سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران

نسخه کامل: همیشه دوست دارم جزو اولین‌ها باشم
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
گپي با لیلا غفاری، تنها نماینده زن شرکت سامسونگ در ایران

[تصویر: n00000697-b.jpg]

امروزه با همه پیشرفت‌ها و تغییراتی که در عرصه کار و تجارت به وجود آمده، شما نسبت به فعالیت زنان چه عقیده‌ای دارید؟
زنانی هستند که علاوه بر فراموش نکردن مسئولیت‌های مادری و همسری خود، پای به عرصه اجتماع گذاشته‌اند و جایگاه‌های بالای شغلی را از آن خود کرده‌اند. یکی از این بانوان توانمند، لیلا جلال غفاری است. او که در سال ۱۳۵۱ در شهر اهواز به دنیا آمده، دارای لیسانس مدیریت بازرگانی بوده و هم اکنون تنها زن دارای نمایندگی سامسونگ در کشور است. اما در خصوص اینکه چگونه به این موقعیت منحصر به فرد دست یافته است، با او گپ زده‌ایم:
از چه سالی وارد عرصه کار شدید؟
پیش از این من ۸ سال به عنوان کارشناس ارشد فروش کارتن ایران فعالیت مي‌کردم. در شغل سابق خود هم پیشقدم بودم و جزو اولین زنانی بودم که به صنعت چاپ و بسته‌بندی وارد شده است.‌ در کارتن ایران هم شخص فعالی بودم چنانچه برگزاری نمایشگاه‌ها به عهده من بود و در تمام آنها حضور داشتم.
من زمانی که ازدواج کردم از ادامه تحصیل بازنماندم و در شروع زندگی مشترک در رشته مدیریت بازرگانی پذیرفته شدم. تمام مراحل تحصیل و کارم در کارتن ایران توام با مشغولیت‌های نگهداری از فرزندان کوچکم بود.
اما پس از تولد فرزند دومم و سنگین شدن این مسئولیت‌ها، قدری از انجام فعالیت‌های خارج از خانه باز ماندم. اما پس از مدتی دوباره فعالیت خود را از سر گرفتم. در آن زمان مالکیت مغازه‌ای در انحصار من بود و من اقدام به اخذ نمایندگی تفال به مدت ۲ سال كردم و پس از آن تصمیم گرفتم نمایندگی سامسونگ را در اختیار بگیرم. وقتی برای این کار اقدام کردم، مدیر‌عامل بخش لوازم خانگی اسپلیت سامسونگ با صراحت به من گفت که ما تا به حال با هیچ خانمي ‌فعالیت نکرده‌ایم‌ اما من هرگز از اولین بودن نترسیده‌ام و امروز اولین و تنها زن در عرصه کار خودم هستم.
معتقدید برای موفقیت در عرصه تجارت باید چه کرد؟
امروز دیگر سنتی کار کردن پاسخگوی بازار کنونی با این همه تنوع در خواسته‌ها و سلیقه‌ها نیست. من معتقدم ضعف کار همکارهای خودم در سامسونگ این است که به همان روش‌های سنتی بسنده کرده‌اند. در صورتی که باید علم و فن‌آوری را هم به عرصه تجارت وارد کرد.
خود من مرتبا در دوره‌های تجارت و فروش مختلف شرکت کرده و اطلاعاتم را به روز نگه مي‌دارم و معتقدم این رسالت و وظیفه کسی است که وارد این عرصه مي‌شود.ما تا زمانی هستیم که مشتری حضور داشته باشد.
پس چه چیز از مورد قبول قرار گرفتن توسط مشتری مهمتر است؟
برای رسیدن به این مهم باید تمام جوانب از جمله خواست‌ها و نیازها، سلایق و حقوق و احترام به مشتری را در نظر گرفت.
برخورد با شما به عنوان یک زن فعال در عرصه بازار جهانی چگونه بوده است؟
من تنها زن نماینده سامسونگ بودم و این موضوع برای همه ۱۲۰۰ نماینده از جمله خودم جالب بود‌ اما امروزه دیگر مشتری‌ها پذیرای این موضوع شده‌اند و توانسته‌ام کسب و کارم را رونق داده و مغازه را بزرگتر کنم.
از مشکلات کارتان بگویید؟
یکی از مشکلات عمده صنف ما حق بیمه بالای پرسنل است. بیمه کارکنان ما حتی از کارخانجات و شرکت‌ها هم بالاتر است. در حال حاضر در بین اصناف بالاترین حق بیمه را صنف ما متحمل مي‌شود.
معتقدید تجارت برای زنان مشکلات بیشتری را به همراه دارد یا مردان؟
من معتقدم زنان از شم اقتصادی بهتری نسبت به مردان برخوردار هستند و تجارت برای آنان ساده‌تر است. علاوه بر این خود من به عنوان یک زن فعال در این عرصه در این ۷ سال فعالیت هرگز با مخالفت شرکت‌ها مواجه نبوده‌ام.
به اعتقاد شما مشکل امروز بازار کار ایران چیست؟
مشکل ما ناکارآمد بودن تحصیلات دانشگاهی است. وقتی بچه‌ها از دانشگاه فارغ‌التحصیل مي‌شوند تجربه و دانش کافی برای ورود به عرصه کار و تجارت ندارند و نیاز دارند در دوره‌های مختلف حضور پیدا کنند تا کارآزموده و زبده شوند. اما ما ایرانی‌ها منفعل عمل مي‌کنیم و به جای اینکه بلند شویم و دست به کاری بزنیم، سعی مي‌کنیم عوامل دیگر را متهم کنیم.

منبع: ایمیل ارسالی
یکی بگه نوایندگی سامسونگ یعنی چی؟
لینک مرجع