ماگستان، خرید ماگ، خرید فلاسک و خرید هدیه در همین نزدیکی!

خرید هدیه، خرید ماگ

تابلو اعلانات سایت
میلیاردرها مرامنامه (قوانین سایت) میلیاردر هدف این سایت چیست؟ میلیاردر دانلود ماهنامه سایت
میلیاردرها اتمام حجت (حتما بخوانید.) میلیاردر راه اندازی کسب و کار توسط اعضا میلیاردر مسابقه دوبرابر کردن پول
میلیاردرها عضویت در بخش ویژه VIP میلیاردر موفقیت های دوستان بعد از عضویت در سایت میلیاردر تبلیغات و معرفی کار و شغل شما


راهنمای خرید هدیه، ماگ و فلاسک

ماگستان, اولین و تنهاترین

ماگستان, اولین و تنهاترین


بایدها و نبایدهای کارت حساب بانکی: فاش شدن اطلاعات ۳ میلیون مشتری بانک های ایران؟
زمان کنونی: 04-18-2024, 06:06 PM
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
نویسنده: امیر مرادی فر
آخرین ارسال: mteam
پاسخ: 7
بازدید: 2446

ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 5 رأی - میانگین امیتازات : 2.4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بایدها و نبایدهای کارت حساب بانکی: فاش شدن اطلاعات ۳ میلیون مشتری بانک های ایران؟
04-15-2012, 08:12 PM
ارسال: #1
بایدها و نبایدهای کارت حساب بانکی: فاش شدن اطلاعات ۳ میلیون مشتری بانک های ایران؟
بایدها و نبایدهای کارت حساب بانکی: فاش شدن اطلاعات ۳ میلیون مشتری بانک های ایران؟
[تصویر: 19150_101.jpg?1334502600]

نگهبان: بحث امنیت حساب های بانکی و کارت های اعتباری از داستان های حداقل دو جانبه ای است که یک سر آن مشتری و رفتار عملی وی است و طرف دیگر ماجرا هم سیستم بانکی و امنیت زیرساخت های آن است. ماجرای که به تازگی اتفاق افتاده، راه اندازی وبلاگی با ادعای فاش کردن اطلاعات ۳ میلیون کارت حساب ۲۸ بانک ایرانی است.

به گفته سایت بورس نیوز، این وبلاگ توسط مدیر سابق واحد نرم افزار یکی از شرکت های طرف قرارداد بانک ها در تولید نرم افزارهای کارت خوان و فروشگاهی و بانکداری الکترونیک راه اندازی شده است و در آن ادعا شد که پس از تلاش فراوان برای متقاعد کردن مدیران بانک های کشور و مسئولان فناوری آنها جهت رفع باگ ها و نقص های موجود در سیستم و عدم استقبال و همکاری آنها، به اجبار دست به انتشار ۳ میلیون شماره کارت و رمزحساب کاربران زده است، تا خطر بزرگی را که در کمین سیستم بانکی است گوشزد کند.

وی همچنین ادعا نموده که تقریبا اطلاعات تمامی کارت هایی که از سال ۸۷ تا ۸۹ در سیستم بانکی صادر گردید را در اختیار داشته و در صورت عدم توجه به این مشکل، آنها را هم افشا خواهد نمود. البته در وبلاگ وی مطالب دیگری در خصوص مشکلات مالی و صحبت با مدیران بانک ها و شرکت های درگیر در بخش بانکداری الکترونیک هم مطرح شده است.

علی رغم اینکه اولین پست این وبلاگ متعلق به ۱۱ روز پیش (۱۶ فروردین) است و شروع انتشار اطلاعات کارت های منتخب بانکی از ۷ روز پیش آغاز شده، تا کنون واکنش چندانی نسبت به این اتفاق در سیستم بانکی و شرکت های وابسته مشاهده نشده است. در یکی از واکنش های مطبوعاتی هم بورس نیوز روز گذشته گزارش داد شرکت محل فعالیت صاحب این وبلاگ، تایید کرده که وی مدت کوتاهی در آن شرکت مشغول به کار بوده است. اما اضافه نموده که در حال رایزنی با بانک مرکزی و بررسی صحت اطلاعات منتشر شده توسط این وبلاگ هستند و فعلا نمی توانند اعلام نظر کنند.

از دیگر سو شنیده ها حاکی از آن است که سه بانک اقدام به ارسال پیامک برای مشتریان خود جهت تغییر رمز کارت بانکی نموده اند و دو بانک خصوصی هم تمامی کارت های خود را مسدود نموده و مشتریان را مجبور به تغییر رمز کرده اند. البته این موضوع هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است.

تا اینکه بانک مرکزی در اولین واکنش رسمی ۲۶ فروردین طی بیانیه ای از تمامی مشتریان بانک ها خواست که برای حفاظت بیشتر با مراجعه به خودپردازها یا شعب بانک ها نسبت به تغییر رمز کارت های بانکی خود اقدام کنند.

در اطلاعیه روابط عمومی بانک مرکزی آمده است: «به اطلاع می‌رساند در پی بروز برخی شایعات در فضای مجازی و به منظور ارتقای سطح ایمنی، ایجاد محدودیت در دسترسی غیرمجاز در شبكه كارتی كشور و حفاظت مشتریان در مقابل مخاطرات احتمالی ناشی از آن، به بانكهای كشور ابلاغ شده ضمن اعلام مراتب به دارندگان كارتهایی كه طی چند ماه گذشته رمزخود را تغییر نداده‌اند، با مراجعه به خودپردازها یا شعب بانك مربوطه نسبت به تغییر رمز كارت اقدام نمایند.

ضمن پوزش از برخی مشتریان بانك‌ها كه ناچار به تغییر اجباری رمز خود هستند، لازم به ذكر می‌داند اتخاذ این تمهیدات صرفاً به منظور ارتقای سطح ایمنی كارتها صورت پذیرفته و درادامه توصیه‌های قبلی این بانك و بانك‌های كشور مبنی بر رعایت نكات ایمنی در خصوص نگهداری و كاربری كارت‌ها به مشتریان اكیداً توصیه می شود ،حداقل هر سه ماه یك بار نسبت به تغییر رمز اول و دوم (اینترنتی) كارت خود اقدام نموده و از قراردادن رمزهای كارت در اختیار اشخاص دیگر تحت هر عنوان جداً اجتناب فرمایند.»

شیوه حفاظت شخصی در مقابل تهدیدات حساب بانکی
همانگونه که در ابتدای مطب هم گفتیم، در کنار وظیفه بانک مرکزی و سیستم بانکی کشور جهت تامین امنیت همه جانبه حساب های بانکی و تراکنش های مالی کاربران و مشتریان شان ، بخشی از کار هم بر عهده خود مشتریان است که چگونه باید مراقب حساب های مان باشیم. در ادامه به ذکر برخی نکات ضروری جهت امنیت بیشتر تراکنش های مالی و کارت های بانکی می پردازیم:

۱- همان گونه که در نگهبان همیشه و در خصوص هرگونه رمزعبوری تاکید کرده ایم، رمزکارت بانکی تان را هر سه ماه یک بار عوض کنید. با این کار در صورتی که فردی بتواند رمز شمار را به خاطر بسپرد، یا مشکلاتی مانند داستان بالا پیش بیاید، حداقل رمز شما بارها بعد از آن عوض شده است. به خاطر داشته باشید که این اصل تغییر رمز هم شامل رمز اول عمومی کارت حساب شما شده و هم باید رمز اینترنتی (همان رمز دوم) کارت تان را مرتبا تغییر دهید. نکته: علاوه بر تغییر دوره ای سه ماهه، هرگاه احساس کردید که هنگام استفاده از رمزعبورتان، کسی آن را دانسته و یا به آن دست پیدا کرده، در اولین فرصت به دستگاه خودپرداز مراجعه و رمزتان را تغییر دهید.

۲- هیچ گاه و به هیچ صورت رمزاول یا دوم کارت را به صورت یادداشت به همراه نداشته باشید. بسیاری از افراد برای راحتی کار، آن را بر روی برگه ای یادداشت کرده و به راحتی در کیف پول و یا حتی در کیف خود کارت بانکی قرار می دهند. با این کار هنگام گم شدن یا سرقت کارت، دیگر فرد یابنده حتی متحمل زحمت برای پیدا کردن شما جهت گرفتن رمز نشده و حساب تان را خالی می کند. حتی استفاده از رمزهای نسبتا ساده و سر راست که به هیچ وجه توصیه نمی شود، بهتر از داشتن رمز مطمئن و سخت، اما یادداشت شده در کنار کارت حساب است.

البته انتخاب رمز مطمئن و کاربری هم بخش مهمی از کار است که در گذشته بسیار درباره آن صحبت کرده ایم. پیشنهاد می کنم مطالب زیر را یک بار دیگر مرور کنید:

علم انتخاب صحیح رمزعبور - قسمت اول
چگونه یک رمز عبور مطمئن بسازیم و از آن نگهداری کنیم - بخش اول
بدترین رمزهای عبور همه دوران ها

بهتر است که به جای ذخیره رمز کارت درون تلفن به شکل یادداشت یا شماره تلفن به نام خودتان یا بانک، آن را با فامیل، یا نام مستعاری که به خاطر می سپارید در دفترچه تلفن ذخیره کرده و به جای شماره تلفن از رمزکارت استفاده کنید.

مثلا یکی از نام های دفترچه تلفن شما می تواند ghasabi melal باشد و درون آن شماره رمزکارت بانکی تان ذخیره شده باشد. به همین شکل رمز دوم یا رمز اینترنتی کارت را هم می توانید در این لیست ذخیره کنید. حتی اگر کسی بداند که شماره کارت بانکی شما درون تلفن تان است، فکر نکنم به راحتی بتواند قصابی ملل را از میان چند صد شماره موجود در لیست حدس بزند!

۳- در صورتی که بانک شما امکان نگهداری موجودی را در حساب متصل به کارت و حساب جداگانه دارا است، تنها به اندازه نیاز روزانه خود در حساب متصل به کارت پول نگهداری کنید. زیرا با این کار، در صورت بروز مشکل، تنها میزان کمی متضرر شده اید.

۴- هنگام خرید اینترنتی بسیار هوشیارانه عمل کنید. به توصیه های بانک در خصوص شیوه خرید و ورود اطلاعات دقت نمایید. قبل از ورود اطلاعات کارت خود در سایت، مطمئن شوید که در سایت بانک قرار دارید و با یک سایت قلابی روبرو نیستید. بهترین شیوه این کار، دقت به آدرس در نوار بالای مرورگر است. این آدرس باید دقیقا با آدرس اعلامی بانک مطابقت داشته باشد. به خصوص بخش ابتدایی آن نباید هیچ مغایرتی داشته باشد و حتما به صورت اتصال امن https به سرور بانک متصل باشد. همچنین در صورتی که از امنیت کامپیوتر خود از نظر بدافزارها و کی لاگرها اطمینان ندارید، برای پر کردن فرم اطلاعات بانک، حتما از صفحه کلید عددی مجازی آن استفاده کنید.

۵- همیشه تراکنش های بانکی را از طریق اینترنت بررسی کنید. ممکن است فردی در حال سو استفاده از حساب شما باشد. کنترل حساب بانکی تان از طریق اینترنت سبب می شود که سریعا نقل و انتقالاتی که توسط خودتان صورت نگرفته را شناسایی کنید.

۶- هنگام سرقت یا گم شدن کارت حساب، به سرعت بانک را در جریان گذاشته و کارت را مسدود نمایید. امروزه بانک ها راه های فراوانی از جمله اینترنت بانک، تلفن بانک و خدمات پیامکی برای این کار دارند. پس لطفا علاج واقعه قبل از وقوع کرده و آنها را فعال نمایید.

۷- در صورتی که از نرم افزارهای اینترنت بانک و اس ام اس بانک بر روی گوشی خود استفاده می کنید، به محض گم کردن موبایل، سریعا رمز اول و دوم حساب بانکی خود را تغییر دهید، تا دسترسی گوشی تان به حساب بانکی قطع گردد. همچنین مراقب سیم کارت هایی که حساب بانکی تان روی آنها فعال است، باشید و هنگام فروش سیم کارت حتما این مورد را از طریق بانک تان چک کنید.

۸- هنگام استفاده از دستگاه های خرید فروشگاهی (POS) هیچ گاه رمز خود را به فروشنده نگویید و خودتان مبلغ و رمزکارت را در دستگاه وارد کنید. رعایت این مورد در فروشگاه های شلوغ و محل هایی که افراد زیادی در اطراف تان ایستاده اند، ضرورت بسیار بیشتری دارد. در صورتی هم که مجبور به اعلام رمز به یکدیگر یا فروشنده هستید، حتما این کار را با صدای آهسته و یا نوشتن روی صفحه موبایل انجام دهید. توجه داشته باشید که در اینجا استفاده از قلم و کاغذ می تواند اشتباهی شاید جبران ناپذیر باشد. باید بدانید که کارت های بانکی قابل کپی شدن هستند. اگر رمز عبورتان را هم در اختیار فرد دیگری قرار بگیرد این احتمال وجود دارد که یک کپی از کارت شما در دست فردی دیگر باشد و از آن استفاده کند.

شما چه پیشنهاداتی برای خوانندگان نگهبان دارید تا امنیت بهتری در فعالیت های بانکی شان داشته باشند؟
http://www.narenji.ir/4358
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: P@RSA , کامیار کاظمی , صدفی , mjdehghani , مهدی گل محمدی , ناصر صادقی
04-15-2012, 09:31 PM
ارسال: #2
RE: بایدها و نبایدهای کارت حساب بانکی: فاش شدن اطلاعات ۳ میلیون مشتری بانک های ایران؟
ممنون از اطلاع رسانیتون
مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: mjdehghani , مهدی گل محمدی , امیر مرادی فر
04-15-2012, 10:07 PM
ارسال: #3
RE: بایدها و نبایدهای کارت حساب بانکی: فاش شدن اطلاعات ۳ میلیون مشتری بانک های ایران؟
دوستان لطفا به خانواده ها و اطرافیان خود این موضوع را اطلاع رسانی بفرمائید تا سریعا شماره رمز کارت های خود را تغییر دهند.

[تصویر: Mrkamiar2.gif]


مشاهده وب سایت کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: mjdehghani , P@RSA , مهدی گل محمدی , ناصر صادقی , امیر مرادی فر
04-15-2012, 11:36 PM
ارسال: #4
RE: بایدها و نبایدهای کارت حساب بانکی: فاش شدن اطلاعات ۳ میلیون مشتری بانک های ایران؟
من تو وبلاگی که این اطلاعات رو منتشر کرده رفتم اطلاعات و جزئیات خیلی از کارت های بانکی رو گذاشته
من چک کردم شکر خدا شماره کارت های من اونجا نبود!
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: مهدی گل محمدی , دلشاد حسین پور , ناصر صادقی , امیر مرادی فر
04-16-2012, 12:07 AM (آخرین ویرایش در این ارسال: 04-16-2012 12:07 AM، توسط مهدی گل محمدی.)
ارسال: #5
RE: بایدها و نبایدهای کارت حساب بانکی: فاش شدن اطلاعات ۳ میلیون مشتری بانک های ایران؟
میشه آدرس وبلاگ رو بزارید؟؟؟؟؟

میشه آدرس وبلاگ رو بزارید؟؟؟؟؟

آنچه ویرانمان میکند روزگار نیست حوصله های کوچک و آرزوهای بزرگ است!

مغز ما یک دینام هزار ولتی است که شوربختانه اکثر ما به اندازه یک چراغ موشی از آن استفاده نمی کنیم
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: mteam , امیر مرادی فر
04-16-2012, 12:14 AM
ارسال: #6
RE: بایدها و نبایدهای کارت حساب بانکی: فاش شدن اطلاعات ۳ میلیون مشتری بانک های ایران؟
(04-16-2012 12:07 AM)مهدی گل محمدی نوشته شده توسط:  میشه آدرس وبلاگ رو بزارید؟؟؟؟؟

میشه آدرس وبلاگ رو بزارید؟؟؟؟؟

آدرسش اینه
http://ircard.blogspot.fr/
البته قیلتره
سمت راست وبلاگ لیست بانک ها رو گذاشته رو هر بانکی که کلیک کنی لیست کارت های اون رو می بینید
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: کامیار کاظمی , mteam , امیر مرادی فر
04-16-2012, 12:20 AM
ارسال: #7
RE: بایدها و نبایدهای کارت حساب بانکی: فاش شدن اطلاعات ۳ میلیون مشتری بانک های ایران؟
مهدی جان وبلاگو میخوای برای چی -زود برو رمزو عوض کن منم دارم میرم تا یک میلیاردمو کسی بر نداشته البته یک میلیاردمن هنوز قابل برداشت نیست مثل یارانه ایکه ریخته شده ولی نمیتونی برداری رمزمو عوض کنم


یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 تشکر شده توسط: امیر مرادی فر , naderv
ارسال پاسخ 


موضوع های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  بهترین کار با سرمایه حدود 300 میلیون siavashbehzad 2 5,359 06-05-2019 02:33 PM
آخرین ارسال: Aras1380
  آدرس تولیدی های شال و روسری elena95 0 735 07-03-2017 12:16 AM
آخرین ارسال: elena95
  راهنمایی برای تاسیس مغازه با 100 میلیون سرمایه erfan30 4 3,434 11-18-2016 10:50 PM
آخرین ارسال: irandac
  افزایش سرمایه های خرد چگونه؟ yunespc 1 836 10-26-2016 01:54 PM
آخرین ارسال: yunespc
Question نحوه کسب درآمد از وب سایت های اینترنتی saeed74 4 2,117 10-12-2016 12:29 AM
آخرین ارسال: hasanjoon
  اعتبار سایت ایران پیشرفت elena65 4 14,391 08-29-2016 07:56 PM
آخرین ارسال: elena65
  نرخ سود بانکی در سال 95 siavashbehzad 0 364 03-12-2016 12:07 PM
آخرین ارسال: siavashbehzad
  تعرفه های پست shila30 2 475 06-05-2015 02:51 AM
آخرین ارسال: shila30
  کسی قیمت پارکینگ های شهرداری تهران رو داره؟ rezaeee 0 719 02-10-2015 03:15 AM
آخرین ارسال: rezaeee
  با صد و پنجاه میلیون چیکار کنم ؟ kamangar 12 13,998 12-30-2014 10:39 AM
آخرین ارسال: mostafa7063
  چگونه در مصاحبه های شغلی قبول شویم؟ jahanagahi 4 751 12-02-2014 03:04 PM
آخرین ارسال: jahanagahi
  مشاغل پرسود در ایام نوروز / از 1 تا 15 میلیون تومان درآمد ! karafarin 1 18,934 12-02-2014 02:03 AM
آخرین ارسال: nava752
  نظر سنجی برای بهتر شدن انجمن -- تغیرات بزرگ به زودی در راه است-- MARYAR 12 3,588 11-25-2014 07:23 PM
آخرین ارسال: MARYAR
  چند سوال درباره حسابداری و حقوق و بانک؟ yunespc 2 2,334 11-23-2014 11:00 PM
آخرین ارسال: کاردان
  بين المللي شدن سايت mehdi098 5 703 11-07-2014 03:51 AM
آخرین ارسال: MohamadMJ
  با 15 یا 18 میلیون سرمایه اولیه چه مغازه یا کار تولیدی پیشنهاد میکنید _morteza_ 12 39,835 11-02-2014 05:58 PM
آخرین ارسال: bibak@zah
  بانک مشاغل یک همراه سبز 0 1,006 11-01-2014 11:23 PM
آخرین ارسال: یک همراه سبز
  قالب های پلاستوفومی yunespc 3 770 08-09-2014 10:02 AM
آخرین ارسال: yunespc
  ایا این فناوری به ایران امده؟ yunespc 1 956 07-31-2014 11:18 AM
آخرین ارسال: moele
  کسی راهنمای ثبت شرکت های تولید کننده سی دی های اموزشی ونرم افزاری و سرگرمی رو داره؟ yunespc 1 1,105 06-11-2014 02:29 PM
آخرین ارسال: MARYAR

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
تماس با ما | سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران | بازگشت به بالا | بازگشت به محتوا | آرشیو | پیوند سایتی RSS