سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران
خلاصه کتاب بيداری درون - نسخه قابل چاپ

+- سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران (http://forum.unc-co.ir)
+-- انجمن: بخش میلیاردرها (/forumdisplay.php?fid=107)
+--- انجمن: میلیاردر شدن در کتابخانه (/forumdisplay.php?fid=24)
+--- موضوع: خلاصه کتاب بيداری درون (/showthread.php?tid=5129)



خلاصه کتاب بيداری درون - بيلا بالا - 11-11-2012 01:48 PM

کتاب بيداری درون

نوشته : جاناتان رابينسون
ترجمه : مهين صديقی – الهه رضوی



فصل اول

پرسشها ، پاسخ ها هستند
من به توانمندی پرسش ها واقف هستم ، زيرا طرح پرسشهای مناسب دگرگونيهای شگرفی در زندگی ام پديد آورده است . در نوجوانی به حد اسفناکی خجالتی بودم به طوری که به ندرت با کسی حرف می زدم ، روزی دانش آموزجديد به کلاس ما آمد ناگهان فکر جديدی در ذهنم جرقه زد ( چه چيز جالبی در اين پسر وجود دارد؟)
اين پرسش مثبت مرا برآن داشت تا با جسارت برخورد کنم و از انزوا و خجالتی بودن دوری کنم با تغيير شيوه تفکر می آموزيم که خواسته های نهائی خود را همچون عشق ، آرامش و لذت بشناسيم و در جهت آنها به گونه ای گام برداريم که هرچه سريع تر شکوفا شود .
پرسش های تفکر انگيز
بهترين پاسخ به اين نوع سئوالات در درون شما نهفته است و تنها يافتن اين پاسخ است که به شکوفائی زمينه های الهام و خرد درونی شما ياری می رساند سعی کنيد مستقيماً با افکار خود رو بروشويد و يا اينکه شيوه ديگر اين است که از دوستان و بستگان نزديک خود بخواهيد سئوالات مورد نظر را از شما بپرسند .
سهيم کردن افراد قابل اعتماد موجب تعمق بيشتر ، بينش مثبت تر و همدلی بيشتر خواهد شد
برای انديشيدن به اين پرسشها اولاً هم از نيرو استدلال خود و هم از قدرت مکاشفه درون خود کمک بگيريد.
دوماً در آرامش فکر کنيد اين آرامش فکر از سه طريق بدست می آيد :
1- از طريق دعا و نيايش
2- از طريق پناه بردن به طبيعت
3- از طريق گوش دادن به موسيقی
بعضی با پناه بردن به طبيعت و عده ای از طريق دعا و نيايش . زمانی که فرايند استدلابی بررسی گرايش باطنی ما نيز درباره آن روشن می شود . پس از طرح سئوال به ندای درون خود گوش فرادهيد. دقت کنيد مهمترين احساسات خود را نيز درمی يابيد و با اندکی تمرين به زودی قادر به تشخيص ندای حقيقی راهبر درونی خود خواهيد شد.

فصل دوم

هنگامی که دوتن از اعماق وجود يگانه باشند ، کوه راهم از کجا می کنند.
سرزنش بزرگترين دشمن عشق است و ستايش و احترام منزلگاه عشق .
يافتن شريک مناسب
اکثر مردم شريک زندگی را با فکر انتخاب نمی کنند بلکه يا عاشق می شوند و يا چون ازدواج امری است اجتناب ناپذير به شيوه (( باری به هر جهت )) به آن تن درمی دهند . نتيجه اين بی فکری آسيب های روانی است.
گفتگو با شريک احتمالی
زمانی که فردی را برای زندگی انتخاب می کنيم احساس عميقتر از شيفتگی سطحی است. بهترين راه برای درک اين حقيقت گفتگو با او است بعد از چند ديدار می توانيم صادقانه پرسش های خود را مطرح کرده و از پاسخ های او مناسب بودن آن شخص را تشخيص دهيم . پی بردن به علايق و روابط گذشته او بسيار مهم است.
شغل و حرفه
در يک کارگاه موفق پس از تحقيقات مفصل متوجه شدند عشق بی حد آنها به کاری که انجام ميدادند باعث موفقيت اين کارگاه شده است . اگر به راستی از کاری که برای کسب درآمد انجام ميدهيد لذت ببريد ديگر احساس نمی کنيد عمرتان به خاطر به دست آوردن لقمه ای نان می گذرد. به نيروی الهام بخش درون تان احترام بگذاريد. شغل فعلی خود را لذت بخش تر و سود آورتر کنيد.

فصل چهارم

رشد شخصيت و روان
در هر برهه از زندگی ، برای شناخت کردار خود ، تعيين صريح و روشن هدفها و آرمانهايتان بسيار مؤثر است ليکن روشن نمودن قاطعانه هدفهای معنوی بسيار دشوار است چرا که بعد معنوی انسان وجهی ذهنی است که هرکس ديدگاه خاصی نسبت به آن دارد و چه بسا که ديدگاه خود را بهترين و کاملترين بداند . منظور ما از کلمه معنويت
((مشخص کردن آن ديدگاهی است که به فرد کمک می کند بينش عميقتری از صلح ، عشق و نوعدوستی داشته باشد و به اتکا اين بينش بتواند جايگاه والا تری در نظام هستی بيابد .
اشتباهات و زشتی های شخصی خود را از خود پنهان نکنيد . با خود روراست باشيد .
بيشتر افراد معتقد هستند که درک و شناخت راههايی که مارا از خدا دور ميکند . بهترين روش نزديک شدن به خدا يعنی درخود برتر و گوهره هستی خويش است اگر راههای اشتباه را دقيق بشناسيد به راحتی ميتوانيد آن جاده باريکی که شما را به سوی خدا هدايت ميکند بشناسيد.

فصل پنجم

اوقا ت فراغت
ويل راجرز در اين باره گفتة پر مغزی دارد او ميگويد هدف تبليغات اين است که ما را وا دارد تا با پول نداشته خودآنچه را لازم نداريم بخريم بنابراين هر چه نيازهای کاذب بيشتر شود احتياج به کار و تلاش هم افزايش می يابد و اين دور باطلی است که هرگز تمامی ندارد رهايی از چنين گردابی آسان نيست .

فصل هفتم

کمال / تکامل عواطف
زندگی نوين ما را چنان سرگرم مسائل بيشمار کرده است که از خود غافل مانده ايم انسانها به خيال اينکه خوشبختی دارند در داشتن ثروت هر چه افزونتر فرستادن بچه ها به دانشگاه و ساير دستاوردهای مادی از نعمت استفاده واقعی و لذت بردن از لحظه ای که در آن هستند بی نصيب ميمانند انسانها فطرتاً موجودات بسيار ساده ای هستند هدف نهايی همه فعاليت های ما دوری از رنج و کسب لذت است . انسانها برای دوری از درد از سه واکنش دفاعی روانی استفاده ميکنند اين سه واکنش راههايی برای پنهان داشتن حقيقت از خويش هستند . نخستين و معمولی ترين واکنشها ((سرزنش)) ديگران بخاطر مشکلات و ناکاميابيهای خود در زندگی است . با انداختن گناه شکست خود به گردن ديگران خود را محق ميدانيم به اين ترتيب از پذيرش مسئوليت اعمال خود و آنچه بر سر خويش آورده ايم شانه خالی ميکنيم . دومين واکنش دفاعی ((انکار)) حقيقت و فريب دادن خويش در ناديده گرفتن مشکلات موجود است . زمانی که فرد از پذيرش وجود مشکلی سر باز ميزند ديگر دليلی برای تلاش در جهت حل آنها و تغيير شرايط باقی نمی ماند سومين واکنش دفاعی (( بهت زدگی )) در مقابل مشکلات و شرايط نامساعد زندگی است . برای رسيدم به کمال بايدهميشه در تبديل زشتی ها به زيبايی ها کوشيد .

فصل هشتم

حل مشکلات
ما همگی دچار مشکل هستيم . با اين حال مشکلات برخی را آبديده و پخته می کند و برخی ديگر را سرخورده ، کج خلق و ناتوان . مشکلات فرصتهای طلايی برای رشد هستند ليکن زمانی که گرفتار آنها می شويم اين گفته را به فراموشی می سپاريم و نه تنها ازآنها به عنوان (( نعمت )) استقبال نمی کنيم بلکه همچون باری سنگين و غير قابل تحمل با آنها برخورد می نماييم . سريعترين راه (( قوی شدن )) دست و پنجه نرم کردن با مشکلات است و مشکلات توانايی های ما را درابراز مهربانی، عشق وشجاعت افزايش ميدهد.دراينجا (( درست )) کلمه کليدی است.
اکثر مردم زمانيکه با مشکلی سخت روبرو ميشوند ، زير آوار ناگهانی آن احساس درماندگی می کنند به همين دليل پرسشهايی که پيش روی داريد بسيار مهم هستند به محض اينکه به ديدگاهی مناسب و همه جانبه نگر مجهز شديد از عهده حل هر مشکلی برخواهيد آمد. سختيها می تواند انسان را آبديده کنند.

فصل نهم

خود روان درمانی
اگر بيماری دارای ديدگاهی خوشبينانه و پذيرا باشد ، کسب نتايج مثبت حتمی است و اگر برعکس بيماری برخوردی منفعل ، بی تفاوت و مأيوسانه داشته باشد حتی درمان طولانی مدت نيز تأثير چندانی نخواهد داشت . از آنجائی که لازمه (( خود روان درمانی )) مشارکت فعال در فرايند است ، نتيجه به گونه ای شگفت آور مثبت خواهد بود. نظر منصفانه اين است که (( خود روان درمانی )) هميشه نمی تواند جايگزين درمان به شيوه مرسوم باشد .رابطه ميان بيمار و درمانگر يا مراجعه کننده و مشاور يکی از عوامل اصلی درمان و کسب نتيجه مثبت است و ميزان پرسشهايی که روان درمانگر و مشاور مطرح می کنند تأثير چندانی در پيشرفت کار ندارد.

فصل دهم

اهداف شخصی :
تعيين دقيق اهداف و ثبت آنها يکی از عمده ترين راههای نيل به موفقيت و رسيدن به زندگی آرمانی فرد است. هدف بايد قابل برنامه ريزی باشد . اهداف بيرونی و اهداف درونی ، اندازه گيری اهداف بيرونی همچون درآمد ، يافتن و پديد آوردن مشاغل جديد ، رفتن به مسافرت ، خريد خانه آسان است ، ليکن تحقق و اندازه گيری اهداف درونی همچون آرامش ، عشق ، همدلی ، خونسردی يافتن دوستان صميمی و غيره بسيار دشوار است. هميشه اقداماتی را که می خواهيد انجام دهيد به ترتيب ضرورت اولويت بندی کنيد.

فصل يازدهم

خانواده و دوستان
دوام خانواده ضامن دوام ملت ها و اجتماعات بشری است. دربارة توانايی عشق ورزيدن چه آموخته ای ؟ اگر هر روز را به ابراز اندکی عشق و محبت به يکديگر بگذرانيم طولی نخواهد کشيد که در زندگيمان به آرزوهای خود برسيم . توجه داشته باشيد که هرچه ارزشمندتر است ، بدست آوردن ان تلاش بيشتری را می طلبد . نبايد به اميد معجزه دست روی دست بگذاريم .

فصل دوازدهم

دارايی
((جادوای پول )) مهارتی است فراگرفتنی که مستلزم رعايت سه شرط است.
شرط اول اينکه انگيزه نيرومندی برای بدست آوردن پول درخود ايجاد نماييد . برای رسيدن به اين مقصود بايد هدفی برای خود انتخاب کنيد که شوق پولدارشدن را در شما برانگيزد .آموزش برخورداری از آرامش ، عشق ، شادی و همدلی می تواند هدفی برانگيزنده باشد. اما پول منبع رفاه مادی ، تأمين سلامت جسمی و روانی است . آگاه بودن از اينکه پول در بهبود کيفيت زندگی شما تا چه حد مؤثر است
دومين شرط، برداشتن (( موانع ذهنی )) است که بر سر پولدار شدن شما وجود دارد. برای پولدار شدن بايد همواره فعال باشيد و آمادگی خطر کردن و پذيرش عواقب آن را داشته باشيد .
سومين شرطی که در سمينارها و کلاسهای خود تحت عنوان (( معجزه پول )) بيان می کردم ، ايجاد توانايی برای سرمايه گزاريهای عظيم و روشهای صحيح بازاريابی و عرضه کاراست.

فصل سيزدهم

پرسشهای خودجوش شما
يکی از راههای ساده پی بردن به پرسشهای نهفته ای که ناخود آگاه ذهن شما را مغشوش می کند شناسايی موارد آزار دهنده زندگی است به جای احساسات منفی پرسشهای جايگزينی را بياوريد. متوجه تغييرات عميق بسيار مثبتی در ادراک خود از زندگی خواهيد شد.


RE: خلاصه کتاب بيداری درون - jahanagahi - 11-11-2012 01:55 PM

ويل راجرز در اين باره گفتة پر مغزی دارد او ميگويد هدف تبليغات اين است که ما را وا دارد تا با پول نداشته خودآنچه را لازم نداريم بخريم بنابراين هر چه نيازهای کاذب بيشتر شود احتياج به کار و تلاش هم افزايش می يابد و اين دور باطلی است که هرگز تمامی ندارد رهايی از چنين گردابی آسان نيست .


فصل هشتم

حل مشکلات

نظر جهان آگهی:
زندگی مشکل است و زندگی کردن حل مشکلات.