سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران
گرانی دلار، سفرها را کاهش نداد - نسخه قابل چاپ

+- سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران (http://forum.unc-co.ir)
+-- انجمن: بخش اعضای سایت (/forumdisplay.php?fid=105)
+--- انجمن: نظر شما چیست؟ (/forumdisplay.php?fid=123)
+--- موضوع: گرانی دلار، سفرها را کاهش نداد (/showthread.php?tid=10937)



گرانی دلار، سفرها را کاهش نداد - karafarin - 03-04-2014 01:24 PM

احتمال گراني كاسبي تورهاي خارجي آژانس‌هاي مسافرتي را حسابي كساد كرده است. اما در روزهايي که اسفند آرام آرام دود ميشود وضعيت آژانسهاي گردشگري چگونه است؟ اگر توجه گذري هم به اين آژانس‌ها بكنيد، اين كسادي را مي‌بينيد. آژانس كوه نور با وجود اينكه جزو آژانس‌هاي نسبتا پركار منطقه ۵ تهران به حساب مي‌آيد، حدود يك ساعتي كه با مديرش صحبت مي‌كردم، فقط يك مشتري داشت؛ آن هم از مشتري‌هاي ثابتي كه براي تجارت به تورهاي اين آژانس پيوسته است.
مدير اين آژانس كه ميز كارش به دستگاه كارت‌خوان بانك‌هاي مختلف مفروش شده مي‌گويد: در اين فصل هميشه بازار بي‌رونق است؛ فصل مدرسه و دانشگاه است و خانواده‌ها نمي‌توانند سفر كنند. ما ايراني‌ها بيشتر در تابستان سفر مي‌كنيم. بنابراين، بيشتر سفرهاي خارجي در اين فصل براي تجار است كه بيشتر براي آوردن جنس يا تجارت به چين يا دوبي مي‌روند، يا افرادي كه وقت سفارت براي گرفتن ويزا دارند. با اين حال تورهاي دوبي، تايلند و مالزي را جزو تورهاي پرطرفدار ۶ ماه دوم سال براي گردشگرهاي ايراني‌ معرفي مي‌كند و تركيه را محبوب‌ترين مقصد ايراني‌ها در تابستان مي‌داند؛ خصوصا شهرهاي آنتاليا و ازمير كه به دليل برگزاري كنسرت‌هاي مختلف و امكانات گردشگري بين جوانان خيلي طرفدار دارد. گرچه در اين فصل مشتري ندارد و جزو ارزان‌ترين تورهاي موجود آژانس‌هاست اما در تابستان به گران‌ترين تبديل مي‌شود ما تور تركيه در زمستان ۶۹۵هزار تومان مي‌دهيم ولي در تابستان حدود يكميليون تومان است و در آستانه نوروز نزديک به ۲ ميليون شده است. همچنين تور سفر به تايلند در روزهاي آخر اسفند به ۹ ميليون تومان هم رسيده است. اين آژانس، به جز تورهاي آسيايي، تور آفريقا و اروپا هم دارد كه بيشتر مختص طبقات بالاي اجتماعي و اقتصادي است؛ چراکه قيمت‌ها براي بقيه اقشار فضايي است.

هواپيما، تعيين‌كننده اصلي قيمت تور
هزينه همه تورهاي خارجي براي آژانس‌هاي مسافرتي شامل هزينه ويزا، پرواز و هتل مي‌شود كه بيشترين هزينه هم اول به هواپيما و بعد به هتل اختصاص دارد. به همين علت هم گران‌ترين تور آژانس، تور چين به دليل مسافت و تور اروپا و آفريقا به علت كيفيت هتل‌ها و خدمات است. از طرف ديگر، آژانس‌ها بيشترين سود خود را هم از هتل‌ها به دست مي‌آورند. براي داشتن سودهاي اندك بلندمدت هم، از راه به دست آوردن و نگه داشتن مشتري‌هاي ثابت براي خود، با ارائه قيمت‌هاي ارزانتر وارد مي‌شوند. با وجود گراني‌ها، در ۶ماهه اول امسال حدود ۵۰۰هزار سفر خارجي به ارزش ۶۰۰ميليارد تومان انجام شده اما ظاهرا آژانس‌ها از اين حجم نقدينگي، سهم كمي دارند؛ از هر بليت خارجي ۹درصد و از هر بليت داخلي ۵درصد نصيب آژانس‌ها مي‌شود. از طرف ديگر، در اين كسب و كار كارگزاراني هم هستند كه سالانه كل يك خط هوايي و چند هتل را اجاره مي‌كنند و در طول سال به نرخ‌هاي مناسب هر فصل به آژانس‌ها مي‌فروشند. آقاي موذن كه سال‌هاست در اين كار است مي‌گويد: اين كارگزاران، پولدارند و اين خريدهاي كلان را انجام مي‌دهند و با اين کار هم خودشان جداگانه پرواز مي‌گيرند و تور مي‌بندند و هم اينها را به ما مي‌فروشند. اين روزها جو اقتصاد ايران بيشتر واسطه‌اي شده است. اين واسطه‌ها با شركت‌هاي هواپيمايي و هتل‌ها رابطه دارند و مي‌توانند اين معامله‌هاي كلان را بكنند اما خب ريسك‌هايي هم دارند؛ كلي پول مي‌خوابانند و عرضه و تقاضاي بازار و نوسان قيمت‌ها، فروش آنها را تعيين مي‌كند. به علاوه، سود يك عمدهفروش فقط ۳درصد است. درحالي كه سود خردهفروش ۱۰درصد است. مدير آژانس مسافرتي ديگري هم تاکيد ميکند: براي اين واسطه‌ها در هر تور خارجي، ۱۰هزار تومان سود هست و براي فروشنده ۲۰۰هزار تومان كه البته بستگي به شهر و كشور و مسير هم دارد.

قبل از كاهش تحريم، سفرها بيشتر بود
به جز گراني و فصل سرما، يكي ديگر از دلايل بي‌رونقي تورهاي خارجي در نيمه دوم سال وضعيت اقتصاد كشور بود. اين مدير آژانس ادامه ميدهد: مردم نمي‌دانند قرار است چه اتفاقي بيفتد.
مي‌ترسند نكند گران شود و ضرر كنند. قبلا كه تحريم‌ها كم نشده بود و ارزش دلار بالاتر بود، سفرها بيشتر بود. چون مردم اميد نداشتند اوضاع تغيير كند. مدير سپندپرواز، يكي ديگر از ۲۸۰۰ آژانس مسافرتي فعال در تهران، هم مي‌گويد: ما ۲ سال پيش اين موقع، همه پك‌هاي خود را بسته بوديم؛ چون نرخ‌ها ثابت بود اما الان هيچ آژانسي نمي‌تواند نرخ ثابت بدهد و پك ببندد.
از طرفي هم، هزينه‌هاي آژانس تا قبل از توافقنامه ژنو كه نرخ ارز نوسان بيشتري داشته بالاتر بود؛ قيمت‌هاي تورها هفته به هفته تغيير مي‌كرد و همين بي‌ثباتي مسافر را به آژانس بدبين مي‌كرد و فكر مي‌كردند آژانس سوءاستفاده مي‌كند در حالي كه قيمت ارز هر هفته تغيير مي‌كرد. به گفته مدير آژانس سپندپرواز «اگرچه سود آژانس از تورهاي خارجي است اما به علت بي‌ثباتي قيمت ارز، درآمدزايي براي اين كسب و كار ندارد.» از طرف ديگر، رقابت بين آژانس‌ها بر سر قيمت كمتر براي مشتري هم وجود دارد، گرچه تفاوت چنداني نيست و همه در يك سطح هستند.
رقابت كم و فصل سرما هميشه نان اين آژانس‌ها را آجر مي‌كرده اما اين روزها با وجود انگيزه نوروز مشتريان اين كسب و كارها در دودلي معامله هستند؛ هرچند كه قيمت‌ها سير نزولي دارد و انتظار رونق تقاضا را ايجاد مي‌كند اما حقيقت اين است كه آنچه تقاضا را تحريك مي‌كند، ثبات است؛ اطمينان نسبي از اينكه در آينده چه روي خواهد داد، تعيين‌كننده تصميم‌هاي اقتصادي بازار است.

http://biznews.ir/vdciuvaz.t1a5q2bcct.html


RE: گرانی دلار، سفرها را کاهش نداد - hotdvd - 03-05-2014 09:42 AM

علتش اينه كه شايد قيمتها خيلي بالا رفته باشه و لي به نسبتش درآمدهاي بعضي از افراد هم خيلي بالا رفته