سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران

نسخه کامل: پرورش بادمجان
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
بادمجان ، گیاهیست یک ساله با ساقه های قوی ، خشن و شاخه شاخه .

این گیاه دارای برگ های پهن و کشیده و رنگ متمایل به خاکستری می باشد و برگها گاهی دارای

خار هستند .

گل بادمجان ، شبیه گل سیب زمینی ، ولی بزرگتر و رنگ آن بنفش کم رنگ می باشد .

[b]میوه بادمجان که به صورت های مختلف اعم از :

کشیده ، قلمی ، دُلمه ای و یا کُرَوی می باشد همان بادنجان ، نام دارد که مورد مصرف خانگی است.

بادمجان را به صورت پخته در غذاها و خورش ها مصرف می کنند و از آن نوعی ترشی نیز تهیه

می شود که معروف به ترشی بادمجان و یا ترشی لیته است .

همچنین آن را به صورت تنوری ( کبابی ) سرخ نموده در غذاهای محلی مصرف می کنند و در

مواردی هم از میوه این گیاه مربا تهیه می نمایند .

انواع بادمجان :

تعدادی از انواع بادمجان را برای زینت در گلکاری کشت می نمایند مانند : بادمجان تخم مرغی سفید

، کُرَوی قرمز ، ولی آنچه را به منظور تهیه غذا کشت می کنند شامل 7 نوع می باشد که مهمترین

آنها عبارتند از :

1 – بادمجان قلمی سیاه .

2 – بادمجان آمریکائی ( بغدادی ) .

3 – بادمجان ریحانی سفید و بلند .

4 – بادمجان بارنپتال .

5 – بادمجان بنفش ژاپونی .



آب و هوا و خاک :

بادمجان ، گیاهیست که در مناطق گرمسیر و معتدل گرم بخوبی عمل میآید . ولی در مناطق سرد

میوه آن غالبا نرسیده و نمیتوان از آن استفاده نمود .

این گیاه از نظر احتیاجات غذائی همانند ، گوجه فرنگی می باشد و بایستی زمین را تقویت نمود .

روش کاشت :

در مناطق گرمسیر بذر بادمجان را در بهمن ماه و در مناطق معتدل در فروردین ماه در خزانه گرم و

یا شاسی می کارند .

پس از آن که بوته های آن چهاربرگه شدند آنها را از خزانه خارج ساخته و در زمینی که قبلا آماده

ساخته اند به فاصله 75 سانتیمتر از یکدیگر روی ردیف ها نشاء می کنند .

فاصله بین ردیف ها بایستی یک متر منظور گردد .

در طول تابستان هر چهار روز یک مرتبه آبیاری ضرورت دارد .

در ایران پس از آن که بوته ها بزرگ شدند و اولین گل ها تبدیل به بادمجان شد روی مزرعه

گوسفندان را می دوانند تا برگ ها و شاخه های گیاه بشکند ، آنگاه مزرعه را آبیاری می کنند تا

مجددا بوته ها شاخه و برگ بدهند و به گل نشسته میوه تولید کنند .

ولی در اروپا ، روش دیگری را انتخاب نموده اند به این ترتیب که شاخه های اضافی را با ماشین و

یا با دست قطع می کنند تا شاخه های جدید بوجود آیند و میوه بدهند .

برداشت بادمجان ، از اواخر خردادماه آغاز می شود و تا اواخر مهرماه ادامه خواهد داشت .

بادمجان های آخر محصول غالبا ریز و تلخ مزه هستند و برای تهیه ترشی بکار می روند .

بذرگیری :

بذرگیری بادمجان همانند گوجه فرنگی می باشد و با همان روش صورت می گیرد .
ممنون ، اطلاعات مفيدي بود ، يه سوال داشتم ، ايا ميدانيد تو ايران غير از بادمجان بنفشي كه داريم واستفاده مي كنيم البته سفيدشم داريم ، چه نوع بادمجان ديگه اي هم داريم ؟ از ان 5 نوعي كه نام برديد كدامهارو داريم ؟ بعد بذر اين گياهارو از كجا مي شه گير اورد؟ حتي بذر انهايي را كه در ايران نداريم؟ بنظر شما ايا ترشي بادمجان بازار پسندي داره؟ ايا ميشه اين گياه را در اب و هوايي مثل شيراز كه هميشه معتدله و اصلا زمستان نداره در تمام طول سال پرورش داد ؟ بعد ميشه اين گياه را به صورت خانگي هم پرورش داد ؟ نياز به امكانات خاصي براي پرورشش هست ؟ ممنون ببخشيد خيلي سوال شد!
(07-31-2012 12:44 PM)vahideh نوشته شده توسط: [ -> ]ممنون ، اطلاعات مفيدي بود ، يه سوال داشتم ، ايا ميدانيد تو ايران غير از بادمجان بنفشي كه داريم واستفاده مي كنيم البته سفيدشم داريم ، چه نوع بادمجان ديگه اي هم داريم ؟ از ان 5 نوعي كه نام برديد كدامهارو داريم ؟ بعد بذر اين گياهارو از كجا مي شه گير اورد؟ حتي بذر انهايي را كه در ايران نداريم؟ بنظر شما ايا ترشي بادمجان بازار پسندي داره؟ ايا ميشه اين گياه را در اب و هوايي مثل شيراز كه هميشه معتدله و اصلا زمستان نداره در تمام طول سال پرورش داد ؟ بعد ميشه اين گياه را به صورت خانگي هم پرورش داد ؟ نياز به امكانات خاصي براي پرورشش هست ؟ ممنون ببخشيد خيلي سوال شد!
ما خودمون بادمجان میکاریم(در جنوب کشو استان هرمزگان)
چند نوع بادمجان وجود داره که ما نوع قلمی رو میکاریم که بذرش هم تو بازار زیاده/البته ما بذر خریداری نمیکنیم،به اندازه ایی که نیاز داریم از گلخونه سفارش میدیم و برامون نهال میکارن(قیمت هر نهال:45تومان) برای هر هکتار حدود 17000 نهال بادمجان نیاز هست.
نحوه و زمان کاشتن:
قبلا چون گلخونه اطرافمون نبود یه مکانی که خاکش خوب باشه رو انتخاب میکردیم و بذرهای بادمجان را میکاشتیم و بعد از اینکه تبدیل به نهال شدند آنها را جا به جا میکردیم و در زمین که شخم زده شده میکاشتیم/اما الان گلخونه کارها رو راحت تر کرده و نهالهایی با کیفیت بالا از گلخونه تهیه میکنیم.
زمان کاشتش تو منطقه ی ما حدود 10 رو دیگه است یعنی نمیه ی دوم همین ماه(مرداد) نهالها رو از گلخونه تحویل میگیریم و میکاریم.
**************************
بادمجان رو به صورت خانگی هم میشه پرورش داد و مشکلی نداره نیازی هم به امکانات خاصی نداره.
ممنون از دوست عزيز جناب يوسفي جهت توضيحاتي كه ارائه كردند.
يك موضوعي كه ميخواهم در مورد اين محصول و ديگر محصولات به شما و ديگران عزيزاني كه ميخواهند وارد اين كار بشوند بايد بگويم و خيلي هم به نظرم مهم هست.
كاشت محصولات همانطور كه ميدونيد به دو روش سنتي و مكانيزه (اگر درست گفته باشم) انجام ميشود.
سنتي كاش در زمين يا باغچه خودنه.مكانيزه توليد و پرورش در گلخانه
محصولاتي كه در گلخانه ها به وجود مياد داراي كيفيت شكل و ظاهر خوبي هستند.با توجه مواد افزودني مثل انواع كودها و غير محصولاتي كه شكل و ظاهر خوبي دارند توليد ميكند.(البته تغييرات ژنتيكي هم دخيل هست كه بحث ان جداست)
در بازار خريد مردم بسته به سليقه افراد فرق ميكند.خيلي ها محصولات با ظاهر خوبر وميپسندن. و خيلي ها هم محصولات با طمع و مزه خاص خودش
شما تا به حال حتما متوجه شديد بطور مثال يك محصول مثل گوجه فرنگي يا همين بادمجان.وقتي از زمين برداشت ميشود داراي يك بو خاص هست.كه از چند متري انرا ميتوان حس كرد.ولي ظاهر خوب و براق خوشگلي خيلي ندارند.
اما محصولات گلخانه اي در بعضي موارد فقط ظاهر دارند و بدون عطر بود
اين عامل بر روي خريد مردم تاثير گذار هست.
شما دوست عزيز كه ميخواهيد پرورش بديد در ابتدا تحقيق كنيد ببيند بازار هدف شما كدام را ميپسندد.
با تحقيقات خوب جلو برويد تا موفق تر باشيد.
لینک مرجع