سلام
میخواستم از دوستان که تجربه کار در این زمینه رو دارند بپرسم که کدوم یک از دسته های بالا فعالبت پرسود تری هستش؟
همچنین مزایا و معایب و یا سختی یا آسونی هرکدوم چیا هست؟
و در نهایت میزان حداقل هزینه ای که بشه هرکدوم رو استارت کرد چقدره حدودا؟
مسلما نیروی کار و سرمایه لازم برای رستوران بیشتر از آشپزخانه و آشپزخانه هم بیشتر از فست فد هستش! سرمایه لازم برای تجهیز نیز به همین صورت! میزان مواد اولیه خریداری شده برای هر روز و سختی طبخ نیز به همون ترتیب خواهد بود (به دلیل تفاوت در کیفیت و تنوع غذاها).
سود این کارها حداقل 100 درصد هستش (برای فست فود) و در صورتی که رستوران خوب در محل خوبی داشته باشید که دیگه هرچی دوست داری قیمت بزن مشتری میخره!
اگر تخصص، مکان، علاقه، نیروی کار در اختیار داری هر سه تاشون خیلی خوب هستن و میتونی یک شبه ره صد ساله بری.
یه مثال ساده براتون میزنم؛ یکی از رفقای بنده پیتزا فروشی داره و طبق گفته خودش روزی تقریبا 140-150 پیتزا میزنه، به فرض هر پیتزایی 10000 تومن فروش و 5000 تومن سود (نصف نصف) میشه به عبارتی حدود 750 تومن سود خالص که سرجمع میشه ماهی 22 میلیون سود ناقابل! یکی دیگه از رفقای بنده ساندویچی داره، همین بس که در مدت کوتاهی خونه و ماشین و ... خرید (تا جایی که میدونم بدون گرفتن وام).
منم تعریف فست فود رو زیاد شنیدم و برای همینه مثل قارچ تو هر کوچه و خیابونی سبز شدن! ولی ازطرف دیگه اینو هم دیدم و شنیدم که خیلی فست فود ها باز میشه و بعد یکسال یا کمتر جمع میشه چون مشتری نداره! حتی دیده شده جایی قبلا فست فود پر مشتری بوده و بسته رفته یکجای دیگه، جاشو یک فست فود تازه گرفته ولی هیچ مشتری نداشته و جمع کرده!
حالا این رمز موفقیت برخی فست فودها و سر شکست بقیه چیه من نمیدونم!
همچنین با این حجم تبلیغات منفی که بر ضدش میشه (همچنین واقعا خودم هم به فست فود های ناسالم اعتقاد ندارم) بنظرم باید دنبال ایده هایی چون فست فود سالم گشت. یعنی سعی بشه از مواد طبیعی فرآوری نشده مثل مرغ و گوشت تازه فست فود درست کرد، و البته هزینه هارو طوری مدیریت کرد که بصرفه باشه چون در آینده گرایش مردم به این سمت باشه بنظرم.
اما در مورد رستوران هم دلم میخواد اطلاعات داشته باشم. مثلا اینکه بنظرم رستوران ها چون معمولا جاهای گرونی هستن وقت هایی که وضع مردم خوب باشه، و یا توی شهرها و ایام خاص سال پرفروش باشند، و خیلی از ایام سال هم با نصف یا کمتر ظرفیت کار کنند. شاید اگر بشه رستورانی درست کرد که فقط صرفا یک رستوران نباشه، و جاذبه های دیگه ای داشته باشه برای جلب مشتری (مثل دکوراسیون یا فضای خاص و یا ارایه سایر خدمات جانبی) بشه به سودآوری در کل ایام سال رسید.
در مورد تالار برای جشن ها هم اگر کسی اطلاع داره بگه که وضع اونها چطوره؟
تالار برای جشن ها که کلا وقتت و باید بزاری
یکی از آشناهای ما باغ کرایه میده واسه عروسی ها
یعنی سه ماه تابستون یه شبم آسایش ندارن
هرشب تا3-4علاف هستن
واسه رستوران یا فست فود حرفی که من قبلا هم توی تایپیک های انجمن گفتم اینه
اگه واقعا سرمایه اش و داری و هدفت اینه و نمی خوای کارت کساد بشه و به قول خودت یه ماهه مغازه ات و نبندی
برو دم دانشگاه ها
ببین اکثر دانشگاه ها رو خارج از شهر ساختن و دور و برش هم مغازه و چیزی نیست
غذای دانشگاه و هم که میدونی اصلا نمیشه خورد
اگه بتونی رستوران یا فست فودت رو دم دانشگاه بزنی و با دانشجو ها خوب تا کنی و یه کم آزادشون بزاری مطمئن باش کارت کساد نمیشه
راستش سر و کله زدن با قشر بچه مدرسه ای (حالا در فرمت دانشگاهی!) حوصله و آدم خاص خودشو میخواد (دلش جوون باشه!!)
من ترجیحم روی یک رستوران شیک و باکلاس!!! با یکسری نوآوری های جالب هست (یعنی باکلاس بودنش به صرف منطقه نباشه و با کارهای خلاقه و نسبتا ارزون بشه همچین حسی رو القا کرد!!)
شما اگه رستورانتون و واسه همون بچه مدرسه ایی ها بزنید و یه ادم دل جوون یا یکی از خود دانشجوها رو بزارید واسه کار مطمئن باشید سود چند برابر رو خواهید برد
البته دوستان توجه داشته باشید سازمان های نظارتی مانند تعزیرات اجازه نمیدن شما هر قیمتی خواستی بزنی
مثلا پیتزا در بهترین حالت از نظر اتحادیه دوازده هزارتومنه اونم دو نفره
البته تو شهر ما پیتزای خیلی گرون ترم میدن اما طبق تحقیقات من دوتا فست فود تو همدان سی و دو و هشت میلیون به علت گران فروشی جریمه شدن
در ضمن غذا گرون باشه مشتری زیاد استقبال نمیکنه مگه بالای شهر یا جای سوپر لوکس که خب هزینه راه اندازی بالایی میطلبه
سلام وقتتون بخیر.
برا داشتن فست فود یا اشپزخونه خوب مهمترین فاکتور نیروی انسانی عالی هستش. اگه بهتربن تجهیزات هم داشته باشی ولی اشپز خوب نباشه همه سرمایتو باختی. اینو خودم تجربه کردم که میگم. من شهرستان سفره خونه دارم درامدش بد نیست...
سلام وقتتون بخیر.
برا داشتن فست فود یا اشپزخونه خوب مهمترین فاکتور نیروی انسانی عالی هستش. اگه بهتربن تجهیزات هم داشته باشی ولی اشپز خوب نباشه همه سرمایتو باختی. اینو خودم تجربه کردم که میگم. من شهرستان سفره خونه دارم درامدش بد نیست...
منم در حال فکر و تحقیق واسه زدن یه فست فود خاص ، جذاب ، متفاوت و با خدمات نو و جدید و منحصر به فردم ، خیلی به کمک دوستان نیازمندم که نظراتشونو بگن
رستوران همچین کار راحتی نیست
اگه میبینید دارن هر روز تو محلتون رستوران میزنن اونها فکر میکنن کار راحتی هست.ببینید ایا تا اخر سال یا بیشتر از 6 ماه دوام میارن.
رستوران یه سری اصول داره که اول باید اونارو داشته باشی و بلد باشی که بهترین راه اینه که بری تو یه رستوران خوب یه مدتی کار کنی تا یاد بگیری با کتاب و تو اینترنت چرخیدن نمیتونی یاد بگیری
دوما حوصله میخواد که بتونی هر حرفی رو تحمل کنی
سوما باید انقدر قوی باشه تا بتونی با اماکن،بهداشت،شهرداری ... کلا ارگانهای دولتی زیاد سنگ میندازن تو کارت
و....
خلاصه کار پر دردسری مخصوصا اگه نیروی کار خوب نداشته باشی که خیلی اذیت میشی.