سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران
این خرید یک سرمایه است یا هزینه؟ - نسخه قابل چاپ

+- سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران (http://forum.unc-co.ir)
+-- انجمن: بخش اعضای سایت (/forumdisplay.php?fid=105)
+--- انجمن: مباحث داغ (چالش ها) (/forumdisplay.php?fid=142)
+--- موضوع: این خرید یک سرمایه است یا هزینه؟ (/showthread.php?tid=9915)

صفحه ها: 1 2

این خرید یک سرمایه است یا هزینه؟ - کامیار کاظمی - 10-28-2013 12:34 AM

شب خوش دوستان گلم

یک راست میرویم سر اصل مطلب Blush :
چند روز قبل و بعد از فراغت از کار، با یکی از دوستان جوان و خوش آتیه انجمن، برای خرید لپ تاپی به بازار رفتیم و بعد از کلی جستجو یک لپ تاپ به نسبت عالی و قیمت بالا را خریداری کردند.
نکته جالب این عزیز، نگرانی ایشان از خریدشان بود و دقیقا سوالی که بعد از خرید از بنده داشتند این بود:

به نظر شما، این خرید لپ تاپ یک هزینه است یا سرمایه گذاری؟ (در خور هدفی که میدانستم ایشان دنبال میکنند جوابی به ایشان دادم ...)

سوالی فوق عالی که یک ثروت ساز باید قبل از هر خرید از خود برسد:

این خرید من، یک هزینه تراشی بیجاست یا سرمایه گذاری؟

حال از شما میپرسم:

- جواب شما به این دوست عزیز چیست؟
- تفاوت یک خرید پولساز با یک هزینه سازی چیست؟

- من که میخواهم یک ثروت ساز باشم از کجا باید به خرید خود مطمئن شوم؟
- اصلا این همه سختگیری برای چه؟ مگر نمیخواهیم پول بیشتری داشته باشیم تا بیشتر در رفاه باشیم؟
- راستی چند نفر از ما بازاری های پولسازی را دیده ایم که مدل گوشی آنها حداقل برای 10 سال قبل است، آیا همیشه این نخریدن ها برای ما نشان از یک فرد پولساز و بافکر اقتصادی است؟ آیا این یک الگوی درست است؟

RE: این خرید یک سرمایه است یا هزینه؟ - mohammadshamosi - 10-28-2013 12:51 AM

به نظر من این فکر رو باید قبل خرید کرد
من خودم مدتی هست تو فکر خرید لپ تاپ هستم
باید لپ تاپی بخرم که گنجایش نصب و اجرای برنامه هایی که مورد نیازم هست رو داشته باشه
چون لپ تاپ یکی از ملزومات کاریم هست
که این به نظرم یه خرید پولساز میشه
----------
حالا این مورد برای هر چیزی صدق میکنه
باید دید که این خرید جوابگوی نیاز ما هست یا نه
همینطور باید دید که چیزی که میخریم بیش از حد نیازمون نشه، البته نمیگم که بد هست
ولی بعضی مواقع اصلا مورد نیازمون نمیشه که از کارایی های اون استفاده کنیم
این هم میشه جلوگیری از هزینه سازی

RE: این خرید یک سرمایه است یا هزینه؟ - 3ObHaN - 10-28-2013 01:07 AM

سعی کنیم وارد مسابقه جاه طلبی نشیم .

مسابقه جاه طلبی یعنی این :

لب تاپ ----> لب تاپ بهتر ------> لب تاپ خیلی بهتر
ماشین -----> ماشین بهتر --------> ماشین خیلی بهتر
خونه ------> خونه بزرگتر --------> خونه ی خیلی بزرگتر

لب تاپ ، کامپیوتر ، موبایل ، ماشین ، خونه ، حداقل ماهی یه دست لباس و غیره نیاز زندگی کنونیه .
من میتونم اینو بگم و ثابت کنم که خرید یه لب تاپ در هر صورت و حالتی اشتباه محض و هزینه تراشیه .
اما این حرف من در جامعه کنونی غلطه .
یک ادم ثروتمند ، لب تاپ میخره ، اما یک لب تاپ معمولی . یک ماشین معمولی ، یک خونه معمولی .
اما اون اینجوری عمل میکنه :

سرمایه -----> سرمایه بیشتر -------> سرمایه خیلی بیشتر

و در نتیجه :
درامد ( مثلا یه میلیون ) - هزینه ( مثلا 900 هزار تومن ) ----> درامد خیلی زیاد ( 10 میلیون ) - هزینه زیاد ( 4 میلیون ) -------> درامد بیش از حد زیاد ( 200 میلیون ) - هزینه زیاد ( 50 میلیون )

وارد مسابقه جاه طلبی نمیشه .

پدر پولدار رابرت کیوساکی ، وقتی که پولدار نشده بود ( و صرفا با داشتن یک شرکت ساختمانی و چند مغازه ثروتمند بود ) یک وانت قدیمی داشت . یک خونه قدیمی داشت .

ما میتونیم ؛ با هزینه ای نمای داخلی و بیرونی قصر موفقیت مالی خودمون رو با سنگ درجه یک مزین کنیم اما وقتی که پایه ها و فنداسیون قصر مشکل داره ، با کوچکترین زلزله اون سنگ نما زیبا به خاک تبدیل میشه .

پس بهتره ، این خرید ها رو با درامد سرمایه گذاری هامون انجام بدیم تا اصل سرمایه .

RE: این خرید یک سرمایه است یا هزینه؟ - hamid.h - 10-28-2013 01:21 AM

سوال جالبی بود :
راستی چند نفر از ما بازاری های پولسازی را دیده ایم که مدل گوشی آنها حداقل برای 10 سال قبل است، آیا همیشه این نخریدن ها برای ما نشان از یک فرد پولساز و بافکر اقتصادی است؟ آیا این یک الگوی درست است؟

بعضی ها اینجوری فکر میکنند که ما کار میکنیم پول درمیاریم تا زندگی کنیم نه اینکه زندگی میکنیم که پول در بیاریم . بنظرم این طرز تفکر کاملا اشتباه و تا حدودی مخربه...

پول خرج کردن زمانی داره...
تا زمانی که ما پایه و فنداسیون قصر خودمونو درست راه اندازی نکنیم و پایه مشکل داشته باشه بقول آقا سبحان با کوچکترین زلزله یا اتفاق نمای زیبا و ظاهر جذاب قصر به آسونی فرو میریزه.
بعد از اینکه فتداسیون اصولی ، با دقت و صحیح پایه ریزی شد میتونید به نما هم فکر کنید اونوقت.
امیدوارم منظور شما رو درست متوجه شده باشم و شما هم همینطور

RE: این خرید یک سرمایه است یا هزینه؟ - sir-mahyar - 10-28-2013 01:37 AM

به نظر من هزینه اگه نیاز شخص رو برطرف کنه هزینه ی به جاست و باید انجام شه

یه مثال میزنم

حاجیه میلیاردر یه گوشیه 100 تومنی داره که باهاش زنگ میزنه به این و اون

حاجیه میلیاردر گوشیه گلکسی نوت داره که باهاش زنگ میزنه به این و اون

حاجی هر کدوم از گوشی هارو داشته باشه باهاش یه کار میکنه و استفاده ی دیگه ای نداره

پس اگه گوشیه 100 تومنی داشته باشه متناسب با نیازش خرید کرده و اگه گلکسی نوت هزینه ی بیجا کرده

مهم نیست که پول داره و اینا مهم نیازه

ولی باید یه چیز هم در نظر بگیریم

من خیلی هارو میبینم که طرف مثلا دو میلیون پول پس انداز میکنه با کلی زحمت

بعد یهو میره همشو میده یه لپ تاپ که نیازاشو برطرف میکنه میخره

درسته خرید لپ تاپ به جاست ولی به این شکل کاملا اشتباهه

ما نباید کل پس اندازمون رو واسه خرید چیزی هر چقدر هم کارا یهو تموم کنیم

باید اول اون پول رو به گردش انداخت و مقدارش که بیشتر شد و به سوددهی رسید خرید کنیم

RE: این خرید یک سرمایه است یا هزینه؟ - goldmen - 10-28-2013 09:12 AM

بايد ديد اون چيزي كه خرج مي شود براي نياز هست يا تنوع
واقعا نياز رو برطرف ميكند

همين لب تاپ كه مثال زده شده
براي كار اصلا به درد نميخورد چه از گرم شدن خود لبتاب، برقش،ارتقا قطعات،تعمير ونگهداري
درصورتي كه براي مصرف كاري pc خيلي بهتر كارآيي دارد وخريد لب تاب براي مصرف كاري بيهوده هست

خرج كردن بهينه به همه پيشنهاد شده است
مثلا منزل بيل گتس كه درهمين انجمن هم عكس هاش به نمايش درآمد يك خانه كاملا مدرن ورويايي بود كه با تكنلوژي هاي روز دنيا هم كامل شده است وبه اين معنا نيست كه خرج اضافه هست

همه چه از دين، فرهنگ، سخن بزرگان
خرج كردن بصورت بهينه

RE: این خرید یک سرمایه است یا هزینه؟ - mardin-b - 10-28-2013 11:25 AM

کیوساکی در افزایش هوش مالی و ثروتمند و جوان بازنشسته شوید می گوید:
تا زمانیکه درآمد من از محل تحصیل اجاره آپارتمانهایم به n دلار نرسید برای همسرم ماشین پورشه ...نگرفتم.
این در حالی بود که ما از 2 سال قبل تصمیم گرفته بودیم این درآمد مورد نظر را حتما" قبل از خرید ماشین باید بدست بیاریم.
البته این نوع تفکر در مردمی جایگاه دارد که بدنبال ثروت و استقلال مالی هستند نه عموم مردم که اکثریت مصرف گرا و بدنبال چشم و هم چشمی
حتی به قیمت بدهکاری و آوردن وام برای خرید وسایلی ماننده لب تاب ،ماشین ،اثاث خانه و ... هستند.
هر چیزی که پول از جیب من خارج کند بدهی حساب میشود.
هر چیزی که پول به جیب من سرازیز کند سرمایه حساب میشود
.

RE: این خرید یک سرمایه است یا هزینه؟ - ahmad rezaee - 10-28-2013 12:19 PM

من همیشه این نکته را به خودم و به همسرم یادرآوری می کنم که در ابتدای زندگی که پایه های مالی هنوز مستحکم نیست ، باید در خرید تمامی لوازم چند جنبه را در نظر گرفت :

1- این چیزی که می خواهیم بخریم ، آیا یک نیاز ضروری است ( مانند پوشاک و یا هزینه های اصلی زندگی )

2- آیا به کم کردن هزینه های پرداختی کمکی می کند ( مثلاً جایگزینی لامپ های پر مصرف بجای لامپهای تنگستنی یک هزینه بسیار بجاست )

3- آیا چیزی که می خریم به درآمد زایی کمک می کند و می توان از آن پول بدست آورد ؟( مثلاً خرید لپ تاب برای انجام امور کاری و نه صرفاً تجملاتی و پز دادن )

4- آیا می توان در آینده آنرا بهینه کرد و یا ارزش افزوده خواهد داشت .
مثلاً خانه ای که می خریم، بتوان در آینده آنرا توسعه داد و یا طبقه ای در روی آن احداث کرد و مغازه ای درون آن ایجاد کرد .

نگاه سرمایه گذاری به تمامی امور باید در حالت فعلی تولید ثروت و در آینده قابل فروش به قیمت بالاتر باشد .

در کلیت قضیه اگر شما به خرید تمامی لوازم حتی اتومبیل بسیار لوکس بتوانید ، با برنامه و
اینده نگرانه در پی کسبی ارزشی خاص ( مانند ارزش اجتماعی و به تبع آن رسیدن به هدف
) و یا پرستیژ کاری باشید و ان یک نیاز باشد ، اشکالی وارد نیست .

مثلاً ما برای سفارشات حضوری در محل مشتریان نیاز به لپ تاب و تبلت داشتیم که ضرورت
آن حس می شد و خرید آنها با اینکه کارایی زیادی در درون دفتر ندارد به انجام سفارشات
راحت تر و سود آوری ما خیلی کمک کرده است .

و نکته دیگر : وقتی شما با ظاهری آراسته و یا ماشین مدل بالا و تجهیزات بهتر برای سفارش
می روید ،و یا مستریان به شما مراجعه می کنند ، به شما اعتبار بیشتری می دهند .

پس روی بازدهی هزینه ها فکر کنید که چه چیزی عاید شما می شود . ارضای نفس و یا سودآوری ؟

RE: این خرید یک سرمایه است یا هزینه؟ - Delta.H - 10-28-2013 12:27 PM

سلام
فرمایشات دوستان را قبول دارم اما باید حواسمان را جمع کنیم که کیفیت را فدای قیمت نکنیم چون در آنصورت هم ضرر کرده ایم من به اقتضای کارم نیاز همیشگی به لپ تاپ دارم در سال 84 یک لپ تاپ به قیمت 840هزار تومان خریدم که در زمان خود جزو بهترین ها بود هنوز با گذشت 8 سال آن را دارم و صحیح و سالم کار میکند اما چهار سال بعد از آن یعنی اواخر 88 یک لپ تاپ دیگر به قیمت 1میلیون و 200هزار تومان از بازار کامپیوتر پایتخت خریدم که باز هم در آن زمان عالی بود و هنوز هم با گذشت حدود 4 سال عالی کار می کند با ویندوز 7 اوریجینال و 4گیگ رم و پردازنده چند هسته ای تا یک یا دو سال دیگر هم برایم کار خواهد کرد.
خوب در سال 84 لپ تاپ 400 هزار تومانی هم بود اگر آن را می خریدم در بهترین حالت 2 سال نیاز من را برآورده می کرد و سال 86 باز هم باید هزینه میکردم و همینطور ادامه پیدا میکرد پس وقتی وسیله ای می خریم کیفیت، دوام، مفید بودن و چند آیتم دیگر را در کنار قیمت قرار می دهیم و بعد می توانیم به درک بهتری از هزینه ای یا سرمایه ای بودن این خرید برسیم.
این مسئله در مورد بسیاری از خریدها صدق میکند مثلاً در مورد لباس اگر توجه بیش از حد به پایین بودن قیمت داشته باشیم لباسی می خریم که مدت کمی برایمان کار خواهد کرد و باید آن را دور بیاندازیم یعنی در واقع پول خودمان را دو می اندازیم!
به قیمت های امروز، شلواری که مثلاً با 20هزار تومان بخریم بعد از چند ماه مندرس می شود و نمی توان آن را پوشید اما شلواری که به قیمت 80هزار تومان خریداری شود ممکن است 5 سال کار کند!
حالا اینها مثال بود ولی در کل صرف نظر از موارد استفاده نگاه بلند مدت به خریدها می تواند به صرفه بودن و ارزشمند بودن آنها را مشخص تر کند.

RE: این خرید یک سرمایه است یا هزینه؟ - MARYAR - 10-28-2013 01:02 PM

(10-28-2013 12:27 PM)Delta.H نوشته شده توسط:  سلام
فرمایشات دوستان را قبول دارم اما باید حواسمان را جمع کنیم که کیفیت را فدای قیمت نکنیم چون در آنصورت هم ضرر کرده ایم من به اقتضای کارم نیاز همیشگی به لپ تاپ دارم در سال 84 یک لپ تاپ به قیمت 840هزار تومان خریدم که در زمان خود جزو بهترین ها بود هنوز با گذشت 8 سال آن را دارم و صحیح و سالم کار میکند اما چهار سال بعد از آن یعنی اواخر 88 یک لپ تاپ دیگر به قیمت 1میلیون و 200هزار تومان از بازار کامپیوتر پایتخت خریدم که باز هم در آن زمان عالی بود و هنوز هم با گذشت حدود 4 سال عالی کار می کند با ویندوز 7 اوریجینال و 4گیگ رم و پردازنده چند هسته ای تا یک یا دو سال دیگر هم برایم کار خواهد کرد.
خوب در سال 84 لپ تاپ 400 هزار تومانی هم بود اگر آن را می خریدم در بهترین حالت 2 سال نیاز من را برآورده می کرد و سال 86 باز هم باید هزینه میکردم و همینطور ادامه پیدا میکرد پس وقتی وسیله ای می خریم کیفیت، دوام، مفید بودن و چند آیتم دیگر را در کنار قیمت قرار می دهیم و بعد می توانیم به درک بهتری از هزینه ای یا سرمایه ای بودن این خرید برسیم.
این مسئله در مورد بسیاری از خریدها صدق میکند مثلاً در مورد لباس اگر توجه بیش از حد به پایین بودن قیمت داشته باشیم لباسی می خریم که مدت کمی برایمان کار خواهد کرد و باید آن را دور بیاندازیم یعنی در واقع پول خودمان را دو می اندازیم!
به قیمت های امروز، شلواری که مثلاً با 20هزار تومان بخریم بعد از چند ماه مندرس می شود و نمی توان آن را پوشید اما شلواری که به قیمت 80هزار تومان خریداری شود ممکن است 5 سال کار کند!
حالا اینها مثال بود ولی در کل صرف نظر از موارد استفاده نگاه بلند مدت به خریدها می تواند به صرفه بودن و ارزشمند بودن آنها را مشخص تر کند.

من با این حرفتون که باید کیفیت را بیشتر از هر چیزی در نظر داشته باشیم خیلی موافقم.
دقیقا هر کس با من سر خرید لپ اپ یا هر چیزی مشورت می کنه بهش می گم بهترین مارک را بخره چون قطعا ضرر نمی کنه و اون وسیله بجای دو سال براش 8 سال کار می کنه.
یک مورد دیگه اینکه لپ تاپ واقعا یک نیازه برای کارهای آنلاین و کارهایی که بستگی به سیستم داره. ممکنه به نظر پی سی ارزون تر و با کیفیت تر باشه اما لپ تاپ مشتری مداری بیشتری داره یعنی شما می تونید چیزی که می خواهید به مشتری نشون بدهید به جای اینکه عکس یا فلش براش ببرید اگر اون را روی یک لپ تاپ بهش نشون بدهید و حتی براش توضیح بدهید قطعا نتیجه بهتری روی مشتری داره.
و یا کسانی که حتی برای حسابداریشون لپ تاپ را بر می گزینن خیلی نتیجه بهتری می گیرن چون می تونن حساب کتاب ها را به خونه ببرن و یا برای نشون دادن به حسابرس مشکل ندارن.

منظور اینه که خرید وسایل دیجیتال مطابق پیشرفت های روز تکنولوژی قطعا ضرر نخواهد بود برای کسانی که کار می کنن. و یک سرمایه است.