سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران
روش های كاهش هزینه تبلیغات - نسخه قابل چاپ

+- سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران (http://forum.unc-co.ir)
+-- انجمن: کارگروه های کارهای عملی سایت (/forumdisplay.php?fid=114)
+--- انجمن: كارگروه صنعت (/forumdisplay.php?fid=116)
+--- موضوع: روش های كاهش هزینه تبلیغات (/showthread.php?tid=2316)



روش های كاهش هزینه تبلیغات - ناصر صادقی - 03-16-2012 10:34 PM

اجرای یك برنامهء تبلیغاتی، مستلزم صرف هزینه است، به این رو تبلیغات به عنوان یكی از سرفصل های مالی سازمان ها و شركت ها محسوب می شود. هزینه های تبلیغاتی مشكلی است كه تمام شركت ها خصوصا شركت های تجاری كوچك با آن مواجهند. بسیاری از این شركت ها برای جذب و حفظ مشتریان خود به تبلیغات وابسته اند. با وجود این، هزینهء انجام تبلیغات موثر و مستمر خصوصا در شرایط كنونی بازار و اقتصاد برای بسیاری از این شركت ها طاقت فرسا و كمرشكن است. به همین دلیل شركت های تجاری همواره به دنبال راهكارهایی هستند كه ضمن معرفی خود و تحت تاثیر قرار دادن مشتریان بتوانند هزینه های تبلیغاتی خود را نیز تا حد معقولی كاهش دهند.



پیدا كردن یك شریك تبلیغاتی مناسب، كاهش تعداد دفعات پخش تبلیغات و روابط عمومی، از جمله این راهكارهاست و به شما به عنوان مدیر یك شركت تجاری یا سرپرست بخش تبلیغات و بازاریابی می تواند در كاهش هزینه های تبلیغاتی بسیار كمك كند كه در ادامه به اختصار به آن ها می پردازیم:



شریك تبلیغاتی



سعی كنید تبلیغاتتان را با تبلیغات شركت دیگری همراه كنید. به طور مثال به جای این كه شركت شما برای مدت زمان معینی صفحهء آخر هفته نامه ای را برای تبلیغات خود خریداری كند، بهتر است با دادن یك آگهی نصف صفحه، آن را با یك شركت تجاری دیگر شریك شوید یا این كه اجازه دهید آن ها با شما شریك شوند. به عبارت دیگر تبلیغات خود را با تبلیغات آن ها همراه كنید. به این ترتیب هزینهء تبلیغات شما نصف می شود. با این كه ممكن است به این ترتیب تا حدودی تاثیر و پاسخ مورد انتظار از تبلیغاتتان كاهش یابد، ولی این بهترین روش برای تداوم تبلیغات در بازه زمانی طولانی تر و صرفه جویی در هزینه است. باید توجه داشت كه شریك و همراه تبلیغاتی شما از رقبا یا شركت هایی نباشد كه بنا به دلایلی تمایل ندارید با آن ها مرتبط شوید و در این ارتباط نظارت های ضروری را اعمال كنید.



كاهش تعداد دفعات _پخش آگهی تبلیغاتی



اثربخشی تبلیغات معمولا براساس دو معیار مورد سنجش قرار می گیرد: میزان فراگیری (Reach) فراوانی تكرار (Frequency) . میزان فراگیری به معنای تعداد افرادی است كه تبلیغ شما را می بینند.



بنابراین تبلیغی كه میزان فراگیری آن كم و دفعات تكرار آن بیش تر است منجر به آن می شود كه تبلیغ شما را یك گروه نسبتا كوچكی از مشتریان بالقوه به تعداد دفعات بیش تری مشاهده كنند.



میزان فراگیری باید دست نخورده بماند، چرا كه شما یك گروه خاص از مشتریان بالقوه را انتخاب می كنید. تنها به این دلیل كه گمان می كنید احتمال دارد آن ها محصول یا خدمت شما را خریداری كنند، در حالی كه ممكن است آن ها در نهایت از شما خرید نكنند. بنابراین نباید حق مساوی را از تمامی مشتریان بالقوه، سلب كرده و تنها تبلیغات خود را برای عده ای خاص پخش كنید. بنابراین اگر شما ناگزیر به قربانی كردن یكی از این دو معیار باشید بهتر است كه فراوانی تكرار را انتخاب كنید. به طور مثال برنامهء تبلیغاتی شما در رادیو می تواند از ۱۲ هفته به ۱۰ هفته كاهش یابد یا به جای شش بار در روز می تواند دفعات پخش آگهی شما به پنج بار در روز كاهش یابد، اما استفاده از رادیو برای پخش تبلیغات به دلیل وسعت فراگیری این رسانه نباید تغییر كند.



توجه به روابط عمومی



تبلیغات گران است، اما روابط عمومی هزینه ای ندارد و رایگان تمام می شود. با این وجود اسپانسر شدن یا پخش اخبار در مورد شركت، محصولات و یا خدمات آن از طریق رسانه های عمومی بسیار بیش تر از انجام تبلیغات مستقیم تاثیرگذار است.



چاپ یك مقاله در ارتباط با كسب و كار شما در روزنامه، یا پخش یك برنامهء تلویزیونی در این زمینه بسیار بهتر از تبلیغات مستقیم است چرا كه اعتبار بیش تری نزد مخاطبان و مشتریان بالقوه دارد. در صورتی كه امكان انجام چنین فعالیت هایی را در قالب روابط عمومی داشته باشید، به راحتی می توانید بخشی از برنامه ها و فعالیت های تبلیغاتی خود را كاهش دهید و در عین حال تاثیر مثبت بیش تری در ذهن مخاطبان خود بگذارید.



بنابراین برقراری تماس مستمر با رسانه ها و خبرگزاری های محلی و ارایهء اطلاعاتی در مورد فعالیت های تجاری شركتتان نظیر اعلام میزان كل فروش و سود شركت در بازه زمانی معین، برنامه های توسعهء محصول یا بازار یا سایر جریاناتی كه مربوط به كسب و كارتان است و برای مشتریان و مخاطبان مورد نظر شما نیز جالب توجه است، به شما كمك می كند تا با توسعهء فعالیت هایتان در حوزهء روابط عمومی، نیاز كم تری به انجام تبلیغات مستقیم داشته باشید و به این ترتیب ضمن این كه به طور غیرمستقیم و موثرتر خود را به مشتریان معرفی می كنید، به میزان قابل ملاحظه ای در هزینه هایی كه باید صرف انجام تبلیغات شود نیز صرفه جویی می كنید.