ماگستان، خرید ماگ، خرید فلاسک و خرید هدیه در همین نزدیکی!

خرید هدیه، خرید ماگ

تابلو اعلانات سایت
میلیاردرها مرامنامه (قوانین سایت) میلیاردر هدف این سایت چیست؟ میلیاردر دانلود ماهنامه سایت
میلیاردرها اتمام حجت (حتما بخوانید.) میلیاردر راه اندازی کسب و کار توسط اعضا میلیاردر مسابقه دوبرابر کردن پول
میلیاردرها عضویت در بخش ویژه VIP میلیاردر موفقیت های دوستان بعد از عضویت در سایت میلیاردر تبلیغات و معرفی کار و شغل شما


راهنمای خرید هدیه، ماگ و فلاسک

ماگستان, اولین و تنهاترین

ماگستان, اولین و تنهاترین


فرصتی که فعلا از دست رفت!
زمان کنونی: 03-29-2024, 01:46 PM
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: صدفی
آخرین ارسال: Delta.H
پاسخ: 2
بازدید: 735

ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 7 رأی - میانگین امیتازات : 2.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فرصتی که فعلا از دست رفت!
10-16-2012, 08:15 PM
ارسال: #1
فرصتی که فعلا از دست رفت!
فرصتی که فعلا از دست رفت!

تين نيوز | ادامه اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها كه قاعدتاً بايد امسال شاهد دومين مرحله آن مي‌بوديم، مدت‌ها است كه با اما و اگرهاي فراواني روبرو شده است، ترديدهايي كه تصويب يك فوريت توقف اجراي اين قانون را در مجلس شوراي اسلامي شايد بتوان بارزترين و جدي‌ترين مصداق آنها تلقي كرد.
نمايندگان مجلس، هفته گذشته با تصويب فوريت طرح توقف اجراي مرحله دوم قانون هدفمندي يارانه‌ها در واقع به هشدار و خواسته كارشناسان مستقل جامعه توجه نشان دادند كه مدت‌هاي مديدي بود ادامه اجراي اين قانون به همين شكل را بسيار زيان بار و خطرناك مي‌دانستند و خواستار تجديدنظر و تصحيح شيوه اجراي آن بودند.
از سوي ديگر نيز بدون شك نمايندگان مجلس در تعامل و مواجهه با مردم حوزه‌هاي انتخابيه خود و با آگاهي از فشارهاي اقتصادي ناشي از اجراي قانون هدفمندي به شيوه دو سال اخير و همچنين نوسانات ارزي و... به اين نتيجه رسيده بودند كه اجراي مرحله دوم قانون كه لازمه آن افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي است. به مصلحت نيست چرا كه شايد فشارهاي اقتصادي را به حدي برساند كه خارج از تحمل جامعه باشد.
اما براستي چرا چنين شد؟ چرا يكي از بهترين و ضروري‌ترين اتفاقات و برنامه‌هاي اقتصادي ايران طي چند دهه اخير اين چنين گرفتار توقف شد؟
قانوني كه تقريباً هيچ كارشناس و متخصصي در حوزه اقتصاد، ترديدي در ضرورت اجراي آن روا نمي‌داشت و علاج بسياري از مشكلات ساختاري و تاريخي اقتصاد كشورمان را در آن مي‌دانست، چرا و چگونه دستخوش قلب ماهيت شد تا اينگونه و تنها پس از يك دوره نسبتاً كوتاه اجرا، دچار ايست شود؟
پاسخ را شايد بتوان در حوزه‌اي فراتر از اصل قانون و جنبه‌هاي تئوريك آن يافت؛ واقعيت اين است كه از همان ابتداي طرح موضوع هدفمندي يارانه‌ها، حمايت و موافقت بدنه كارشناسي و تخصصي كشور از اين اتفاق همواره مشروط و وابسته به شيوه اجراي آن بود. به عبارت ديگر اكثريت كارشناسان، موفقيت اين اصلاحات ساختاري را مستلزم اجراي صحيح، علمي و غيرسياسي آن مي‌دانستند و همواره هشدار مي‌دادند كه چنین طرحي به شدت قابليت و ظرفيت بهره‌برداري‌هاي سياسي را دارد. بنابر اين در عين ضرورت انجام چنين اصلاحاتي، مجريان اين قانون همواره بايد از در افتادن در دام وسوسه‌هاي جذاب سياسي اين قانون بپرهيزند.
با وجود اين تذكارها و انذارها متأسفانه دقيقاً همان بلايي كه درباره آن هشدار داده مي‌شد بر سر قانون هدفمندي يارانه‌ها آمد؛ دولت به عنوان مجري قانون تمام هم و غم خود را معطوف به پرداخت يارانه نقدي خانوارها كرد و تا مي‌توانست از سهمي كه بايد به ساير بخش‌ها اعم از توليد و... تعلق مي‌گرفت، كم كرد.
اينگونه شد كه پس از يك دوره نه چندان طولاني آرامش كه توليد كنندگان با وجود افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي و بالا رفتن قيمت‌هاي تمام شده، محصولات و خدماتشان را به همان بهاي قبلي ارائه مي‌كردند، موج تقاضاها براي افزايش قيمت‌ها به سازمان حمايت سرازير شد و آن دسته از توليد كنندگان هم كه نمي‌توانستند يا نمي‌خواستند تا دريافت مجوز افزايش قيمت صبر كنند، خودسرانه قيمت‌ها را بالا بردند يا از حجم و كيفيت محصولاتشان كم كردند و عملاً مرتكب كم‌فروشي شدند، كاري كه قرآن كريم با صراحت درباره آن هشدار داده است.
از سوي ديگر دولت كه تمام انرژي خود را صرف پرداخت يارانه نقدي بيشتر به خانواده‌ها كرده بود، به انواع و اقسام توجيهات متمسك شد تا عدم پرداخت سهم توليد از منابع آزاد شده را نپذيرد. اما موضوع تنها به بخش خصوصي خلاصه نمي‌شد، بخش‌هاي خدماتي دولت مانند زيرمجموعه‌هاي وزارت نيرو و نفت كه متولي توليد و اعطاي برق و آب، گاز و سوخت جامعه هستند نيز دستشان از منابع وعده داده شده خالي مانده بود و امروز از ضرورت افزايش قيمت‌ها سخن مي‌گويند.
نقدينگي تزريق شده به جامعه نيز كه هر بار از محلي غير از آنچه پيش‌بيني شده بود، تأمين مي‌شد به كسر بودجه، استقراض از بانك مركزي و... دامن مي‌زد تا تورم ناشي از رشد پايه پولي، هر آنچه در قالب يارانه نقدينگي به خانوارها داده مي‌شود را ببلعد و مردم را گلايه‌مند كند.
اينچنين بود كه دولت، طلايي‌ترين فرصت را براي تصحيح روند نادرست اعطاي يارانه در اقتصاد ايران به علت غفلت از جنبه‌هاي كارشناسي و تمركز بر فايده‌هاي سياسي و جذب محبوبيت، از دست داد. نكته مهم اينست كه اكنون نيز مشخص نيست شرايط اقتصادي و اجتماعي كشور چه زماني را براي اجراي مراحل بعدي قانون هدفمندي يارانه‌ها، البته به شكل درست آن، در نظر خواهد گرفت.

کلام تو عصای معجزه گر توست سرشار از سحر و اقتدار هرچه به زبان جاری کنی متجلی میشه خواه مثبت خواه منفی
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: فرهاد قربانی , ناصر صادقی , M3HDI , ahmad rezaee , goldmen , madar , Mind
10-17-2012, 02:24 AM
ارسال: #2
RE: فرصتی که فعلا از دست رفت!
در ابتدای اجرای طرح هدفمندی یارانه ها قرار بود برای کاهش فشار به جامعه قیمتها با شیب ملایم افزایش یابد به ویژه حامل های انرژی. اما بلافاصله پس از اجرای طرح ابتدا به ساکن سازمانهای دولتی قیمت گاز،برق و بنزین را اضافه بر حذف یارانه ها به شکلی چشمگیر و با شیب زیاد افزایش دادند و باعث طلاطم قیمتها در بخش های دیگر شدند.

.



[تصویر: emza01.png]
[تصویر: emza02.png]
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: M3HDI , Mind
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
تماس با ما | سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران | بازگشت به بالا | بازگشت به محتوا | آرشیو | پیوند سایتی RSS