سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران

نسخه کامل: كسب و كار خلاقانه يك شهرستاني در تهران
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
اميررضا ياري‌سوق، بعد از ۱۱ سال شغلش را از دست داده اما خلاقيتش باعث شده كاري انجام بدهد كه هم درآمدزاست، هم از رفت ‌و آمد بيهوده افراد جلوگيري مي‌كند و هم در هزينه‌هاي صرفه‌جويي مي‌شود. او به واسطه حضورش در تهران، سفارشات مختلف مردم در شهر‌هاي ديگر را مي‌گيرد، كار آنها را انجام مي‌دهد و بابتش حق‌الزحمه مي‌گيرد. او گرچه معتقد است اين كار درآمد خوبي دارد، اما مي‌گويد نمي‌شود روي آن به عنوان يك كار دائمي حساب كرد. با اين وجود به فكر توسعه كارش افتاده و مي‌خواهد در صورت امكان يك شركت به همين منظور ثبت كند. با او درباره كسب‌ و كارش گفت‌وگو كرده‌ايم.

شما تحصيلات دانشگاهي هم داريد؟
من از سال ۸۰ تا ۹۱ در يك شركت، كارهاي بانكي را انجام مي‌دادم و دو ترم هم كارشناسي امور گمركي خواندم، اما بنا به دلايلي نه مي‌توانستم شغلم را از دست بدهم و هم اينكه درآمدم طوري بود كه نمي‌توانستم ادامه تحصيل بدهم به همين دليل تحصيل را رها كردم.

چطور شد به خريد كردن براي ديگران رو آورديد؟
من اواخر سال ۹۱ بيكار شدم، البته از سال ۹۰ اين كار را شروع كرده بودم، اما فقط براي دوستان و آشنايان كار مي‌كردم. در طول دوره حضورم در تهران، يك عده از شهرستان زنگ مي‌زدند و از من مي‌خواستند كه اقلامي را برايشان تهيه كنم. بعد از مدتي به اين فكر افتادم از كساني كه از طريق دوستانم براي خريد معرفي مي‌شوند، پول هم بگيرم.

از اول هم هر كالايي را براي مشتري مي‌خريديد؟
من اول با كتاب شروع كردم؛ كتاب‌هايي كه در شهرستان نبود را تهيه و ارسال مي‌كردم. اما در حال حاضر قطعات خودرو، لوازم ورزشي، لوازم آزمايشگاهي و دارو هم مي‌خرم و حتي كارهاي اداري هم انجام مي‌دهم.

چرا مردم ترجيح مي‌دهند كارشان را شما انجام بدهيد؟
من بعد از ۲۴ ساعت از گرفتن سفارش كالا را به دست فرد مي‌رسانم. از طرفي صرفه‌جويي در هزينه‌ها بسيار چشمگير است. الان براي اينكه كسي بخواهد بيايد تهران و يك نامه را ثبت كند كلي بايد هزينه كرايه و هزينه محل اسكان بدهد و هزينه‌اي كه من بابت حق‌الزحمه از افراد مي‌گيرم به مراتب كمتر و به‌صرفه‌تر است.

مشابه كار شما را كس ديگري هم انجام مي‌دهد؟
من تا به حال نديده‌ام كسي مشابه اين كار را انجام بدهد. فقط يك خانم را ديده‌ام كه كارهاي اداري انجام مي‌دهد، آن هم نه براي غريبه‌ها.

چطور خودتان را به مشتريان معرفي مي‌كنيد؟
من كارت ويزيت توزيع كرده‌ام؛ من كارت ويزيت‌ها را در يك كتاب‌فروشي در دهدشت گذاشتم و مشتريان از اين طريق من را پيدا مي‌كنند البته شماره تلفن من هم دست به دست مي‌گردد.

چطور از مشتري بابت كارش پول مي‌گيريد؟
من اول كالا را برآورد قيمت مي‌كنم. در مواردي كه قيمت زياد است، بخشي از پول را مي‌گيرم و وقتي كالا به دستشان رسيد، بقيه پول را مي‌دهند. من حدود ۷۰۰ مشتري دارم، ولي باور كنيد هنوز ۵ نفر آنها را هم از نزديك نديده‌ام. همه كارها تلفني انجام مي‌شود و در بسياري از نقاط كشور مشتري دارم.

چقدر براي اين كار وقت مي‌گذاريد؟
من وقتي سر كار بودم، در فاصله ساعت يك تا ۴ هر روز به اين كار مي‌رسيدم، ولي الان كه بيكارم صبح خريد مي‌كنم و بعدازظهر ارسال مي‌كنم. درآمدم خوب است، ولي آن‌طور نيست كه بشود هميشه آن را ادامه داد. اين مي‌تواند كار دوم باشد.

نمي‌خواهيد اين كار را توسعه بدهيد؟
واقعيت اين است كه من اگر كار خوبي پيدا كنم، نمي‌دانم مي‌توانم اين كار را ادامه بدهم يا نه. با اين حال به فكر ثبت يك شركت هستم، ولي بايد شرايط آن جور شود. مثلا مي‌توان چند نفر پيك‌موتوري گرفت و كار را توسعه داد.

سفارش‌هاي شما فقط از شهرستان است؟
نه، من در تهران هم مشتري پيدا كرده‌ام. به هر حال برخي كه وقت نمي‌كنند كارشان را انجام بدهند به من سفارش مي‌د‌هند. در همين نمايشگاه تهران، من چند مشتري خوب داشتم.

چطور مشتري‌هايتان را حفظ مي‌كنيد؟
ببينيد! واقعا مشتري راضي است كه مبلغي را به من بپردازد ولي زحمت آمدن به تهران و هزينه را متحمل نشود. مشتري‌هاي من يا دانشجوند يا افرادي كه از طبقه متوسط و پايين هستند، بنابراين من با آنها كنار مي‌آيم.

بيشترين و كمترين رقمي كه خريد كرده‌ايد چقدر بود؟
من اخيرا يك ميل‌لنگ خاور به قيمت ۳ ميليون تومان خريدم و ارسال كردم. كمترين خريدم هم ۱۲۰۰ تومان براي يك كتاب بود. در اين كار اعتماد حرف اول را مي‌زند. با اين حال يكي، دو بار خريد كردم و پولم را ندادند!

بطور متوسط روزانه چند سفارش مي‌گيريد؟
بطور متوسط روزي سه سفارش دارم و در هر سفارس بين ۱۳ تا ۱۸ هزار تومان براي من مي‌ماند.

http://biznews.ir/vdci.wavct1a3wbc2t.html
عجب کار جالبی.
آدم علاقه مند میشه به این طور مشاغل!
آخرش ایشون سوقی بود یا دهدشتی؟
------------------------------------------
شوخی به کنار،یه آقایی بود مبل رو از تهران سفارش میگرفت.
با هزینه خودش و باربری باز تو شهر ما 400 ارزونتر از قیمت بقیه مبلی ها بود.
کارش دقیقا عین آقا بود و درآمدش بالا.
لینک مرجع