پنجره دوجداره
آقا داستان از آنجا شروع شد که نیاز به پنجره پیدا کردم ، خوب چه بهتر که دوجداره باشه ، هم عایق صوت هست و هم حرارت و سرما
اول توی گوگل سرچ کردم تا یک قیمت حدودی دستم بیاد و مدل های مختلفش را هم ببینم
پنجره دوجداره یا با آلومینیوم ساخته می شه که بهش ترمال بگ گفته می شه و یا با UPVC (که سفید رنگ هست و حالت پلاستیک داره )
قیمتش هم upvc با شیشه تقریبا متر مربعی 200 هزار تومان و آلومینیوم همین حدود 20 30 تومان بالاتر ، اگر بخوان متر طول حساب کنند ، میان کلیه پروفیل هایی که در یک پنجره استفاده شده را متر می کنند ، هر متر طول 18 هزار تومان ، شیشه و یراق آلات هم سوا ، یعنی یک پنجره مثلا 2.5 در 1.5 متر حدود 750 هزار تومان تمام می شه
اما به درد کار من این دوتا نمی خورد ، چون امنیت نداره ، من برای بیرون از شهر می خوام استفاده کنم و نباید با یک لگد کنده بشه ،یا با یک پیچ گوشتی و تیعه اره آهن بر بشه سوراخ و بازش کرد خلاصه رفتم سراغ سازنده درب و پنجره سازی های فلزی (جوشکاری ها )
اکثرا می گفتن نمی شه دوجداره توی پنجره های آهنی بندازی ،
اما چرا ؟ چون ضخامت شیشه عادی 4 تا 8 میل هست و پروفیل آهنی برای این منظور ساخته شده ، ولی شیشه دوجداره ضخامتش حداقل از 10 12 میل شروع می شه به بالا .
بعضی از جوشکارها پیشنهاداتی هم می دادند ، اونم اینکه بیان و با انواع پروفیل های دیگه نظیر قوطی و نبشی و ... خودشون یک پنجره ابداعی بسازند که شیشه دوجداره بخوره ، اما مشکل اینجا بود که از لحاظ ظاهری چیز جالبی در نمیاد و همچنین وزن بسیار سنگینی پیدا می کنه و از اونجایی که فروش پنجره فلزی به صورت کیلویی هست ، قیمت تمام شده اصلا به صرفه نیست .
پس از کند و کاو ، متوجه شدم شرکت پروفیل ساوه یک نوع پروفیل آهنی مخصوص شیشه دوجداره معروف به کد 4 تولید می کنه ، تماس گرفتم کارخانه و پرس و جو کردم دیدم بله درسته تولید می کنند ولی به مقدار بسیار محدود ، از کارخانه تلفن نمایندگی اصفهان را پرسیدم ، تماس گرفتم ، آدرس گرفتم و حرکت 40 کیلومتر بیرون از شهر ، دیدم بله درسته همونه که می خوام . ولی متاسفانه قیمتش 30 درصد بالاتر از سایر پروفیل ها بود ، اونم به گفته فروشنده به خاط مصرف پایینش و خواب بالای محصوله ، ولی خوب بازم در مقایسه با نمونه های UPVC و برتری هایی که داره مفته !
خلاصه اندازه های دقیقش را یادداشت کردم و عکس گرفتم و رفتم سراغ جوشکارم که بفرما اینم پروفیل ، اینم عکسش و اینم اندازه هاش ، اگه برات بیارم می تونی باهاش پنجره را بسازی ؟! جواب مشخص بود ، نه !!! آخه چرا اوستا ، تا حالا نساختم ، اندازه دراوردنش مشکله ، برام صرف نمی کنه ، بیا همون معمولی برات می سازم ، عایق چیه اینا همش در و دکونه !!!
گفتم اوستا نقشه اش با اندازه های برش ات را خودم برات درمیارم شما فقط روی اندازه های من ببر و اونجاها که می گم را جوش بده ، بقیه اش هم با خودم ، خلاصه قبول کرد ،
در حال حاظر نقشه هاش آمادست ، باید امروز و فردا ببرم پروفیل را بخرم و بدمش تا بسازه .
اما حالا این کارها نتیجه اش چی بود.
اولا قیمت نهایی خیلی خیلی ارزانتر از نمونه های UPVC درمیاد
دوما ، خیلی زیباتر از پنجره های فلزی معمولی می شه ، ظاهرش تقریبا تو مایه های همون UPVC می شه
سوما ، ضمن اینکه دوجداره هست امنیت داره و می شه روش حفاظ جوشکاری کرد " مهمترین مطلبی که دنبالش بودم "
همچنین توی این گیر و دار ! فهمیدم که پروفیل های UPVC زیاد با آب و هوای ایران همخونی نداره و به دلیل شدت تابش آفتاب خیلی زود تغییر رنگ می ده ، و عمرش بسیار پایینتر از استاندارد جهانی هست
و همچنین نکته کارآفرینیش اینکه جای پنجره های پیش ساخته توی بازار خیلی خالی هست ، استاندارد خاصی هم برای پنجره وجود نداره ، هر طراح ، معمار و ساختمان سازی هر طول و عرضی که دوست داره برای پنجره در نظر می گیره و سازنده ها هم چه کارخانه ای عظیم و پیشرفته باشن و چه کارگاه زیر پله ای به صورت سفارشی تولید می کنند ، معلومه که هزینه پرت بالای ابعاد غیر استاندارد و سرعت تولید پایین از مشتری گرفته می شه . در صورتی که در کشورهای دیگه پنجره ها در ابعاد و اندازه های استاندارد تو بازار هست و مصرف کننده به راحتی و خیلی ارزانتر از نمونه های سفارشی از بازار تهیه می کنه . مرد عملین بسم الله
و در آخر این هم لینک پروفیل های فلزی مخصوص پنجره دوجداره ، محصول شرکت پروفیل ساوه
http://www.savehrolling.com/p-window-profiles-fa.html
کد 4 را من توی بازار پیدا کردم که از لحاظ مشخصات ظاهری هم بهتر از بقیه نمونه ها هست
موفق باشید