اینکه دوستانتان به شما میگویند که چقدر پوستتان درخشان و صاف شده است.
آنچه درباره شیر موز باید بدانید
این موضوع زمانی دردسرساز می شود که دستگاه های آبمیوه گیری و شکر افزوده شده به این نوشیدنی حاوی بار میکروبی بالایی باشد. پس شیرموز را به صورت بهداشتی و خانگی تهیه و بلافاصله نوش جان کنید.
شیرموز و شیرنارگیل نوشیدنیهای دلچسب و گوارایی است که اگر به خوبی با ذرات ریز یخ مخلوط شده باشد، نوشیدن اولین جرعه آن در این روزهای گرم جگرتان را حال میآورد و اگر زیاد شیرین نباشد تشنگیتان را رفع میکند.
اما چرا می گوییم بار میکروبی شیرموز بالاست و نباید بیش از یک روز نگهداری شود و چرا بیشتر شیرنارگیل های موجود در بازار حاوی اسانس است؟
شیرموز در یخچال هم فاسد می شود
شیرموز یکی از نوشیدنی های محبوب مردم ژاپن و کره است و یک میان وعده مغذی و مناسب برای کودکان محسوب می شود، اما احتمال فسادپذیری آن بالاست. چرا؟
اگرچه بخش خوراکی موز در پوسته خارجی آن حفظ می شود و همچون میوه های بوته ای در تماس مستقیم با خاک و کود نیست، اما اگر پوست موز شسته نشود و دستان نه چندان تمیز کارگران هم با پوسته آلوده این میوه در تماس باشد در زمان پوست گیری، آلودگی های ثانویه به بخش خوراکی موز نفوذ کرده و بافت گوشتی آن را آلوده می کند.
وقتی هم که این میوه با شیر که یک نوشیدنی مغذی است ترکیب شود محیط مناسبی برای تغذیه و رشد باکتری ها به وجود می آید. متاسفانه این باکتری ها سرما دوست بوده و در دمای سرد یخچال قدرت رشد داشته و در روند تکثیر خود در طولانی مدت (بیش از یک روز) سمی بیماری زا ترشح می کند.
این موضوع زمانی دردسرساز می شود که دستگاه های آبمیوه گیری و شکر افزوده شده به این نوشیدنی حاوی بار میکروبی بالایی باشد. پس شیرموز را به صورت بهداشتی و خانگی تهیه و بلافاصله نوش جان کنید.
چربی شیرنارگیل بالاست
برخلاف تصور عامه برای تهیه شیرنارگیل از شیره یا همان آب داخل نارگیل استفاده نمی شود. هم اکنون این محصول را به دو روش تهیه می کنند؛ در یک روش اسانس نارگیل را با شیر و شکر و البته مقداری نشاسته برای افزایش غلظت و مشتری پسندی آن مخلوط کرده و شیری با طعم نارگیل به دست می آید.
بیشتر شیرنارگیل های صنعتی و تهیه شده در آبمیوه گیری ها از این نوع است، ولی در روش دوم شیر و شکر را با نارگیل خرد شده مخلوط کرده و اغلب به صورت خانگی تهیه می شود، اما چرا شیرنارگیل بدون اسانس کمتر تولید می شود؟ پودر نارگیل بافت سفتی دارد و به دلیل آن که به سختی با شیر مخلوط می شود طعم و مزه آن مثل شیرهای اسانس دار، قوی و دلچسب نیست.
البته این را هم بدانید نارگیل در مقایسه با سایر میوه ها از نظر تغذیه ای خواص چندانی ندارد و مهم تر آن که به دلیل دارا بودن میزان بالای اسیدهای چرب اشباع مصرف آن برای مبتلایان به پرفشاری خون و ناراحتی قلبی و کسانی که کلسترول بالایی دارند، توصیه نمی شود.
روغن موجود در نارگیل به دلیل آن که خصوصیات روغن جامد حیوانی را دارد اغلب در صنعت برای تهیه سوهان، پیراشکی، بیسکویت، شکلات و برخی دسرها استفاده می شود. شیره نارگیل هم چربی بالایی دارد و نصف فنجان آن حدود 200 کالری انرژی تولید می کند.
لازم است بدانید شیرموز و شیرنارگیل هر دو به دلیل دارا بودن طبع گرم برای افراد با مزاج حرارتی زیان آور بوده و در صورتی که با نشاسته و شکر زیاد مخلوط شود کالری آن چند برابر می شود. افزودن نشاسته به این نوع نوشیدنی ها تقلب محسوب می شود.
6 دلیل جدی برای خوردن پیاز/حتما بخوانید
پیاز از قدیمیترین سبزیهایی است که بشر استفاده میکند. از این سبزی نهتنها برای طعم دادن به غذا، بلکه حتی برای بسیاری حکم طلا داشته و آن را در داد و ستدهایشان به کار میبردهاند...
ارزشی که قدیما برای پیاز قائل بودند، بیدلیل نیست زیرا تحقیقات گسترده پژوهشگران در دهه اخیر از حقایق جالبی در این زمینه پرده برداشته است. اگر از افرادی هستید که علاقهای به مصرف پیاز ندارند، حتما این مطلب را بخوانید.
1 - پیاز ضدانعقاد است
پیاز قرمز میتواند به حفظ کلسترول خوب کمک و از ابتلا به بیماریهای قلبی پیشگیری کند. محققان با انجام مطالعاتی روی حیوانات متوجه شدند مصرف پیاز قرمز بعد از 8 هفته میتواند میزان کلسترول بد را در بدن به میزان 20 درصد کاهش دهد اما در همین دوره زمانی، هیچ تغییری در میزان کلسترولهای خوب بدن به وجود نمیآورد. طبق نتایج تحقیقاتی که در سال 2012 در مجله Clinical investigation منتشر شد، فلاونوئیدی به نام روتین که به وفور در خانواده پیازها و سیب وجود دارد، از تشکیل لختههای خونی در عروق پیشگیری میکند. در حقیقت، تشکیل فیبرین در سیاهرگها و تجمع پلاکتها در سرخرگها از عوامل بروز لختههای خونی و سکته است که این ترکیب مانع ساخت آن میشود.
2 - پیاز ضد سرطان است
محققان دانشگاه کورنل بعد از مطالعه تاثیر پیاز بر رشد سلولی و تخریب رادیکالهای آزاد، در سال 2004 اعلام کردند موسیر و انواع پیاز به دلیل خواص آنتیاکسیدانی برجسته، تاثیر ویژهای بر کاهش پیشرفت سرطان کبد دارند و از رشد سلولهای سرطانی پیشگیری میکنند. طبق تحقیقات دیگر دانشمندان، مصرف منظم پیاز به میزان 2 بار در هفته، بهطور واضح خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کم میکند. پیاز سرشار از فلاونوییدهاست و از رشد تومورها جلوگیری و سلولهای روده بزرگ را از آسیب حفظ میکند. پختن گوشت با پیاز نیز میتواند به کاهش مواد سرطانزایی که هنگام پخت گوشت در حرارت ایجاد میشوند، کمک کند.
3 - پیاز خونساز است
اسیدفولیک یا ویتامین 9 B یکی از ترکیبهای مورد نیاز مغز و تضمینکننده سلامت روان و احساس افراد است. 125 میلیلیتر یا نصف پیمانه آبپیاز میتواند 9 درصد از نیاز روزانه بدن به اسیدفولیک را برطرف کند بنابراین عادت به خوردن پیاز به تامین نیاز بدن به اسید فولیک کمک میکند.
4 - پیاز استخوانساز است
طبق تحقیقات پژوهشگران دانشکده پزشکی جنوب کالیفرنیا که مشروح آن در سال 2009 منتشر شد، تراکم استخوانها در زنانی که روزی یک پیاز مصرف میکنند، 5 درصد بیش از زنانی است که یک بار در ماه پیاز میخورند. از سوی دیگر، در زنانی که مرتب پیاز مصرف میکنند در مقایسه با زنانی که پیاز نمیخورند، احتمال شکستگی لگن 20 درصد کاهش مییابد. بنابراین به خانمها توصیه میشود برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان، خوردن پیاز را به یکی از عادتهای غذایی خود تبدیل کنند.
5 - پیاز ضددرد است
براساس تحقیقی کلینیکی که در سال 1990 در داکوتای شمالی انجام شد، زنانی که رژیمغذایی غنی از منگنز دارند، کمتر دچار علایم نشانگان قبل از قاعدگی مثل دردهای شکمی یا بدخلقی میشوند زیرا پیاز یکی از منابع خوب منگنز به شمار میرود و این ماده معدنی مانند یک ضددرد عمل میکند.
6 - پیاز ضدفشارخون است
پیاز مانند سیب منبع بسیار خوب نوعی آنتیاکسیدان به نام کرکتین است. تحقیقات پژوهشگران که نتایج آن در سال 2007 منتشر شد، نشان داد کرکتین تاثیر ویژهای بر کاهش فشارخون دارد و از تخریب دیواره عروق پیشگیری میکند و به این ترتیب خطر بروز بیماریهای قلبی- عروقی را کاهش میدهد.
چگونه پیاز بیشتری بخوریم؟
پیاز را به صورت خام یا پخته میتوانید مصرف کنید ولی یادتان باشد که پیاز خام آنتیاکسیدانهای بیشتری دارد. البته پخت و پز میزان آنتیاکسیدانهای این ماده غذایی را فقط کمی کاهش میدهد.
توصیه میکنیم از پیاز خام برای تهیه انواع سالاد استفاده کنید. البته پیاز به تنهایی معجزه نمیکند. زمانی خواص این ماده غذایی بیشتر میشود که تغذیه سالم و متنوع حاوی انواع میوه و سبزیهای سرشار از آنتی اکسیدان داشته باشید. در بیشتر غذاها میتوانید از پیاز برای گرفتن بوی زحم استفاده کنید اما اگر میخواهید پیاز را بپزید یا سرخ کنید، از روغن زیاد استفاده نکنید. اگر هم علاقهای به پیاز پخته ندارید، میتوانید آن را ریز رنده یا از آب آن در غذاها استفاده کنید.
با این کار خود را به خاک می سپارید!
پشت میز نشینی باعث افزایش بروز بیماری های قلبی و چاقی های مفرط می شود.
اگر در طول روز و در محل کار خود به مدت طولانی پشت میز می نشینید باید بدانید تحقیقات ثابت کرده اند، احتمال مرگ در اثر بیماری های قلبی یا متابولیسمی در شما زیاد است. البته مرگ فقط در اثر این دو نوع بیماری نیست شاید امراض دیگری نیز از این پشت میز نشینی کشنده نصیبتان شود و شما را به خاک بسپارد.
تحقیقاتی که در یکی دو سال گذشته صورت گرفته، ثابت کرده اند رفتارهای پشت میز نشینی باعث افزایش بروز بیماری های قلبی و چاقی های مفرط می شود. این مساله حتی در افرادی که پس از کار ورزش می کنند نیز صادق است. کارمندی که حدود ۹ ساعت پشت میز می نشیند و فعالیت فیزیکی بسیار کمی در طول روز دارد، همیشه در معرض انواع بیماری ها است و متاسفانه بیشتر جامعه ما گرفتار این درد هستند.
محققان دانشگاه سیدنی در استرالیا با همکاری نروژی ها انجام دادند، رابطه میان نشستن زیاد، شاخص وزن سالم و مرگ را بین مردم بررسی کردند. در نتیجه این تحقیقات، آنها بیماران ۲۰ ساله نروژی را شناسایی و آنها را در مجموعه های زیر دسته بندی کردند: افرادی که بیشتر مواقع نشسته اند، در محل کار زیاد راه می روند، زیاد از جای خود بلند می شوند و راه می روند و در آخر آنهایی کارهای فیزیکی سنگین انجام می دهند.
شرکت کننده ها خودشان میزان تحرکشان در محل کار را بیان کردند. آنها به شاخص های وزنی سالم: ۱۸٫۵ < تا ۲۵ کیلوگرم/مترمربع – اضافه وزن: ۲۵ < تا ۳۰ کیلوگرم/مترمربع و بیماری چاقی: ۳۰ کیلوگرم/مترمربع یا بیشتر دسته بدی شدند. حدود ۳۰ درصد از شرکت کننده ها مشاغلی داشتند که به واسطه آن بیشتر زمان خود را روی صندلی نشسته بودند.
بیشتر دلیل افزایش مرگ و میر به دلیل افزایش وزن افراد از حد نرمال به اضافه وزن و بیماری چاقی است. این مساله در مورد بیماری های قلبی و عروقی نیز مصداق دارد.
با توجه به شاخص سلامت وزنی افراد و آیتم های دیگر همچون ورزش های سنگین و سبک، تحصیلات، سلامت عمومی، سیگاری بودن یا نبودن و بیماری های قلبی یا عروقی، باید بدانید مشاغل اداری که کارمند مجبور است ساعت های طولانی را پشت میز و بی تحرک باقی بماند، بسیار بیشتر از مشاغل دیگر که با حرکت و فعالیت فیزیکی همراه است باعث مرگ و میر افراد می شود.
بیشتر تهدیدات مرگی در نتیجه اضافه وزن هایی است که به نوع فعالیت و شغل فرد بستگی دارد. به طور مثال، فردی که شغل پرتحرکی دارد ۲۷ درصد کمتر از فردی که مدام روی صندلی نشسته است دچار خطر مرگ است. در این تحقیقات مشخص شد، خطرات قلبی-عروقی میان شرکت کننده هایی که اضافه وزن داشتند حدود یکسوم و میان افراد بسیار چاقی که زیاد راه می رفتند و از جای خود بلند می شدند حدود ۴۵ درصد کمتر بود.
نتیجه این تحقیقات این است که:
۱- کاهش میزان نشستن های طولانی پشت میز برای افراد چاق یا آنهایی که دچار بیماری چاقی مفرط هستند بسیار لازم است زیرا احتمال مرگ این افراد بیشتر از بقیه است.
۲- آنهایی که مشاغل ایستاده دارند بسیار کمتر از آنهایی که همیشه نشسته اند در خطر مرگ قرار دارند.
۳- اگر مجبور به نشستن های طولانی هستید، هر یک ساعت یک بار بلند شوید و دور اتاق یا تا حیاط قدم بزنید. بلند شدن و تحرک داشتن باعث می شود تا عضله های شما انرژی های خود را مصرف کنند.
معجزه رزماری
گیاه معطر رزماری بعنوان چاشنی در غذاهای مختلف شامل انواع سوپها، سسها و خورشها استفاده میشود.
در مورد کاربردهای پزشکی مفید و بیشمار این گیاه که برگهایی سوزنی شکل با گلهایی صورتی، آبی یا بنفش رنگ دارد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
پیشگیری از سرطان: گروهی از ترکیبهای موجود در رزماری خاصیت ضد سرطانی دارند که در مطالعات مختلف تاثیر آن روی سرطانهای پستان، پروستات، پوست و روده بزرگ مشاهده شده است.
تقویت حافظه: رزماری مدتها است که به دلیل ویژگی تقویت حافظه شناخته شده است. بررسیها نشان میدهد این گیاه دارای «اسید کارنوسیک» است که در حفظ سلامت اعصاب و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر موثر است. همچنین بوییدن این گیاه در تقویت حافظه نقش دارد.
تقویت روحیه: محققان معتقدند بوییدن رزماری علاوه بر تقویت حافظه در بهبود خلق و خو د افزایش روحیه مثبت در افراد نیز تاثیرگذار است.
کمک به درمان میگرن: در طول قرنهای گذشته رزماری به عنوان درمان طبیعی میگرن شناخته شده است. افراد مبتلا به سردردهای میگرنی میتوانند مقداری رزماری را در آب بجوشانند سپس با آن بخور دهند.
تسکین درد: رزماری نه تنها برای درد میگرن موثر است بلکه روغن این گیاه میتواند به عنوان درمانی طبیعی برای بهبود دردهای التهابی مفاصل و دردهای عضلانی مورد استفاده قرار گیرد.
کاهش التهاب: رزماری دارای دو عنصر ضد التهابی یعنی «اسید کارنوسیک» و «کارنوسل» است. این دو عنصر برای COX-2 که آنزیم ایجاد کننده درد و التهاب در بدن است نقش بازدارنده را بازی میکنند.
تقویت سیستم ایمنی: مصرف این گیاه به دلیل دارا بودن خاصیت آنتیاکسیدانی بالا و ضد التهابی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
کمک به هضم غذا: رزماری اغلب برای درمان مشکلات گوارشی همچون بهم خوردگی معده، سوء هاضمه و یبوست و مشکلات گوارشی دیگر مورد استفاده قرار گیرد.
کمک به رشد مو: گیاه رزماری همچنین موجب تحریک ریشه مو و رشد آن میشود. بررسیها نشان میدهد افرادی که دچار ریزش مو هستند، میتوانند مقداری افشرده این گیاه را روی پوست سر بمالند و سپس سرشان را ماساژ دهند.
کمک به گردش خون: مصرف روغن گیاه رزماری به عنوان درمانی طبیعی برای افرادی که گردش خون ضعیف دارند، توصیه میشود هرچند تاکنون هیچ مطالعه علمی برای تایید این تاثیر رزماری انجام نشده است.
بهبود بوی دهان: گیاه رزماری شستوشو دهنده طبیعی دهان محسوب میشود. برای استفاده از این خاصیت رزماری، مقداری از آن را داخل آب گرم خیس کنید و پس از صاف کردن آن، مایع را داخل دهان شستوشو دهید.
ماءالشعیر تاثیری در درمان سنگ کلیه ندارد
با انجام فعالیت بدنی، تغذیه ی مناسب و استفاده از مایعات احتمال بروز سنگ کلیه را در خود کاهش دهید.
به گزارش بی باک، عباس بصیری متخصص کلیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: تغذیه ی نامناسب عوامل ژنتیکی و آب و هوا از عوامل مهم در بروز سنگ کلیه هستند.
وی ادامه داد: تغذیه نامناسب، استفاده از نمک به مقدار فراوان و پروتئین حیوانی می تواند در بروز سنگ کلیه موثر باشد.
بصیری تصریح کرد: کسانی که دچار فشار خون بالا و یا دیابت هستند بیشتر از سایر افراد مستعد ابتلا شدن به این بیماری هستند.
وی اظهار داشت: مصرف مایعات برای درمان سنگ کلیه بسیار مفید است به شرطی که این حاوی مواد قندی نباشد به عنوان مثال استفاده از ماء الشعیر و نوشابه ها نه تنها نمی توانند در درمان موثر باشند بلکه موجب بروز سنگ کلیه می شوند.
وی خاطرنشان کرد: کسانی که در معرض آب و هوایی خشک و تعریق زیاد هستند می بایست بیشتر مایعات مصرف نمایند تا دچار سنگ کلیه نشوند.
وی گفت: با انجام فعالیت بدنی مناسب، نوشیدن به میزان کافی و تغذیه ی مناسب می توانیم از بروز سنگ کلیه جلوگیری نمایند.
۱۱ کار پیرکننده
شکی نیست که پیری روندی اجتناب ناپذیر است، اما با رعایت نکاتی می توان از سن واقعی خود احساس رضایت بیشتری داشت و حتی احساس جوانی کرد. در این مطلب، متخصصان به شما یاد می دهند که چگونه احساس شادابی بیشتری داشته باشید و عادت هایی را که باعث می شود ظاهر شما پیرتر شود،…
شکی نیست که پیری روندی اجتناب ناپذیر است، اما با رعایت نکاتی می توان از سن واقعی خود احساس رضایت بیشتری داشت و حتی احساس جوانی کرد.
در این مطلب، متخصصان به شما یاد می دهند که چگونه احساس شادابی بیشتری داشته باشید و عادت هایی را که باعث می شود ظاهر شما پیرتر شود، کنار بگذارید.
۱- دیر خوابیدن: دیر خوابیدن و کمبود خواب باعث می شود شما ظاهر پیرتری پیدا کنید. کمبود خواب باعث ایجاد پف چشم و افتادگی و خستگی پلک های چشم می شود.
۲- کم تحرکی و ورزش نکردن: این عادت اشتباه را کنار بگذارید و روزانه ورزش کنید. ورزش میزان کورتیزول را کاهش می دهد و میزان تولید هورمون های مفید مانند تستوسترون را افزایش می دهد. علاوه بر آن فشار خون بالا را کنترل می کند و خلق و خو را بهبود می بخشد. روزانه ۳۰ دقیقه ورزش توصیه می شود.
۳- تمایل به خوراکی های شیرین: مصرف زیاد قند روند پیری قسمت های مختلف بدن را افزایش می دهد. مصرف قند زیاد نه تنها باعث افزایش وزن می شود، بلکه خطر بروز بیماری دیابت و حتی ناراحتی پوستی به ویژه آکنه و چین و چروک را افزایش می دهد.
هنگام مصرف قند، روندی به نام گلیکیشن (glycation) رخ می دهد. در این روند، قند در جریان خون به پروتئین ها می چسبد و مولکول های جدید به نام (AGES) ایجاد می کند که پوست را آسیب پذیر می کند. در صورت تمایل به خوردن شیرینی، از شکلات تلخ با قند پایین استفاده کنید.
خوابیدن به روی شکم و تماس پوست صورت با بالشت هایی از جنس کتان، کلاژن های پوست را می شکند و چین و چروک های دائمی به وجود می آورد
۴- سیگار کشیدن: هرچه زودتر، استعمال دخانیات را کنار بگذارید تا طول عمرتان افزایش یابد. نتایج تحقیقات نشان می دهد، افراد سیگاری که در ۳۵ سالگی سیگار را ترک می کنند نسبت به افرادی که سیگار کشیدن خود را ادامه می دهند، ۸ سال بیشتر عمر می کنند.
دود سیگار، باعث رهایی رادیکال های آزاد می شود و خطر بروز هر نوع بیماری از جمله سرطان، بیماری قلبی، اختلال مشاعر و مرگ زودرس را افزایش می دهد.
۵- مالیدن چشم: اگر می خواهید ظاهر جوانی داشته باشید، چشم های خود را نمالید، زیرا این امر به تدریج باعث شکسته شدن کلاژن و در نهایت چین و چروک و شکسته شدن مویرگ ها می شود.
برای تسکین درد چشم و التهاب، به جای مالیدن چشم می توانید دو کیسه چای سبز را پس از دم کردن چای و خنک شدن آن، به مدت ۱۰ دقیقه روی چشم بگذارید. استفاده از کرم های حاوی ویتامین K و D و رعایت یک برنامه غذایی معتدل موثر است.
۶- تغییر پی در پی وزن: با حفظ یک وزن مناسب جوان بمانید. کاهش و افزایش متوالی وزن، خطر بیماری قلبی و دیابت را افزایش می دهد.
خواب
۷- خوابیدن روی شکم: این طرز خوابیدن به پوست صورت آسیب می رساند. تماس پوست صورت با بالشت هایی از جنس کتان، کلاژن های پوست را می شکند و چین و چروک های دائمی به وجود می آورد.
بر اثر اختلال در گردش خون این قسمت از صورت که به سمت بالش قرار دارد، پوست قادر به بازسازی نیست.
لذابرای حفظ ظاهر جوان پوست به پشت یا پهلو بخوابید.
۸- کنترل نکردن استرس: استرس حاد با بیماری های متعددی ارتباط دارد؛ از جمله بیماری قلبی عروقی، آسم و اختلال خودایمنی، بنابراین با کاهش استرس می توانید از بروز این خطرات پیشگیری کنید.
۹- نداشتن برنامه غذایی سالم: خوردن هله هوله یا غذاهای آماده و سرشار از نمک، چربی و کلسترول به تسریع روند پیری و چاقی مفرط منجر می شود. با افزایش وزن، خطر بروز بیماری قلبی عروقی و دیابت نیز افزایش می یابد.
اجتناب از خوردن غذاهای آماده و رو آوردن به غذاهای سبوس دار خطر بروز بیماری ها را کاهش می دهد. اسید چرب امگا ۳ موجود در ماهی های چرب مانند سالمون و تن، گردو و دانه کتان، التهاب بدن را کاهش می دهد و در حفظ سلامت پوست نقش مهمی دارد.
سعی کنید بدی های دیگران را فراموش کنید و کینه ای نباشید؛ در غیر این صورت به تدریج احساس فرسودگی خواهید کرد
۱۰- نوشیدن ناکافی آب: افزایش میزان مصرف آب کلید جوانی است. آب برای حفظ رطوبت پوست و رسیدن ماده مغذی لازم به پوست مهم است. کمبود آب باعث خشکی، کشیدگی و پوسته پوسته شدن پوست می شود که به فرد ظاهری مسن می دهد. پوست خشک، حالت ارتجاعی کمتری دارد و به چین و چروک مستعدتر است.
۱۱- خصومت و دشمنی: سعی کنید بدی های دیگران را فراموش کنید و کینه ای نباشید؛ در غیر این صورت به تدریج احساس فرسودگی خواهید کرد. نتایج بررسی های متعدد، ارتباط بین بخشش و سلامت جسمی را نشان می دهد. نبخشیدن فعالیت عصبی را افزایش می دهد و باعث می شود کیفیت خواب شما پایین بیاید. کینه داشتن، استرس را افزایش می دهد. پس دیگران را ببخشید تا عمر طولانی تری داشته باشید.
11نکته برای افزایش قدرت مغز
بررسیهای یک محقق هلندی ازبرخی مطالعات نشان داده است که افراد مسن با ورزش آیروبیک قدرت مغزشان افزایش می یابد.
1. اسیدهای چرب امگا 3 که درمواد غذایی چون گردو،ماهی های چرب مانند ماهی آزاد و ساردین موجودند. این اسیدها به افزایش قدرت مناطقی از مغز که برخلق وخو نظارت دارند ، منجر می شوند.
2. عصارۀ زغال اخته، کرنبری و توت فرنگی یا آب انگور قدرت مغز را تقویت می کنند .
3. آرامش ،انضباط ذهنی ومراقبه کردن عملکرد مغزرا بهبود می بخشند وانسان را به سطوح بالاتر هوشیاری می رسانند.
4. به گفتۀ روانشناسان دانشگاه ایالتی نیویورک در آلبانی، اندرووگوردونگالوپ، ما به این دلیل خمیازه می کشیم که جریان خون بیشتری به مغز برسانیم و با خنک کردن و روحی دوباره دمیدن در آن قدرتش را افزایش دهیم.
5. محققان با استفاده ازاسکن مغز12 تردست،نشان دادند که برخی از حقه های آنان موجب رشد مناطق خاصی ازمغزشان شده است.
6.موادی که معمولاً در ادویۀ کاری استفاده میشود (مثل زردچوبه که رنگ زرد را در غذا ایجاد می کند) ،به افزایش قدرت مغز افراد مسن کمک می کند.
7. باتوجه به تحقیق دوفیزیکدان ژاپنی،صداهای ناگهانی توانایی مغز انسان را برای پردازش اطلاعات، بهبود می بخشد.
8. سراتین که از مکملهای غذایی ورزشکاران برای افزایش عملکرد ورزشی است ،قدرت عملکرد مغز را تقویت می کند.
9. افرادی که دو وعده در روز یا بیشتر،سبزیجات مصرف می کنند 35 تا 40 درصد از کاهش توانایی قدرت تفکرشان پس ازشش سال، جلوگیری می کنند و در حقیقت مغزشان پنج سال جوان تراست.
10.بررسیهای یک محقق هلندی ازبرخی مطالعات نشان داده است که افراد مسن با ورزش آیروبیک قدرت مغزشان افزایش می یابد.
11. حل جدول وپازلهایی از این دست ، عملکردمغز را تقویت می کند.
آهن ربای بدن را بشناسید!
پزشکان به افراد و به ویژه روزه داران توصیه میکنند تا از غذاهای شور کمتر در وعدههای سحر و افطار استفاده کنند زیرا این غذاها مانند آهن ربا در بدن عمل می کنند.
غذاهای شور خصوصیت خاصی در کشش آب بدن دارند.
به گزارش قدس آنلاین به نقل ازباشگاه خبرنگاران،گفتنی است، پزشکان به افراد روزهدار توصیه میکنند تا غذاهای شور مانند سوسیس، کالباس، نان شور و یا سس سویا را در وعدههای غذایی خود مصرف نکنند تا دچار احساس تشنگی نشوند.
بررسیها نشان میدهند، خوردن غذاهای شور باعث ایجاد گرسنگی کاذب میشود و فرد به همین دلیل رو به مصرف بی رویه و غیر ضروری آب میکند که میتواند سبب احساس سنگینی، پف کردهگی صورت و نیز دفع ادرار زیاد گردد.
وزوز گوش يك علامت است
وزوز گوش يك علامت بوده كه سه قسمت گوش و برخي بيماري هاي مغزي مي تواند در ايجاد آن نقش داشته باشد.
دكتر مهدي خواجوي متخصص گوش حلق و بيني ، اظهار داشت:وزوز گوش يك علامت است و هر سه قسمت گوش داخلي، مياني و خارجي مي تواند در ايجاد آن نقش داشته باشد.
وي متذكر شد: گوش خارجي با عفونت و جرم گيري در ايجاد وزوز تاثير دارد و نيز گوش مياني با عفونت كردن، تومور، اختلال استخوانچه ها، اختلال در مفصلشان، اختلال در فشار هواي گوش مياني موجب ايجاد وزوز شود.
اين متخصص همچنين خاطر نشان كرد: صداي بلند در گوش داخلي، برخي داروهاي آسيب رساننده به قسمت داخلي گوش، تومورهاي داخلي گوش، افزايش فشار داخلي گوش و پيرگوشي نيز در ايجاد وزوز گوش نقش دارد.
وي گفت: البته برخي از بيماري هاي مغزي، تومورهاي مغزي به گوش فشار آورده و سبب وزوز آن مي شوند.
دكتر خواجوي به افراد مبتلا به وزوزي گوش توصيه كرد: براي يافتن علت ايجاد آن به متخصص مراجعه كنند و در صورت نياز و صلاحديد پزشك درمان صورت بگيرد.
هشدار به مصرف کنندگان قرص های لاغری:
'بوتانیکال اسلیمینگ' بسیار خطرناک است
مصرف قرص های لاغری بوتانیکال اسلیمینگ نه تنها دارای عوارض جانبی است بلکه سبب حملات قلبی نیز خواهد شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران وزارت بهداشت آمریکا درباره مضرات قلبی مصرف این قرص ها هشدار داد.
به گفته وزارت بهداشت آمریکا FDA از مردم خواسته شده تا نسبت به مصرف قرص های لاغری بوتانیکال اسلیمینگ جداً خودداری کرده و استفاده از آن منجر به حملات قلبی خواهد شد.
پزشکان با آزمایش اجزاء قرص اعلام کردن ماده ای به نام سیبوترامین در این قرص ها وجود دارد که بر روی فشار خون اثر گذاشته و ضربان قلب را نیز افزایش خواهد داد که عوارضی مثل سکته قلبی آرتیمی ایست قلبی را به همراه دارد.
وقت مدیتیشن ندارید؟ این مطلب را بخوانید
مدیتیشن مزایای بسیاری در روح و جسم دارد: این کار باعث می شود تا نیروی تازه بگیریم، کمک می کند تا روی لحظه کنونی خود تمرکز کنیم، باعث می شود تا منطقی تر و با شخصیت تر رفتار کنیم، کمک می کند تا از عهده این دنیای مملو از اطلاعات و ارتباطات بر بیاییم.
پیتر برگمن، نویسنده آزاد وب سایت فوربس این مطلب را در مورد مدیتیشن نوشته است و ارزش خواندن را دارد.
بیشتر مردم معتقد هستند که این روزها هیچ کس برای تفکرات عمیق و مدیتیشن وقت ندارد. یا مثلا می گویند: چه کسی وقت دارد چند دقیقه در روز هیچ کاری انجام ندهد؟ اما باید بدانید مدیتیشن مزایای بسیاری در روح و جسم افراد دارد: این کار باعث می شود تا نیروی تازه بگیریم، کمک می کند تا روی لحظه کنونی خود تمرکز کنیم، باعث می شود تا منطقی تر و با شخصیت تر رفتار کنیم، کمک می کند تا از عهده این دنیای مملو از اطلاعات و ارتباطات بر بیاییم. مدیتیشن باعث می شود تا خلاق تر باشید.
چگونه؟ با افزایش ظرفیت شما برای مقاومت در برابر تمایلات و نیروهای منحرف کننده که باعث حواس پرتی می شوند. تحقیقات نشان داده اند، توانایی مقابله با نیاز و تمایلات به بهبود روابط انسان ها کمک می کند و باعث می شود تا وابستگی افراد کم و بازده آنها بیشتر شود. با ایستادن در برابر تمایلات درونی می توانید تصمیمات بهتر و منطقی تری اتخاذ کنید. با مدیتیشن می توانید قدرت بیان خوب پیدا کنید و تشخیص دهید چه حرفی را کجا و چگونه باید مطرح کرد؛ محدوده دید شما گسترش پیدا می کند و می توانید پیامد فعالیت های خود را از پیش تعیین کنید.
توانایی ما در ایستادگی در برابر هوس ها و خواسته ها، تعیین کننده موفقیت ما در یادگیری رفتارهای جدید و تغییر عادت های پیشین است. این تنها مهارت بسیار مهم برای رشد و پیشرفت در زندگی است.
وقتی مدیتیشن می کنید، بدن در آرامش قرار دارد. در مدیتیشن باید فکر خود را خالی کنید و فقط به دم و بازدم نفس های خود فکر کنید. همین باعث آرامش مغز و قلب انسان می شود. در طول مدیتیشن، هنگام تنفس برای خالی کردن مغز، همه افکار ناراحت کننده به ذهن انسان هچون می آورند.
دلیل آن نیز تنفر ذاتی انسان از خلا و پوچی است. به طور مثال، صورت انسان خارش می گیرد. یا مثلا من در مورد کتاب بعدی خود کلی ایده به سرم زد که می خواستم همان لحظه تا فراموش نکرده ام، یادداشت کنم؛ به تماس های تلفنی که باید برقرار می کردم فکر می کردم، به جلسه کاری دشواری که وسط روز باید انجام می دادم فکر می کردم، از اینکه برای نوشتن وقت کافی نداشتم عصبی شده بودم و با خود فکر می کردم الان من چرا اینجا نشسته ام؟ دوست داشتم چشم های خود را باز کنم و ببینم چقدر از زمان مدیتیشن من باقی مانده است.
صدای بچه ها از اتاقشان می آمد که با هم دعوا می کردند و می خواستم بروم و آنها را از هم جدا کنم.
تفکر اصلی این است: از من «خواسته شده» همه این کارها را انجام دهم اما من آنها را «انجام نمی دهم.» در عوض، هر بار که این افکار به مغزم هجوم می آوردند سعی می کردم فکر خود را روی نفس کشیدنم متمرکز کنم.
گاهی اوقات دنبال نکردن آن چه که می خواهید مساله ساز است، نه نوشتن پروپوزال یا خوب تمام کردن جلسه کاری. اما بعضی مواقع، مشکل این است که دقیقا کارهایی انجام می دهیم که نمی خواهیم. مثلا، حرف زدن به جای گوش کردن یا سیاست بازی به جای حل کردن مساله.
مدیتیشن به ما کمک می کند تا در مقابل تمایلات زیانآور خود ایستادگی کنیم. با اینکه اعتقاد دارم مطمئن ترین و آسان ترین راه، ایجاد شرایطی است که از اهداف شما حمایت کند و این مستقیما به اراده فرد بستگی دارد، اما گاهی هم بد نیست روی روشی قدیمی تر متمرکز شویم که به کنترل نفس اعتقاد دارد.
به طور مثال، هنگامی که یک کارمند اشتباهی مرتکب می شود، دوست دارید سر او داد بزنید اما عقل سلیم می گوید برای حفظ شخصیت طرف و جو شرکت، نباید این کار را انجام دهید و به پرسش چند سوال با لحنی تقریبا آرام بسنده می کنید. یا مثلا در جلسه کاری دوست دارید حرفی بزنید، اما ترجیح می دهید ساکت بمانید و فقط گوش کنید.
هر روز مدیتیشن کردن باعث تقویت ماهیچه های اراده انسان می شود. تمایلات شما از بین نمی روند اما شما اینقدر قوی هستید که آنها را مدیریت کنید و به این درک می رسید که تمایلات شما فقط یک پیشنهاد هستند و می توانید با قدرت اراده آنها را رد یا قبول کنید.
آیا منظور این است که هیچ گاه بر اساس خواسته های خود رفتار نکنیم؟ البته که نه! تمایلات انسان نیز اطلاعات مفیدی در خود دارند. به طور مثال، گرسنگی بهترین نشانه نیاز به غذا است. همچنین می تواند نشانه خستگی شما از انجام کار باشد. مدیتیشن توان تشخیص نیازهای واقعی و غیرواقعی را به انسان می دهد. می توانید تشخیص دهید کدام یک از تمایلات خود را برآورده کنید و کدام یک را برآورده نکنید.
چگونه باید این کار را انجام داد؟
صاف و بدون قوز روی زمین، صندلی یا مبل بنشینید تا تنفس راحتی داشته باشید و تایمری نیز به زمان دلخواه تنظیم کنید. پس از فشار کلید استارت تایمر، چشم های خود را ببندید، ریلکس باشید و تا تمام شدن زمان تعیین شده، هیچ حرکتی جز نفس کشیدن انجام ندهید. در طول این مدت روی نفس کشیدن خود تمرکز کنید. هرگاه فکر و خواسته ای به ذهنتان خطور کرد حواس خود را به دم و بازدم نفس هایتان پرت کنید.
این کار بسیار ساده به نظر می رسد اما واقعا چالش برانگیز است. بهتر است ابتدای تمرینات خود را با 5 دقیقه در روز آغاز کنید. و سپس هر روز تکرار و به تدریج زمان را بیشتر کنید.
برای کسانی که اعصاب ندارند
اگر احساس می کنید زود از کوره در می روید و به اصطلاح اعصاب ندارید ، این مقاله رو تا انتها بخونید !
برای اونایی که اعصاب ندارن
شاید شما هم در میان اقوام و خویشان خود بتوانید كسانی را به یاد آورید كه به افراد «بیاعصاب» یا «داغون» مشهورند! كسانی كه تعادل فكری، رفتاری یا شخصیتی آنها خیلی زود از هم میپاشد، تحمل بسیار اندك دارند و خیلی زود در برابر ناملایمات یا موضوعات متفاوت برآشفته میشوند و به اصطلاح از كوره در میروند. شاید اصلا خود شما یكی از آنها یا یكی از كسانی باشید كه در چنین خانوادهای و با چنان افرادی سر و كار دارد؟!
اگر چنین است، آگاهیهای پیآمده بر حسب موقعیت ممكن است تا اندازهای كارگشا باشد.
صبر در محدوده زمانی
بعضی افراد زودرنج كه بسرعت تحمل خود را از دست میدهند، ویژگی مشهودی دارند: بسرعت عصبانی میشوند، زود هم آرام و حتی از رفتار خود پشیمان میشوند و عذرخواهی میكنند. در برابر چنین اشخاصی اگر قصدتان اصلاح امور است، به جای این كه شما هم در كشاكش عصبانیت شروع به كشیدن طناب روابط كنید، زندگی خود را تباه كردهاید. صبورانه محدودهای زمانی تعیین كنید و بگذارید در این فرصت عصبانیت برطرف شود.
درك اهمیت موضوعات
گاهی عصبانیتها و برآشفتگیها ناشی از مسائل كماهمیت یا حتی بیاهمیتاند: فلان رنگ نه و بهمان رنگ آری، این كار نه و آن كار آری...! پیش از هر واكنشی فكر كنید واقعا چه فرق دارد؟ اگر تفاوت چندانی در پذیرش یا انجام كاری نمیبینید، چه اشكالی دارد در موضوعات كماهمیت طبق سلیقه و خواست عضو دیگر خانواده عمل كنید؟
پرهیز از مقابله به مثل
در برخی خانوادهها گاهی رفتاری اشتباه شكل میگیرد و گسترده میشود كه نشاندهنده ورود به دور تسلسل است: مقابله به مثل! فردی كه دیروز قربانی عصبانیت بوده، امروز با مشاهده همان عمل اگرچه به قصد اصلاح یا نشان دادن این كه خودت هم بری از قضیه نیستی، به واكنشی مشابه یا مقابله به مثل روی میآورد و در عمل فقط عصبانیت را تكرار میكند: تو كه دیروز از دیر باز كردن در عصبانی شده بودی، خودت چرا الان در را دیر باز كردی؟! این كار پخش اكسیژن روی آتش است. از آن پرهیز كنید.
جلوگیری از تكرار رفتار
حل مشكلات تهدیدكننده سلامت رفتاری در خانواده افزون بر افزایش میزان آگاهی به ظرافتها و ظرفیتهای عملی نیز وابسته است. اگر جایی كه باید آرامش خود را حفظ كنید، عصبانی شوید یا جایی كه باید قاطعانه بایستید، بسادگی بگذرید، جزو بازندگان خواهید بود.
مهم است مواقعی كه آرامش حكمفرماست، این افراد به گونهای منطقی و دلسوزانه متوجه نامناسب بودن واكنشهایشان شوند تا به تغییر یا اصلاح رفتار یا روان خود روی آورند وگرنه بروز عصبیتها بزودی تمام لایههای زندگی را در برخواهد گرفت و كمكم زندگی ناامیدانهتر به نظر خواهد رسید.
اصلاح تصورات
كنشهای شیمیایی مغز یا عادات رفتاری در بروز بسیاری از رفتارها دخیل و اثرگذارند. در صورت تكرار رفتارهای نادرست و تبدیل شدن به ویژگی افراد، بهترین راه مواجهه با آن خلاصی از چنگ تصورات اشتباه در طرز نگاه به درمان بیماریهای روانی و رفتاری است. باید همان نگاهی را كه برای درمان بیماریهایی چون سرطان دارید به درمان بیماریهای رفتاری یا روانی داشته باشید و به پزشك، متخصص یا حتی جراح برای درمان مراجعه كنید.
بسیاری از مردم از ترس خوردن انگهای روانی از درمان اختلالات روانی یا رفتاری گریزانند، اما نگاه منطقی این است كه وقتی میتوان با چند بررسی یا آزمایش و تجویز دارو یا آشنایی با روشهای تغییر و اصلاح رفتار، به جای یك عمر تحمل و عذاب و قبول انگهایی چون «عصبانی»، «داغون»، «مشكلدار» و... زندگی را راحت و كانون خانواده را گرم و دلچسب كرد، این گونه ترسها و تصورات براستی چه مزایا یا كاربردهایی دارند؟... هیچ!
چای کیسه ای استفاده نکنید؟!
افرادی که به دلیل سرعت رنگ دادن و دم كشیدن چای كیسهای از طرفداران پرو پا قرص آن شدهاند. اما این سوال مطرح می شود كه آیا تفاوتی میان چای كیسهای و دمكرده وجود دارد؟
لذت نوشیدن چای وقتی بیشتر میشود كه بهترین روش تهیه آن را بدانیم. به طور كلی اغلب خانوادهها چای را دم كرده و از آن نوشیدنی معطر با طعم دلنشینی تهیه میكنند كه بسیار در رفع خستگی موثر است. اما در مقابل برخی افراد هم هستند كه از چایهای كیسهای كه در بازار موجود است استفاده میكنند.
در این رابطه باید گفت: ابداع چای كیسهای بهترین و بدترین اتفاق در صنعت چای است. بهترین چون سبب افزایش توجه مردم به چای میشود و بدترین به دلیل آن كه اكثر چایهای كیسهای در بازار دارای مواد مصنوعی و شیمیایی هستند و از ویژگیهای مطلوب یك چای اعلا برخوردار نیستند.
در ابتدای ابداع چای كیسهای تولیدكنندگان از برگ كامل چای استفاده میكردند كه رنگ و بوی طبیعی و ارزش تغذیهای بالا داشت اما بتدریج كیفیت اغلب این نوع چایها كاهش یافت و برخی تولیدكنندگان جهت كسب سود بیشتر چای پودر شده یا اصطلاحا خاك چای را جایگزین برگ كامل چای كرده و برای ایجاد طعم فوری و رنگ سریعتر از مواد رنگ دهنده و طعم دهنده مصنوعی استفاده میكنند.
به طور مثال وقتی یك چای كیسهای نامرغوب را در آبجوش میاندازید كمتر از 30 ثانیه رنگ میدهد بویژه اغلب چایهای كیسهای خارجی كه خیلی سریعتر رنگ میدهند. این در حالی است كه به طور طبیعی یك چای معمولی ایرانی را اگر در كیسه بریزید و در یك لیوان قرار دهید 10 دقیقه طول میكشد تا رنگ زرد مایل به نارنجی ایجاد كند.
از این رو، چایهای كیسهای كه طعم قوی و رنگ فوری دارند نهتنها ارزش تغذیهای مطلوبی ندارند بلكه مواد افزودنی شیمیایی آنها میتواند اثرات مخربی بر سلامت مصرفكننده بگذارد.
در مورد چایهای كیسهای كه امروزه با اسانس و رنگ انواع میوهها در بازار عرضه میشوند نیز متذكر میشویم كه اغلب این نوع چایها دارای طعم و رنگ مصنوعی هستند.
این نوع محصولات نیز به دلیل آن كه در طی روز بسیار مورد استفاده قرار میگیرند مصرف طولانیمدت آنها به دلیل تجمع تدریجی مواد شیمیاییشان در بدن میتواند بسیار مخاطرهآمیز باشد.
توصیهها
برای تهیه چای روزانه خود حتما از چای دمكردنی استفاده كنید و برای انتخاب بهترین چای، خوب است بدانید كه چای درشت از نظر كیفیت و خواص تغذیهای بهتر از چای ریز و پودری است. همچنین چای بدون عطر مصرف كنید، چرا كه چایی كه دارای بوی تند و رنگ قرمز پررنگ باشد بسیار مضر است.
چای در 3 فصل بهار، تابستان و پاییز چیده میشود، ولی هر چه از بهار به فصل پاییز نزدیكتر میشویم قسمتهای چوبی برگ زیادتر و از مرغوبیت و كیفیت چای كاسته میشود.
بهترین، مرغوبترین و خوشطعمترین چای مربوط به چای بهاره است و بعد چای تابستان و پاییز. اگر چای را زیاد بجوشانید مواد قابض و تاننی آن به مقدار زیاد رها شده و ظاهر و باطن چای را تغییر میدهد.
رنگ این نوع چای سیاه، بو و مزه آن نامطبوع و خاصیتی یبوستآور پیدا میكند. چای به دلیل آن كه در بدن تولید اسیداوریك و اگزالات میكند مصرف زیاده از حد آن را به افراد مبتلا به نقرس و سنگ كلیه توصیه نمیكنیم.
از هل، دارچین یا چند قطره لیموترش در چای استفاده كنید، چرا كه خواص ضدباكتریایی و آنتیاكسیدانی چای را چندین برابر كرده و از عدم جذب آهن در بدن میكاهند.
نكته
در برخی از چایهای خشك نیز كه دارای كیفیت بالا نیستند از مواد افزودنی رنگ و طعمدهنده استفاده میشود. لذا برای خرید یك چای بهداشتی و كنترل شده لزوما به وجود پروانه بهداشت روی بستهبندی آن توجه كنید و حتیالمقدور از چایهای ارگانیك كه كاملا طبیعی و به دور از مواد و كودهای شیمیایی تهیه میشوند استفاده نمایید.
6 راهحل طبیعی برای تسکین سردرد
بسیاری از مردم هنگام مواجهه با سردرد به مصرف انواع داروهای مسکن روی میآورند در حالی که روشهای درمانی طبیعی با عوارض جانبی بسیار کمتر برای بهبود این قبیل دردها وجود دارد.
شش راهحل طبیعی برای درمان سردرد که عبارتند از:
- کافئین: یکی از شیوههای درمانی برای تسکین سردرد، مصرف قهوه است. بررسیهای کلینیکی در «ایلینوی» آمریکا نشان میدهد که کافئین نه تنها تورم و التهاب رگهای خونی را کاهش میدهد بلکه از شدت سردرد نیز میکاهد. در یک مطالعه در همین رابطه معلوم شد گروهی که در هنگام سردرد کافئین مصرف کرده بودند، حدود 58 درصد درد آنها تسکین پیدا کرد.
- کمپرس آب گرم یا سرد: برای درمان سردردهای شدید لیفی را داخل آب گرم قرار دهید و سپس بر روی پیشانی یا پشت گردنتان قرار دهید تا ماهیچهها آرام شوند. برای سردردهای میگرنی نیز میتوانید لیفی را در آب سرد قرار دهید و آن را بر روی پیشانیتان بگذارید که باعث میشود رگهای خونی منقبض شود و جریان خون کاهش یابد و در نهایت سردرد تسکین پیدا میکند.
- ماساژ: با استفاده از انگشت میانی، صورتتان را در نقاط همسطح سوراخهای بینی خود ماساژ دهید. همچنین دو یا سه دقیقه در جهت حرکت عقربههای ساعت عملیات ماساژ را ادامه دهید.
- آب درمانی: تجمع خون در قسمتهای پایینی بدن از فشار رگهای خونی در سر میکاهد به همین دلیل توصیه میشود که هنگام سردرد، پاهای خود را داخل آب گرم همراه با پودر خردل قرار دهید و پس از نیم ساعت یا بیشتر پاها را از آب درآورده و خشک کنید.
- چای زنجبیل: مصرف زنجبیل برای درمان سردردهای میگرنی توصیه میشود. مقداری آب و زنجبیل تازه را با هم مخلوط کنید و اجازه دهید چهار تا پنج دقیقه خیس بخورد سپس آن را صاف کنید و بنوشید.
- هدبند: هنگام ابتلا به سردرد هدبند و یا حتی یک روسری یا باندی را دور سر خود ببندید تا از جریان خون در پوست سر کاسته شود. این کار به کاهش سردرد کمک میکند.
ماکارونی را دم نکنید!
ارزش غذایی ماكارونی طی فرآیندی که از مرحله خرید تا طبخ آن طی میکند دستخوش تغییرهای زیادی میشود.
در واقع هر چه موادغذایی طبیعیتر مصرف شوند، نمایه گلایسمیشان كمتر است و هر چقدر عملیات فراوری در آنها بیشتر انجام شود، نمایه گلایسمیشان افزایش پیدا میكند. نحوه پخت ماكارونی نیز در افزایش نمایه گلایسمی آن نقش موثری دارد به این ترتیب كه با دم كردن ماكارونی یا حتی برنج، نمایه گلایسمی موادغذایی به میزان قابلملاحظهای افزایش پیدا میكند زیرا با این عملیات ضریب هضم غذا بیشتر میشود و بهآسانی قندخون را افزایش میدهد. البته ماكارونی جوشیده، نمایه گلایسمی پایینی دارد اما با دمكردن ماكارونی و خوردن آن، قندخون 2 برابر بیش از مصرف ماکارونی آبکششده بالا میرود.از نظر تغذیهای مصرف غذاهای دارای نمایه گلایسمی بالا به دلیل بالابردن قندخون در مدت زمانی کوتاه، مناسب نیست و امکان ابتلا و تشدید بیماریهایی مانند فشارخون، بیماریهای قلبی، دیابت و حتی چاقی را افزایش میدهد، بنابراین بهتر است برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای یادشده از غذاهای با نمایه گلایسمی پایین در برنامه غذایی استفاده كنید. به همین دلیل است كه به افراد سالم توصیه میشود تا جایی كه میتوانند موادغذایی با نمایهگلایسمی بالا استفاده نكنند و به جای آن موادغذایی با نمایهگلایسمی متوسط را جایگزین كنند. البته مصرف موادغذایی با نمایه گلایسمی بالا در ورزشكاران حرفهای كه پس از تمرین مجبور هستند، ذخایر گلیكوژنشان را تامین كنند اشكالی ندارد. اگر فرزندتان هم اضافه وزن دارد، بهتر است در حد تعادل این دسته از موادغذایی را در برنامه غذاییاش بگنجانید. مصرف ماكارونی دمكشیده به سالمندانی كه در معرض ابتلا به مشكلات متابولیسمی هستند نیز توصیه نمیشود زیرا وقتی موادغذایی حاوی كربوهیدرات مانند برنج، ماكارونی و نان بهمدت طولانی طبخ میشوند، سرعت آزادشدن قند (گلوکز) از تركیبهای نشاستهایشان افزایش مییابد و بهاصطلاح نمایه گلایسمیشان بالا میرود؛ تركیب نشاستهای در بدن به سرعت به قند ساده تبدیل میشود و درنتیجه پاسخ انسولین بدن هم افزایش مییابد و در نهایت باعث بروز مشكلات متابولیكی خواهد شد.مصرف چنین غذاهایی به بیماران دیابتی نیز به هیچوجه توصیه نمیشود چون مصرفشان بهشدت قندخون را افزایش میدهد و آنها نمیتوانند در زمان مشخص آن را به حد ثابت نگهدارند. در بیماران قلبی نیز افزایش قندخون باعث تولید كلسترول میشود كه عامل مهمی در وخیمتر كردن حال این بیماران است. به همین دلیل بیماران دیابتی و قلبی-عروقی بهتر است در كمترین مقدار ممكن موادغذایی با نمایه گلایسمی بالا را مصرف كنند.
فواید گریه چیست؟
تحقیقات نشان داده است که گریه کردن نه تنها مضر نیست بلکه دارای فوایدی هر چند محدود است که نباید آنها را برای سلامت نادیده گرفت.
عمل گریه کردن فشار زیادی را بر بدن می آورد که ممکن است درک جنبه های مثبت گریه را دشوار سازد.
مقاله منتشر شده در سایت «بازل» برخی از موارد فواید گریه را اشاره کرده است.
باشگاههای گریه
ژاپن یکی از معدود کشورهایی است که باشگاههای مخصوص گریه کردن تاسیس کرده است، در این مکان ها فیلم ها و سریال های تلویزیونی که باعث گریه مخاطب می شود، پخش می شود.
مردم به منظور از بین بردن استرس مربوط به کار به این باشگاهها مراجعه می کنند.
چه کسی می گوید گریه برای سلامتی مضر است؟
در مورد اثرات مثبت خندیدن برای مردم بسیار گفته شده است. چهره غمگین زمانی که با گریه همراه شود ممکن است چشم درد بیاورد اما این موضوع بر اساس آنچه که در ظاهر به نظر می رسد نمی تواند قضاوت ساده ای را ایجاد کند.
تحقیقات نشان داده است که گریه هم می تواند برای سلامت خوب باشد، اگر چه تعداد فواید گریه کردن نسبت به فواید خندیدن کم تر است اما قطعا همان تعداد هم نباید نادیده گرفته شود.
بنابراین اگر شما پس از وقوع رویداد ناگواری احساس گریه کردن را دارید، اجازه دهید تا اشک های غم و اندوهتان جاری شود.
اگر جلوی اشک های خود را بگیرید این امر منجر به آسیب رساندن به خود است.
عمل گریه کردن اجازه می دهد تا احساسات و تنش ها سرکوب شوند که این امر به از بین بردن استرس، افسردگی و به بهتر کردن خلق و خو کمک می کند.
گریه، استرس را از بین می برد
گریه در آزاد سازی استرس احساسی که در توسعه مشکلات قلبی، فشار خون بالا و دیابت نوع ۲ نقش محرک دارد، می تواند مفید باشد.
در یک تحقیق ۱۵ ساله در خصوص اشک انسان که در دانشگاه «مینه سوتا» به سرپرستی «دکتر ویلیام فری» انجام شد، مشاهده شد که گریه در گرگرفتگی مواد شیمیایی، هورمون هایی که تحت استرس هستند کمک می کند.
برخی از هورمونهای عمده استرس در خارج از بدن از طریق اشک از بین می روند.
محققان با این حال، اشاره کردند که اشکی که در زمان خرد کردن پیاز جاری شود برای کاهش استرس موثر نیست.
این تحقیقات نشان داد که اشک ناشی از غم و اندوه و یا پس از احساس آسیب باعث می شود که هورمون های مبتنی بر پروتئین و هورمون «آدرنوکورتیکو» افزایش یابد.
همه این هورمون معمولا در پاسخ به استرس ترشح می شود؛ به این دلیل، مردم پس از گریه ناشی از آسیب دیدن و غم و اندوه و درد، احساس بهتری پیدا می کنند؛ همچنین، در حین گریه، چون ما تمایل داریم تا نفس عمیق بکشیم، به همان دلیل نیز در کاهش استرس کمک می شود.
اخلاق را بهبود می بخشد
گریه به غیر از از بین بردن استرس، همچنین ممکن است به بهبود خلق و خوی کمک کند.
در تحقیقات منتشر شده در مجله روانشناسی اجتماعی و بالینی، ۲۰۰۸ اثرات و همچنین دلایل گریه مشاهده شده است.
اشک شادی پس از موفقیت ستودنی حداکثر میزان بهبودی در خلق و خوی را فراهم می سازد.
ترفیع در خلق و خوی همچنین در زمانی که فردی برای تسلی دادن به هنگام گریه وجود داشته باشد نیز مشاهده شده است.
گریه کردن در زمانی که شما شخص عزیزی و یا شیء با ارزشی را از دست می دهید، ممکن است اجازه دهد که شما برای مقابله با این وضعیت احساس بهتری داشته باشید.
یکی دیگر از نظریه های پیشنهاد شده توسط دانشمندان به سطح پایین منیزیم پس از گریه کردن مربوط می شود، سطح پایین منیزیم نیز در بهبود خلق و خوی تاثیر دارد.
مشاهده شده است که مقدار بیش از حد منگنز در بدن می تواند بر روی خلق و خوی تاثیر منفی داشته باشد، که این حالت به اشکال عصبی و اختلالات احساسی یا روانی بروز می کند.
با این حال، از آنجایی که اشک حاوی مقادیر قابل توجهی از منگنز است، عمل گریه می تواند به کاهش سطح منیزیم، که ممکن است تاثیر مثبتی بر خلق و خوی داشته باشد، منجر شود.
احساس آزادی می آورد
اغلب گفته می شود که اگر اجازه دهید تا احساسات منفی در شما جمع شود این امر باعث اختلالات روانی مانند افسردگی می شود.
گریه به بیرون ریختن این احساسات عمیق، کمک می کند و احساس بهتری را برای شما ایجاد می کند. اجازه دهید که این احساسات که می تواند طیف گسترده ای از بیماری های مزمن از جمله دیابت و ورم مفاصل ماشه باشند به خاک سپرده شوند؛ بنابراین، آزاد کردن این تجمع احساسی از طریق گریه به طور کلی برای خوب بودن بسیار حائز اهمیت است.
اندروفین منتشر می کند
به غیر از ورزش و خنده، حتی عمل گریه کردن اندروفین ها (مواد شیمیایی که سرخوشی بالا می دهند) را آزاد می سازد.
اندورفین ها همچنین خواص ضد درد دارند، به این معنی که از مانع رسیدن سیگنال های درد به مغز می شوند.
این امر نشان می دهد که اندروفین ها در ارتباط با گریه همچنین ممکن است به کاهش درد جسمی کمک کنند. بنابراین، اگر زمانی که موضوع ناراحت کننده ای شما را به گریه کردن تحریک می کند آن را دریغ نکنید.
چشمها را می شوید
تحقیقات انجام شده در اشک انسان نشان داده اند که اشک حاوی آنزیم شناخته شده به نام «لیزوزیم» در خواص ضد باکتری بسیار شناخته شده است.
این آنزیم دیواره سلولی باکتری ها را که برای بقای خود ضروری است را از بین می برد.
این ویژگی ضد میکروبی اشک بشر به توقف باکتری که باعث عفونت چشم می شود، کمک می کند.
همچنین، عکس العمل اشک پس از قرار گرفتن در معرض دود، گرد و غبار و پیاز که جاری می شد در واقع به حفاظت از چشم ها از آسیب و جلوگیری از صدمات ناشی از این محرک کمک می کند. این اشک ها که ما دوست نداریم دیده شوند در واقع از چشم های ما در برابر محیط محافظت می کنند.
سموم را از بین می برد
تحقیقات نشان داده است که اشک های عاطفی که از غم و اندوه بوجود می آیند پر از مواد شیمیایی سمی هستند. تجمع مواد شیمیایی زمان روبرو شدن با افزایش سطح استرس روی هم انباشته می شوند و از طریق اشک جاری و آزاد می شوند.
فشار خون را کاهش می دهد
مشاهده شده است که فشار خون به دنبال یک بار گریه کردن کاهش می یابد.
آزادی احساسات به دام افتاده بعد از گریه باعث می شود ما احساس بهتری همراه با کاهش فشار خون و بهبودی ضربان قلب داشته باشیم. علاوه بر کاهش فشار خون، عمل گریه همچنین در کاهش تعداد ضربان قلب کمک می کند.
با این وجود گریه برای شما فوایدی به همراه دارد و لازم نیست که شما چه اکنون و چه بعد در کاهش اشک خودتان را مجبور کنید.
زمانی که شما احساس می کنید که دیگر قادر به حمل بار یک درد عاطفی، به خصوص از نوع آسیب زا نیستید آنگاه برای داشتن یک گریه خوب خود را آماده سازید.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفا برای آموزش به خواننده است و این مطالب بعنوان یک جایگزین برای توصیه های یک متخصص پزشکی نمی باشد.
خطرات رژیم گیاه خواری
آیا گیاه خواران و خام خواران در معرض کمبودها قرار دارند؟ چه کمبودهایی؟ راه حل این کمبودها چیست؟
رژیم های گیاه خواری، رژیم هایی هستند که منبع اصلی تأمین مواد غذایی آنها منابع گیاهی است. برخی فرآورده های حیوانی نیز مجازند که اغلب شامل فرآورده های لبنی و تخم مرغ میشود اما گوشت به طور جدی در این رژیم ها ممنوع است. اما زمانی که صحبت از رژیم های گیاه خواری سرسخت است، هیچ گونه خوراکی حیوانی (گوشت، لبنیات، تخم مرغ) تحمل نمیشود.
بدون مصرف گوشت، خطر کمبود پروتئین وجود دارد. به یاد داریم که دریافت پروتئین بستگی به دو اسید آمینه (سازنده های اصلی پروتئین ها) دارد که برخی آنها را ضروری مینامند، یعنی بدن خودش نمیتواند آنها را بسازد بنابراین باید مقدار کافی آن از مواد خوراکی بیرون تأمین شود. اما گیاهان نیز اسید آمینه دارند.
به این ترتیب آنها هم حاوی پروتئین با ارزش بالای بیولوژیکی هستند. در عوض توجه داشته باشید که تمام گروه های غذایی حاوی همان نوع از پروتئین ها نیستند. به همین خاطر است که حبوبات و غلات این نوع از پروتئین ها را دارند. به بیان دیگر، مشارکت حبوبات و غلات در این رژیم ها ضروری است. و هر چه منابع حیوانی در رژیم غذایی کمتر مجاز باشند، این مشارکت باید جدی تر باشد.
به همین منظور غذاهای زیادی جو دارند که گیاه خوران میتوانند از آنها استفاده کنند، مانند: نخود و سبوس در کوس کوس، سوپ نخود و نان، برنج کاری و حبوبات (لوبیا، عدس) و... . در نهایت، گیاه خوران، خصوصاً آنهایی که لبنیات و/ یا تخم مرغ کمی استفاده میکنند، در معرض خطر کمبودها قرار ندارند، مگر اینکه احتمالاً دچار کمبود آهن شوند.
خطر کمبود آهن خصوصاً برای زنانی که خونریزی قاعدگی دارند و برای کودکان در حال رشد، نگران کننده است. این خطر در میان بقیۀ گیاه خوران ضعیف تر است زیرا حتی اگر آهن با منشأ حیوانی بهتر از آهن گیاهی جذب شود، اما باز هم آهن منابع گیاهی تأمین کنندۀ 85% از آهن موجود در تغذیۀ ماست.
از سوی دیگر جذب آهن در صورت کمبود آن، افزایش مییابد. در نهایت، مصرف زیاد میوه ها و سبزیجات در بین گیاه خوران ویتامین C قابل توجهی را وارد بدن آنها میکند، این ویتامین نیز به عنوان اصلاح کنندۀ جذب آهن توسط بدن شناخته شده است. در رابطه با دو گروه در معرض خطر (کودکان و زنانی که خونریزی قاعدگی دارند)، مکمل آهن بسیار مهم و ضروری است. بهترین حالت این است که این افراد با یک پزشک مشورت کنند.
بهترین منابع تأمین پروتئین گیاهی در میان حبوبات عبارتند از: لوبیای سفید، لوبیای قرمز، لوبیا چیتی، عدس، سویا (توفو، آب سویا)، نخود، و بادام زمینی. و در میان غلات: گندم، سبوس، برنج، ذرت، ارزن، جو، جو دوسر، و بلغور.
خیلی ممنون خانم صدفی مطالب خیلی مفیدی ارائه دادید
عامل اصلی استرس شناسایی شد
اکنون و با شناسایی مولکولی که عامل اصلی استرس است، حال دیگر دانشمندان میتوانند داروهایی بسازند که دقیقا در داخل ساختار مولکولی آن بنشیند و استرس ما را درمان کند.
محققان یک شرکت دارویی به نام هپتارس تراپیوتیکس، یک ساختار سه بعدی پروتئینی را کشف کردهاند که باعث بروز استرس در وجود ما میشود. آنها با استفاده از یک دستگاه اشعه ایکس پرقدرت در شتاب دهنده ذرات ملی انگلیس به نام Diamond Light Source، توانستند جزئیات ساختاری مولکول CRF1 را به دقت تعیین کنند. بر اساس نتایج این تحقیق که به تازگی در نشریه نیچر منتشر شده، احتمالا میتوان به تولید داروهای مخصوص برای درمان افسردگی و اضطراب رسید.
مولکول CRF1 که یک مولکول بر روی سطح خارجی سلولهای روی غده هیپوفیز است، هورمون CRF را آزاد میکند که مسئول تنظیم پاسخهای ما به استرس است که در طول زمان منجر به اضطراب و افسردگی می شوند.
یک جنبه حیاتی این کشف این است که این گیرنده یک نقطه اتصال کوچک دارد که در موقعیتی کاملا متفاوت با دیگر گیرندههای جفت شده با جی- پروتئین (GPCR) قرار گرفته است. به گفته محققین هپتارس، آشنایی با ساختار جیپیآرسیهای گروه بی مانند CRF1 میتواند به طور بالقوه به محققان کمک کند که داروهایی را تولید کنند که بتواند گیرندههای همخانواده را بهتر هدفگیری کنند. دانشمندان دارویی را طراحی کردهاند که درست در آن فرورفتگی ضربه میزند.
فیونا مارشال سرپرست ارشد علمی هپتارس می گوید: «این یافته که ساختار CRF1 (که یک جیپیسیآر گروه بی است) کاملا متفاوت با پذیرندههای گروه A کشف شده قبلی است، اثبات میکند که چرا پذیرندههای گروه B را نمیشد پیش از این به هدف طراحی دارو، مدلسازی کرد. حال که ما با شکل این دارو آشنا شدهایم، میتوانیم مولکولی را طراحی کنیم که که قفل این شکاف است و آن را میبندد تا اینکه CRF1 غیر فعال شود؛ و به این ترتیب یک فرایند زیست شیمیایی را متوقف میکند که به پایان استرس منجر میشود».
این شرکت میگوید که احتمالا این تحقیق میتواند منجر به تولید داروهای هدف گذاری شده برای دیابت نوع دوم و پوکی استخوان هم بشود، چرا که این بیماریها هم با گیرندههایی از همان خانواده و ساختار سروکار دارند.