(07-10-2014 09:28 PM)Saeed.MD نوشته شده توسط: [ -> ]سلام
مهدی جان بنده تقریبا با حرف دوستمون جناب alicpu موافق هستم یک سری مباحث هست که فکر میکنم قبل خرید ماینر اگه روشن بشه خیلی بهتره چون الان یک سری دوستان تحت جو پولدار شدن قرار گرفتن و میخوان شراکت کنن یک سری دیگه هم خودشون تحقیق کردن و یک سری دیگر از دوستان هم بنا به اعتمادی که به شما دارن (که صد البته شما از نظر خودم یکی از افراد مورد اعتماد سایت هستی) میخوان پول برای خرید بدن
ولی چند تا بحث اینجا پیش میاد
اول اینکه شما هنوز طرز ساخت بیت کوین با کارت گرافیک را به ما یاد ندادید و نرم افزار های مورد نیاز این کار رو به ما معرفی نکردین حالا اصلا فرض رو بر این بگیریم که دیگه با این سیستم هایی که ما داریم اصلا نمیشه پولی درآورد ولی اگر روزی 1سنت هم درباید بازم برای یک روز تست خیلی خوبه که ما با طرز کار آشنا بشیم اون دوستانی که هوز از راه نرسیده میخوان برن دستگاه ماینر خریداری کنن
اصلا میدونید طرز کار ماینر چیه ؟
میدونید داخلش چی میگزره؟
اصلا چرا کارت گرافیک ها دیگه بدرد نمیخوردن و . . . هزار تا سوال دیگه که شک ندارم خیلی از دوستان جوابش رو نمیدونن .
شما بیا با همین سیستمی که داری یک روز کار کن 1 سنت هم شده دربیار تا با شیوه ی کار آشنا بشی بعد برو سراغ ماینر من واقعا در عجبم دوستانی که تو خیلی از مسله ها سخت گیر هستن تو این یک مورد چقدر ریلکس برخورد میکنن
خلاصه کلام اینکه من هم مثل بقه شدیدا پیگیر این قضیه هستم که به سرانجام برسه به امید خدا
خدمت تو دوست عزیزم و همه دوستان دگه سلام عرض میکنم
چون اولین کسی بودم که از مهدی 1 عزیز که به واقع مثل عدد یک جلوی اسمش یکه یکه خواستم که زودتر از هر آموزش دیگه ای در مورد ماینر ها و شرکت های تولید کنندشون و نحوه خریدشون توضیح بده (که البته با استقبال و سپاس چندتایی از بچه ها هم مواجه شد) در اینجا لازم میدونم چند مورد و توضیح بدم تا شاید کمی از انتقادات نسبت به مهدی عزیز رو کم کرده یا پاسخ بدم
قبل از هر توضیحی میخواستم مثل دوست دیگه که گفته بود اطلاعاتم راجع به بیت کوین
یک دهم از 100 هست منم همین اعتراف رو بکنم و بگم هیچ ادعایی در این زمینه ندارم و فقط حاصل تحقیقاتم رو با دوستان در میان میذارم و خوشحال میشم اگه جاییش اشتباه بود دوستان بهم متذکر بشن.
توجه توجه..... حقایقی در مورد بیت کوین
پروتکل تولید بیت کوین به صورتی برنامه ریزی شده که میزان بیت کوین ها به طور مستمر به گونه ای کاهش یابد که هر چهار سال یک بار میزان بیت کوین های جدید نصف شود. به عنوان مثال در سال ۲۰۱۳ هر ۱۰ دقیقه ۲۵ مساله جدید در شبکه مطرح می شود که حل هر یک معادل یک بیت کوین است. شبکه بیت کوین به گونه ای است که بدون دخالت هیچ نهاد متمرکزی، تعداد این مسائل به صورت خودکار در سال ۲۰۱۷ به ۱۲.۵ مساله در هر ۱۰ دقیقه کاهش می یابد. بدین معنا که اگر امسال هر ۱۰ دقیقه ۲۵ بیت کوین جدید ایجاد می شود، در چهار سال آینده در هر ۱۰ دقیقه ۱۲.۵ بیت کوین ایجاد می شود. بدین صورت تعداد بیت کوین ها تا سال ۲۱۴۰ در مرز ۲۱ میلیون ثابت خواهد شد.
ولی این تمام ماجرا نیست......
از نظر فنی هر گاه حل یک مساله پایان یابد، حل مساله جدید در شبکه آغاز می شود. اما به عنوان مثال هم اکنون که قرار است در هر ۱۰ دقیقه ۲۵ مساله به وجود یابد، کامپیوترهایی که در mining یا همان حل مسائل اشتراک دارند به گونه ای افزایش یابند، که در هر ۱۰ دقیقه بیشتر از ۲۵ مساله حل شود، شبکه به صورت خودکار پیچیدگی مساله را به گونه ای افزایش می دهد که به عنوان مثال در سال ۲۰۱۳ سرعت حل مسائل به ۲۵ مساله در ۱۰ دقیقه برسد. از طرف دیگر اگر تعداد کامپیوترها کاهش یابند، و تعداد مساله ای که حل می شود از این تعداد کمتر شود، پیچیدگی مساله به گونه ای کاهش می یابد که تعداد مساله های حل شده در ۱۰ دقیقه به ۲۵ مساله افزایش یابد. افزایش پیچیدگی مساله همانطور که در بالا توضیح داده شد به هیچ نهاد متمرکزی وابسته نیست و بخشی از قانون بیت کوین است. مسائل جدید در شبکه مطرح نمی شوند، بلکه صورت مساله ثابت و وابسته به حل مساله قبلی است.
اینا که گفتی یعنی چهههههه ؟؟؟؟؟
یعنی دوستان هر دقیقه ای که داره میگذره با شناخته شدن بیشتر این واحد پولی و سود حاصل از استخراج آن و با ساخته شدن دستگاه های ماینر جدید که محاسبات بیشتری را در زمان کمتر و مصرف برق پایینتری انجام میدهند استخراج یک بیت کوین زمان بر تر و پر هزینه تر میشه چون به صورت اتوماتیک شبکه پیچیدگی مسائل رو بیشتر میکنه
به همین دلیله که شاید در سال 2009 میشد با یک لپ تاپ ساده در عرض یک ساعت یک بیت کوین استخراج کرد ولی امروز با ساخت گران قیمت ترین ریگ ها هم نشه بیت کوینی با توجیه اقتصادی بسته به میزان برق مصرفی و هزینه انجام شده و مدت زمان بازگشت سرمایه تولید کرد و اینجاست که خرید ماینر با سرعت محاسبات بالا و قیمت معقول و برق مصرفی متعارف توجیه پذیر میشه
البته باز هم تاکید میکنم هر دقیقه ای که از دست می دیم مساویست با هزینه بالاتر استخراج
چرا ماینر دست ساز نه ؟؟؟؟
همون طور که در بالا گفتم برای استخراج یک بیت کوین امروز نیاز به ماینری با سرعت پردازش زیاد هست چون مسائل تولید بیت کویت بسیار پیچیده تر از قبل شدن مثلا برای اینکه شما بخواهین امروزه با یه لپ تاپ معمولی یا یه پی سی خانگی یه بیت کوین استخراج کنین با فرض نسوختن دستگاهتون و ثابت بودن تعداد بیت کوین ها و سختی مسائل در تمام طول استخراج ،شما نیاز دارین شاید تا 5 سال یا حتی خیلی بیشتر شبانه روز کامپیوترتون رو روشن بذارین
ماینری که میشه به صورت دست ساز ساخت باید از کارت های گرافیکی با سرعت های خیلی بالا ساخته شده باشه نمونه مرسوم از قطعاتی نظیر آنچه در ذیل آوردم ساخته میشه
1-منبع تغدیه حداقل 1200 وات مثل Seasonic SS-1250XM X-Series ATX PC Power Supply
یا 1350 وات پاورگرین
2-مادربرد خوب با عمر بالا و دارای قابلیت ساپورت حداقل 4 گرافیک کارت PCI-Express
مثل : ASRock MB-970EX4 Socket AM3+/ AMD 970/ AMD Quad CrossFireX& nVidia SLI/ SATA3&USB3.0/ A&GbE/ ATX Motherboard
3-چهار عدد کارت گرافیک که سرعت بالایی داشته باشن و خنک هم کار کنن
نمونه رایج : 7990 یا R9 280x
4- یک سی پی یو ی معمولی مثل : AMD Sempron 145 Processor
5- رم حداقل یک گیگ ، نمونه رایج 8 GB Corsair DDR3 RAM
6-کابلهای تبدیل 1x به PCI Express16x
7-کابلهای تبدیل 16x به PCI Express16x
8-حافظه دیسک سخت یا HDD : حجم کم هم اشکالی ندارد
9- یک جعبه برای قرار دادن این دستگاه در داخل و کارتهای گرافیک بر روی ان
10-فن اضافه
11- سیستم سرمایشی اضافی مثل پنکه ، اتاق باید خنک باشد
12-سیستم عامل لینوکس و یا ویندوز بنا به انتخاب خودتان .
13-مانیتر هر چه باشد
14-کارت شبکه ترجیحا وای فای
بستن یه همچین ریگی (دستگاهی) بیش از 10 میلیون تومان هزینه داره (کارت های گرافیک به علت حرفه ای بودن گران قیمت هستند )
مزیت : در ایران میشه قطعاتش رو پیدا کرد و بست و نیازی به واردات دلاری نداره
قطعاتش قابل باز کردن و فروش دوباره هستند
هم میشه باهاش ارز های SHA256 مثل بیت کوین استخراج کرد و هم ارزهای SCRYPT مثل لایت کوین
معایب: قیمت بالا
استخراج کم که هر روز هم کمتر میشه مثلا با همچین دستگاهی 8 ماه پیش میشد حداکثر 200 دلار در ماه اونم از استخراج لایت کوین بدست اورد
مصرف برق نسبتا بالا
جاگیر و حجیم
واما ....................
دوستان همه اینها رو گفتم و سر شما رو درد آوردم تا شاید در برطرف شدن شک ها و سوالات برخی از شما ها اندکی سهیم باشم و این نتیجه رو بگیرم که آینده استخراج بیت کوین و کمی بعد لایت کوین همین دستگاه های ماینر آماده هستند که با به کارگیری تکنولوژی FPGA که در ایران نایابه میتونن هنوز استخراجهایی با توجیه اقتصادی انجام بدن
مسلما ریسک های زیادی در این زمینه وجود داره مثل اینکه این دستگاه ها تازه به بازار اومدن و خیلی آزمایشی روشون نشده یا اینکه در ایران خدماتی ندارن و اگه خراب بشن تقریبا بلا استفادن یا تضمینی برای قیمت بیت کوین وجود نداره و شاید انقدر افت کنه که با این دستگاهها هم نشه استخراجشونو توجیه اقتصادی کرد یا خیلی چیزای دیگه
ول من با وجود همه این مسائل ترجیح میدم اگه میخوام این امرو تجربه کنم و در زمینه استخراج اینجور ارزهای اینترنتی سرمایه گذاری با ریسک بالا انجام بدم اونو با 150 یا 300 هزارتومان شروع کنم نه با 10 میلیون و 5 میلیون
برا همین از صمیم قلب از مهدی عزیز متشکرم که با زحماتش برای تاسیس این تاپیک و دادن این پیشنهاد عالی این فرصت طلایی رو برای من و دوستان مثل من فراهم کرد که عزمشونو جزم کردن تا از این خوان پهن شده لقمه ای هر چند کوچیک ولی دهن پرکن برگیرند
التماس دعا
پویا