سلام دوستان.
د
ر اینجا به معرفی یک روش ساده و قابل انجام برای تشخیص زعفران خالص از انواع نامرغوب آن می پردازیم.
زعفران ناب و خالص به هنگام افزوده شدن در آب ، رنگ آب را زرد می سازد اما زعفران تقلبی رنگ آب را قرمز تا نارنجی تیره می کند. آب داغ برای آزمایش کردن بهتر است.
http://s6.filemoney.com:182/d/t3t3ctmpjg.../info2.jpg
http://s6.filemoney.com:182/d/t3t3ctmpjg.../info3.jpg
تصویر شماره 1 نمایانگر زعفران خالص و تصویر شماره 2 زعفران تقلبی می باشد.
البته دو سه روش دیگه هم هست که نیمه آزمایشگاهی هستند. که اگه کسی خواسته باشه در رابطه اونا بدونه ارسال می کنم.
خوشحال میشم دوستان سوال یا نظری دارند ارسال کنند تا بقیه استفاده کنند.
جناب کمالی عکسها رو انگار حذف کردند برای من نشون نمیده؟بچه ها میبینن تصویرو؟
اگر امکان داره یکجای دیگه آپلود کنید...ممنون
سلام دوست عزیز...نمیدونم فایلها چرا نمایش داده نمیشه(شاید نیاز به عضویت داره). اگر مقدوره چه عکسهای تشخیص و چه باقی عکسهارو یکجای دیگه آپلود کنید.
یکسوال دارم. زعفران توی کجاهای کشور به عمل میاد؟ آیا پرورش زعفران در گلخانه کار بصرفه و منطقی ای هست و ارزش داره؟
چرا زعفران درجه یک برای خراسان رضوی هست؟ یعنی اگر بذر همون زعفران رو در شهر دیگه در گلخانه یا حتی فضای آزاد بشه کاشت و عمل بیاد، اون کیفیت رو نداره؟
خرید زعفران بصورت فله و بسته بندیش چند درصد میتونه سود داشته باشه؟
سلام بر شما.
نمی دونم کجا آپلودش کنم. این ضعف این سایته که خودش آپلود نداره. اگه شما مکان مناسبی می شناسید آدرس بدید تا آپلود کنم.
و اما جواب سوال شما دوست عزیز در حد وسعم:
زعفران بیشتر در مناطق کم آب کشور به عمل میاد. چون آب زیادی لازم نداره.
بهترین و با کیفیت ترین زعفران در استان های خراسان رضوی و چنوبی هست ( از لحاظ طعم و عطر و خاصیت)
واما تو گلخانه به صرفه نیست چون زعفران گیاهی چند ساله ( گاهی تا 10 الی 15 سال ) که از طریق پیاز تکسیر میشه. و گیاهی است که زمستانیه که تازه از مهر به بعد آبش می دند و در اواخر آبان ماه گل میده.
دوست عزیز خاک و آب و هوای کویری و نیمه کویری خراسان مناسب رشد گیاه زعفران هستش . اگه پیازش هر جای ایران کشت بشه سبز میشه ولی یا محصول زیادی نداره و یا اون عطر و طعم اینجا رو نداره. ضمن اینکه مثلا از چند هکتار زمین زیر کشت فقط چند کیلو زعفران به عمل میاد.
و در جواب سوال آخر شما عزیز گل. خرید زعفران تو بعضی از فصل ها مثل فصل برداشت و حتی فصل های دیگر اگر با اطلاعات و بودجه کافی انجام بشه و به صورت درست بسته بندی بشه می تونه بسیار پر سود باشه مخصوصا که کشاورزان عادت دارند یا مجبورند فله ای بفروشند.
و سودی عاید کشاورز نمیشه یکیش پدر خودم که تازه با این کار من مثلا تو هر مثقال ممکنه 1000 تا 1500 عاید ما بشه ولی همین زعفران رو دلالان خریداری کرده و گاها ناخالصی بهش اضافه می کنند و به قیمت های باور نکردنی و تحت برند های خاص می فروشند. که نه طبیعی هستش و نه اون مزه و طعم و عطر زعفرون اولیه رو داره. باید بدونیم که گیاه زعفرون علاوه بر ماده غذایی بسیار شفابخش، یک گیاه دارویی است.
در هر صورت امیدوارم تونسته باشم با اطلاعات ناقصم کمک کرده باشم.
اگر سوال دیگری بود خواشحال می شم با افتخار جواب بدم.
اگر عکس خواستید از طریق وایبر در خدمتم . 09153164671 کمالی.
ممنون از پاسخ کامل شما .... اینجا فکر کنم خوب باشه برای آپلود عکسها و همه دوستان هم بتونن استفاده کنند:
http://www.picofile.com
یک سوال اساسی دارم. چرا زعفران ما نزدیک 40% صادر میشه به اسپانیا و همچنین به کشورهای عربی و اونجا بسته بندی میشه و با نام و برند خودشون به قریب 180 کشور دنیا صادر میکنند! چرا ما فله ای صادر میکنیم؟
اصلا چرا کشاورز فله ای میفروشه؟ آیا بسته بندیش کار اینقدر سختی هست که از عهده اش برنمیاد؟ نیاز به تکنولوژی و ماشین آلات خاص یا گران قیمت داره؟
یا عدم اطلاع کشاورز باعث میشه که فله بفروشه؟
کلا کسی بخواد فله زعفران بخره و بسته بندی کنه چه فضا و امکانانی لازم داره و چند درصد میتونه روش سود کنه و بفروشه؟