سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران
ماهی قرمز سفره هفت سین - نسخه قابل چاپ

+- سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران (http://forum.unc-co.ir)
+-- انجمن: بخش اعضای سایت (/forumdisplay.php?fid=105)
+--- انجمن: اعضای سایت ، اهداف و بحث های شخصی (/forumdisplay.php?fid=36)
+--- موضوع: ماهی قرمز سفره هفت سین (/showthread.php?tid=2302)

ماهی قرمز سفره هفت سین - Alireza_Kh - 03-16-2012 12:29 AM

دوستان در مورد ماهی قرمز و هفت سین می خواستم نظر شما را بدانم.

1- ماهی قرمز باید باشد یا نه ؟
2- بودن ماهی قرمز در سفره هفت سین چه اشکالاتی دارد؟ و حذف آن چه اشکالاتی دارد؟
3- پرداختن به موضوعاتی مانند آلوده بودن و خطرناک بودن ماهی قرمز آیا مفید است یا مضر؟

موردی را که در چند جا دیدم این مطلب بود:
تجارت ماهی قرمز مدت هاست که در دوره زمانی ۱۵ اسفند تا ۱۵ فروردین شکل میگیرد تجارتی که محصول آن هیچ ریشه ای در تاریخ باستانی عید نوروز ایرانی ندارد .
۸۰ سال پیش به همراه ورودچای به ایران ماهی قرمز نیز که سمبل عید چینی ست به سفره های هفت سین مراسم عید نوروز ما وارد شد غافل از اینکه در عید چینی ماهی قرمز را رها میکنند تا زندگی جریان یابد و ما ماهی قرمز را اسیر تنگ بلورین میکنیم تا همزمان با رشد سبزه های سفره هایمان و باروری زمین هر روز او را به مرگ نزدیک و نزدیک تر کنیم .
جالب است بدانید در هیچ کدام از مراسم سنتی مان در مورد نوروز ماهی قرمز جایگاهی ندارد در میان رسوم زرتشتی در سفره عید انار به نشانه باروری و عشق و یا سیب سرخ درون ظرف آب مقدس رها میشود تا عشق و باروری همچنان پاینده بماند. اگر ایرانی ها می دانستند که ماهی قرمز هیچ ریشه تاریخی در سفره هفت سین ندارد به جای پرداخت برای خرید و قتل ماهی های قرمز به بهانه عید، سیب قرمز یا انار را در آب رهامیکردند که ریشه در تاریخ این دیار دارد .
هر سال ایام عید ۵ میلیون قطعه ماهی میمیرند. ۵ میلیون قطعه ماهی قرمز به خاطر رنگ و لعاب سفره هفت سین، به خاطر هیچ و عجیب نیست اگر بدانیم در صورتیکه ایرانی ها از خرید ماهی قرمز منصرف شوند این تجارت سیاه روزی پایان خواهد یافت. عجیب نیست اگر باور کنیم سیب سرخ یا انار همان سرخی هفت سین ایرانی ست که ریشه در تاریخ چند هزار ساله سنت ما دارد .

عجیب نیست اگر تابلوی معروف هفت سین کمال الملک را در کاخ گلستان به تماشا بنشینیم و ببینیم که او نیز ماهی قرمز را میان سفره هفت سینش طراحی و نقاشی نکرده است .

ماهی قرمز در سفره هفت سین ایرانی جایی ندارد پس لطفاًماهی قرمز نخرید
و حال نظر شما؟

RE: ماهی قرمز سفره هفت سین - MARYAR - 03-16-2012 12:49 AM

آخي من تا حالا به قضيه ماهي قرمز اينطوري نگاه نكردم آخه ما آكواريوم ماهي هاي گياه خوار داريم كه بعد از عيد ماهي قرمزمون را مي ندازيم توش و هيچ وقت نمي ميرن ديگه
ولي خيلي غمناك بود مطلبتون

RE: ماهی قرمز سفره هفت سین - P@RSA - 03-16-2012 12:53 AM

اين ماهيها چقدر رشد ميكنند؟ و آيا قابل خوردن هستند يا فقط جنبه تزييني دارند؟

RE: ماهی قرمز سفره هفت سین - MARYAR - 03-16-2012 01:00 AM

قابل خوردن نيستن و رشد زيادي هم ندارند
ماهي 4 سال پيش عيد من طولش شايد به 10 سانت برسه

RE: ماهی قرمز سفره هفت سین - Alireza_Kh - 03-16-2012 01:13 AM

(03-16-2012 12:53 AM)parsajoon نوشته شده توسط:  اين ماهيها چقدر رشد ميكنند؟ و آيا قابل خوردن هستند يا فقط جنبه تزييني دارند؟
ماهی قرمز در صورت نگهداری مناسب می تواند ۱۲ تا ۲۰ سال عمر کند.
نگهداری تعداد زیادی ماهی در یک تنگ می تواند خطری جدی برای زندگی این موجود باشد زیرا با این کار میزان اکسیژن داخل آب کم شده و باعث ایجاد استرس و افزایش انتقال آلودگی و همچنین به وجود آمدن رقابت ناسالم برای به دست آوردن غذا در بین ماهیان می شود.
یكی از نكاتی كه خیلی مهمه و باید بهش توجه داشت تاكید بر آزاد نكردن ماهیهای قرمز در دریاچه ها - رودخانه های طبیعی است... اینكار نه تنها احتمال زنده ماندن ماهی قرمز رو در طبیعت بسیار میاره بلكه اگر ماهی قرمز زنده بمونه و تكثیر بشه میتونه بعنوان یك گونه بسیار مهاجم و خطرناك ، بقای موجودات آبزی بومی رو بشدت بخطر بندازه...
ماهیهای قرمز از خانواده"كپورماهیان" هستند ...این خانواده همه چیز خوار بوده و از موجودات كف آب تغذیه میكنه كه میتونه در صورت تعداد زیاد در یك زیستگاه، تخم انواع ماهیهای بومی رو در سطح بسیار زیاد نابود كرده و گونه های بسیاری رو با خطر انقراض مواجه كنه... بنابراین:

هرگز ماهی قرمز رو در دریاچه ها و رودهای طبیعی آزاد نكنید.

RE: ماهی قرمز سفره هفت سین - اقاي ايـــده - 03-16-2012 01:21 AM

من يكجا يك مطلب خوندم كه ماهي قرمز يك ريشه در زمان كورش يا ادرشير داره.يك يا دوتا دختر يكي از اين پادشاهان دارند.كه اينها يك باغي دارند.
ميگردم.متنش رو پيدا كردم ميذارم.
راست دورغش رو مطمئن نيستم

خوب دوستان اينم متني كه گفتم

پریزاد همسر جنگاوری بود که سال ها پیش در جنگ های ایران و دشمنان کشته شده بود. پریزاد دو دختر نوجوان داشت آن ها مستمند و بینوا بودند و در هنگام عید تنها شیرینی آن ها آب بود.
صدای شیپوری که مژده بهار می داد لبخند در چهره غم گرفته آنها باز آورد، دو فرزند پیاله آب را به پریزاد دادند تا نخست، مادر کمی آب بنوشد. چشمان پریزاد از این همه غم، پر از اشک بود. هنگامی که می نوشید، دو قطره اشک از چشمانش در آن پیاله افتاد. دختران پریزاد هنگامی که پیاله را گرفتند، شگفت زده دیدند در آب، دو ماهی سرخ بسیار زیبا بازی می کنند!
هر سه با خنده و هیجان به آن ماهی ها نگاه می کردند. در آن هنگام صدای در برخواست! چه کسی می توانست باشد؟ در پشت در اُخُس ( اردشیر سوم پادشاه هخامنشی ) بود. او گفت برای من از رنج شما سخن ها گفته اند، دیروز به نزدیکان گفتم روز نخست نوروز را در خانه شما خواهم بود و آمدم که شادی را به شما هدیه کنم اما از پشت در صدای خنده های شما را می شنیدم!

پریزاد و دختران داستان ماهی ها را گفتند. اخس بسیار گریست و گفت: وقتی فرزندان ایران این چنین گرفتار غم و تنهایی باشند، پادشاهی را ارزشی نیست.
دستور داد یکی از باغ های پادشاهی ایران را به آن ها بدهند و برای شادی آن ها هر کاری از دستش بر می آمد انجام می داد. زندگی شاد آن ها نتیجه رنج هایی بود کشیده بودند.
از آن زمان بر سفره هفت سین ایرانیان ماهی سرخ میهمان شد و تا کنون هر سال همراه نوروز زیبای ماست.