سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران

نسخه کامل: پرورش گوسفند
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه ها: 1 2 3
(08-10-2011 09:52 AM)faramarz نوشته شده توسط: [ -> ]گوسفند سه ماه زمان لازم داره كه مراحل رشدش رو كامل كنه. همه چيز خوره. هيچ چيزيش ضايعات نيست. قيمت گوشتش ماه به ماه افزايش پيدا مي كنه. هر قدر توليد بشه بازم براي جمعيت رو به رشد كشور، كمه. كار خيلي خوبيه. هم صرفه اقتصادي داره. هم يه حركت مثبت مليه. خيلي وقته به اينكار فكر مي كنم. يه همكاري داريم كه تو دهاتشون يه تعاوني دارند. مدتها كارشون پرورش گوسفند بود. پولاشون رو رو هم گذاشته بودن. تعداد زيادي بره خريده بودن. يه چوپون 24 ساعته با ماهي 300 تومن استخدام كرده بودن. و فرستاده بودنشون تو بيابون. بهش گفتم منم ميخوام پول بدم. قبول نكرد. گفت تعاونيمون فاميليه. ولي اگه راهي داشت بهت خبر ميدم. چند وقت پيش كه تو اوج بدهيام بودم گفت سرمايه تعاونيمون زياد شده. از امسال بجاي گوسفند، گاو پرورش ميديم. قيمت هر يه دونش 4 ميليونه. مياي؟ اما موقعيت بهم اجازه نداد. بهرحال اينكار خيلي خوبه. ولي بايد چوپون خوب و با وجدان و تمام وقت سراغ داشته باشيد. اگه خبري بود، منم هستم.

چوپون رو سوال کردم اینطوریه که برای هر گوسفند در ماه 2500 تومان می گیره و درمورد نژادهای گوسفند هم یک تحقیق کردم جالبه دو تا نژاد گوشتی - شیری خیلی خوب هست که هر دوش توی منطقه مون قابل دسترس هستند یکی نژاد شال ویکی نژاد فشند هستش که توی نژاد شال درصد دوقلو زاییش بالاتره تا حدود 25 ٪ . داریم کم کم می ریم جلو تا ببینیم چی می شه یکم اماده شدیم یک سر هم بایید جهاد کشاورزی بزنم ببینم شرایط وامهاشون چطوریه .
حتما , قدم به قدم سعی می کنیم جلو بریم و الان هم توی مرحله تحقیق هستیم توی هر مرحله که به نتیجه ای رسیدیم می گم تا از راهنمایی های همه بچه ها هم بهره ببریم
مزایای پرورش گوسفند فراهانی

از مهمترین عواملی که پیشرفت در هر فعالیت تولیدی و اقتصادی را تضمین می کند، تلفیق دانسته های علمی با امکانات عملی است و این امر به ویژه در برخی از رشته های تولیدی مانند فعالیت های دامپروری و بخصوص گوسفند داری، حائز اهمیت است.
با اینکه نگهداری و پرورش گوسفند در ایران از سابقه ای طولانی بر خوردار است و بر خلاف تعدادی از دامها که از سایر نقاط به کشور ما وارد شده،گوسفند از ایران به نقاط دیگر جهان به ارمغان رفته است، متاسفانه هنوز مسائل اولیه نگهداری و پرورش آن نادیده گرفته شده و نکات اساسی در این زمینه، برای بسیاری از دامپروران و علاقه مندان به این حرفه همچنان مبهم و نارسا باقی مانده است.
نکته حائز اهمیت در آستانه ورود به اقتصاد جهانی تنها پرورش آن دسته از دام و طیور توجیح پذیر است که در جیره غذایی آنها از اقلام وارداتی بهیچ عنوان استفاده نگردد.
با توجه به اینکه استان مرکزی یکی از پیشگامان عرصه کشاورزی و دامپروری کشورمان می باشد، وهمچنین با داشتن نژاد های بومی فراهانی و کلکوهی کمتر مورد توجه اساتید علم دامپروری و دانشگاهها قرار گرفته، نژاد فراهانی به لحاظ تولید پشم و سپس گوشت حائز اهمیت می باشد و از دیر باز مردم منطقه پشم این گوسفند را در صنعت قالی بافی بکار برده و فرشهای بسیار مرغوبی تولید می کرده اند.
گوسفند دنبه دار نژاد فراهانی
گوسفند نژاد فراهانی یکی از توده های دومنظوره تولید پشم و گوشت می باشد. تقریبا ۳۰ درصد گوسفندان موجود در استان مرکزی شامل این توده هستند و اکثرا بصورت سنتی پرورش داده می شوند.
مناطق پرورش همانطوریکه از اسم گوسفند فراهانی بر می آید مناطق پرورش این دام در اکثر نقاط استان مرکزی و بویژه منطقه فراهان می باشد. البته در حال حاضر بدلیل تلاقی های بدون برنامه ناخالصی و آمیخته های درهم و اتفاقی گوسفندان با نژادهای محلی و بومی دیگر بیشتر شده است.
بطورکلی آمار موجود گوسفندان استان مرکزی در حدود ۲ میلیون رأس می باشد که ۳۰درصد آنها گوسفند فراهانی است. آب و هوای منطقه پرورش بدلیل قرار گرفتن در حاشه کویر و نیز در محل چین خوردگیهای رشته کوههای البرز و زاگرس متنوع است بطور کلی دارای آب هوای بیابانی نیمه بیابانی٬ معتدل کوهستانی و سرد کوهستانی است.
مشخصات و اندازه گوسفند فراهانی :
مشخصات نژادی و اندازه گیریها درسال ۱۳۶۸ توسط معاونت امور دام و با مشارکت بخش خصوصی تعین و ثبت گردیده است.رنگ بدن این گوسفند سفید نخودی است. پوزه و دور چشمها و چهار قلم پا دارای لکهسیاه رنگ است. روی بینی در میش صاف و در قوچ داری انحنا می باشد. هردو جنس فاقد شاخ هستند. دنبه در انتها گرد و دارای شکاف کوچک به همراه دنبالچه در راس این شکاف می باشد. پشم به حالت کوفته و ضخیم و مناسب قالی بافی است. نوع بهره این دام پشمش و گوشتی است.نسبت بره زایی ۹۷درصد می باشد. این نژاد پرطاقت است و قادر است مسافت بسیار طولانی را بخوبی طی نماید.
مزایای پرواربندی
۱- افزایش تولید گوشت بدون افزوده شدن تعداد دام ﴿افزایش تولید در واحد سطح﴾
طبق محاسباتیکه بعمل آمده ثابت گردیده است که تراکم دام و بخصوص گوسفند نسبت به مراتع قابل استفاده کشور بسیار زیاد است و در اثر همین کثرت دام مراتع موجود روز بروز فقیرتر می شود. به این ترتیب برای اینکه تعادلی بین مراتع موجود و واحد دامی در کشور بوجود آید باید حتی الامکان از تکثیر بدون حساب گوسفندان و دامهای دیگر جلوگیری بعمل آید و سعی شود حتی با کم کردن دامهای موجود و با پرورش صحیح حیوانات باقیمانده میزان تولید همچنان ثابت باقی بماند، بطوریکه یک بره ۶٠ کیلویی با تغذیه متعادل و ارزان قیمت جانشین دو بره ٣٠ کیلویی با تغذیه ناقص گردد. رسیدن به این هدف از نظر تولید گوشت، تنها از راه پرواربندی میسر می شود، بطوریکه در این میان گذشته از ثابت ماندن محصول، از نظر تامین جایگاه و همچنین پاره ای از مخارج زاید دیگر، صرفه جوئیهایی شده طی آن بتدریج به تعداد نژادهای پیش رس نیز افزوده می گردد.
۲- افزایش مرغوبیت گوشت
تغذیه مناسب و متعادل گوسفندان پرواری گذشته از اینکه باعث افزایش سرعت رشد حیوان می شود سبب می گردد تا گوشت تولیدی با کیفیت مناسب تری به بازار عرضه شود.
بعنوان مثال در یک گوسفند پروار ۷٠ کیلوگرمی که با کسر آب ماده پروتئین در حدود ۴ کیلوگرم می باشد، در یک گوسفند لاغر ۳۵ کیلوئی که دارای ۸ کیلوگرم ماده خشک می باشد مقدار پروتئین از ٣/۱ الی ۵/۱ کیلوگرم تجاوز نمینماید که با مقایسه بوزن کل دو حیوان مقدار پروتئین در گوسفند پروار از دو برابر پروتئین موجود در گوسفندان لاغر بمراتب بیشتر است.
ضمنا” همانطور که ملاحظه می شود مقدار چربی داخل عضلانی در گوشتهای لاغر بمقدار فاحشی کم می شود و در ازای آن بافت پیوندی جانشین آن می گردد بطوریکه در اثر وجود الیاف بافت پیوندی در ساختمان گوشتهای لاغر محصول حاصله سفت تر و تیره تر از حد معمولی می گردد. بعلاوه بسیاری از عضلات دامهای پرواری از الیاف ظریف تری ساخته شده و بخاطر متناسب بودن میزان چربی بافتها طعم گوشت لذیذتر و مطبوع تر می باشد.
۳- برگشت اصل سرمایه و سود آن در مدت زمان محدود
گذشته از واحدهای بزرگ دامپروری که در حال حاضر تعداد آنها در کشور چندان زیاد نیست فعالیتهای مربوط به پرواربندی با سرمایه های نسبتا” متوسط و یا کوچک توسط دامداران محلی انجام گرفته و حتی قسمت مهمی از تولیدات دامی در واحدهای خانوادگی صورت میگیرد. با توجه باین حقیقت و با در نظر گرفتن قدرت مالی محدود این نوع تولید کنندگان باید سعی شود سرمایه گذاری طوری انتخاب شود که طی آن ضمن بالا رفتن هرچه بیشتر میزان محصول اصل سرمایه و سود حاصله از سرمایه گذاری در فاصله کوتاهی به صاحبان اصلی برگشت داده شود تا دامدار که از ثروت فراوان بهره مند نیست ضمن تشویق بکار تولیدی و شرکت موثر در آن، بتواند بتدریج فعالیتهای دیگری را آغاز کرده و از سرمایه موجود بخوبی بهره برداری نماید.
فعالیت پرواربندی در زمره مهمترین فعالیت تولیدی قرار دارد که این جنبه را بخوبی حفظ کرده است بطوریکه با انجام آن طی مدت کوتاه و معلومی اصل سرمایه و سود حاصله از آن بسرعت بصا حب آن برگشت داده می شود. بدیهی است چنانچه سرمایه گذاری منحصرا” در زمینه پرواربندی صورت گیرد حداکثر بعد از پایان دوره پروار بندی که مدت آن از ۳ الی ۴ ماه تجاوز نمی نماید، بعد از فروش بره های پروار در بازار، اصل سرمایه و سود عاید شده کلا” و در یک وعده عاید دامدار می گردد و اغلب همین امر موجبات دلگرمی و مداومت در کار را برای سرمایه گذاران محلی بوجود می آورد.
۴- کمک به بهبود مراتع
طبق آماری که از کشتارگاهها بدست آمده روشن شده است که متجاوز از نصف گوسفندان کشتاری سنشان بیشتر از یک الی دو سال می باشد و با توجه باینکه بیشتر دامهای کشتاری را گوسفندان نر تشکیل می دهند که اصولا” نگهداری آنها بیشتر از یکسال در گله از هیچ نظر مقرون بصرفه نیست، این حقیقت روشن می گردد که بخاطر عدم ترویج پرواربندی در روستاها و مراکز دامداری دامپرور ناچار است قوچها را تا زمانیکه بوزن مناسبی نرسیده اند همچنان در گله باقی نگهدارد تا در اثر استفاده از مرتع و بالا رفتن سن بتدریج بوزن حیوان افزوده و آماده کشتارگردد.
این روش کارگذشته از اینکه کمترین عایدی را نصیب دامدار نمی نماید موجبات ازدیاد بی قاعده تعداد دامهای بی بهره درگله هم می شود و در نتیجه بر اثر کثرت تعداد گوسفند و تعلیف بیرویه، مراتع کشور بتدریج رو به نابودی می گذارد. بدیهی است با پروار بستن بره های نر و خروج بموقع آنها از گله تعداد گوسفندان در گله متناسب باقی می ماند و به تدریج ضمن اینکه از تعداد گوسفندانی که در مراتع چرا میکنند کاسته می گردد با ترویج پرواربندی سطح تولید گوشت نیز در کشور بالا میرود.
۵- تولید کود
کود گوسفند محصولی است که استفاده از آن اغلب بفراموشی سپرده می شود و معمولا” منبع درآمد مهمی بحساب نمی آید، در حالیکه گوسفند بهترین کود را تهیه میکند و از این نظر بر سایر حیوانات برتری دارد.وزن کود تولید شده در سال بوسیله یک گوسفند طبق محاسباتیکه انجام شده تقریبا” ۲۵ برابر وزن زنده حیوان است و باین ترتیب برای یک گله ۱٠٠ راسی مقدار کود سالیانه تقریبا” برابر ۱۲۵ تن می باشد که اگر آن را مدت ۳ یا ۴ ماه دوره پرواربندی محاسبه کنیم رقمی در حدود ٣٠ الی ۴٠ تن کود خواهد بود. کود حاصله معمولا” غنی از مواد تخمیر کننده است و خیلی بسرعت تخمیر و قابل استفاده برای تقویت زمینهای زراعتی می گردد.
پخش کردن و برداشت کود گوسفند نسبت به کود سایر حیوانات بسیار آسان می باشد و بخصوص این امر در آغلهای پرواری که گوسفندان مدت چند ماه در آن بطور دست جمعی و بسته باقی مانده و کود در محل جمع آوری می شود بسیار سهل و ساده است. بدیهی است در تنظیم طرح پرواربندی قسمتی از درآمد باید از فروش کودهای تولیدی منظور گردد. در بعضی از مراکز دامپروری کشور صاحبان آغلها حاضرند به جای دریافت کرایه محل و آغل از پرواربندان، تنها از کود تولیدی در پایان دوره پرواربندی استفاده کنند.
گذشته از مواردی که در بالا تحت عنوان مزایای پرواربندی گفته شد فعالیت تولیدی مزبور دارای ارزشهای دیگری از جمله حداکثر استفاده از نقاط غیر قابل استفاده در مزرعه و حتی حیاط منازل روستایی ، بکار انداختن نیروی انسانی در فصول سرما و بیکاری در روستا برای انجام فعالیتهای تولیدی و اقتصادی و بالاخره استفاده از پس چر زمینهای زراعتی و پخش کود از طریق چرای گوسفندان و نظایر این امور می باشد.

منبع :

http://www.farmna.ir

(اصلاح شد.مدیریت)
سلام- من رشته دامپزشكي مي خونم و در مورد پرورش گوسفند يكسري اطلاعات كلي مي تونم بهتون بدم و اينكه دو نوع پرورش يكي دستي يكي مرتع براش وجود داره كه چون گوسفند حيوان خيلي مقاومي است پرورش مرتع كم هزينه تره و فقط در دوره هاي خاصي از فصل بايد تغذيه دستي بشه و بايد مراقب واكسيناسيون ان باشيد بخصوص اينكه بيماري تب برفكي شايع هست و بيماريهاي انگلي هم در انها در پرورش مرتع شايع است و نكته مهم اينه كه چوپاني كه براي اين كار انتخاب ميشه بايد اگاهي و تجريه كافي را داشته باشه روي هر مرتعي نميشه گوسفند را برد بخصوص مراتع تازه و سبز و توجه به جيره و كمبودها مهمه . حتما در مورد مرتعي كه مي خواد بره روش تحقيق كنيد كه بيماري خاصي روش شايع نبوده و نيز ميزان نزديكيش به اب. از طرف ديگر مديريت يك گله نياز به مديريت صحيح داره بخصوص اگر بخوايد اين كارو ادامه بديد و مثلا بايد سن گوسفند ها تعيين و به موقع تشحيص ابستني در انها صورت بگيره تا گله يكدست بشه براي كارهاي واكسيناسيون و...تمام اطلاعات بايد ثبت بشه. پرورش گوسفند اگر درست و اصولي باشه خيلي درامد زاست بخصوص اينكه در ايران گوشت گوسفند بازار خودش را از دست نميده بخصوص در اعياد مثل عيد قربان قيمتش خيلي با لا ميره. اميدوارم تونسته باشم كمكي كرده باشم.
وحیده خانم ممنون از اطلاعات خوبتون می گم برای مرتع چه نزادی رو پیشنهاد می کنید ؟
سلام ، اول ببخشيد از اينكه اينقدر دير جواب دادم اين يك هفته كاري پيش امد نشد. سوالتون خيلي كليه بايد بگيد اول هدفتون از پرورش گوسفند چيه اگر دنبال ادامه دادنه كار هستيد ودنبال نژاد گوشتي مناسب مي گرديد يه سري نژاد هست ، به هرحال هر نژادي توي يك ويژگي برتري داره ، بعد بايد بگيد چه منطقه اي مي خوايد پرورش بديد ، ايا مرتع مناسب با تغذيه كافي سراغ داريد؟ چون بعضي نژادها به اب و هواي خشك و بياباني مقاومت بيشتري دارند و بعضي كمتر. با توجه به شرايطي كه براي پرورش داريد و همينطور هدفتون من پاسخ دقيقتري مي دهم . اينجا يكسري مطالب در اين باره مي ذارم اميدوارم به دردتون بخوره.
گوسفندان ایرانی برحسب نوع تولید به دسته های زیر تقسیم می گردد:
نژادهای گوشتی مانند لری،مغانی، افشاری و شال
نژاد پشمی مانند بلوچی، کلکوهی، ماکویی
نژاد شیری مانند قزل
نژاد پوستی مانند قره گل
نژادهای شاخص گوسفند در ایران
1. گوسفند افشاری:
نژادی است گوشتی، رنگ بدن قهوه ای روشن، تا تیره و بندرت سفید مشاهده می شود. میانگین وزن: قوچ 65/88 کیلوگرم و میش 52/70 کیلوگرم
2. گوسفند بلوچی:
نژ ادی است پشمی – گوشتی- رنگ بدن سفید یکدست با لکه های سیاه دور چشم، پوزه و مفاصل دست و پا. میانگین وزن: قوچ 43 کیلوگرم و میش 6/39 کیلوگرم
3. گوسفند بهمنی:
نژادی است گوشتی، رنگ بدن سفیدیکدست با لکه ها اختصاصی به رنگ سیاه اطراف چشم، پوزه، گوشت، ریزجثه، و بدن دنبه( دم دار) رنگ بدن سفید به تنوع شکری، نخودی و گاهی حنایی. میانگین وزن: قوچ 45 کیلوگرم و میش 6/40 کیلوگرم.
4. گوسفند دالاق:
نژادی است گوشتی، رنگ بدن در بدو تولید سیاه و قهوه ای تیره و در هنگام بلوغ به رنگ شکری متمایل می گردد. میانگین وزن:قوچ 52/46 کیلوگرم.
5- گوسفند زل:
شکری، نخودی، و گاهی حنای میانگین وزن قوچ 45 کیلوگرم و میش 6/40 کیلوگرم
6. گوسفند زندی:
نژادی است پوستی – گوشتی با رنگهای کبود تا سیاه میانگین وزن: قوچ 3/63 کیلوگرم و میش 5/46 کیلوگرم
7.گوسفند کردی خراسان:
نژادی است گوشتی با جثه متوسط و رنگ بدن قهوه ای روشن تا تیره. میانگین وزن: قوچ 43/52 کیلوگرم و میش 52/44 کیلوگرم
8. گوسفند سنجابی :
نژادی است گوشتی- پشمی رنگ بدن سفید یا نخودی، گوشها، قسمتی از گردن و دست و پا دارای لکه های قهوه ای، میانگین وزن قوچ 65/9 کیلوگرم و میش 4/60 کیلوگرم
9- گوسفند سنگسری:
نژادی است با گرایش تولید گوشت و ریز جثه، تنوع رنگ در این نژاد بسیار زیاد و از قهوه ای روشن تا قهوه ای تیره مشاهده می شود میانگین وزن: قوچ 73/48 کیلوگرم و میش 5/41 کیلوگرم
سلام
باید خودتون واسین بالا سر حیوونا
یعنی اینکه محل زندگیتون خیلی نزدیک باشه به دام که سود داشته باشه
وگرنه بسپری به کسی فایده نداره
در ضمن اگه صنعتی پرورش بدین عالیه
ریسکش کم میشه
بستگی به موقعیت شما داره اگه شرایط نگهداری دام رو دارید من به جرات میتونم بگم فکر خیلی خوبیه و خوب جواب میده شما الان یه بررسی قیمت گوشت از ده سال تا کنون کنید متوجه افزایش قیمت میشوید به نظر من که خیلی پر سوده فقط یه مقدار مشکلات نگهداری داره که اگه اون حل بشه باقی مسائل حل شدست و قیمتشم طوری هست که نزول نداره معمولا در یک بازه زمانی روی یک قیمت ثابت میمونه و خیلی کم کم بالا میره ولی وقتی بالا کشید دیگه پائین نمیاد و سود خوبی رو عاید صاحبش میکنه .
دوستمون خیلی کامل مفید فرمودن به نظر من کل اطلاعاتی که لازم داشتی تونستی کسب بکنی ولی در کل پیشنهاد میکنه اولا با اطلاعات برو جلو و از تجربیات قدیمی ها به خصوص کسانی که در این زمینه ید طولانی داشتن غافل نشو و استفاده کن و مورد دامپزشکم جدی بگیر و از اونها هم تحقیقات کن نترس برو جلو انشااله شاهدروزی باشیم که به موفقیت های مالی خوبی برسی فقط اگه میلیادر شدی به ما هم اطلاع بده من الان آمار دارم حرم امام نزدیک به 5000 هزار تا گوسفند داره و هر سال هم درآمد خوبی از طریقشون کسب میکنه و بیشتر گوسفنداشم بزه و گوسفند یه مزیتی که داره اینه سال به سال به تعدادشون اضافه میشه و اینم خودش مزیت بزرگیه
دوست عزیز نتیجه کارت چی شد به نتیجه ای رسیدی یا هنوز خبری نیست.
امسال موقعیت مون رو داریم جور می کنیم و آماده سازی زمینه و برای سال جدید خدا بخواد شروع می کنیم
صفحه ها: 1 2 3
لینک مرجع