سایت کارآفرینی میلیاردرهای آینده ایران

نسخه کامل: 2ميليارد تومان، هزينه يك آزمايشگاه مدرن
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
فرسودگي تجهيزات پزشكي، آزمايشگاهي و بيمارستاني كشور در ماه‌هاي اخير اعتراض‌هاي بسياري را برانگيخته است. اخيرا نيز شخص وزير بهداشت به اعتراض‌كنندگان پيوسته و درباره فرسودگي و نياز به تعمير يا به‌روز شدن اين تجهيزات سخن گفته است. اعتراض‌ها به خرابي قطعاتي است كه نياز به تعويض يا تعمير دارند و عمدتا برخي تعميرات موردنياز به قدري تخصصي هستند كه تكنسيني از شركت توليدكننده بايد براي تعمير به كشور اعزام شود.
پريسا امام ورديلو:
سال گذشته بيمارستان‌ها و آزمايشگاه‌هاي كشور و مراكز سي‌تي اسكن و راديولوژي تصوير اسكن شده بيمار را در يك سي‌دي به دستش مي‌دادند و امكان ارائه تصوير روي نوارها را نداشتند. در بيان علت آن نيز تحريم‌ها و كمبود تجهيزات را برمي‌شمردند.
تجهيزات پزشكي و آزمايشگاهي وابستگي بالايي به واردات كالاهاي خارجي دارند چرا كه براي توليد در بخش اتوماسيون دستگاه‌ها، توليدات داخلي بسيار ابتدايي است. در اين رابطه محمدمهدي اسلامي به «كسب‌وكار» مي‌گويد: سيستم‌هاي توليد تجهيزات پزشكي و پيراپزشكي در ايران بسيار ساده و كپي شده سيستم‌هاي دهه۷۰ در اروپا و آمريكاست و نوآوري در توليد داخل وجود ندارد. در دنيا رشد تكنولوژي در توليد تجهيزات درماني بسيار سريع است و يكي از بزرگ‌ترين تجارت‌هاي دنيا را به خود اختصاص داده است. وي درباره هماهنگي‌ها با پيشرفت در پزشكي و پيشرفته بودن تجهيزات مي‌افزايد: ايران در علم پزشكي يكي از كشورهاي به‌روز دنياست و اين موضوع نيازمند تجهيزات پزشكي پيشرفته است؛ به همين دليل در ۳۰سال اخير واردات عظيمي در اين زمينه داشته‌ايم و سيستم درماني ما از نظر تكنولوژي در وضعيت خوبي قرار گرفت اما در سال‌هاي گذشته و خصوصا دو سال گذشته با شدت گرفتن تحريم‌ها و بالا رفتن نرخ ارز، بعضي دستگاه‌ها و قطعات حتي تا ۳۰۰درصد افزايش قيمت داشتند و كشور قادر به تامين و تجهيز دوباره آنها نبود كه به همين دليل به دور زدن تحريم‌ها روي آورديم و لوازم موردنياز را با واسطه از كشورهاي امارات، تركيه و آذربايجان و به صورت دست دوم با قيمت بالا وارد كرديم؛ چراكه با بيش از يك واسطه روبرو بوديم.
اين واردكننده تجهيزات پزشكي درباره كشورهاي صادركننده تجهيزات پزشكي نيز تاكيد مي‌كند: كشورهاي اروپايي، آمريكا، ژاپن و چين بزرگ‌ترين صادركنندگان تجهيزات پزشكي و آزمايشگاهي هستند و تجهيزات توليد شده در چين از كيفيت قابل قبولي برخوردارند چراكه بايد گواهينامه‌هاي
مهم‌ترين مشكل امروز تجهيزات پزشكي تعمير آنهاست. گاهي يك دستگاه نياز به تعويض قطعه دارد تا بتواند چندسال ديگر هم كار كند اما به دليل عدم تعويض قطعه، دستگاهي كه هنوز فرسوده نشده‌ از دور خارج مي‌شود
كيفيت آمريكا و اروپا را اخذ كنند. وي درباره وضعيت تجهيزات بيمارستان‌ها نيز اعتقاد دارد: اغلب بخش‌هاي بيمارستان‌ها مجهز به سيستم‌هاي جديد هستند اما اين به معني آن نيست كه در سطح بيمارستان‌هاي آمريكا قرار دارند اما دستگاه‌هاي اصلي وجود دارد و استفاده مي‌شود. در سيستم آزمايشگاهي نيز چند دستگاه اصلي را وارد كرده‌ايم كه برخي از آنها فقط ۷سال است در دنيا مورد استفاده قرار گرفته‌اند و آزمايشگاه‌هاي ايران نيز مجهز به آنها هستند.

افزايش قيمت‌ها تا ۴برابر
به گفته برخي واردكنندگان، مواد اوليه آزمايشگاهي مانند تست پركاري تيروئيد كمتر از هزار تومان بود كه در دو سال اخير به ۳هزار تومان و بيشتر هم رسيده است كه اين موضوع هم آزمايشگاه و هم بيمار را با مشكلات مالي مواجه كرده است. در عين اينكه مهم‌ترين مشكل امروز تجهيزات پزشكي تعمير آنهاست. گاهي يك دستگاه نياز به تعويض قطعه دارد تا بتواند چندسال ديگر هم كار كند اما به دليل عدم تعويض قطعه، دستگاهي كه هنوز فرسوده نشده‌ از دور خارج مي‌شود.

سابقه تجهيز بيمارستان‌ها در ايران
اسلامي اضافه مي‌كند: در اواخر دوران رياست‌جمهوري آقاي هاشمي‌ و اوايل رياست‌جمهوري خاتمي آزمايشگاه‌هاي خيلي كهنه و عقب‌مانده دهه‌هاي ۵۰ و ۶۰ در يك رشد ۱۰ساله به امكانات روز دنيا رسيدند و اوايل دهه۷۰ از تنها يك دستگاه سي‌تي اسكن در رفسنجان براي مثال به هر بيمارستان يك دستگاه رسيديم و بلافاصله پس از آن نيز دستگاه MRI به كشور وارد شد. همزمان دستگاه‌هاي سونوگرافي و راديولوژي نيز آمدند و در دهه‌هاي۷۰ و ۸۰ بيمارستان‌هاي كشور با رشد سريع دستگاه‌هاي اتوماسيون روبرو بودند.

مقايسه با تجهيزات روز دنيا
اسلامي كه در نمايشگاه تجهيزات پزشكي در اويل دسامبر ۲۰۱۳ آلمان نيز حضور داشت درباره آخرين تجهيزات ارائه شده در اين نمايشگاه مي‌گويد: با همه اين توضيحات اين نمايشگاه نشان داد كه كشور ما در ۶سال گذشته و با سرعت بيشتري در ۲سال گذشته بسيار عقب افتاده است. به گفته وي برخي از تجهيزات آزمايشگاهي تا ۲۰برابر از نظر حجم كوچك‌تر شده و سرعت كار آنها بالاتر رفته است. دستگاه آزمايش خون به اندازه يك كف دست كوچك شده كه به تلفن همراه بيمار وصل مي‌شود و اين امكان را براي بيمار و پزشك فراهم مي‌كند كه در هر نقطه از دنيا امكان تشخيص و درمان داشته باشند. اين دستگاه در صورت ورود به ايران ۳۵ميليون تومان قيمت خواهد داشت. وي فضاي فعلي را اميدوار‌كننده توصيف كرده و مي‌افزايد: در سال‌هاي گذشته در نمايشگاه‌هاي خارجي هيات‌هاي ايراني مورد استقبال توليدكنندگان بزرگ دنيا نبودند اما امسال از همكاري‌هاي آتي با ايران استقبال كرده‌اند. اين واردكننده در پايان درباره هزينه‌هاي تجهيز يك آزمايشگاه نيز تصريح مي‌كند: صرف‌نظر از هزينه‌هاي ساختمان، براي تجهيز يك آزمايشگاه مدرن به بيش از ۲ميليارد تومان نياز است.

http://www.biznews.ir/vdcjvhev.uqe8azsffu.html
لینک مرجع