ماگستان، خرید ماگ، خرید فلاسک و خرید هدیه در همین نزدیکی!

خرید هدیه، خرید ماگ

تابلو اعلانات سایت
میلیاردرها مرامنامه (قوانین سایت) میلیاردر هدف این سایت چیست؟ میلیاردر دانلود ماهنامه سایت
میلیاردرها اتمام حجت (حتما بخوانید.) میلیاردر راه اندازی کسب و کار توسط اعضا میلیاردر مسابقه دوبرابر کردن پول
میلیاردرها عضویت در بخش ویژه VIP میلیاردر موفقیت های دوستان بعد از عضویت در سایت میلیاردر تبلیغات و معرفی کار و شغل شما


راهنمای خرید هدیه، ماگ و فلاسک

ماگستان, اولین و تنهاترین

ماگستان, اولین و تنهاترین


پیش بینی بازار ایران
زمان کنونی: 04-16-2024, 03:51 PM
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: مهرشاد میردائمی
آخرین ارسال: مهرشاد میردائمی
پاسخ: 1
بازدید: 881

ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 17 رأی - میانگین امیتازات : 2.88
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پیش بینی بازار ایران
09-01-2013, 08:05 PM
ارسال: #1
Rainbow پیش بینی بازار ایران
پیش بینی اقتصاد آنلاین از بازارهای داخلی
تحلیل بازارهای طلا، دلار، مسکن، بورس و خودرو

اگرچه کار بازارها هفته های گذشته با اولین روزهای آغاز به کار دولت جدید همراه بودند و همچنان در شرایط احتیاطی و انتظاری به سر می‌برند اما تنش‌های منطقه‌ای، بازارهای ارز، طلا و بورس را تا حدودی از تعادل و روند گذشته آن‌ها خارج کرد.

اگرچه کار بازارها هفته های گذشته با اولین روزهای آغاز به کار دولت جدید همراه بودند و همچنان در شرایط احتیاطی و انتظاری به سر می‌برند اما تنش‌های منطقه‌ای، بازارهای ارز، طلا و بورس را تا حدودی از تعادل و روند گذشته آن‌ها خارج کرد.

بازار ارز

اگرچه بازار ارز به دلیل اطمینان به توانمندی دولت جدید در حل مشکلات اقتصادی در دومین هفته آغاز به کار این دولت، روندی با ثبات را آغاز کرد اما در میانه هفته به دلیل تاثیر پذیری از اخبار منطقه‌ای ناگهان با جهش قیمتی روبرو شد.

به گزارش اقتصاد آنلاین، دلار روز شنبه را ابتدا با قیمت 3115 تومان شروع کرد. بر همین اساس نرخ دلار در بازار آزاد ایران در روز یکشنبه با نوساناتی همراه بود و اگرچه روز را با روندی کاهشی آغاز کرد اما با نوسان در کانال 3100 تومانی در نهایت با قیمت 3135 تومان روز را به پایان رساند. در این روز اخباری مبنی تخصیص دوباره ارز 1226 به کالاهای اساسی و اظهارات رییس جدید بانک مرکزی هم‌چنان بر نوسانات بازار موثر بود. در روز دوشنبه رییس جدید بانک مرکزی تلویحا از ارز 3200 تومانی حمایت کرد و بازار نیز ظاهرا این نرخ را پذیرفت. به همین دلیل در روز سه‌شنبه ارز تا حدودی روند صعودی را آغاز کرد و برای گذر از کانال 3200 تومانی خیز برداشت، گرچه در سطح قیمتی 3190 تومانی تثبیت شد. چهارشنبه روز پر خبر بازار ارز در دنیا و ایران بود، در پی تشدید تنش‌ها در سوریه و قوت گرفتن احتمال حمله آمریکا، دلار با یک جهش ناگهانی از کانال 3200 تومانی عبور کرد و رقم 3300 تومان بر روی تابلوی صرافی‌ها رفت. گزارش‌های میدانی در این روز نیز حاکی از توقف معاملات در برخی ساعات و افزایش قیمت درهم امارات تا 900 تومان بود. اما آخرین روز هفته گذشته، با مخابره اخباری نظیر عدم تصمیم قطعی آمریکا در حمله به سوریه و کاهش جو روانی ناشی از جنگ سوریه، قیمت‌های دلار بازار آزاد با کاهش اندک وارد کانال 3235 تومانی شد. در این روز اختلاف قیمت دلار آزاد و رسمی به 750 تومان رسید.

در هفته گذشته نهاوندیان، رییس اتاق بازرگانی ایران، خبر از تصمیم کوتاه مدت دولت در تخصیص ارز 1226 به کالاهای اساسی داد که این خود بر روند تثبت و آرامش بازار ارز تاثیر گذار بود

باید به این نکته اشاره کرد که اگرچه اعتماد بازارها علی الخصوص بازارهایی مانند سکه و ارز به تشکیل دولت جدید قابل توجه بوده است اما طولانی شدن انتظار برای تصمیم‌گیری‌ها جدید دولت روحانی می‌تواند هیجانات تورمی را افزایش دهد. از سوی دیگر به نظر می‌رسد که با کاهش محدودیت‌ها در زمینه واردات، تقاضای ارز افزایش پیدا کرده است و از آنجایی که بازار ارز در بخش عرضه هنوز با تغییر مشخصی روبرو نشده است، این جریان می‌تواند اثر هیجانی و افزایشی به همراه داشته باشد. از سوی دیگر دور جدید مذاکرات هسته‌ای دولت یازدهم که قرار است در هفتم مهر ماه برگزار شود، در قرار دادن بازارهای ایران علی الخصوص بازار ارز در فاز انتظار موثر خواهد بود. همچنین با توجه به اینکه هنوز وقوع جنگ در سوریه در هاله‌ای از ابهام است و گزارش دولت اوباما در مقابل کنگره آمریکا در مورد به کارگیری سلاح‌های شیمیایی و مبهم بودن حمله به سوریه، احتمالاً آغاز به کار بازارهای ارز در اولین روز هفته جاری تا به میزان بسیار محدودی صعودی است اما بعد از افت و خیز اندک دوباره به سطوح تعادلی قبلی نزدیک خواهد شد. نوسانات گسترده و جهشی در صورت عدم وقوع جنگ بسیار بعید به نظر می‌رسد. البته باید این نکته را در نظر داشت که وضعیت فعلی اقتصادی داخلی ایران و منطقه برای دولت جدید با دولت‌های گذشته متفاوت است و در نتیجه تصمیم‌گیری‌ها می‌تواند متفاوت از روندهای تاریخی آن‌ها در شرایط مشابه باشد.

در نمودار زیر نوسانات هفته گذشته بازار ارز قابل مشاهده است.






بازار سکه و طلا

بهای اونس جهانی طلا:

علی‌رغم روند نزولی اونس جهانی در ابتدای سال جاری میلادی، روند صعودی آن آغاز شده است. اونس جهانی در حالی هفته گذشته را سپری کرد که تنش‌های بین‌المللی یک جهش ناگهانی در این بازار را رقم زدند.

به گزارش اقتصاد آنلاین، در روز جمعه هفته گذشته، بازار اونس جهانی با انتشار گزارش نا امید کننده از وضعیت مسکن و اقتصاد آمریکا، به ناگاه با افزایش 21.5 دلاری وارد کانال 1397.80 دلاری شد. بازار در روزهای پس از آن نیز در همان حول و حوش بود اما روز سه‌شنبه همزمان با مخابره شدن اخبار تنش‌ها و به کارگیری سلاح شیمیایی، اونس جهانی در اولین ساعات ابتدایی روز کاری ‏سه‌شنبه در بازارهای آمریکا، تقریبا یک رکورد سه ماهه را ثبت کرد. هر اونس طلا با جهش و عبور از کانال 1400 دلاری، قیمت 1416.50 دلاری را ثبت کرد که بالاترین قیمت در هفته گذشته نیز محسوب می‌شود. در سال جاری میلادی این سطح قیمتی تنها در میانه ماه می در بازارهای جهانی مشاهده شد و پس از آن طلا برای سه ماه متوالی به تدریج وارد کانال 1300 و 1200 دلاری شد. در نتیجه آرام گرفتن نگرانی‌ها از حمله نظامی به سوریه، در روز چهارشنبه و پنج‌شنبه به ترتیب قیمت‌های 1408.80 و 1409.80 دلار در هر اونس برای طلا رقم خورد. در ادامه این روند نزولی در روز جمعه باز هم اونس جهانی روند نزولی خود را ادامه داد و قیمت 1396.50 دلار را برای آخرین روز کاری بازارهای جهانی رقم زد تا اونس جهانی با قیمتی زیر 1400 دلار در هر اونس وارد ماه سپتامبر، ماهی سرنوشت ساز برای این فلز زرد رنگ، شود.

از آنجاییکه در حال حاضر فعالان و سرمایه‌گذاران بازارهای جهانی در انتظار انتشار اطلاعات اقتصادی آمریکا و اعلام زمان دقیق کاهش مبلغ سیاست‌های تسهیل کمی فدرال رزرو هستند، بازار طلا در حالت انتظار و تثبیت به سر می‌رود. از سوی دیگر تنش‌های سوریه و مصر باعث شده تا سرمایه‌گذارها خرید طلا را به خرید سهام ترجیح دهند که این امر نیز بر افزایش تقاضا و قیمت‌ها در بازار تاثیر گذار خواهد بود. همچنین کاهش ارزش پول در کشورهای نوظهور نیز باعث تقویت خرید و تقاضای طلا شده است که این موضوع نیز از عوامل موثر بر تداوم روند صعودی اونس جهانی خواهد بود. البته باید در نظر داشت که در ماه جدید میلادی، در صورت کاهش سیاست‌های محرک آمریکا، ارزش دلار تقویت و روند افزایشی قیمت طلا متوقف خواهد شد. از طرف دیگر روندهای نزولی در ماه‌های گذشته در این بازار، منجر به افزایش تقاضا برای جواهرات علی الخصوص در کشورهایی مانند هند و چین شد که در نتیجه دوباره موتور محرک افزایش قیمت‌های اونس جهانی شد. براساس گزارش شورای جهانی طلا تقاضای شمش و سکه طلا نیز افزایش یافته است. بانک‌های مرکزی جهان نیز عموما اقدام به خرید طلا کردند که این امر نیز به سرعت بخشیدن روند صعودی طلا کمک خواهد کرداز سوی دیگر رشد بهای نفت و ثبت رکود افزایشی در 2 سال گذشته نشان می‌دهد که نگرانی و سفته‌بازی در بازارهای دارایی‌های سرمایه‌ای افزایش یافته است و احتمال تداوم روند صعودی بسیار زیاد است. باید توجه داشت که تا روز جمعه و انتشار گزارش اشتغال، بازار طلا تقریبا روندی آرام را طی خواهد کرد. البته کاهش فروش مسکن و خرید کالاهای با دوام مصرفی در بازارهای آمریکا نشان از احتمال عدم تحقق نرخ اشتغال مورد نظر آمریکا در ماه‌ آگوست است که در نتیجه برخی سرمایه‌گذاران را ترغیب به دیدگاه افزایشی در مورد این فلز زرد کرده است. از سوی دیگر کارشناسان شرکت‌کننده در نظر سنجی کیتکو و بلومبرگ رای به افزایش قیمت‌ها در هفته آینده داده‌اند. بنابراین پیش‌بینی می‌شود که با توجه به انتظار بازارها برای انتشار گزارش اشتغال در روز جمعه و عدم حمله نظامی گسترده به سوریه، اونس جهانی در هفته آینده روندی صعودی اما ملایم را خواهد داشت.

در نمودار زیر نوسانات هفتگی اونس جهانی طلا را می‌توان مشاهده نمود.



بازار طلا و سکه داخلی:

بازار سکه نیز همانند بازار ارز اگرچه آغاز هفته‌ گذشته را با روندی اندکی صعودی آغاز کرد اما در میانه هفته به دلیل تاثیرپذیری از اخبار منطقه با جهش ناگهانی همراه بود. بازار سکه اولین هفته کاری در ماه شهریور را در حالی آغاز کرد که میانگین قیمت سکه در مرداد ماه نسبت به تیر ماه 3.17 درصد کاهش قیمت را تجربه کرده بود.

اولین روز کاری هفته گذشته قیمت 1038000 تومانی سکه بر روی تابلوهای طلا فروشان و صرافان حک شد در حالی که آخرین رقم ثبت شده در هفته گذشته معادل 1035000 تومان بود. در این روز بازار سکه آتی نیز در تمام سررسید‌ها همراه با حجم معاملات با افزایش روبرو شد. از سوی دیگر، اظهارات مسئولان بانک مرکزی مبنی بر عدم اختلاف قیمت بین دو طرح سکه باعث کاهش این اختلاف نیز شد. این نوسانات همراه با تعیین رییس جدید بانک مرکزی نیز بود. به گفته کشتی آرای، رییس اتحادیه طلا و جواهر کشور، انتصاب یک رییس جدید در بانک مرکزی اثر مشخصی بر بازار طلا و سکه نخواهد داشت و سیاست‌های پولی و مالی این بانک در نوسانات بازارها نقش دارند. از سوی دیگر وی پیش‌بینی کرد که با توجه به افزایش عرضه سکه در بازار، بانک مرکزی اقدام به توقف طرح پیش‌ فروش سکه کند. دومین روز هفته گذشته برای سرمایه‌گذاران بازار سکه توام با کسب سود بود و آخرین رقم درج شده برای هر قطعه سکه بهار آزادی معادل 1042000 تومان اعلام شد. اما سومین روز هفته همزمان با آغاز به کار بازارهای جهانی، علی‌رغم افزایش قیمت اونس جهانی طلا، بهای سکه و طلا در بازار تهران کاسته شد و قیمت هر سکه به 1039000 تومان رسید. کشتی‌آرای در این روز نیز طی مصاحبه‌ای اعلام کرد که بازار تقریبا در حالت سکون و تعادل است و تغییرات قیمتی بسیار اندک است. وی هم‌چنین اظهار کرد که سفته‌بازی در بازار سکه و طلا به شدت کاهش یافته است و بازارها به شرایط 5-6 سال گذشته باز خواهند گشت. چهارمین روز هفته و همزمان با قوت گرفتن احتمال حمله نظامی به آمریکا و افزایش ارزش اونس تا مرز 1420 دلار، بازار طلای داخل نیز با تکانه‌ افزایشی روبرو شد و در پایان روز کاری قیمت هر سکه با افزایش 30000 تومان نسبت به روز قبل به سطح 1069000 تومان رسید. در بازار سکه‌های آتی نیز بر بهای سررسیدهای دورتر بیش از 50 هزار تومان افزوده شد. در روز چهارشنبه، هم‌نوا با افزایش قیمت اونس جهانی، بازار داخلی سکه نیز با افزایش قیمت‌ها روبرو شد به گونه‌ای که بالاخره سکه از کانال 1100000 تومانی عبور کرد و با بازگشت به سطوح قیمتی ابتدای تیر ماه، رکورد بالاترین قیمت هفته گذشته را ثبت کرد. آخرین قیمت ثبت شده برای هر قطعه سکه در این روز معادل 11070000 تومان بود. با توجه به رفتار هیجانی بازارهای سکه و دلار، معاملات سکه آتی نیز با افزایش 5 درصدی قیمت‌ها روبرو شد. در این روز در هیچ‌یک از سررسیدها عرضه‌ای وجود نداشت و سرمایه‌گذاران سکه آتی که اقدام به خریداری کرده بودند، طی دو روز گذشته از این بابت منتفع شدند. با کاهش حجم روانی ناشی از افزایش تنش‌های خاورمیانه و افت قیمت‌های جهانی طلا، بازار سکه نیز روندی نزولی را تجربه کرد و از کانال 110000 تومانی عقب گرد کرد و به سطح 10880000 تومان در آخرین روز کاری هفته گذشته رضایت داد.

از آنجاییکه امروز (شنبه) مراسم تودیع و معارفه رییس کل بانک مرکزی انجام می‌شود، اکثر فعالان و معامله گران بازارها در انتظار تصمیمات و سیاست‌های پولی و مالی این بانک هستند و در نتیجه انتظار می‌رود که بازار سکه تا حدودی وارد فاز انتظاری و استراحت شود. جهش ناگهانی قیمت سکه در هفته گذشته نشان می‌دهد که ظاهرا عوامل بین‌المللی و تنش‌های منطقه‌ای در شرایط فعلی بر بازار سکه بسیار تاثیر گذار است. با توجه به اینکه در آخرین ساعات روز جمعه از سوی دولت آمریکا حمله به سوریه به زمان دورتری موکول شد، پیش‌بینی می‌شود که بازار سکه روندی نسبتاً صعودی اما با شتاب اندکی را در هفته آینده طی کند و جهش‌های ناگهانی احتمالاً در طی چند ساعت تعدیل خواهند شد.

در نمودار زیر روند تغییرات هفتگی قیمت هر قطعه سکه بهار آزادی در بازارهای تهران را مشاهده می‌کنید.




بازار بورس

بازار بورس تهران اگرچه نخستین هفته شهریور را نسبتاً طوفانی را آغاز کرد اما در میانه با تاثیر از تنش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، روند نزولی را آغاز کرد. این در حالی است که شاخص کل از ابتدای سال تا پایان هفته منتهی به 30 مرداد، 21 هزار و 241 واحد رشد کرد تا بازدهی 55.8 درصدی را نصیب سرمایه گذاران کند. در این هفته مدیرعامل بورس تهران طی مصاحبه‌ای اعلام کرد که: ‌ ارزش بازار در ابتدای امسال، 170 هزار میلیارد تومان بود که این رقم به 300 هزار میلیارد تومان، یعنی رشدی معادل 70 درصد رسیده است. همچنین شاخص کل بالغ بر 60 هزار واحد شده و بازدهی 60 درصدی عاید سرمایه گذاران شده است.

در اولین روز هفته گذشته، سهام شرکت مپنا عرضه شد که با صف خرید 12 میلیونی روبرو شد. بنابراین در پایان معاملات شنبه تالار شیشه‌ای، 496 میلیون سهم به ارزش دو هزار میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت و ارزش بازار سرمایه را به 293 هزار میلیارد تومان رساند. اما روز یکشنبه، بالاخره شاخص از مرز 60 هزار واحدی عبور کرد و در میانه روز حتی از مرز 61هزار و 340 واحدی نیز گذشت اما در آخرین ساعت کاری سطح 61163.5 واحد را ثبت کرد. در این روز بازگشت نماد شرکت پالایش نفت بندرعباس (شبندر) پس از سه ماه توقف از عوامل اصلی رشد بورس بود و با معامله 38 میلیون سهم در ساعات ابتدایی در بازار بورس طوفان به پا کرد. اما در روز دوشنبه، شاخص بورس تهران بعد از رشد ناشی از بازگشایی پالایشگاه بندر عباس، با افت دسته جمعی نمادها روبرو شد و عقب نشینی کرد. در نتیجه شاخص بورس تهران با افت 483 واحدی و قرار گرفتن در رقم 60 هزار و 680 به معاملات این روز خود پایان داد و ارزش بازار نیز به 298 هزار میلیارد تومان کاهش یافت. در روز سه‌شنبه با تداوم این روند نزولی، شاخص در سطح 60 هزار واحدی در جا زد و با کاهش 672 واحدی به سطح 60002.4 واحد رسید. در این روز بیشترین تأثیر منفی بر شاخص را مخابرات ایران (اخابر) با کاهش 293 واحدی رقم زد. اما آخرین روز کاری بازار سرمایه تهران همزمان با اخبار افزایش تنش‌‌ها در سوریه و احتمال وقوع جنگ و صعود قیمت‌ها در بازارهای موازی ارز و سکه بود که در نتیجه شاخص بورس تهران در روز چهارشنبه با افت دسته جمعی نمادها روبرو شد به نحوی که بسیاری از شرکت های بزرگ بازار سهام با صف های فروش همراه بودند. شاخص بورس در این روز با ریزش بی‌سابقه 1000 واحدی وارد کانال 58 هزار واحدی شد و بیشترین کاهش شاخص را در تاریخ معاملات بازار سهام رقم زد. از سوی دیگر، ارزش بازار طی 3 روز با کاهش 11 هزار میلیارد تومانی مواجه بود که دلیل آن ایجاد صف‌های فروش طولانی و برتری فروش نسبت به تقاضا بود.

شرایط پر افت و خیز بورس تهران ناشی از تحولات مختلفی بوده است که مهم‌ترین آن احتمال وقوع درگیری و جنگ در سوریه است که حتی بازارهای بورس خاورمیانه، اروپا و آمریکا را نیز تحت الشعاع قرار داده است و آن‌ها را نیز با روندی کاهشی روبرو کرده است. بنابراین بورس تهران به همراه سایر بورس‌های جهانی و منطقه در هفته آینده چشم به بحث‌های سیاسی دوخته‌اند. البته برخی کارشناسان عقیده دارند که حتی در صورت وقوع جنگ هم، افت شاخص بورس تنها یک هفته دوام خواهد داشت و دوباره به مسیر صعودی باز خواهد گشت. البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که بورس تهران به دلیل پاره‌ای از مشکلات عموماً در مقایسه با سایر بازارها مانند ارز و سکه و ... کمی دیرتر به قیمت تعادلی می‌رسد و به دلیل سرریز شدن بخشی از سرمایه‌های سرگردان بازارهای ارز و سکه در ماه‌های اخیر به سمت این بازار، واکنش‌های احساسی در بورس تهران سریع‌تر مشاهده می‌شود و در نتیجه خروج سرمایه از آن سریع‌تر شکل می‌گیرد، به همین دلیل به نظر می‌رسد که در صورت تداوم روندهای صعودی در بازارهای موازی طلا، ارز و ... سرمایه‌های سرگردان از این بازار خارج شوند که علاوه بر جو روانی آن، خروج نقدینگی در این بازار موجب افت شاخص بورس نیز خواهد شد. از سوی دیگر با توجه به اینکه تیم اقتصادی دولت روحانی هنوز تصمیمات اقتصاد کلان مشخصی را به اجرا نگذاشته است و هفته آینده نیز با تعطیلات میان هفته روبرو هستیم، احتمال رکورد شکنی‌های بازار بورس تهران کم است اما می‌توان به تعادل و روندی نسبتا با ثبات خوش‌بین بود.

در نمودار زیر نوسانات شاخص بورس در هفته گذشته قابل مشاهده است.



بازار خودرو

بازار خودرو هفته‌ گذشته را در حالی آغاز کرد که روزهای قبل فعالان صنعت خودرو به دیدار نعمت‌زاده، وزیر «صنعت، معدن و تجارت» رفتند و ظاهراً به توافقات خوبی در این زمینه رسیدند. اخبار رسیده از این نشست حاکی از چراغ سبز وزیر به صنعت برای آزادسازی و تعیین قیمت در حاشیه بازار است. البته این احتمال وجود دارد که قیمت‌گذاری خودرو به سازمان حمایت بازگردانده شود که براساس تجربیات گذشته، نتیجه چندان خوبی نخواهد داشت. از سوی دیگر، با توجه به مشکلات عظیم مالی فعالان صنعت خودرو به نظر می‌رسد که آن‌ها تنها موافق آزادسازی قیمت‌ها هستند. در این صورت پیش‌بینی می‌شود که قیمت‌ها با افزایش‌هایی روبرو شوند. بنابراین هفته گذشته، مملو از اخبار قیمت‌گذاری برای صنعت خودرو بود.

به نظر می‌رسد که انتظار فعالان و سرمایه‌گذاران در بخش خودرو برای مشخص‌ شدن تصمیمات خودرویی دولت جدید، باعث رکود بازار خودرو در هفته گذشته شد و حتی مواضع جدید وزیر صنعت برای کاهش قیمت‌ها نتوانست تاثیری بر این بازار بگذارد. البته افزایش قیمت رسمی کارخانه همگام با بازار و شروط متعدد و غیرمنطقی خودروسازان بر کاهش بی‌میلی افراد از خرید خودرو و افت خرید محصولات خودروسازان تاثیر گذار بوده است.

هم اکنون در شرایطی که رکود نسبی در بازار خودرو حاکم است قیمت پراید 132 در بازار حدود 16 میلیون و 300 هزار تومان و قیمت پژو 206 تیپ 2 نیز حدود 34 میلیون و 800 هزار تومان است که این سطوح قیمتی نسبت به هفته‌های گذشته تفاوت چندانی نداشته اند. قیمت خودروی تیبا نیز مدت‌ها است که بین 19 میلیون و 800 هزار تا 20 میلیون در نوسان است. بنابراین پیش‌بینی می‌شود که تا تعیین تکلیف نهایی وضعیت قیمت‌گذاری خودرو، این بازار هم‌چنان در فاز انتظاری و رکود باقی بماند. البته باید در نظر داشت که با نزدیک شدن به انتهای تعطیلات تابستانی و آغاز راند جدید سفرهای تابستانی در برخی مدل‌های پرطرفدارتر خودرو‌های داخلی، افزایش خرید و فروش مشاهده شود اما بعید به نظر می‌رسد که این اتفاق بتواند به عنوان یک شوک بازار رکودی خودرو را وارد چرخه رونق کند.

بازار مسکن

بازار مسکن در هفته گذشته تحت تاثیر صحبت های آخوندی، وزیر راه و شهرسازی بود. او در صحبت هایی اعلام کرد که اولا موافق اخذ مالیات از خانه های خالی است، ثانیا مسکن مهر را قبول ندارد و ثالثا وزارت مسکن مسئول قیمت گذاری نیست و کلا قیمت گذاری مسکن نتیجه خوبی ندارد. این سخنان چند پالس مختلف را به بازار فرستاد. اولا بازار از مالیات بر خانه های خالی ترسید ولی از عدم قیمت گذاری استقبال کرد. از سوی دیگر، عدم حمایت از مسکن مهر بعضا به معنای عدم ارایه وام های باقی مانده مسکن مهر تلقی شد که البته وزارت مسکن این را تکذیب کرد و اعلام کرد که قراردادها پیشین اجرا خواهند شد.

در کل به نظر می رسد جهت گیری دولت جدید، ارایه وام های بانکی برای ساخت مسکن، عدم دخالت دولت در امر ساخت و ساز در عین حال ایجاد انگیزه برای سازندگان و نیز ایجاد ابزارهای جدید نظیر مالیات بر خانه های خالی و مالیات بر خرید و فروش مسکن باشد.

هنوز تاثیر سیاست های دولت بر قیمت مسکن مشخص نیست و باید ابتدا این سیاست ها روشن تر شوند تا بازار بتواند جهت را حدس بزند. ولی فعلا طبق روال هفته های گذشته، بازار مسکن همچنان راکد مانده است. دلیل اصلی این رکود علاوه بر نیاز به شناخت سیاست های دولت جدید، افزایش بی دلیل قیمت مسکن در تهران در ماه اردیبهشت است. در این ماه، قیمت مسکن علاوه بر افزایشی حدود 20 درصدی که در ماه اسفند داشت، دوباره افزایشی را در همین ابعاد در تهران کلید زد. این افزایش البته با توجه به فاندامنتال های بازار نبود و بنوعی می توان گفت بازار مسکن تهران پتانسیل کل سال 92 خود را در اردیبهشت پیش خور کرد. اکنون نیز با توجه به تغییر دولت و نیز جذاب شدن بورس، مسکن در تهران رو به کاهش گذاشته و حدود 10 درصد کاهش قیمت در قراردادهای جدیدا بسته شده را شاهد بوده است. هرچند تعداد این قراردادها به شدت کاهش یافته و کمتر از نصف قراردادهای چند ماه قبل است اما به نظر می رسد بازار هنوز در تعادل نیست. البته این امر در شهرستان ها صادق نیست و به نظر می رسد کاهش در بیشتر شهرستان ها رخ نداده است.

بهرحال پیش بینی می شود بازار مسکن در هفته های آتی تغییرات زیادی نداشته باشد. در عین حال فعلا سرمایه های جدید به سمت مسکن نخواهند آمد و رونق معاملاتی نیز بعید به نظر می رسد. خصوصا که با نزدیک شدن به پایان تابستان، معاملات به صورت تاریخی کاهش هم خواهند یافت.

« حق الناس را دست نزن. مصمم باش. عاشق تصمیمت باش. آن وقت است که محال پا به فرار میگذارد »
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: Elixir , sahand_hb , ali zobeid
ارسال پاسخ 


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  برند سازی = راه نجات اقتصاد ایران مهرشاد میردائمی 9 2,326 08-15-2013 03:55 PM
آخرین ارسال: مهرشاد میردائمی
  .نقشه فاتحان بازار News 0 714 08-01-2012 12:27 AM
آخرین ارسال: News
  .گردشگری ایران، با همان حرف های نخ نمای قدیمی News 0 809 07-20-2012 08:17 PM
آخرین ارسال: News
  .ثروتمندی ایران در گرو بازگشت به تولیدات رقابتی News 0 659 05-07-2012 01:23 PM
آخرین ارسال: News
  با رشد نرخ ارز، سوء استفاده کنندگان بازار لوازم خانگی دست به کار شدند اقاي ايـــده 0 770 02-18-2012 11:52 PM
آخرین ارسال: اقاي ايـــده
  توافق اولیه اروپایی ها برای تحریم نفتی ایران کامیار کاظمی 1 827 01-05-2012 12:51 AM
آخرین ارسال: arash67
  .بازاریابی در ایران 1404 News 1 969 09-24-2011 08:04 PM
آخرین ارسال: jahanagahi

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
تماس با ما | سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران | بازگشت به بالا | بازگشت به محتوا | آرشیو | پیوند سایتی RSS