داشتم فکر میکردم این مطلب را بنویسم یا نه؟
تصمیم گرفتم بنویسم تا نظر عزیزان انجمن را هم داشته باشم.
بیشتر ضرب المثلها ناشی از دیوار ذهنی مستحکمی است که سالها به دور ما ساخته شده و زبان به زبان مشغول انتقالش هستیم.
چند مثال می زنم و منتظر نتیجه نظرات شما عزیزان هستم:
- نابرده رنج گنج میسر نمی شود - مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد.
- تربیت نا اهل را چون گردکان بر گنبد است.
- نمی توان همه را از خود راضی نگه داشت و کسی که چنین تصوری داشته باشد شخصیت متعادلی ندارد.
اگر شما هم ضرب المثلی دارید مرقوم فرمائید تا بتوانیم با کمک و همفکری از نظرات همدیگر دیوارهای ذهنی را شناسائی و خردش کنیم.
(12-11-2012 01:20 PM)jahanagahi نوشته شده توسط: [ -> ]داشتم فکر میکردم این مطلب را بنویسم یا نه؟
تصمیم گرفتم بنویسم تا نظر عزیزان انجمن را هم داشته باشم.
بیشتر ضرب المثلها ناشی از دیوار ذهنی مستحکمی است که سالها به دور ما ساخته شده و زبان به زبان مشغول انتقالش هستیم.
چند مثال می زنم و منتظر نتیجه نظرات شما عزیزان هستم:
- نابرده رنج گنج میسر نمی شود - مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد.
- تربیت نا اهل را چون گردکان بر گنبد است.
- نمی توان همه را از خود راضی نگه داشت و کسی که چنین تصوری داشته باشد شخصیت متعادلی ندارد.
اگر شما هم ضرب المثلی دارید مرقوم فرمائید تا بتوانیم با کمک و همفکری از نظرات همدیگر دیوارهای ذهنی را شناسائی و خردش کنیم.
اقا هوشنگ بعضي ازاين ها ديوار ذهني نيستن كه
مثلا هيچ انساني نمي تونه همه رو از خود راضي نگه داره چون محال هست وتاريخ هم نشان داده
ولي ضرب المثل ايراني بخاطر قدرت وتوانايي بالاي ادبيات ايران بوجود آمده است كه شايد يك ضرب المثل در جاهاي مختلف كلي معناهاي مختلف داشته باشد
بنظر من زياد نميشه گفت ضرب المثل ايراني يك ديوار ذهني هست از ديدهركي ميشه يك معني خاص كرد
هرموقع بخایم کاری شروع کنیم و یا فعالیتی در زمینه بهبودفرهنگ جامعه انجام بدیم اینو ضرب المثل میگن
با یک گل بهار نمیشه...
استاد عزیز ضمن تشکر از شرکت در بحث , محال یعنی همان دیوار ذهنی.ضمنا تاریخ برعکسش را هم نشان داده. اگر چنین نبوده بخاطر حسادت بوده و هست.
عرض کردم بعضی از ضرب المثلها .
مثال دیگر:
وقتی فردی چند کار را انجام می دهد می گویند :
با یکدست 2 هندوانه را نمی توان برداشت .در صورتیکه در بورس میگویند تخم مرغها را در یک سبد نگذارید.
کارخانجاتی هستند ماشین - یخچال - تلویزیون و......با هم تولید میکنند و موفق هم هستند.
در مثال اول کارگر از صبح تا شب کار میکند و آخر شب مبلغ کمی می گیرد. درصورتیکه فردی با تفکر و نشستن کنار استخر میلیونها...رد و بدل میکند (خرید و فروش حلال)
در مثال 2 من افرادی را دیده ام که خانواده اش مشکل داشتند ولی خودش برای همه قابل احترام است.
مثال 3 با توجه به سنی که دارم دیده ام افرادی که محبوب همگان بوده اند و اگر فردی برعکس این رفتار را داشت اقرار به حسادت داشت.
ضمنا موضوع این تایپیک را نوشتم تا نظرات شما عزیزان را داشته باشیم .نظر خود را بعنوان تائید ننوشتم.
(12-11-2012 01:51 PM)vahid61 نوشته شده توسط: [ -> ]هرموقع بخایم کاری شروع کنیم و یا فعالیتی در زمینه بهبودفرهنگ جامعه انجام بدیم اینو ضرب المثل میگن
با یک گل بهار نمیشه...
در مقابل این ضرب المثل می گویند : از خودمان شروع کنیم و این تک تک گلها بوستانی خواهد شد.
(12-11-2012 02:05 PM)jahanagahi نوشته شده توسط: [ -> ]استاد عزیز ضمن تشکر از شرکت در بحث , محال یعنی همان دیوار ذهنی.ضمنا تاریخ برعکسش را هم نشان داده. اگر چنین نبوده بخاطر حسادت بوده و هست.
عرض کردم بعضی از ضرب المثلها .
مثال دیگر:
وقتی فردی چند کار را انجام می دهد می گویند :
با یکدست 2 هندوانه را نمی توان برداشت .در صورتیکه در بورس میگویند تخم مرغها را در یک سبد نگذارید.
کارخانجاتی هستند ماشین - یخچال - تلویزیون و......با هم تولید میکنند و موفق هم هستند.
در مثال اول کارگر از صبح تا شب کار میکند و آخر شب مبلغ کمی می گیرد. درصورتیکه فردی با تفکر و نشستن کنار استخر میلونها...رد و بدل میکند (خرید و فروش حلال)
در مثال 2 من افرادی را دیده ام که خانواده اش مشکل داشتند ولی خودش برای همه قابل احترام است.
مثال 3 با توجه به سنی که دارم دیده ام افرادی که محبوب همگان بوده اند و اگر فردی برعکس این رفتار را داشت اقرار به حسادت داشت.
ضمنا موضوع این تایپیک را نوشتم تا نظرات شما عزیزان را داشته باشیم .نظر خود را بعنوان تائید ننوشتم.
(12-11-2012 01:51 PM)vahid61 نوشته شده توسط: [ -> ]هرموقع بخایم کاری شروع کنیم و یا فعالیتی در زمینه بهبودفرهنگ جامعه انجام بدیم اینو ضرب المثل میگن
با یک گل بهار نمیشه...
در مقابل این ضرب المثل می گویند : از خودمان شروع کنیم و این تک تک گلها بوستانی خواهد شد.
با تشکر از باز کردن این تاپیک، از وقتی که طرز فکریم به زندگی عوض شده و خودم را صاحب هرچی بخوام تصور میکنم. قبول بعضی ضربالمثلها برام سخت شده و اونهارو کاملا غلط میدونم
پا تو از گلیم خودت درازتر نکن
آرزو بر جوانان عیب نیست(باید کلا بگه آرزو عیب نیست)
چند تا دیگه هم هست که گاهی یادمه، اگه باز یادم آمد میام مینویسم
ضرب المثلهاي مطرح شده توسط دوستان
پا تا راسته گليمت دراز كن
با يه گل بهار نميشه
ارزو بر جوانان عيب نيست
نابرده رنج گنج ميسر نمي شود مزد ان گرفت جان برادر كه كار كرد
با يه دست نميشه 2تا هندونه را بلند كرد
تربیت نا اهل را چون گردکان بر گنبد است.
نمی توان همه را از خود راضی نگه داشت و کسی که چنین تصوری داشته باشد شخصیت متعادلی ندارد.
من:
يك ده اباد به از صد شهر ويران
بنظر من اين ضرب المثل مخالف قانون تخم مرغهايت را در يك سبد نگه ندار هست
انسان اگر توانايي مديريت چند كسب و كارا داشته باشه چرا انجام نده
حتي اگر مشاغل مربوطه متنوع باشه و سود 100% نداشته باشه
شاید به جرئت عرض کنم برای اولین بار است که در این انجمن ما این ضرب المثلها را به چالش می کشیم (من که منبعی برای این حرکت پیدا نکردم.) و نام دیوار ذهنی را بر آن می گذاریم. خیلی از این ضرب المثلها باعث شده که عده ای نتوانند واقعا موفق شوند.
فردی چرخ طوافی بدست , می خواهد موفق شود.دوستش می گوید:
عزیز من پایت را از گلیم خودت درازتر کن. بنده خدا پایش را جمع میکند.
فردی دوست دارد یکی از اهداف مکتوب شده اش خرید بنز آخرین سیستم باشد. دوستش می گوید: عزیز من آرزو بر جوانان عیب نیست.و او دیگر فکرش را نمی کند.
اصلا ده آباد و شهر ویران چه ربطی بهم دارند؟
ضرب المثله
يعني اگر يه كار كوچيكا كامل تموم كني
بهتر از اينه كه چنتا كاربزرگا نصفه كاره ول كني
ضرب المثل یک تجربه ی مکتوب شده در ادوار پی در پی است که نسل به نسل در دستان انسانها گشته است اما در هر صورت می تواند اثرات مخرب هم بر ناخودآگاه بگذارد ( اگر منفی باشد ) زیرا ضرب المثل جزو عبارات تاکیدی عمومی در جامعه محسوب میشود و هم میتواند مثبت و هم منفی باشد.
با سپاس
دقیقا ما ضرب المثلهای منفی و مخرب را به چالش میکشیم.