سلام دوستان من چند وقتیه داخل چند تا برج کار میکنم به عنوان مهندس اجرایی
چند روزیه یه ایده ذهنم رو مشغول کرده لطفا راهنماییم کنید.
از بالا که به ساختمون ها نگاه میکنیم
کلی فضای بدون استفاده و غیر مفید روی پشت بام های ساختمونا داریم که هیچ استفاده ای ازشون نمیکنیم آیا کسی ایده ای به ذهنش میرسه
چه جوری میتونیم از این راه کسب در آمد کنیم واز چه روشی؟
توی مناطق کشاورزی میش بالاپشت بوم خونه رو گردو ریخت و زیر آفتاب گذاشت بعد که پوستشون اتومات جدا شد با قیمت بالاتر فروخت!!!
بسته به منطقه فرق می کنه. من خودم چند وقتی به فکر این بودم که از "پشت بوم آپارتمان ها" یا "دیوار برج های بلندی که کنارشون ساختمون دیگه ای نیس" بعنوان محلی برای تبلیغات استفاده کنم. متاسفانه فعلا به نتیجه ای نرسیدم.
فکر کنم سبزی هم بشه کشت کرد
تامین بخشی از انرژی ساختمان از طریق نور خورشید (همون سلولای خورشیدی که همه در موردش شنیدید)
نصب دوتا دوربین قوی یا تلسکوپ
و در افق 14444444 آماده کردن پشت بام برای فرود هلیکوپتر

(09-21-2013 06:36 PM)amirctrl نوشته شده توسط: [ -> ]تامین بخشی از انرژی ساختمان از طریق نور خورشید (همون سلولای خورشیدی که همه در موردش شنیدید)
در ایران در مناطقی که برق است اصلا توجیه اقتصادی نداره
کلی فضای غیر استفاده روی پشت بوم ها داریم !!
رفیق می دونی چند میلیون هکتار فضای بی استفاده ، ولی قابل استفاده توی کشورمون داریم که کشورهای دیگه حسرت یک مترش را می خورن ، این چیزها طرح های ملی هست . هر ساختمان می تونه با نصب آبگرمکن و پنل های خورشیدی حداقل بخشی از انرژی مورد نیازش را تامین کنه و ...
ولی اگر در حد یک کار شخصی بهش نگاه کنی ، می شه با گزاشتن گلدان های حاوی پرلیت ، انواع گیاهان و سبزیجات را برای مصرف شخصی به صورت هیدروپونیک کشت کرد
ساده ترین کاری ک خیلی از سازنده ها انجام میدند، نصب وسایل بازی مثل تاب هست. همینطور طراحی آلاچیق و باربیکیو برای پشت بام هست که تو ایام تعطیل و تایم خالی ساکنین می تونن استفاده کنند که بخاطر ارتفاع بالا جذابیت خاصی داره. همینطور بعضی از سازنده ها هم طوری طراحی می کنند تا ساکنین زمانی ک مهمان دارند و با توجه به متراژ کم آپارتمان ها، بتونن مهمان ها رو به فضای پشت بام ببرن. بعضی دیگه هم به عنوان تشریفات از اون استفاده می کنند. در خونه های مستقل هم با دکور کردن پشت بام با فضای سبز و میز و صندلی و ی باربیکیو مختصر، از این فضا استفاده میکنند. حالا اگه ساختمون خیلی مهندسی ساز باشه از اون فضا برای جکوزی و استخر هم استفاده می شه (البته در ایران کمتر)
بحث آبگرمکن ها و پنل های خورشیدی رو هم ک دوستان مطرح کردند. ب عنوان مثال یکی از شهرک های نیروی انتظامی در بزرگراه کردستان، بر روی پشت بام ساختمان ها این پنل ها تعبیه شده ک میتونه بنابر طراحی بخشی از برق رو تامین کنه و یا ب عنوان آبگرمکن استفاده بشه.
در ساختمان هایی با ارتفاع بیشتر هم غالبا پشت بام رو به شرکت های خدمات دهنده سرویس های شبکه و اینترنت و همینطور اپراتور های موبایل برای نصب دکل آنتن و بی تی اس کرایه میدن.
بسته به کاربری ساختمان، نوع دیزاین ساختمان، محل احداث ساختمان و ... تصمیمات متفاوتی میشه برای اون گرفت.
سوال جالبی پرسیدی. امیدوارم بازم بچه ها جواب های دیگه ای بدن که هم خودت و هم بقیه استفاده کنن
در بسیاری از کشورها محیط پشت بام خانه ها به باغچه تبدیل شده و اصولاً صنعت Roofgarden برای خانواده ها به عنوان منبع درآمد در نظر گرفته شده است.
با توجه به اقلیم و فصل مناسب سبزیجات و میوه های متناسب با آن در بستری از خاک به ضخامت 30 سانتی متر کاشته می شود و برای درختچه ها هم گلدانهای متوسط و بزرگ تهیه می شود. بهترین و به صرفه ترین محصولات در این محیط ها میوه های مدرن که با تغییر ژنتیکی به جای درختان بزرگ به درختچه هایی با حداکثر ارتفاع 150 سانتی متر و باروری چندبرابر درختان معمولی با محصولی بسیار با کیفیت تر گونه های طبیعی می باشد.
برای یافتن تصاویر و اطلاعات بیشتر واژه Roofgarden را در گوگل جستجو کنید.
![[تصویر: 2011-06-10-P1220291.jpg]](http://www.fritzhaeg.com/wikidiary/wp-content/uploads/2011/06/2011-06-10-P1220291.jpg)